Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.21 0 0 491

Hazát kell csinálni.

a SÖPREDÉKET KIKELL TAKARÍTANI .............

zividivi Creative Commons License 2006.07.21 0 0 490
//"...örök alapelv: Mindenki annyival gazdálkodik amennyije van! .."//

Érvényesíteni kellene valahogy ezt az örök alapelvet! Mert a rablás nincs belekalkulálva. Szóval az országnak, -hála a "rendszerváltátó országrablóknak!- koránt sincs annyija, mint amennyiből gazdálkodhatna a "rendszerváltók" nélkül.
Előzmény: tollaslabdatenyeszto (487)
alto Creative Commons License 2006.07.20 0 0 489

Utoljára ebben a témában, mert itt tényleg nagyon OFF.

Nehezen hiszem, hogy egy hangfrekvenciára méretezett készülék a középhullámnak megfelelő 100 kHz nagyságrendű frekvencián képes lenne arra, amit leírtál. Nem utolsósorban a szerintem gyakorlatban kikompenzálhatatlan egyéb hatások miatt. Az összes beépített elem reaktanciája megváltozna, rengeteg előre kalkulálhatatlan parazita hatás... Szóval elméletben, vagy asztali modellen lehet, hogy az a mód működne, amit leírtál, de kétlem, hogy a gyakorlatban értékelhető adatokat lehetne ezen a módon szerezni.

Na innentől kezdve ezt a témát itt abbahagyom.

ON

Előzmény: Törölt nick (486)
breien Creative Commons License 2006.07.20 0 0 488

Tudod,  ha  ez  lenne  a megoldás  az  ország, Mo.  jelenlegi  problémáira,  akkor  hitelt  is  "kaphatnál"  /  azt   most  úgyis  utánna  vágják  mindenkinek  az  utcasarkon,  mivel  csak  mi  vagyunk  olyan  "balfékek"  hogy  nincs  nyögdíjalapunk,  /

Még  az  aktuális  nyögdíjak  kifizetésére  is  hitelt  vesztek  fel,  semmiből,  soha  nem  tanultok.  Nektek,  volt  egyáltalán,  tanárotok,  vagy  a "szemináriumokon"  osztották  belétek  a  "tudást"?  sajnos,  az  eredmény  1értelmű.

breien

Előzmény: tollaslabdatenyeszto (487)
tollaslabdatenyeszto Creative Commons License 2006.07.20 0 0 487
A legnehezebb saját korlátaidat átugrani! Neked eddig nem sikerült, úgy hogy marad az örök alapelv: Mindenki annyival gazdálkodik amennyije van!
Úgy látom neked még tanáraid sem adtak egy kis "hitelt"!
Sejteni lehet miről akarsz írni, de hogy két mondatot ne tudj úgy leírni hogy annak világos értelme legyen, egyszerűen elképesztő! Nyugodj meg, és próbáld meg először felolvasni, otthon a családodnak! Még az is elképzelhető, hogy a macska kijavítja és tündökölhetsz vele a topikon!
Előzmény: breien (485)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.20 0 0 486

OFF:

Ja,nincs rajz,tehát ha nem hiszed,ne hidd..ha nagyon kellene én pl össze tudnám rakni,feltehetően működne is,de mi a fenének manapság ez? Csak,hogy Neked bizonyítsam amit nem akarsz hinni,és megnyugodj?

Szóval az említett könyvben csak egy szöveg bekezdés van erről,hogyan is kell ezt.A kagylóba tett "csere" betét (poloska) és többiek közt előhozza ezt is...

Miszerint a telefon módosítás nélkül "letett állapotban" adott frekvencián meghajtva(gondolom maximum középhullám körül) adott impedanciát képvisel.Lesz egy olyan frekvencia,amin hiába "szakadt" a beszélő áramköre,amiatt a kis kapacitás miatt ami a nyitott érintkezők közt mégis van,a szénmikrofon nagyon kis mértékben,de képes a beszéd föggvényében megváltoztatni a készülék kapcsai közt az impedanciát.Nincs is már másra szükség,csak egy hídra,ami ismert változtatható impedanciák közé pakolja a vonalat,ezekkel kiegyensúlyozzuk,egyik oldalt meghajtjuk,majd az átlóról levett jelet egy érzékeny AM vevőbe küldjük.Sokat kell gondolom játszani mire a vonal parazita hatása,az adott készülék érintkezőtávolsága,stb,stb mind kikompenzálható,de nagyon valószínű a módszer mégiscsak működik,aki a könyvet írta nem "fejből költötte" ezt.

