Tomi akár 16 órát is ébren van egy nap? Jesszus, ez rengetegt! Ennyit nég a 4 évesem sem bír. Dalma 13-14 órát alszik egy nap (mosatanában csökkent le 15-ről), azaz 10-11 órát van ébren. 3 napközbeni alvás, hajnalban 1 szopi.
Én egy hétig vártam a tápoltatással, amikor csökkenésben volt a tejem. Anna picit kínlódott, de nem volt vészes, igazából szerintem olyan nagyon nem maradt éhes, mert nem kelt gyakrabban. Szóval egy hetet szerintem adj az ügynek, lehet, hogy csak átmeneti a csökkenés. Nekem mondjuk a More Milk csak annyit használt, hogy egy fokkal több lett a bögyömben, de már nem elég mennyiségű így sem, amit termelek. Szoptatás után pedig nem tudok fejni, mert a gyereket kell abajgatnom. Szopi után kb. 2 órával meg nem tudom mellre tenni, mert általában alszik és igazából, ha nincs a ciciben elég tej, akkor ő bizony nem szopik, mert csak akkor hajlandó, ha "rendesen jön".
De nagyon drukkolok, hogy ne kelljen tápoltatnod. Nem azért, mert a tápos babák csökkent értékűek lennének, vagy mi lennénk rosszabb anyák, ha nem tudunk szoptatni, de réééém macerás a szoptatás és a tápozás együtt. Legalábbis én utálom. Mert így állandóan mérnem kell bögyre dobás előtt-után, hogy vajon mennyit kajált és mennyi tápot keverjek. (Nem tehetem meg, hogy mindig ugyanannyit adok neki, és nem azért, mert bazi drága a táp, mert szerintem az, hanem azért, mert ha olyan gatya van rajta, akkor most már simán túleszi magát és utána kíííínlódik ezerrel.)
Szóval szerintem várj, ha van hozzá lelki erőd és drukkolok nagyon, hogy visszatérjen a tejcsárdaság. :o)
basszus, nem semmi! én is rettegtem, mi lehet Agiházzal, de a szomszéd megnyugtatott, hogy gyakorlatilag szélcsend volt az utcánkban...nem is baj, 3 éves a tető, még nem sok vizsgaalkalma volt eddig.
viszont hallom, a spar tetejét is lefújta, vagy mi a szösz?
mi is tetőteresek vagyunk zuglóban - volt érdekes tetőszerkezet-csavarodgatás, de semmi vész nem történt. bár a konyhaablakot annyira benyomta a szél, hogy a falon lógó virág lengedezett nemegyszer
fnémonika, drága, megteszed nekem, hogy Letti korát 17+2-re javítod (vasárnapi baba, kedden már + 2-nél járunk), nomeg hogy már 4 hónapos, illetve hogy 5970 gramm és 66 centi?
Shaish! Ne fogd vissza magad, annyi jót írtál ma is!!!:) (persze a többiek is!)
Én ugyanezen gondolkodtam, mint Giantstep, hogy hogyan egyensúlyozzak a két lány közt, hogy egyik se legyen a másik rovására elkapatva vagy elhanyagolva. (és emellett nekem is legyen pici időm a háztartásra, meg a kajakészítésre, egyebek) most kezdődött ez a dilemmám, hogy már nagyobbak és többet lehet velük játszani, bár néha jól elvannak egyedül is, biztos amiatt, hogy nekem addig pl. a másikukkal kell lennem, így ehhez sajnos vagy szerencsére, de hozzá kell szokniuk. Azért görcsösen se akarom kompenzálni, pedig néha annyira nehéz, hogy pl. az egyikkel játszom, cukiskodik, mert külön-külön figyelmet is szeretnék rájuk fordítani, nem mindig a kettővel egyszerre... na ezt nem biztos, hogy jól fogalmaztam meg:)
Változó a sok nyomi eredménye. Néha naponta 2* néha 2-3 naponta. Mondjuk puki van rendesen:))) Már szinte mindent kipróbáltunk, a kammillateát még nem, most akkor kipróbálom. Elvileg van a mecsek baba teában (azt szokott még kapni tejcsi mellett, bár nem rajong érte) de hátha hatásosabb ha én is iszom:)) Ja még annyit a gyerekdokink azt mondta, hogy biztos ez a nyomizás csak a szokása... majd leszokik róla...hát nem tudom köszi!
Jasbal, sztem ez rendben van, van kaki (az normális h ritkul!) és pisi is, hízik eleget, próbáld feljebb tornászni a tejet, de én még nem tápolnék mellé. Kíváncsi vagyok doki mit mond majd. Sztem Guccicánál azt is figyelembe vették h beteg a gyerkőc, nehogy kevés legyen neki. De két hét alatt 400g hízás mellett nem kevés:).
na most már télleg lépek, tortát kell rendlenem:).
nem hiába mászkálunk folyton. mer különben kiabál, hogy miért nem ringatom. Most sem felelt meg neki a pihiszéke amit 10 cm-re tettem magam mellé az asztalra... Már az ölemben van a kis piszok...
Lányok képzeljétek megmértem a lányt és hízik!!!! Móni beírnád, hogy Emma 6240g?
Én úgy vettem észre, hogy az utóbbi hetekben kevesebbet eszik (ez így is van szerintem), de hízik. 2 hét alatt 400g-ot :) Hurrá!
Bár tényleg enne még... Ti mit csinálnátok? Több tejem nincs és a mensi alatt 2x is adtam neki fagyi tejet, ezért a készlet is megcsappant. 3-4 napja a kaki is kevesebb, már nincs ruha váltás sem (napi 1 max 2 kaki van)
Hagyjam mert majd kialakul majd a mennyiség vagy kapjon tápot este? (holnap az oltáson megkérdezem a dokit is, de kíváncsi vagyok ti mit tennétek)