Keresés

Részletes keresés

187...NPI Creative Commons License 2007.03.05 0 0 184
Üdv mindenkinek.

Próbálkozz itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9007801

Ez az Idegenlégió topic.
Előzmény: BORSOSE (182)
István37 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 183
Sziasztok szeretnék kérni egy kis informáciot.Hogy tudok olaszországban lakást bérelni milyen papirok kellenek hozzá?
Ha nincs munkavállalásim akkor is tudok bérelni?
BORSOSE Creative Commons License 2007.02.23 0 0 182
 OFF. Még mindig a gyermekemet keresem! Griselle- mondtad, tegyek fel képet Róla. nos, most sikerült. http://dobronteimate.extra.hu  Most sincs több, ami olaszországra mutat, csupán próbálkozom, hátha! Nézzétek meg, esetleg adjátok tovább. köszönet minden segitségért!
reaand Creative Commons License 2007.02.23 0 0 181

Eszak-olaszorszagban keresunk MLM tevekenyseghez erdeklodoket. A  ceg nehany eve sikeresen terjeszkedik,Olaszorszagban 2006. szeptembereben indultak. Nem edenykeszlet es nem draga tisztitoszerek es stb. kivalo minosegu,nem piaci utanzat parfumok!!! Ha erdekel,hivjatok nyugodtan:

3400 714 650 Andit vagy Misit keresd!

griselle Creative Commons License 2007.02.09 0 0 180

Szia szondine,

TÖLED  különösen de egyébként mindenkitöl elnézést kérek hogy nem jártam erre vagy 3 hete, nem volt idöm se irni se olvasni... a nettel is gondom van idönként, néha tul telt a vonal, föleg mikor nekem lenne szükségem rá...

De lám, evice meg Hiby sokkal jobb tanácsokat tudott adni mint én, mert frissen mentek át ezeken a helyzeteken, én már anno a házassággal állampolgár lettem és nincs naprakész infom ezen a téren.

El nem merem képzelni hogy milyen az angol burokrácia, ha az olasznál olyanabb !!!!!

Szóval küzdjetek és vigyázzatok, soxor a hivatalnok csak gyorsan lerázni akar, és átküld máshova akkor is ha neki kéne intézni stb. Azért kell mindig hangoztatni az unios tagságot, rákérdezni többször hogy tényleg igy van-e ha valami hosszadalmas furcsa dolgot tanácsol....

Valaki kérdezett a lakbérekröl, ez igen változó, várostól, fekvéstöl függ. De a kaució amit le kell tenni, mindig 3 hónap, az átvett kauciórol elismervényt kell adjanak.

Mi a manó az a lakhatási papir? Tán a cerfificato di residenza? Azért szokták ezt ellenörizni, kijön valamikor egy rendör a Polizia Municipale-tól, lazán de megnézik azért.

Jobb a szabályos lakásbérlési szerzödés mert ha feketén van bérbe adva, semmi jogod nincs, bármikor kitehetnek vagy ha kiderül, mindjárt gyanus alakká válsz.

Sok sikert mindenkinek!

Előzmény: szondine (165)
estray Creative Commons License 2007.01.25 0 0 179

sziaszok!

Milánóba készülök három hónapra,cserediák programon belül,de még nincs megoldva a szállásom. tudtok valakit akinél megszállhatnék ennyi időre? a szállás jó lenne ha a University district körül lenne természetesen:)

összesen 800-1000Eu-t tudnék szállásra költeni a 3 hónap alatt. ha ismertek kiadó helyeket, vagy tudjátok hol lehetne érdeklődni, nagyon szívesen venném.

előre is köszönöm az információkat.

estray

evice01 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 178

Sziasztok, Hibyenak sok sikert kivanok, a bankkal kapcsolatban lehet megprobalom egy masiknal hatha sikerrel jarok. Koszi a tanacsot, mert ez nem allapot, hogy minden honapban elobb kell elindulnom a munkabol, hogy elerjem a bankot, mert hat tudjatok hogy dolgoznak....