ON

Előzmény: alto (475)
breien Creative Commons License 2006.07.20 0 0 485

No  jó  reggelt.

Felébredtél?

emlékeztetőűl.    innen visszafele.egészen  a  2004. 12 06.15.50  23 672 hsz.  elvégeztem  egy  számítást.

2005.09.03.15.36. 29081  hsz. eladósodottság  Bankok  viszonya

2005. 0815. 20.03. 28 781. hsz.  Bankok

no  akkor  most  vissza.  2004. 12.09.  22.54  23 758. hsz.  egyensúlyi  helyzet.

2004. 12. 09. 16.15. 23 754. hsz.

2004. 12.12. 12,11.  23  811  hsz,  23 810  hsz  ikerdeficit  elkerülése

2004.12.11 12. 26.  23 805 hsz. könnyűipar?!

2004. 12. 11.  23 799 hsz,  23 748  hsz. "aktuális"?!    "erős  huf?

2004. 12.08. 22.11. 23 729 hsz.   adó/bér  mintha  most  is  erről  beszélnénk.

2004. 12.07. 22.02.  23 698  hsz.  MT  jkv-k nyílvánossá tétele.

2004. 12.07. 11.05. 23 684  hsz.  info

az elnök úr évértékelője 2005-ről.

Most  segíteni  akarok  neked.

Anno  drága  jó  professzorom  úgy  tanította  a  pol. gazdt.  hogy  "ez  az  a tantárgy,  amit  max.  öt  évente  annak  90%-át újra kell  tanúlni.

Én   is  szoktam  nosztalgiázni.  ifjúkorom  1ik  kedvenc   időtöltése  volt  a tollaslabda. nosza,  vettem  az  idén  az  unokáimnak  egy  készletet  /színes  labdákat "  is  vettem  hozzá.  Képzeld,  nem  nyerte  el  a tetszésüket. 

Talán,  ideje lenne  "szakmát"  változtatnod  un.  "szerkezetváltást"  végrehajtanod.

Remélem,  a  hitelminősítők  és  a szakma  "értékelését"  ismered  a  mostani  gárda  "eredmény"-telenségéről?

Talán, ha  ők  is  felébrednének  /  habár  rajtunk  csak  az  segíthet,  ha  félreállnak,  s  átadják  a stafétát  a  szakembereknek 

breien

Előzmény: tollaslabdatenyeszto (482)
apple48 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 483
D:D:D:D
Előzmény: Erzsébeti (481)
tollaslabdatenyeszto Creative Commons License 2006.07.20 0 0 482
"már két éve erről bezsélünk a "szaktopicocban"

Akkor most helyesen.
Már két éve erről beszélnek értelmes emberek a szaktopicokban, te pedig az értelmes társalgásukba folyamatosan belebüfögsz, ill. a linkjeidet nyomatod!

Miért is vagy te ott ignorálva? (Nekem nem kell válaszolnod)
Előzmény: breien (470)
Erzsébeti Creative Commons License 2006.07.20 0 0 481

"Minden azon múlik, h Gyurcsinak sikerül-e odanyúlni, ahol sok a pénz, vagy megégeti magát."

Szerintem alsőre talán nézzen szét a saját portáján. Ha ezzel megvan akkor a közvetlen üzleti kapcsolataiban.

Ha ezzel is meg van akkor a lóvé nagyrésze is meg lesz...

