Keresés

Részletes keresés

törpewyandotte Creative Commons License 2010.06.05 0 0 2803

akinek van törpe wyandoeja az kérem írjon ( vásáűrolnék )

subigalamb Creative Commons License 2010.05.27 0 0 2802
Meg még van egy Araucana trióm is eladó.Érd az előbbi Hsz. elérhetőségein.
Előzmény: subigalamb (2801)
subigalamb Creative Commons License 2010.05.26 0 0 2801
Igaz nem ide tartozik,de ha nem haragszatok hátha van akit érdekel.Van két eladó tenyészcsaládom.Egy Óriás Jersey és egy Australorp.(1+2-3)Érd. itt vagy email vagy a következő telefonokon:30 581 9785vagy 06 83 314 927.
ükapa Creative Commons License 2010.05.23 0 0 2800

Szép napot Mindenkinek!

Nézzetek be honlapunkra: www.konda-cochin.5mp.eu

capricorn18 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 2799
Üdv
ezt a felhívást találtam az MGKSZ weblapján, gondoltam megosztom veletek

FELHÍVÁS!!!!

Tisztelt börze látogatók! Ezúton hívjuk fel nyomatékosan figyelmüket, hogy a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége nem rendez június és július hónapban kisállatbörzét. A májusi börzénken magánszervezetként osztogatott szórólapok tartalmától teljes mértékben elzárkózunk és annak egyetlen mondatáért sem vállalunk felelősséget. Szíves tájékoztatásukra közöljük, hogy Monor város Önkormányzata által kiadott elvi hozzájárulást 2010. május 13-i testületi ülésén visszavonta hatósági engedélyek hiánya miatt. Kérjük, mindazokat akik ezt az információt olvassák, adják tovább kollégáik irányába. Egy húsz éve működő rendszer nem sérülhet meg amiatt, hogy magánemberek próbálják saját érdekük irányába fordítani a rendezés lehetőségét. Mindenkit várunk a következő MGKSZ börzén: AUGUSZTUS 8-ÁN!!!! Tisztelettel: Uhrner Antal
ükapa Creative Commons License 2010.05.19 0 0 2798

Szép napot kívánunk Mindenkinek!

Teszünk fel képeket az idei keltetés eredményéről. Az első négy képen 8 hetes állomány, a többin a 2 hetes csibék vannak.

subigalamb Creative Commons License 2010.05.19 0 0 2797
Igen tavaly még lehetett nyugodtan küldeni ilyen nem volt.Akárhogyan is csomagolod be,akkor is törik a tojásokat.Az hogy mit mondanak a postán az egy dolog.Adják egymásra az utat rendesen.Ha megkérdezel egy illetékest akkor azt mondja a kézbesitő előtt kell felbontani.Ha megkérdezed a kézbesitőt az meg azt mondja csak akkor lehet reklamálni ha a főnökök előtt a postán bontasz.Igazodj ki.Tényleg ,mióta minden csomagot felvisznek a központi elosztóba azóta van ez a sok törött .Igaza van ezek szerint a postás srácnak aki ugye megmondta .hogy lehet arra bármi ráirna (törékrny meg a szállitási mód)akkor is a szállitó szalagról esik sokszor 2-3métert a csomag a másik meg rá.Esetleg a kézbesitő hiába vigyáz.Ez van mikor a modernizációval átesett a posta a ló másik oldalára.Mi ebből a tanulság ,nem kell küldeni a postán.Majd veszünk  vagy cserélünk a börzéken ,vagy elmegyünk érte.Vagy megszervezzük az autóbuszos (már ahová van közvetlen járat)szállitást.Vagy ha valaki ismerős jár arra akkor az.Leleményesnek kell lenni azt a posta csak modernizáljon.
Előzmény: B. Imre (2794)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.18 0 0 2796
üdv Imre
elnézést hogy beleszólok
Tavaly náluk s volt egy hasonló eset törött tojással. Hiába is mondja a posta, hogy akkor kell kibontani mikor ott van a szállító. Nálunk a szállító mikor aláírtam a papírt már el is tűz meg se várná a kibontást akkor ebben az esetben mit lehet tenni?
Na meg tegyük hozzá, hogy borzalmas sokszor ahogy ezek a "suhanc" szállítók hozzák a csomagot. Tavaly cseréltem egy illetővel 100 db tyúk tojást és 50 japit. A kapunkban estette el a csomagot a srác, anyu majdnem szívrohamot kapott. Mondta a szállítónak, hogy ne haragudjon nem gondolja, hogy nem viccnek van a dobozon feltüntetve a törékeny jelzés? Annyi volt erre a válasz, hogy " Jaj hölgyem ennyitől nem lesz baja semminek, nem kell parázni"
Tény hogy nem tört össze tőle egy sem semmi baj nem volt, na de tegyük fel ha 400-500 ft-os tojást rendel az ember és sérülnek akkor is ezt monda volna, de nem lettem volna ezzel a mondattal kifizetve. Minden esetre a gondatlanság, é az hogy nem vigyáz ara ami nem a sajátja... Pár éve azért nem volt ilyen
Előzmény: B. Imre (2794)
B. Imre Creative Commons License 2010.05.18 0 0 2795
Szia gergosrac. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy az épen odaért tízből mennyi lett fias?
B. Imre Creative Commons License 2010.05.18 0 0 2794
Megkérdeztem a postát, hogy mikor fizet kártérítést nekem azt mondták, hogy fel kell bontani a postás előtt és ott megállapítani, hogy mennyi a törött. Ha valaki tőlem postán kér tojást eztv tegye, Ui megfizetjük az utánvétet a sürgösséget, törékenységet és én mindig precizen csomagolom, Egyébként tavaly nem igen fordult elő ilyen mint idén .

