Keresés

Részletes keresés

Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1500
Ez egy jólhangzó tipp most, de 30év nagy idő. Sokat és sokféleképpen változott az olaj ára az elmúlt 30 évben, és most sem azért drága mert kevés van, vagy drága a kitermelés. Az olajmultik profitja meg egyik rekordot a másikra döntögeti.. Az olajára ha túllép egy szintet (már túllépett) sok eddig gazdaságtalannak tartott mező megnyitása gazdaságossá válik, felgyorsul az alternatív energiaforrások kutatása felhasználása stb stb. 30 év alatt ezek már mind jáccanak..
Előzmény: goldnadel (1495)
topdzsoj Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1498
húlt>hullott
Előzmény: topdzsoj (1496)
goldnadel Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1497

Ha az utcát fűtöd az mennyivel olcsóbb?

Előzmény: nagyész (1493)
topdzsoj Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1496

Tévedés, hogy az állam támogatja a gázt. Csak meg kell nézni, itt a neten az europai fogyasztói gázárakat.

Az meg magánfelderítés, hogy a vidékünkön volt tavaly egy kezdeményezés, a havi átalány számlára, ami pár hónap után hamvába húlt. Marad az éves utófizetés. Elképzelhető a szolgáltató haszonkulcsának mértéke, ha képes fogyasztónként cca. 200 eFt-t éves gázszámlát megelőlegezni.

Nagy átbaszás van itten, meg mindenütten.

Előzmény: goldnadel (1489)
goldnadel Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1495

"mivel fogalmunk sincs hogyan alakulnak majd a kőolajárak stb"

Megtippeljem neked:emelkedni fognak.

Fogadjunk.

Előzmény: Sir Balamber (1491)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1494

Sir Balamber,

sajnálom, de Kunczét illetően tévedsz. Az általa hangoztatott egykulcsos szja nem javít a dolgon. Ellenkezőleg.

Előzmény: Sir Balamber (1487)
nagyész Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1493

"Csahogy a panelfelujitásra-höszigetelésre szánt kormányzati pénzek fele bennmaradt tavaly,mert nem pályáztak rá.

Mennyivel egyszerűbb sirni a gáz áráért,mint höszigetelni."

Valószínű, ez azért van, mert az embereknek nincs pénzük! Még a felújítási költség 1/3-ra sem és hitelt vagy nem kapnak vagy nincs kedvük óriási kamatra felvenni. Itt jön ki megint, hogy mekkora a jólét ebben az országban!

Előzmény: goldnadel (1459)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1492
Azok gázártámogatási adót fizetnek, ahogy valaki ezt márelmésen kifejtette itten tán a családi támogatások kapcsán.
Előzmény: anyabanya (1490)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1491
Az a baj ezzel a szén mizériával, hogy sokmilliárdot kell belefeccölni a kitermelésbe, és nem lehet tudni mennyire lesz gazdaságos mondjuk 20-30 éves távlatban, mivel fogalmunk sincs hogyan alakulnak majd a kőolajárak stb.
Én is fűtöttem szénnel. :) Jobb volt mint az akácfa mert tovább égett, de büdös volt és koszos és télen csákánnyal kellett "bányászni". :)
Előzmény: topdzsoj (1484)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1490
Már csak azért sem, mert az egy dolog, hogy a nagycsaládosok azt mondják, hogy számukra ezt igazságtalan, de mit szóljanak, akik nem használnak gázt és semmilyen támogatást nem kapnak...ezért kéne a kompenzációs keretet többek közt másként szétosztani...
Előzmény: goldnadel (1489)
goldnadel Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1489

Akkor sen érné meg,ha az állam nem támogatná a gázt?

És millenne ha én visszaállnék szénre,mintahogy régen azzal fűtöttem,és én is követelnép a kompenzációt?

Vagy valaki nyitna egy szénbányát,és a szenére ő is követelné az ártámogatást,ahogy a gázon van.

Ezért tartom nagy marhaságnak a gáz árának támogatását,inkább családra lebontva kéne támogatni,és ha akarsz gázt veszel,ha akarsz akkor meg szenet vagy fát. 

Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1488
ja, cégautóra gondoltam.. :)
Előzmény: Sir Balamber (1487)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1487
Valami nagyon el van itt rontva. A "gazdagabbak", akiknek van miért és van miből adót kerülni momentán egy huncut grandot is alig köztejelnek, miközben röhögve kiperkálják a hálapénzt és igénybe veszik az ingyenes oktatást nyomulnak a tízmillás stb stb. Ha már egyszer semmilyen módon nem tudjuk rávenni őket arra, hogy több adót fizessenek tegyük lehetővé a számukra, hogy fizessenek kevesebbet. Ennyit meg fog nekik érni az élet dekriminalizálása. Ehez persze el kell felejteni mindenféle szociális meg igazságosság és hasonló bonyolult tartalmú szólamokat (svédországban müxik, de az nem is ezen a bolygón van).

Én nem vagyok a Kuncze egy feltétlen híve, de mintha ezt ő is kifejtette volna egyszer amivel én maximálisan egyetértek.
Előzmény: Tamerlán (1476)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1486
A szén cseppet sem olcsobb, folyamatosan figyelni kell, büdösebb, és koszosabb...Ráadásúl nem minden ház, rendszer alkalmas rá...
Előzmény: goldnadel (1482)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1485
Hat, azert ez nem ilyen egyszeru. Atallni szentuzelesu kazanra tobbszazezert forint nagysagrendu, raadasul akkor kell epiteni egy szentarolot is, szenet kell hozatni. Es akkor most csak a gazdasagossagi kerdesrol beszeltunk. A szentuzelesu kazannak a hatasfoka meg rosszabb, mint a gaze. Nalunk iden a -15 fokos hidegben - bar sajnos a rossz minosegu es alacsony nyomasu foldgaznak is koszonhetoen - maximumon jaratva a kazant volt 14,5 fok a szobamban. Nem tudom mekkora meretu szentuzelesu kazanra volna szukseg ahhoz, hogy kifutsuk ezt a csaladi hazat, de gyanitom, hogy be sem ferne a szuterenbe :)
Masreszrol a szenre valo atallas hosszutavon lenne csak megoldas, mondjuk ugy 10 ev tavlataban. Addigra viszont kiropulnek itthonrol a mar nem is olyan kicsiny gyerekek, feltehetoleg sajat csaladot alapitanak, es mar nem lesz szukseg erre a hazra. Tehat nem eri meg a valtas, nekunk legalabbis.
topdzsoj Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1484
Ha minden körülményt egybevetve olcsóbb a szén, mint a gáz, akkor a szénlobby miért nem tölt ennek a hülye népnek a fejébe egy kis okosságot?
RontóPál Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1483
Na, most feltanáttad a kanálban a mélyedést! A nyugdíjjárulék munkavállalói limittye miatt eddig senki sem panaszkodott...
Előzmény: Tamerlán (1476)
goldnadel Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1482
Aki sokalja a gáz árát,annak miért nem jut eszébe hogy szénnel fűtsön?
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1481
És természetesen hála Alfrédónak! :)
Előzmény: alfredoo (1454)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1480
én sosem válnék el azért még papiron sem, hogy több pénzt kapjak...
Előzmény: alfredoo (1466)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1479
Ha csökken az energiafogyasztás, akkor csökken a számla, igy még akkor sem fizetnék lényegesen többet, ha kompenzációt közben már nem kapnék...A hitelt viszont elöbb utobb visszafizetem és akkor már nincs részlet, újra van kompenzáció, miközben a fogyasztás meg kevesebb...
goldnadel Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1478
Igy már normális.
Előzmény: NeoXon (1471)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1477
Amikor bejön valami extra valahogy mindig megoldjuk...Ilyen extra volt, mikor a kicsit a szíve miatt átvitték a gyerekkorházba és bizony hirtelen egy rakat extra (hálapénz, stb) kiadás volt..:Ilyenkor azt szoktuk csinálni, hogy egy számla átcsuszik és baromira meghuzzuk magunkat, aztán a következö honapban szintén...Aztán egyszer ugyis beáll a régi rend. A kölcsönöket ha lehet persze kerüljük, mert tényleg meggondolandó, hogy mit mire mennyiért, de ez nem csak a nagycsaládoknál van igy... A lakás kölcsönünk pl azért 10 éves, mert ugy gondoltuk jó minnél elöbb túl lenni rajta, ráadásúl ha mégis modositani kell, akkor mégiscsak nagyobb részt fizettünk ki addig...
Előzmény: alfredoo (1469)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1476