Előzmény: apple48 (480)
apple48 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 480
A rendszerváltás valszeg mindenki másképp képzelte el, mint ahogy megtörtént. 90-ben elkezdték az osztogatást, a jogi környezetet úgy alakították, h rendesen lenyúlhassák az állami vagyont, természetesen azok, akik a tűz körül ücsörögtek. Ehhez aszisztált Antall, mint Pilátus mosta kezeit. Hornnál úgy látszott valami beindul, de túl keményre sikeredett a programmja és elvesztette a választást. Orbánék, a maguk dilettantizmusával nyúltak a gazdasághoz, miközben gyorsan tömködték üres zsebüket. Megyó megpróbált végre adni valamit, csak azt nem látta, h üres a kassza. Minden azon múlik, h Gyurcsinak sikerül-e odanyúlni, ahol sok a pénz, vagy megégeti magát. Kétségtelen, h sok az ellenérdekelt. Nem lesz könnyű.
Előzmény: horex (477)
lcoder Creative Commons License 2006.07.20 0 0 479
90-ben azt lehetett látni hogy ez a rendszer így majdnem akkora léptekkel halad a csõd felé mint az elmúlt 4 évben Megyó és Fletó alatt. És a kijavításával próbálkozó "reformok" kb. annyit értek mint Fletó új egyensúly programja. Azaz váltani kellett. Azt is lehetett látni hogy már a rendszerváltás elõtt folyt a vagyon szétlopása, a spontán privatizáció, de akkor még abban reménykedtünk hogy ha az elftársak el is lopják a vagyont de akkor is kapitalizmus lesz, és elõbb-utóbb helyükre kerülnek a dolgok. Amire nem számítottam én legalábbis az az hogy a rendszerváltás után 4 évvel az emberek az MSZP-t választják meg, és arra sem hogy a magát antikommunistának valló SZDSZ elsõ szóra lefekszik ennek a pártnak. De végül is, Hornék annyira nem csinálták rosszul amit csináltak, utánuk a FIDESZ-éra alatt úgy látszott hogy végre ha kisebb kitérõkkel is de európai pályára kerültünk. Csak jött a Megyó-Fletó kormány és szétb*szta a gazdaságot. Ezt már a választások elõtt is tudni lehetett - én a magam részérõl reméltem is hogy nem a FIDESZ gyõz (azt Fletó intézkedéseinek tizedéért is cafatokra szedte volna a ballib média és a szagszervezetek), és hogy Fletónak lesz valami életképes ötlete a dolgok helyreállítására. Ez utóbbiban sajnos úgy tûnik csalódnom kellett, Fletó az igazán kemény döntéseket nem meri beválllalni (persze az önkormányzati választások után lehet hogy megteszi) másrészt viszont olyan intézkedéseket hozott ami jó eséllyel teljesen hazavágja a magyar gazdaság jó részét. Ezek a húzások kimondottan fékezik a gazdaságot, márpedig ebbõl a helyzetbõl egyedül a gyors növekedés jelenthetne kiutat, nem pedig a beígért reformok - ezek max. hosszú távon okozhatnak némi megtakarítást.
breien Creative Commons License 2006.07.20 0 0 478

Nézd  horex.

1990-ben  még bíztunk  abban,  hogy   képesek  leszünk  végre  talpraállni  azokkal  a segítségekkel,  amik   akkor  felénk  irányultak  / tudod,  azelőtt   sokkal  rosszabb  feltételek  mellett  bizonyítottuk,  hogy  képesek  vagyunk  lépést  tartani  a  Ny. szakemberekkel. /

1991-ben,  már  kénytelenek  voltunk  feladni  /  szépen  megkértek  bennünket,  amire  csak  ők  képesek /  ,  s  akkor  már  tudtuk,  hogy  rossz  lesz  itthon  a helyzet.

Az  igazat  megvallva,  arra  nem   számítottunk,  hogy  ennyire  elbaltázzák  a  "ganéusok".

"Tévedni  emberi  dolog"

No  látod,  ezt  a tévedésünket  fizettetik  meg  most  velünk  azok,  akik  nem  engedték,  hogy  ez   az  ország  Európai  értékrendek   szerint  élhessen.

Nyugodtan  szidhatsz  bennünket  / nemtudom,  vannak  é  gyermekeid?  a legnagyobb  bűnününk,  hogy  nem  vártuk  meg,  hogy  a mi  gyermekeinekt  is  nyomorékká  tegyék,  mint  azt  megtették  pár  társunk  esetében /

breien

horex Creative Commons License 2006.07.20 0 0 477

Ez most itt nem arrol szol, hogy ki milyen szavazo!