Tavaly bárkinek küldtem nem volt törött . Idén pedig 15 -ből 5 ez már sok.

Az értékbe pedig be kell számítani a postaköltséget is, ui a vevő azt is fizeti.
Előzmény: subigalamb (2792)
Kátya2 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 2793
Szia Krisztián!

Nagyon szépen köszönöm a tojásokat! Mind a 6 + 4 ajándék megérkezett! Nagyon -nagyon ügyesen csomagoltál, mert nem sérült egy sem. Nagyon örültem ,hogy ráírtad ,hogy melyik milyen tojás+ még dátumoztad is , tökéletes!A posta is az volt ,mert mint mondtad ,másnap megkaptam!
A fejleményekről majd tájékoztatlak , sőt reménykedem lesz mit megmutatnom itt a topikon is! Közben lámpáztam ,a saját tojást is , de az eredményről a második lámpázás után írok majd!

Kata
Előzmény: capricorn18 (2790)
subigalamb Creative Commons License 2010.05.14 0 0 2792
Igen felelnek érte ,de ha csak bennt a postán valamelyik vezető előtt bontod ki.De még akkoris ott van az ,hogy azt mondja hogy nem megfelelően csomagoltad be.igy nem az ö hibájuk.Csak a vezető jóindulatán múlik.Beszéltem egy postással ő után mondom.A csomagokat felviszik Pestre a központi elosztóba ott válogatják szét őket.Azzal a szállitószalagos rendszerrel.Azt mondta az illető ott nem nézik azt hogy törékeny vagy nem .Van olyan mikor a szalagról 3m-t esik a csomag a konténerbe a másik meg rá.Ha ez igy van akkor nem csoda hogy ilyen ramaty állapotban érnek a cimzetthez a dolgok.Sajnos ilyen világot élünk.Csak a pénzt szedik be de érte normális szolgáltatást nem nyujtanak.És mindezt büntetlenül tehetik.Nembeszélve az ilyen meg olyan cimen elkért felárakról.(törékeny,idölépték,sürgősség)aniket még ráadásul nem is tartanak be.Sajnos ez vonatkozik az egész szolgáltatóiparra.(viz, gáz, villany,stb)
Előzmény: B. Imre (2791)
B. Imre Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2791
Ilyen még nemf fordult elő. Pedig látod, hogy milyen jól becsomagolom. Most csak arra leszek kíváncsi, hogy hányba lesz csibe, Egyébként nem tudo megérteni a postát. legközelebb előttük kell kibontanunk ha tojást rendelünk, mert törékenynek adjuk fel ezért apostának felelni kéne.
Előzmény: gergosrac (2769)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2790
a másik levél most jött meg amiben a db-számot is leírtad... Nem az én napom a mai.
Válaszolok neked ott
Előzmény: capricorn18 (2789)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2789
bocsi. Most olvastam az e-mailt és utána ezt itt. Olyan hülyét írtam vissza, hogy nem tudom miről van szó de igy már tudom. Bocsánat érte....
Egyet nem írtál, hogy mennyi kellene és mikorra
Előzmény: Kátya2 (2788)
Kátya2 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2788
Kék feltétlen legyen benne, régóta szeretnék!
Előzmény: Kátya2 (2787)
Kátya2 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2787
OK. Írok mailt!
Előzmény: capricorn18 (2786)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2786
milyen színű érdekelne? Ha gondolod, tudok neked küldeni fekete babost és kéket nekem olyanok vannak, eléggé jól tojnak és jó az arány is tőlük. 9 tyúk van 2 kakassal.
Előzmény: Kátya2 (2785)
Kátya2 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 2785
Köszönöm a választ! Nem a kotlós alól vettem ki a tojást , hanem a régebbi tojást , most kezdtem nézegetni ! Ma is 3 darabot főzéshez használtam , de nincs benne semmi!:-((((((

