Keresés

Részletes keresés

kutya. Creative Commons License 2007.05.06 0 0 4274
...alakítottak ki egy pályát a szántóföldi területükön...

Ha megváltották/kiváltották a területet mezőgazdasági művelésből, akkor cumizhat mindenki. Mogyoródon sem jelenthették fel B.Zsoltikát mer' hangos az ótója...
Előzmény: BX_thomas (4273)
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.06 0 0 4273

ellegális a magán terülten levő pálya.

Már miért lenne illegális?

A saját földemen oda tologatom a földet ahov akarom. Ha nekem tecc akkor naponta 100 köbméter földet hurcolászhatok Aból Bbe és ha nekem úgy tetszik akkor akár fel s alá quadozhatok rajta.

Nem építmény, nem engedély köteles.

Pénézrt adják bérbe???

Ohhh, kérem, ezt ki mondta?

Lehet, hogy csak egyszerűen hozzájárulnak némni adománnyal a földmunkához......

Előzmény: eke (4272)
eke Creative Commons License 2007.05.06 0 0 4272
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.06 0 0 4271
ilyenes ehhez hasonlo kepeket minden mennyisegben csinalok eger kornyeken is. barmarre is induljunk. :((((
Előzmény: zacy (4270)
zacy Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4270

Ez izom dúrva emberek!!!

Én ha elkapnám aki/akik odahordják a szemetet összeszedetném velük és államilag elrendelném, hogy havonta az általuk elszórt szemétnek a 10 szeresét kellene bemutatni szelektíven szétválogatva!!!!!

Ha nem tennék akkor teljes vagyonelkopzás és irány az utca...én autószerelő vagyok és sokat fizetek ha le kell adnom az olajat mondjuk egy benzinkúton(pár litert még átvesznek de ha többet viszek azért már tartja a markát a csávó), lehet azokra kellene ráöntenem akik kiszórják ezt a sok mocskot és akkor rájönnének hogy érzi magát mondjuk egy állat ha belekeveredik abba a sok mocsokba amit odahordtak.....nem pénz kell az országnak hogy felzárkózzunk a nyugathoz hanem életmód és mentalitásváltás.....én vidéki vagyok de ez.....nagyon durva!

Előzmény: Törölt nick (4265)
mozo01 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4268
Basszus, pedig sok ember sokat dolgozott a Fundoklia kitakarításán. :( Ott voltam.
Előzmény: Törölt nick (4265)
Becherovka Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4266
Ez dúrva!!!!!!!!

Waze mikor azzal szórakozik a paraszt a Városligetben zabálva a kolbászt és vedelve a sört, hogy papírpohárral hogyán tudja fejendobni a városligeti tóban a kacsákat! És nem szól rá senki a szemetet ne veszi fel senki, a kukák ömlenek a szeméttől - ezek vagyunk mi egy idióta koszban szemétben úszó Nemzet!

De kell a Pláza, a Búlvár, és a PH érték, meg a vetítős BNW..... Yessss
mgruber Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4262
Az alsó képen van egy aszfaltút, ami a peremnél véget ér. Az nemsokkal az után ahol kezdődik a bánya, vetett egy bal kanyart és egészen a 38-as járat Feketehegy nevű megállójáig ment. Annak idején sokat bicikliztem arra. Aztán kellett csinálni egy másik utat jóval délebbre, mert elfejtették.
Előzmény: kerkyra (4260)
mgruber Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4261
Igen.
Előzmény: kerkyra (4260)
kerkyra Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4260
A tv toronyból fényképeztem.Ez az a hely?
eke Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4259
ja és helyesen: "ártatlanság vélelme" ! érted, vélelme?
Előzmény: quadvilaga (4252)
eke Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4258
Egy szóval nem állítottam hogy mindnek vagy akárt egynek is lett volna engedélye.

De te egyikről sem állíthatod teljes bizonyossággal, hogy nem volt engedélye!

Remélem érted a finom különbséget.
Előzmény: quadvilaga (4252)
vasszűz29 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4257
Gratulálok az erdészek személyautójának, amelyik 04. 30-án a fenti vasútállomástól kicsit lejjebb a köves bakháton odaverte az olajteknőt, és KIFOLYT az összes motorolaja.

Előzmény: BX_thomas (4226)
quadvilaga Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4256

Meg van annak is a szépsége!

Sziklátmászni biztosan jól lehet ott quaddal!

Előzmény: mgruber (4255)
mgruber Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4255
Amikor volt a teherautóverseny, akkor még működött a bánya, csak pár napra állították le a termelést. Valahol olvastam, hogy a rekultiváció kb 5E9 Forintba fog kerülni, a tájrendezés során több mint 1E7 köbméter talajt kell megmozgatni. (vagy odahordani? akkor meg honnan?). Sajnos nem volt még évszám sem a hír mellett, így nem tudom, mikori lehet. A hely talajmechanikai jellemzőit nem ismerem de ha több tonnás (ott mozogtak közel 100 tonnásak is) gépeket rá lehetett küldeni, akkor a pár száz kilós gépek nem okozhatnak gondot. Csakhát az nem agyagos, hanem koromfekete szén.
Előzmény: quadvilaga (4254)
quadvilaga Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4254

Kár,hogy nem vagyok közelebb hozzá!

De szerintem ha a teherautósokat ráengedték nem hiszem,hogy quaddal nagy elváltozást tudnánk csinálni.