Szavaztam én mas partra is, /akkor haver vagyok ? :) /

Vegiggondoltam a 16 évet és azt lattam, hogy kialakult egy milliardos reteg,

mostmar a kozos vagyonbol az utolsokat adjak el.

Az egyre nehezebben megmelozott penzembol egyre tobbet vonnak el és még meg is akarnak dumalni, hogy pazarlok.

És eljutottunk odaig, hogy nyiltan visszatartjak /hazudtak, ez egyertelmu/ a gazdasag helyzetét, a keszulo megszoritasokat.

Mondja itt KissG.Eszter, akinek szeme volt, lathatta. Nem ertek vele egyet, nem mindenki foglalkozik naponta a gazd. helyzetevel.

Arra ott vannak a szakemberek, ha az azt mondja "duborgunk" akkor duborgunk.

Aztan latom hogy alsobb hivatali szinteken, ahol kozvetlenul kapcsolatban vagyok a politikaval, leszarnak.

Politikusain egymast basztatjak, szinhazat jatszva nekunk, mig a hattérben....

A Szabadi Bélán és a masik aki aktakat kapott a Gellert-téren /mi is volt a neve?/ kivul , ki kerult birosagra a 16 év alatt.

Volt-e itelet barmely ugyben, egyaltalan ugy se lett, ahol nagy penzeket nyultak le.

Az orszag vagyonának egy, vagy nagyobb, reszet ugy adtak el, hogy piacvasarlas lett belole.

Egyesek itt annyira elore latttak a helyzett, vajon mit lattak '90-ben?

Látták-e elore ezt a szemét orszagot?

De ezeket leirtam a hiv. linken.

Boldogsagot koszonom, de tudod az ugy van, hogy aki balra szavazott és hitelterdemloen igazolni tudja, ket szemtanuval  megerositve, szavazolap, vagy hiteles masolatat mellekelve, annak havonta teljes mertekben kompenzaljak megnovekedett kiadasait .

Ne is mond, ezert a temainditasert is jo penzt kapok a kozponttol :)

by horex

Előzmény: Linebacker (459)
horex Creative Commons License 2006.07.20 0 0 476

Dobalozott a szamokkal, nekem is atsuhant az agyamon egyszer hogy a szorzas nem stimmel, dehát ő a szakember :)

És ez van mindig. Szakember nyilatkozik, miert ne hinnék neki?

Ha én nyilatkozok szakmai kerdesben elvarom, h. higgyenek, persze a rip. figyelhetett volna.

by horex

Előzmény: egyenlítő (466)
alto Creative Commons License 2006.07.20 0 0 475

Hagyjuk a Tesla-tekercset, nekem is van. Nem erről van szó, a telefon nem Tesla-tekercs.

Szkenneld ki légy szíves abból a könyvből a CB667-esre vonatkozó rajzot és illeszd ide képként. Szó nélkül elismerem, hogy igazad van, ha megértem a dolog mikéntjét.

(Amúgy a Tesla-tekercsnél az izzószál nem izzik, a fény máshogy keletkezik - gondolom te is tudod.)

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.19 0 0 474

Különben nem reklám,de lehet,hogy kollegád,ha CB667 rajzba vagy temetkezve..:

oldradio.tesla.hu

;))

és szépen megkeresed....:

franzis:"A leghallgatás" c. könyvet...nekem itt a polcon lakik.

Előzmény: alto (472)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.19 0 0 473

Izzóval nehezen megy..de nem lehetetlen.Láttál már Tesla tekercset? Ott egy drót sincs,mégis világít.

Előzmény: alto (472)
alto Creative Commons License 2006.07.19 0 0 472

OFF

Basszus, állítod itt, hogy "tökéletesen" lel lehetett hallgatni. Nem te vagy az első, aki hihetetlen magabiztossággal kijelented ezt. Itt van előttem a CB667-es kutyaközönséges, lakossági célokra használt tárcsás telefon kapcsolási rajza. Ha bebizonyítod nekem, hogy a letett kézibeszélő által BONTOTT kontaktuson keresztül te kapcsolatot tudsz teremteni a készülékkel, megeszem a kalapom.