Szurkoljunk egyutt a 20 fos magyar csapatnak a torinoi Egyetemi Teli Olimpian!!! Bar kicsit keson szoltam, mindjart vege..... Aki tervezi, hogy Torino kornyekere jon, annak marcius 15-en Kossuth szobor koszoruzas Torinoban. Bocs, hogy igy elorehaladtam, de ma tudtam meg, hogy a szuleim jonnek marciusban:)

Sziasztok es szep napot!

reaand Creative Commons License 2007.01.24 0 0 177
Hát a bürokrácia az tényleg érdekesen működik,ha hozászólhatok...
Némi válogatás,én mit hogy intéztem. bankszámlát magyar útlevéllel vagy személyivel,permesso di soggiornot kb. 5-ik nekifutásra (mert attól is függ,melyik ügyintéző dolgozik aznap) de akkor viszont 2 óra alatt megvolt,lakhatási igazolást 4 nap alatt és 12 euróért.:) szóval rajta,sok sikert,és ne csodálkozz semmin a hivatalokban...
Előzmény: Hibye (176)
Hibye Creative Commons License 2007.01.24 0 0 176

:)

Köszönöm. Olvasom, okulok. Így  ez alapján adtam egy plusz pontot a pasinak, aki ígérte a munkát, meg az engedélyek elintézését. Valszeg nem kamuzik, mivel ingyenes. Azt hiszem ez, hogy kezdésnek legyen annyi pénzed, hogy eltartsd magadat akár (vagy minimum) 2 hónapig igaz a világ minden tájára. A munka megtaláláshoz szerencse kell- nem is kicsi, főleg a gyorshoz.

Nem tűnik rossznak Olaszország:) (khm..erős túlzással) Bár a szókincsem hatalmas. Sorolom: "kvatrodzsorni, pagare, sziszanta euro":D ez is csak fonetikus átírással megy:)).  Talán az angolomban bízom:S..talán, mivel gyakorlati tapasztalatom az, hogy az olaszok meg a franciák nem hajlandóak más nyelven megszólalni csak a

sajátjukon.

Egyenlőre ennyi bajom volt csak, most várom a fejleményeket.

Vigyázzatok magatokra.

Köszi, pusz

Hiby

Előzmény: evice01 (174)
evice01 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 175
 Ja, es szivesen irtam, semmi gond ;)
evice01 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 174
Ja es megint meg valami: munkaugyben munkakozvetitok honlapja manpower.it, adecco stb, www.secondamano.it. Ha esetleg munkat akartok keresni. Viszont ilyen esetben mindenfelekepp ki kell jonni, mert ilyenkor a munkakerese akar honapokig eltarthat, pl en szeptemberben adtam be az oneltrajzot vhova most hivtak fel. De elofordulhat, hogy felhivnak es masnap mar kell menned elbeszelgetesre. A kozvetitok, pl manpower biztosak, korrektek, 13,14havi fizu, kajajegy stb. A baj hogy a szerzodes 1-2 honapra szol es ha nincs rad szukseg (nem azert mert nem dolgozol jol) akkor nem hosszabitjak. Nekem pl havonta hosszabitjak, Elony: kozvetitokkel (agenzia iterinale) tobb a fiztes mert a ceg sok adot nem fizet utannad, igy tobb penzed marad mint egy alkalmazottnak
Előzmény: Hibye (172)
evice01 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 173
Hibye, lakasnal nekem ezt mondtak annak idejen, hogy kell a tart engedely, mert az emberek felnek, hogy az illeto drogos, prostitualt stb. Ezert kerhetik a tartozkodasit, vagy valamit. Szerintem ez ember fuggo. Az is elofordulhat viszont, hogy papirok hianyaban kiadja csak dragabban. A lakcimmel kapcs, az en tortenetemet tudom elmeselni. Tanultam felevet Torinoban, megismertkedtem valakivel es hozzakoltoztem. Amikor csinaltattam a tartozkodasit (mert az Egyetemen nem kellett) mar a srac cimet mondtam be, de meg ott se laktam mert 1 honapra hazamentem, a cimet papirrol olvastam be, semmit nem kellett igazolni, a baratomat sem kellett bevinnem, vagy alairatni valamit, a cimet meg mint emlitettem meg meg sem jegyeztem meg akkor. Azota sem  lakom hivatalosan nala, nem tudja senki. mert pl akkor a kozos koltseg tobb ha bejelent. Az alberletekben is lehetoseg van, hogy bejelentsenek egy ido utan, A  szemelyihez kell  csak a  bejelentett lakcim, se az adoszamhoz, se a betegbiztositashoz es minden ingyenes volt, a betegbizt mukodik, mar probaltam. Viszont itt olasz szemelyi kell pl a szamlanyitashoz. En a fizetest egy igazolas bemutatasaval, egy csekkfelevel vehetem fel a bankbol, mivel szamlam nincs. A jogositvany ervenyes, bar azt ajanlottak, hogy menjek be a rendorsegre es kerjek azert egy igazolo papirt, igy biztos nem kotnek belem. Az olasz szemelyi kb 5 euroba kerul ami nem jogosit kulfoldi utazasra, de hat az nem is kell. Amugy en egy call centerben dolgozom, ahol szamitogepes problemakkal fogadunk hivasokat. Minden hivatalos, a munkavallalashoz csak es kizarolag a tartozkodasi eng es az adoszam, codice fiscale kellett!!!!!!! es ne feledd az engedely elkeszulte 1 honap, a codice fiscale 5 perc.Mindketto ingyenes!!!! Ha barmi mas papirrt probalnak kerni, hangoztasd az unios tagsagot!!! Jartam ugy egy munkakozvetitonel, hogy kertek valami lakhatasi igazolast, ahol kijon egy mernok, felmeri hogy alkalmas e a lakas es hanyan laktok benne. Kb fel ev az elkeszulte es 50 euroba kerul. Mire vegigfutottamm a hivatalokat, hogy mi kell hozza es miert hirtelen eszembe jutott elfelejtettem mondani a kozvetitobe, hogy unios tag vagyok. Visszamentem, mondtam bocs unios vagyok, erre a valasz ja akkor nem kell. Vannak ingyenes nyelvviskolak, ahol szinten tartozkodasit kernek. Bar 1 ilyen iskolaban mondtak azt, hogy "benvenuti in Europa, vagyis Isten hozott Europaban" Tehat sajna itt tartanak. A burokracia bonyolult, nagyon turelmesnek kell lenni, mert elveszel a sok kod kozott. Pl melyik cetlit kell huznod a hivatalban: zold, piros, kek, sarga stb... Ha tevedsz, lehet allhatsz ujra sorban.  Na ennyi a tapasztalataimrol, remelem segithettem, ha van kedesed ird le nyugodtan. Szia ui: azert tevedtem  a forumra mert egesz nap ugy is a gep elott ulok.  
Előzmény: Hibye (171)
Hibye Creative Commons License 2007.01.23 0 0 172

