köszönöm szépen a választ! na, mindegy ha már van úgyis megpróbálom, hátha sikerrel járok...! :D ja! és találtam neten, hogy 'elvileg' lehet dugványozással is... no most majd meglátjuk! további szép napot!
Nem tudom, "házi" körülmények között lehet-e tartósat "gyártani"? Gondolom, különleges eljárással készül, hogy a színét és a szirom formáját megtartsa. Ha megfonnyadnak a szirmok barnák és "aszottak" lesznek.
Flower! Megkérdezhetem, tapasztalatod szerint melyik a legsötétebb virágú, csészeformán kinyíló fajta? Hosszan virágzó és a legkevésbé fakuló lenne a jó. Őszintén szólva, a Szuzan nekem sem tetszik.
Köszönöm az elismerő szavakat! Minden évben elkápráztat bennünket is. Ma este az egész udvart beborította az illata. Különleges, semmihez sem hasonlítható, de ezt mindannyian ismeritek. Ilyenkor mindig felmerül bennünk, hogy valahová el kellene (Egyáltalán ellehetne-e?!) adni a szirmokat. Több talicskányit gyűjtök össze minden évben.
Azért szívesen megnézném én Flower ültetvényét! Nem semmi látvány ez a habos "pászta"!
Olyan csalódott vagyok, azt mondta valaki Sussan vagy Betty a magnóliám, megnéztem a neten melyik milyen és már akkor csalódott voltam, egyszerűen nem nyílik ki szépen és a méhecskék is megfúrták a virágokat, azt a 3 szemet ami lett rajta, megtaláltam a virágban az elpusztult méhecskét. A színe tetszik, de a virág formája nem. Holnap hozok képet is.
Kibírnak egy egész szezont cserépben? Nem állatkínzás ez? Nem jobb lenne a régit tenni cserépbe? Az Osmocoteról szeretnélek megkérdezni; átültetésnél tapasztalom, hogy a golyók egy év múltán is érintetlenül egyben vannak, nem tünnek el. Ezcsak valami üres héj, amiböl kioldódodtt a tápanyag, vagy valami nem stimmelt a kioldódással?
Szerintem ebben az évben nem fog virágozni,sőt ha ősszel nem jelennek meg a bimbók akkor jövőre se.
Döntően az oldalágakon hozzák a virágokat.
Vaószínü a Hollandok üvegházba meghajtatták azért lett ilyen szép nagy de egyszálu.Valószinű ,hogy oldalrügyekből meg kezd oldalágat hajtani és jöhet a virágzás.
Én a helyedbe hagynám egyenlőre, mivel a nagy gyökérzet képes hatalmas hajtásnövekedést produkálni.A két csrepest cseréppel együtt beültetném a földbe/igy nehezebben szárad ki/és ügyelnék ,hogy mindig nyirkos legyen a földlabdálya.Nem árt kevés Osmocot mütrágyát tenni a tövére,mivel az öntözéssel kioldódikn a tápanyag és agyökere mégis be van zárva.Augusztus közepére kiderül, hogy mi lesz az eredetivel és még mindig van idő az ujak kiültetésére.