Komolyan érdekelne, ha leírnád, hogy mire alapozod állításodat, mert nagyjából azt állítod, hogy egy izzólámpa akkor is képes világítani, ha csak egy szál vezetéket kötsz valamelyik sarkához, a másik pedig csak úgy lóg bele a vakvilágba

ON

Előzmény: Törölt nick (467)
twist Creative Commons License 2006.07.19 0 0 471

//Nem hiszem el, hogy amikor osszeulnek azt mondanák "tegyuk má' tonkre az országot" és mindegyikuk ontja a hulyébbnel hulyébb otleteket.//

//Nem ertem, a hozott bevetelnovelo intezkedesek, nehany reszet, 

pl vizit-recept-ágydij mostmeg az etkezesi hozzajarulas.

Hallgatom a radioban egy e.ü-i statisztikus szamitasat, mennyire elenyésző ez a lenne ez a  bevetel//

Azt hiszem én kezdem  kapizsgálni!

Szóval képzelj el egy teljesen elfuserált TB. rendszert, amiben pl.  ha orvos belenéz a tokodba kap a tb.-től 3,. FT ot, ha meghallgatja szívedet+megkopogtat, akko kap még 7.-FT.-ot !!!!  Ha mindenedet megvizsgálja és felállítja a diagnózist, kap 110  FT.-ot a Tb.-től.

Ezért aztán orvos, KÉNYTELEN minden hülyeséget kiatlálni és lejelenteni a Tb,.nek, hogy legalább 300,- Ft.ot kapjon.   Na és persze elküld mindenhová, hogy intézmény is ( más szakorvosok )  kapjnak ennyit.

Eü. intézmények abból élnek, hogy kicsalják Tb.-től a pénzt, olyan vizsgálatokért, amit el sem végeztek MERT !!!! nevetségesen alacsonyan vannak megállapítva az árak.

Induljunk ki ebből.

Politikusok ezt tudják, meg azt is, hogy ezen a " csaláson" csak akkor tudnának változtatni,  ha egy átlagvizitért, a jelenlegi 110.-Ft. helyett legalább 500.-Ft-ot kapna orvos/intézmény.

De a  költségvetésbe ugyi nincs pénz, tehát onnan O Ft.-ot tudnak adni.

Ezért okosan  kitalálják,  add oda TE, meg én, + mindenki.

Most voltam " A tervezett egészségügyi reformról" szóló topikban, ott statisztikai adatok is vannak.  Pl. hogy  1 évben 74 millió!!! orvos-beteg találkozás van (amibe egy csomó dolog még nem is számít bele).  No azért ha ezt a 74 milliót megszorzod mondjuk 500ft.-os vizitdíjjal, akko azé kigyün kb. 37 milliárd!    Ha bevezetik a vizitdíjat akkor ennek    60%-át kapja az intézmény, 40%-át kségvetés ( ha jól emlékszem )  Szóval ez nem kevés pénz! 

Ezt én idáig agyilag fogom.   Nem örülök neki, de megértem. 

AMIT NEM ÉRTEK és felháborítónak tartok, hogy ezt az intézkedést úgy propagálják felém+feléd+mindenki felé, hogy sokat járunk orvoshoz, oszt majd ez az összeg ( vizitdíj)   NORMALIZÁLJA A KERESLETET!!!:(((

WAZZE!!!

Neked van keresleted az orvosra? Mert nekem nincs én KÉNYSZERBŐL járok oda!  Sima náthával el sem mék, de ugyi ha már fáj a hátam, meg belázasodok, akkor csak rákényszerülök, hogy elmenjek!!!

Oszt ha orvos azt mondja valami zörejt hall, és menjek röntgenre 2500,. ért, akkor NEM NEKEM van keresletem a rögönyre, hanem orvos azzal tud normális diagnózist felállítani.

Szóval nem a politikusok a hülyék, hanem engem néznek annak!

Valójában azt kéne mondaniuk:: Eü. bekrepált, pénzt kell belepumpálni, csak ez után lehet orvosokat KOMOLYAN ellenőrizni, tehát igazi reform, csak a  pumpa után jöhet.

De nekünk nincs pénzünk pumpálni, EZÉRT Neked kell horex!

E helyett azt mondják NORMALIZÁLNI KELL A KERESLETET!!!

Ez nem sima hazugság!