Aj..bocsánat:)..most olvastam újra, h a lakásbérléshez is kell a tartózkodási engedély. Figyelmetlen voltam.

Előzmény: evice01 (170)
Hibye Creative Commons License 2007.01.23 0 0 171

ÁÁÁ:)))) KÖSZÖNÖMMMMM:) a választ

Már tiszta pánikban voltam, hogy itt a madár se jár hónapokig.:)

Nem rossz. Komolyan. Egész kánaánnak tűnik az angol bürökrácia után. Kérdésem az akadna. Most először csak annyi, hogy a tartózkodási engedélyhez azt írtad olasz lakcímet kell bemondani. Ezt igazolnom kell valamivel? Arra gondolok, hogy be kell mutatnom hozzá egy pfff bármilyen hivatalos iratomat (jogsi ecetera) amin már szerepel. Vagy elég, ha beírom a rovatba hogy XY.  (Csak magyarázatként, h értesd mire akarok kilyukadni. Angliába mindenhez kell a plasztik kártya angol lakcímmel. Így lehet nyitni bankszámlát..ááá szóval mindent. Angol lakcímet meg úgy szerezhet az ember, ha leadja a magyar jogsiját kér helyette angolt potom 40 fontért. Így hoppá..kikerülted a sok hülye szabályaikat és van hivatalos angol jogsid hivatalos lakcímmel)

Igen, a másik, hogy lakás bérléshez kérik a tartózkodási engedélyt? Vagy simán tudok bérelni.

:)

Köszönöm szépen az eddigi válaszaidat, nagyon hasznos volt:) Örök hála:)

üdv

Hibye

Előzmény: evice01 (170)
evice01 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 170
Ja es valamit elfelejtettem: HANGOZTATNI HOGY MAGYARORSZAG UNIOS TAG!!! mert sajnos ezzel  nincsenek tisztaban es ez komoly akadalyokat adhat a burokraciaban. Mirefut az ember egy par kort a hivatalokban a vegere kiderul, hogy a kert papir felesleges mert uniosoknak nem kell es ez sajnos akar komoly anyagi veszteseghez is vezethet. Csak angol tudas csak a nemzetkozi kcegeknel jon be, egy kis etteremben a fonok nem biztos, hogy beszel angolul. Ingyenes olasz tanfolyamok vannak, ezt is a tartozkodasi engedellyel lehet igenybe venni.
Előzmény: Hibye (168)
evice01 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 169