"igen a gazdagabbaknak tobbet kell fizetni. ez a normalis"

Na ez a "normális"

így néz ki az idén, 2006-ban:

havi bruttó 300 EZERből 41,750% a levonás,

havi bruttó 400 EZERből 43,688% a levonás,

havi bruttó 500 EZERből 44,850% a levonás.

Na, most tessék jól figyelni!

Hogyan is folytatódik az "igazságosság"? Így:

havi bruttó 1 MILLIÓból 43,156% a levonás

havi bruttó 2 MILLIÓból 42,078% a levonás

havi bruttó 3 MILLIÓból 41,719% a levonás.

Tetszik látni a növekvő,

de

a milliós bruttóknál már megnyugtatóan csökkenő %-okat?

Na, akkor már tetszik tudni,

kik is azok a "gazdagok", akiknek többet kell fizetniök...

(:-(((

Előzmény: alfredoo (1458)
toloba Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1475
Nem biztos, hogy megéri a szétköltözés, ha a támogatás a tényleges fogyíasztásért jár....ráadásul automatikus számla-jóváírásként...

Másik kérdés: nemtom...
lerr Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1474
Ez kb. évi 6 %...
RontóPál Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1473
Látod, látod, ezek a fránya félreértések! Te legalább beösmered. Mások viszont plakátot nyomtatnak belőle...
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1472

MOst van lakás kölcsönünk és ekkora hitelre egyenlöre nem állnának szoba velünk, de ez már csak 8 és fél év...de attól hogy papiron nem tudunk többet fizetbni, azért egy 10-est be tudnánk vállalni, föleg ha közben még a gázfogyasztás is csökkene...

Szerintem az állam sem vesztene a dolgon a kompenzációs alapban lévö pénzt igy is fellehetne használni...hisz nem adnának többet belőle, mint amit igy is adnak...

Előzmény: alfredoo (1469)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1471
"Ha Te 114 rugót fizecc 1 hónapban 210 m2-re, akkor vasbeton falaid vannak, vagy folyamatosan nyitva vannak az ablakaid, tehát L'Oreál..."

Koszonom az eszrevelt! Mea culpa!

Most jottek meg szuleim, a 114 ezret en ertettem felre. Az elmult havi rezsi volt annyi, ebben pedig benne foglaltatik: gaz, viz, villany, biztositas (lakas + auto), telefon, internet. Ebbol ez utobbi ketto 14000 illetve 9500 Ft, a maradek 90 ezer viszont egy hideg teli honap rezsi koltsege egy 4 fos csaladnak.
Mivel nem szeretnem, ha itt a topikban ellenhadjarat indulna ellenem, most meg egyszer irom, hogy elnezest a pontatlansagert, a 114 ezerbe, illetve a 4 evvel ezelottinek emlitett 70 ezerbe minden rezsi koltseg beleertendo, nem csak a gazszamla.
Előzmény: RontóPál (1438)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1470
Nem én azzal sem értenék egyet, hogy nekünk adjanak, de egy két gyerekesnek nem mert az csak két gyerek, mert ettöl még lehet szarabb a halyzete...Azt gondolom, hogy a támogatás elsoztásában figyelembe kéne venni az egyénmi szoc helyzetet, azt hogy van, aki mássak füt...valamint ellehetne azon is gondolkozni, hogy ezt a támogatást odaadják beruházásra, azoknak, akik lemondanak a kompenzációról X évre...mert akkor egy ilyen összegből lehetne mondjuk átálni más fütésre van lehetne a házat energiatakarékosabbá tenni...ez a környezetvédelem miatt se volna rossz...Ráadásúl ezeknek a házaknak az állaga hosszú távra javúlna, értéke is nőne...
Előzmény: alfredoo (1465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!