Na én nem járok orvoshoz csak 3 évente, mondja X.   De a NYUGDÍJASOK !??  Nyugdíjas, hogy a  kismamák miatt  köll fizetni neki is . Na meg a hajléktalanok, meg az a sok  kötelező oltás a gyerekeknek.  Oszt eljutunk odáig, hogy a  komcsiknak  meg a fidesznyikeknek  van indokolatlan KERESLETE az eü. ellátásra.

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy ezt a  mindenkit megosztó F...ságot vajon direkt találják ki, vagy magától gyün nekik!  

Előzmény: horex (449)
breien Creative Commons License 2006.07.19 0 0 470

ezekszerint  alto  Te  még  a  zindex  Fórumot  sem  olvastad.

Mivel  itt,  még   alternatívákat  is  vázoltak  arra,  hogyan  lehetne   megoldani  ezt  a problémát,   nem  csak  pillanatnyilag,  de   15  -  20  éves  távlatban  is. / már  két  éve  erről  bezsélünk  a  "szaktopicocban"

breien

Előzmény: alto (465)
zividivi Creative Commons License 2006.07.19 0 0 469
//"..... Az utolsó filléreket most fogják a zsebünkből kivenni és attól a pillanattól fogva nem pusztán az emberek lesznek "tőke-szegények", de a Magyar Köztársaság csak pro forma fog létezni, mert SEMMILYEN VAGYONTÁRGYA, ÉRTÉKE NEM MARAD EZEN A 93 EZER négyzetkilométeren!!!!
Maffia-ország, Maffia-elittel és maffia-gazdasággal!..."//

Évek óta hajtogatom, -óriási hülyézések közepette-, hogy egy korlátok nélküli hatalom, bárminő demokráciának is nevezi működését, 4 év alatt egy egész országot képes felszámolni. BÜNTETLENŰL, MÁR AMI AZ ILYEN HATALOM TÖRVÉNYEIT ILLETI.

A világ pedig még nem jutott el arra a fokra, hogy a hatalom hatalomból adódó gazemberségeit besorolja a népellenes bűntettek közé. Gyakorlatilag szabad az út bármely közösség totális felszámolására.

Ez van! Világszerte.
Előzmény: vartomol (462)
zividivi Creative Commons License 2006.07.19 0 0 468

//"...hiszen milliardjait politikátol fuggetlenul megtudta es tudja szerezni, novelni..."//

Ez az, ami ki van zárva! Kellett bizony ehhez jócskán egy politika is meg kellettek hozzá a politikusok is. Közvetve, vagy közvetlen, az teljesen mindegy.

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.19 0 0 467

Régi tárcsás telefont letett állapotban is tökéletesen le lehet hallgatni.

Ahogy a mobilra is igaz,kis módosítással kész megfigyelő,pozíciómeghatározó és lehallgatókészülék egyben,mindeközben a tulaj semmit nem vesz észre.

Céges mobilokkal,amit ingyen kap,adott készüléket,korlátlanul lehet beszéllni,és soha nem is látja a dologzó a számlát,jobb NAGYON óvatosnak lenni.

Előzmény: Mesdu (461)
egyenlítő Creative Commons License 2006.07.19 0 0 466

Hallgatom a radioban egy e.ü-i statisztikus szamitasat, mennyire elenyésző ez a lenne ez a  bevetel.

Majd a guta ütött meg! Nem tudott számolni! A négyszázezret megszorozta harminccal, és 1,2 millió jött ki neki. A műsorvezető sem vette észre.

A saját számai alapján a vizitdíj és az ágydíj kb. 10 %-ot jelentene egy rendelőnek, vagy kórháznak.

alto Creative Commons License 2006.07.19 0 0 465

Nem fog rá hallgatni, de valahol nagy igazságot mondott Gyurcsány, mikor azt mondta, hogy ha első lépésként visszavonta volna a 13. havi nyugdíjat, egy pisszenés kritika sem érte volna a csomagot.

Ha megtenné, amit Járai követel, Gyurcsány lenne az Isten az európai pénzügyi elemzőknél. A más kontójára én is szívesen vagyok marha szigorú.

Előzmény: Kiss G. Eszter (453)
breien Creative Commons License 2006.07.19 0 0 464

Senki  nem  állította  azt  rólluk,  amit  írtál.