Hibye-nak

Sziasztok en 1 eve vagyok Olaszorszagban, tanultam, de most mar 3 honapja dolgozom. A tarozkodasi engedely penzbe nem kerul, 2 igazolvany kep kell hozza es a szemelyi fenymasolata, a hivatalt Questura-nak hivjak. 1 honap alatt keszul el. a folyamat egyszeru, be kell menni kerni kell egy tartozkodasi engedelyt munkavallalasra. nekem 1 evre adtak meg, utana lehet hosszabitani. Ja meg 1 olasz lakcimet kell bemondani. Ha esetleg munkanelkul jottok ki, akkor penz legyen nalatok, mert honapokig is eltarthat a munkakereses. En tobb szaz onelatrajzot kuldtem el. Tovabba meg kell csinalni a codice fiscalet, ami az adoszam es a carta di sanitariat. Mindez ingyenes de a tartozkodasi engedely, ami atvaltozott carta di soggiornora, kell hozza. Egyebkent nelkule szoba se allnak veled. A laks arakat nem nagyon tudom, en a baratomnal lakom Torinoban, de fel evig 1 jol felszerelt lakasban  havonta rezsivel 260 eurot fizettem 1 szobaert. a lakasban 3-an voltunk. 1 garzon szerintem 300-500 euro, a minimalberatlagfizetes 1000-1200 euro. lakast is csak tartozkodasi engedellyel lehet berelni. Remelem segithettem, ha kerdesed van irj.

Előzmény: Hibye (168)
Hibye Creative Commons License 2007.01.20 0 0 168

Sziasztok

Még nem írtam ezen a topicon. Szeretnék kérni tőletek pár hasznos információt, vagy linket esetleg, ahol tudnék nézegelődni.

Alap eset nálam, hogy a férjemnek ajánlottak munkát Olaszba. Azt mondják hivatalosan elintézik a munkavállalásit, szállása lesz ..stb. Első kérdésem: mi kell a hivatalos munkavállaláshoz? (Ha esetleg nem kér a pasi majd tőlünk ezt /azt ki tudjam szűrni, hogy csak kamuzik ezerrel.) A második kérdésem, Olaszba mennyiért lehet bérelni egy garzon lakást. Átlagosan, kb. egy hónapban. (Plusz kérdés, de ez már nagyon maximalista..nagyjából mennyi kaukciót kell letenni)

Sajna nekem csak Londoni tapasztalataim vannak, amit oda-vissza vágok mi mennyi és miért. Olszországról semmi, kicsit visszaolvasva nem láttam semmi konkrét dolgot, itt mindenki munkakereső:).

Előre is köszönöm, ha megoszja majd velem valaki a tapasztalatait:)

Sziasztok

byebye

Ah, igen..és csak angol nyelvismerettel lehet e boldogulni valamennyire?

Hiby

reaand Creative Commons License 2007.01.15 0 0 167

Már azt hittem,kimúlik ez a topik. De úgy tűnik átmegy munkaközvetítőbe:)

Szondine,te most honnan keresed a munkát? Magyarországról,vagy olaszban vagy? Esetleg ha több infót megírsz publikusan,nyelvtudás,lakhely,és milyen munkát végeznél...esetleg másnak is lehet ötlete.

Ha még nézi valaki egyáltalán a topikot...

szondine Creative Commons License 2007.01.14 0 0 166
Az e-mail címem: szondijanosne@freemail.hu
szondine Creative Commons License 2007.01.14 0 0 165

Szia Griselle!

Olaszországi munka érdekelne, de nem a fórumon keresztül szeretnék erről beszélni Veled, ezért kérlek küldj egy privát e-mail címet, ahol el tudlak érni.

Köszönöm: Marika

griselle Creative Commons License 2006.12.29 0 0 164

Megiram priviben a mailedre.

BUÉK BUÉK BUÉK

MINDENKINEK

HA ADDIG NEM JÁRNÉK ERRE!!!

Előzmény: reaand (163)
reaand Creative Commons License 2006.12.28 0 0 163
Köszönöm az ötletet meg az utánajárást! Tudnánk valahogy telefonon beszélni egymással? lennének kérdéseim...megírok egy emilcímet esetleg ahova elküldhetnéd a telefonszámodat?
Előzmény: griselle (162)
griselle Creative Commons License 2006.12.14 0 0 162

Szia reaand,

ma értesültem hogy januárban indul üvegtéglára tanfolyam. Az tán pont jól jönne , addigra meglehet a permesso is, nem? Ez ugyan Brescia körnékén van, ti meg Varese felé laktok, de tán megoldható...

Előzmény: reaand (159)
griselle Creative Commons License 2006.12.14 0 0 161

Szia Kinga és mindenki más hasonló cipöben!

Vaktában el ne indulj és az internetes hirdetéssben se bizz meg (soxor csak k**kat keresnek) ha nincs mögötte konkrétum.

Jól gondold meg mit is keresel, ha nincs kontaktus, nyelvet sem fogsz tanulni, azért sem mert majd a barátoddal töltöd a szabadidöt. Amiben nincs semmi kivetni való, csak ugyebár magyarul mind a ketten tudtok....