Egyébként a bányákkal még van valami olyan is,hogy támogatásokat is vesznek fel rájuk!Ezt csak hallottam!

Viszont felénk van egy téglagyár aminek mintha egy régi agyagbányáját nem is használják és közepén van egy kis tavacska(bányató)is.

Csodálatos környezet és próbálunk valamit összehozni mert gyönyörű a hej igaz minden agyagos de nekünk pont jó lenne!

Előzmény: mgruber (4253)
mgruber Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4253

Ez valóban igaz, de megfelelő előkészítés után ezt ki lehetne küszöbölni. A rekultivációt úgy kellene végrehajtani, hogy alkalmas legyen versenyzésre a helyszín, megérné egy egész évben használható pályát kialakítani. Olyan tervet hallottam, hogy fel akarják tölteni. A Truck-trialt azért vitték el, hogy közelebb legyen budapesthez. Ez szerintem hiba volt.

Off

Egy érdekesség a bányával kapcsolatban: Ha valaki a 38-as buszra felszáll Pécsett, észreveheti, hogy van egy Feketehegy nevű megállója, pont a bánya pereménél. Az elnevezés még abból a korból maradt fenn, amikor a külszíni fejtés helyén még egy hegy volt. Már régóta keresek fényképet a helyről, a bánya nyitása előtti időkből, de eddig nem sikerült találnom.

ON

Előzmény: eke (4242)
quadvilaga Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4252

Tényleg szép hely!

Csak azt nem tudom a Truck Triál miért hozták el onnan?

Lehet csak azért,hogy közelebb legyen Budapesthez(Sóskút)de lehet a sötétzöldeknek ezzel is baja volt!

Természetkárositás meg ilyenek!

Eke

Benned tényleg nem csalódtam!

Szóval annak a több tucat autósnak valószinüleg mindnek volt engedélye!

Innentől kezdve gondold át mikor bármit is beszolsz bárkire!

Tudod"az ártatlanság védelme"!

Ez jussun mindig eszedbe ha megoldható!

Előzmény: mic71 (4251)
mic71 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4251
Március végén voltunk arra egy túra keretében. Amolyan mini Erzberg kinézetre és még ma is füstölög a szén. Lenyűgöző a látvány. Néhány kép róla:
Előzmény: mgruber (4236)
eke Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4250
mi van??
Előzmény: kutya. (4248)
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4249

Ártatlanság vélelme...

ez ma magyarországon egy olcsó reklámszlogen, nem több...

Előzmény: eke (4247)
kutya. Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4248
...többet nem lehet megállapítani....

Dehogynem. Azt hogy valakinek nagyon fáj valami. És hogy újra nem csalódtunk benned. És az "ártatlanság vélelme" jusson eszedbe minden meglőtt/megdrótozott quados esetében.
Előzmény: eke (4245)
eke Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4247
Látod megint nem írsz igazat...

"Mindjárt gondoltam,hogy szerinted volt mindenkinek engedélye!"

Ártatlanság vélelme...

Írni ezt írtam:

"bárhova be lehet hajtani ahova visz út, ha van megfelelő engedélyed."
Neked kellen bizonyítani azt hogy a bahejtó gk.iknak nem volt engedélye, vagy elkapták őket engedély nélkül és nem bünteték meg őket...

nekem fogalmam sincs róla.
Előzmény: quadvilaga (4246)
quadvilaga Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4246

Mindjárt gondoltam,hogy szerinted volt mindenkinek engedélye!

Akkor rendszámmal lehet fokozottanvédett területre behajtani?

Ott a helyünk!

Előzmény: eke (4245)
eke Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4245
bárhova be lehet hajtani ahova visz út, ha van megfelelő engedélyed. A gépjárműveken volt rendszám. Szemmel többet nem lehet megállapítani. Vagy tudsz valamit?
Előzmény: quadvilaga (4244)
quadvilaga Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4244

Nem látok senkit,hogy háborogna az autósokon akik le lettek fényképezve,hogy éppen bűncselekményt követnek el!

Bezzeg ha quados lett volna a képen!

Mindjárt lenne nagy szájalás!

Vélemény?

quadvilaga Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4243
Vélemény a szalajkát duló turistákról?
eke Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4242
vigyázat! (Bár senkit nem tántoríthatok el az öngyilkosságtól!)

Mielőtt egy bányában el kezdenétek quadozni gondoljatok arra, hogy a külszíni fejtés során esetlegesen hazsnált külszíni robbantások kimozdíthattak olyna egyébként mozdíthatatlannak tűnő köveket amik bármikor elszabadulhatnak és megölhetnek bárkit.
Ezért sme mászank sziklát köbányák magas falain a sziklamászók...
Előzmény: mgruber (4240)
pecas7 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4241

Csak óvatosan!!

"A február 21-én hozott kormányrendelet - az uniós jogharmonizációs kötelezettséget pótolva - március 28-ától a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzé minősítette a golyóálló mellény és a védősisak mellett a speciális - mechanikus vagy elektromos - zárnyitó szerkezeteket és mellvérteket is.

Akik nem tartják be a szabályokat, 50 ezer forint bírságra is számíthatnak."

:)))

Előzmény: quadvilaga (4234)
mgruber Creative Commons License 2007.05.02 0 0 4240
Én úgy tudom, hogy már nem működik mióta a pécsi erőmű átállt fatüzelésre. A rekultivációnak már el kellett volna kezdődnie, de én még nem vettem észre változást az utóbbi években.
Előzmény: quadvilaga (4239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!