Tudod,  abban  a pozícióban  mindaz,  nem  azt  jelenti,  hanem  "hazaárulást"  /  az  esküjük be  nam  tartását.  /  ezért  kell-ene  beadni  a lemondásukat,  minnél  ellőbb /

Nem  igazán  azzal  követték  el  a legnagyobb  problémát,  hanem  azzal,   hogy  a hazai  "szellemi  tőkét"  ami  1990-ben  még  jelentős  értéket  képviselt,  lenullázták.  /  jobb  esetben  "bérrabszolgává " tették  őket  /

Ezért  kell-ene  még  időben  változtatni  ezen,  mert  ha  az  ejrós  támogatásokat  is "csákiszalmájaként"  kezelik,  akkor  ennek  az   országnak  végleg  befellegzett.

Ha  sikerülne   a  megmaradt  javainkat  megőrízni,  s  az   EU.-pályázatokat  annak  fejlesztésére  fordítani,   talán  még  talpraállhatnánk  /  erre,  nagyon  kicsi  esélyt  hagytak/

Ne  érts  félre,  személy  szerint  nem  vagyok  érdekelt  benne,  mivel  az  utólsó   "pályázatot"  1998-ban  írtuk,  s  adtuk  le.  /  nem  azért   döntöttünk  így,  mert  még  válaszra  sem  méltattak  bennünket,  hanem  oly " blődséget"  hoztak  ki  belőlle,  hogy  azt  is  szégyenlettük,  hogy   valaha  is  papírra  vetettük.  -  az  eü. reform  topicban  éppen  ma  reggel   írtam  le  az  egyik  "gyöngyszemet" -/

Gondolj  bele,  azzal  mennyi  kárt  okoztak  nekünk,  s  megérte?

breien

Előzmény: vartomol (462)
vartomol Creative Commons License 2006.07.19 0 0 462
Sokan azt hiszik, hogy fletóék annyira balfaszok, hogy tehetségtelenségüknél fogva hazavágják a gazdaságot. Én azt tanácsolom emlékezzünk! Mire is?
Igen, az eladósodás már a 70'-es években elkezdődött, de 1988-1990 között gyakorlatilag teljessé vált az államcsőd. Hogyan? Lássuk:

"A kommunista helytartók likvidálását megelőzte a nyugati bankok korábban sokszor egymás rovására kínált pénzkölcsöneik lassú elapadása. A magyarországi bolsevista reformerek által várt nyugati gazdasági konjunktúra tartós késedelme egyre kilátástalanabbá tette a kölcsönök, most már kamataival való határidős visszafizetését. Havasi Ferenctől a párt gazdaságáért felelős politikai bizottsági tagjától tudjuk, hogy a nyolcvanas évek második felében egyszer a Magyar Nemzeti Bank aranykészletét is elzálogosították. Az ország kilátástalan pénzügyi helyzete megnövelte a szocialista vívmányok védelmében addig jeleskedő pártoligarchia kompromisszum-készségét a világkapitalizmus legfőbb megtestesítőivel szemben. Nyakatekert magyarázatok mellett titokban megkezdte a legjobb eredménnyel működő termelő és kereskedelmi üzletágak nevetségesen alacsony árakon való értékesítését a korábban hetedíziglen elátkozott kapitalistáknak, legtöbbször csak a spekulánsoknak. Ezt nevezték spontán privatizációnak. Számos üzemet, értékes épületet ráadásul nemcsak olcsón, de kifizetés nélkül, hitelbe adták el. Több esetben e privatizált javak nem is kerültek kifizetésre mind a mai napig.
Elmés megoldást alkalmaztak a termelő vállalatok vezetői is. A kétszintű bankrendszer párhuzamos kialakulásával egyre nagyobb összegű üzemviteli hiteleket vettek fel mindaddig, amíg ezek a vissza nem fizetett rövidlejáratú hitelek a gyors kamatnövekménnyel meg nem haladták a teljes üzem könyvelés szerinti értékét. Ezt követően vagy ők maguk, vagy a hitelező bank csődöt jelentettek. Az üzem vezetői vagy jelképes egy forintért, vagy a hitelek visszafizetésének ígérete fejében ingyen „elprivatizálták” a vezetésük alatt álló vagyont. Majd minden eladható értéket fokozatosan áruba bocsátottak. Az üzemet kapacitásának töredékével működtették, a dolgozók nagy többségét elbocsátották. Az üzem hiteleit esetleges nagyon alacsony vételárát továbbra sem fizették.
A kormányzat a bankok „megmentése” érdekében ezeket a hiteleket aztán bankkonszolidáció keretében maga fizette ki, ahogy mondani szokták: „az adófizetők pénzéből”. Az állam privatizációs megbízottai ezekre a privatizált vagyonokra egyetlen esetben sem kötöttek ki jelzálogot. Így új tulajdonosai rövid úton eladta azokat „külföldi befektetők” számára immár jelentős áron, de valóságos értékét tekintve még mindig fillérekért. Ez a módszer a rendszerváltás utáni években sem változott lényegesen. Legfeljebb annyiban, hogy a külföldi nagyhalakat kivéve szinte kizárólag a régi pártelit részére történt értékesítéshez a bankok a kormány kezességvállalása mellett adtak hitelt. Visszafizetése ez esetben is a bankkonszolidáció keretében az állami költségvetésből történt."