Probálj meg a MANPOWER weboldalára benézni, ez egy munkaközvetitö ügynökség, szinte minden városban van irodája, ezt értem  konkrétum alatt.

Van angol weboldala is, nem tudom az olaszon el tudsz-e majd igazodni, és az angol közvetit-e ide olaszba, gondolom igen. Node probálgass, sok szerencsét!

Előzmény: Kinga85 (156)
griselle Creative Commons License 2006.12.11 0 0 160
Á héten utána nézek, jó? Nem sürün kukkantok mostanában ide, de nincs elfelejtve, amint hirem van jelenkezem ;))
Előzmény: reaand (159)
reaand Creative Commons License 2006.12.07 0 0 159
Ciao Griselle! Már nem számítottam itt válaszra,nem néztem a fórumot egy ideje. A munkabíró férjem itt van,Milánó közelében élünk. Mivel én hivatalosan dolgozom a tartózkodásit megkapja utánam ő is,csak az időhiány miatt nem mentünk még. de most az enyém úgyis lejár,így intézzük egyszerre. Na remélem most már hamarabb rátalálunk egymásra!
Előzmény: griselle (155)
Kingita Creative Commons License 2006.12.06 0 0 158

Sziasztok!

Nézzétek meg ezt a linket: http://www.nol.hu/cikk/411444/

Ez praktikusan nem azt jelenti, hogy simán és egyszerűen lehet munkát vállalni? Vagy naív vagyok?

Annyiban tudtok segíteni, hogy melyik hivatalnál kell érdeklődni? Én még itthon vagyok, de már nem sokáig... Vagy hogy kezdjem? Itthon valamelyik szuperhivatallal? vagy egyből kintivel?

Előre is köszi

Előzmény: Treviso (151)
Brivido Creative Commons License 2006.12.01 0 0 157

Buon giorno tutti!

Él még ez a topic? Vorrei studiare l'italiano in Italia. Nyelvtanulás céljából munkát keresek Olaszországban. Bármilyen munka érdekel takarítás,mosogatás esetleg mezőgazdasági munka. Aki tud valami hasznos infót az kérem írjon! Előre is köszönöm a segítséget! Brivido@citromail.hu

Kinga85 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 156

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni...

Egyetemista lány vagyok és júliusban kint szeretnék dolgozni olaszországban. Sajnos a nyelvet nem olyan jól beszélem, pont azért szeretnék kint lenni egy kicsit hosszabb ideig, hogy jobban elsajátítsam.

Vmi olyan munkát keresnék, mint pl. a mosogatás vagy a takarítás, tehát ahol nem kell állandó kontaktban lenni. És valami uniszex munkát szeretnék találni, mert a barátom is kijönne velem, ő viszont csak angolul beszél és azért együtt szeretnénk lenni a nagy idegenben.

Ilyen fajta munkát hol keressek? Mert az sztem kicsit veszélyes csak úgy vaktába kimenni, abban reménykedve, hogy majdcsak találunk vmit.

Mennyire lehet megbízni az internetes hirdetésekben? Tudtok vmi korrekt ügynökség-szerű vmit, ami segítene kiválasztani a legmegfelelőbb lehetőséget?

előre is köszönöm!

griselle Creative Commons License 2006.11.25 0 0 155

Szia mindenkinek!

több hétre el voltam vágva a nettöl, most jött csak rendbe az uj bekötéssel, igy sokminenböl ki/lemaradtam! Majd lassanként utánaolvasok, rendes, gyors net ugyan már müxik de rengeteget dolgozom dec. közepéig, már alig várom hogy kicsit ráérösebb legyek....

Addig is üdvrival mindenkinek!

Szia reaand!

Még mindig aktuális az üvegtéglás dolog, de még mindig embrionális állapotban van u.i. a bürokrácia oldalát kellene felderiteni. Augusztusban mikor érdeklödtem, azt mondták hogy az uj kormány uj rendeleteket vajudik és még semmi sem végleges. Utána meg, bevallom, nem volt idöm szinte pisilni se, nemhogy rendszeresen utána kajtatni...

....van egy munkabíró férjem itt (hol az az itt? Olaszban vagy Magyarban?), akinek csak bedolgozást találtunk...mibe dolgozik be,  hol éltek, esetleg már itt és van esetleg permesso di soggiorno? Akkor minden könnyebb lenne.

Ha nem cikis, ird meg itt ezt a pár adatot, esetleg aztán a részleteket priviben kitárgyaljuk.

Előzmény: reaand (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!