Azért szeretnék venni tojást!!!!
Előzmény: capricorn18 (2777)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2784
tündériek és mint látom mindegyik babos. Majd lehet, hogy nyáron 1-2 babos jércére vevő leszek meg egy kakasra
Előzmény: ükapa (2783)
ükapa Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2783
Rendben, visszük holnap. Íme a mai termés,19 csoda.
Előzmény: capricorn18 (2782)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2782
szia
hát holnapra Monorra. hétfőn fogom betenni a gépbe őket
Előzmény: ükapa (2781)
ükapa Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2781

Szia Krisztián!

Vasárnapra kellenek a cochin tojások? Nekünk tegnap és ma keltek, 20-ból 19 kelt ki. Majd teszek fel képeket. Üdv Ükapa

Előzmény: capricorn18 (2779)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2780
Jó lesz úgy,nem baj ha átcsúszik jun.elejére.
Előzmény: capricorn18 (2779)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2779
szia
Jövő héten vasárnap körül tudom neked mondani, hogy jók-e a tojások vagy sem ha neked megfelel,utána hamar meglesz a tojás mert jól tojnak nagyon. Nem akarok addig eladni míg én ki nem próbáltam őket.
Előzmény: Törölt nick (2778)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2778
Szia Krisztián!
Régen érdeklődtem,ha emlékszel,gyöngyös/gigant/ tojás után.Május végére kellene 20 db ha lesz.
Előzmény: capricorn18 (2777)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2777
szia
a cochinoknál gyakran agy gond a fenéktollazat, a jobb párosodás eredménye érdekében ollóval nyírd le a tollat a kloáka körül 2-3 centiméteres körben. Nagyon sokat szokott javítani a dolgon. A kotló alól pedig felesleges feltörni a tojást, hogy igy nézd emg. 8-9 naposan átlámpázhatod őket akkor már szépen látszik bennük az érhálózat és az embrió.
Előzmény: Kátya2 (2776)
Kátya2 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2776
Sziasztok!

Szeretném tőletek megkérdezni , hogy lehet ,hogy az én folyton kukorékoló kakasomnak csak a szája nagy, állandóan a tyúkocskán "teszi a dolgát" és lehet ,hogy eredménytelenül? Kotlik a tyúkocska és rajta ül a tojásokon hétfő óta, gondolom 10 nap múlva tudni fogom az eredményt ,ha meglámpázom! A feltőrt tojásokban én nem nagyon látok semmit, igaz ,eddig nem figyeltem! S.O.S. tudna valaki adni majd tojást ha nem jó? Tyuktartó ! A kakasod gyönyörű, de ,hogy eredményes-e nem tudom?

Kata
ükapa Creative Commons License 2010.05.03 0 0 2775

Szia Krisztián!

Lehet szó cseréről, legfeljebb elindítom harmadszor is a keltetőt, mert nekem nem akarnak elülni a tyúkok. Lehet, hogy egy kicsit túlnépesedünk cochinból, de legalább lesz miből válogatni. Hány tojásra gondoltál? Mi már ápr. 19-től gyűjtjük a tojikat, jelenleg van 36 db. Neked természetesen a frissebbekből viszünk, a többit berakjuk a keltetőbe, legalább meglátjuk az öregebb tojás hogyan kel. A 2719. hsz. képein vannak a szülők. Remélem, hogy sok-sok babos csibe fog kelni tőlük!

Előzmény: capricorn18 (2774)
capricorn18 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 2774
Szia Laci!
Tündéri csöppségek, nagyon szépek, gratulálok hozzájuk.
Azt szeretném tőled kérdezni, hogy a tojáscsere amit beszéltünk anno még fenn áll, mert ha igen, akkor 9.-én Monoron tudnánk cserélni ha neked akkor jó és megfelel.
Nekem is van már 10 b kis gatyás manó, de nálam úgy néz ki most a kék dominál jobban, legalább is eddig. 7 db van ami kék vagy kék-babos és 4 fekete -babos.
Előzmény: ükapa (2773)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!