KÍSÉRTETIESEN EMLÉKEZTET A JELENLEGI CSŐDKÖZELI HELYZET AZ AKKORIHOZ.
Most milyen vagyontárgyak privatizálása van napirenden (közelmúlt-jelen-közeljövő) viszonylatában?
Csak néhányat kapásból:
Nemzeti Tankönyvkiadó
Malév
Máv (teherfuvarozás)
Mol (Gaszprom)
Szerencsejáték RT
TB kassza
EÜ ellátórendszer+
Kórházak, Klinikák, Szanatóriumok

A technika nagyon ismerős. Beroggyantjuk a gazdaság lábait, az intézményeket csődbe, vagy csődközeli helyzetbe hozzuk. Ezzel hármas célt érünk el: 1. A vételár lemegy, néha nevetségesen alacsony szintre. 2. Nem kell a társadalomnak túl sokat magyarázni és a nemzeti vagyon elprivatizálását meg lehet indokolni a gazdasági helyzettel. 3. Az önkormányzatok pedig hisztérikusan el fogják adni ami az övék, hogy a csődöt elkerüljék. (elsősorban az egészségügyi intézményeket)
A TB kassza 1500 milliárd körül van, az egészségügyi ellátórendszer még ebben az állapotában is 8-10 ezer milliárd Ft. Hölgyeim és Uraim! Az utolsó filléreket most fogják a zsebünkből kivenni és attól a pillanattól fogva nem pusztán az emberek lesznek "tőke-szegények", de a Magyar Köztársaság csak pro forma fog létezni, mert SEMMILYEN VAGYONTÁRGYA, ÉRTÉKE NEM MARAD EZEN A 93 EZER négyzetkilométeren!!!!
Maffia-ország, Maffia-elittel és maffia-gazdasággal!
Mesdu Creative Commons License 2006.07.19 0 0 461

A telefon más tészta volt, azt csak néhányan kapták meg, mert a keveset könnyebb lehallgatni, mint a többet, ezt támasztja alá, hogy köteles voltál a telefonodat bedugva tartani, emiatt bármikor belehallgathattak a családod életébe is akár.

Mielőtt nekemugranál, a mai mobilokkal is ez a helyzet, ha nem veszed ki az akkut.

Tehát kikapcsolt állapotra is értem. Nem véletle, hogy komoly tárgyalásoknál telefon és akku egymás mellett hever az asztalon.

OFF

A telefonokat azért kellett állandóan bedugva tartani, mert az akkori mechanikus központokban a fogadó mechanika tönkrement, ha nem volt rajta semmi. (Állandóan forgott a crossbar tárcsa.)

Akku kivétele a mobilból nem oldja meg a problémát, mert gyakran pont az akkuba van beépítve a lehallgató.

ON

Előzmény: Vad (112)
lcoder Creative Commons License 2006.07.19 0 0 460
Na ja, õ jutalmul kapja azt amit mi büntetésbõl...
Előzmény: Linebacker (459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!