Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Vettem egy Stihl FS 460-at, kérdezném hogy keverékbe használjam a zöld Stihl olajat és 1:40-ben menjen (volt gazdája így használta), vagy legyen a könyv szerinti 1:50?
Annak ellenére hogy szépen jár, gyertyát érdemes cserélni benne, esetleg rá kell nézni? Valahol olvastam hogy van aki évente cseréli.
Ugyan sok fűkasza típus nem volt a kezembe (solo 152,hecht,akkus) de ennyire szar egyik sem volt. Konkrétan kis fűben is ,óvatosan használva is tiszta mocsok lettem. Kíváncsi lennék út szélét nyírjak milyen paravánt kell használni, mert ez dobálja mindenhová. Nem is értem ilyen márka hogy engedheti meg magának az ilyen silány technológiai megoldást.
Ahogy írod, mindegyik beterít, legfeljebb különböző mértékben.
Mindettől függetlenül: hát nem q...a rendes ez a csúcskategóriás márka, hogy a jelek szerint általa is beismerten, gyárilag előállít egy nem egészen "tökéletes" szórásvédőt, amihez jó pénzért rendelhetsz egy, ugyancsak általuk gyártott, adaptert.
Elég nyilvánvaló a kérdés, de azért leírom: Nem lehetne mindjárt így gyártani?
Van egy daewoo dbc520-as kaszánk és damilfejet akarok rajta cserélni. Sajnos nem tudom milyen méretű a rajta lévő menet. Ami jó lenne, ha nem kellene szétszedni a damil felcsévéléshez, vagy ha igen akkor ne ez a benyomok egy fület elforgatom megoldás legyen, mert nem valami felhasználóbarát. Tudom a Husi és Sthil biztosan jól megoldotta, de amire nekünk kellett (évi 4-5 alkalom kb 200m2-re) bőven elég, illetve elég akácos a terület és egy drágább gépet sajnáltunk volna erre.
Tud valaki ajánlani, hogy Budaörs környákén hol érdemes damilfejet keresni és milyet?
Egy McCulloch-ot ajánlottak, de 9eFt-ot nem akartam érte adni...
Mert Kínában valahogy másként mérik a lóerőt papíron ! Nem nagyon van a motorjuk össze illesztve ,új korában sincs nagy kompressziója ,esetleg ha a 7 bárt eléri ! Még a simsonba se van 5 lóerő nem hogy egy kínai kaszában ,jó ha 2 van benne .
Emelem előtted kalapom szép rendeket kaszálsz az biztos ! De én a kukorica táblát is le tudok kaszálni a kétágú késsel ! Én se magamtól tanultam hanem a Tsz-ben láttam ott ilyennel kaszálnak mindent ,füvet gazt stb ! Nem nagy összeg sokkal szebben vág mint a 3 ágú kés ! a nikkarihoz is amit adtak belöktem a sufniba hagy rozsdáljon ,nem használom .
Gratulálok a géphez ! Jó messze dobd el behunyt szemmel ! Sima kétágú kést vegyél ha kaszálni is akarsz vele kb 3mm vastagot ,nem kell túl nagy elég a 180 -200mm is ha kapsz valahol ,oszt kaszabolhat vele ,csak néha fordits rajta hogy egyformán kopjon mindkét oldala .
Sikerült megéleznem sőt le is kaszáltam a szomszédban ,már csak azt nem tudom meddig kéne élesnek lennie a kaszának ? Túl kevésnek találom a kb 2-3 métert amit le lehet kaszálni vele két fenés közt . Mondjuk nem lucernát vágok hanem gazt ,csalánt ,néha még csetmet surjángok is vannak itt ott ,de azok után fenni kell az cserje még ha csak újnyi is . Csak a fűfélékben volnék kíváncsi meddig tud az ember kaszálni bennük fenés nélkül . Ez csak olyan kíváncsiság ,mert lehet jó is akár a 2-3 méter . majd a lyutubon csinál a romániai magyar gyerek filmet róla meddig jut egy fenéssel ,az is hasonló gazokban kaszált és írtam neki ,hogy mutasson valamit egy jól kalapált és éles kasza egy fenéssel meddig jut el !
Pontosan ! A lényeg hogy a zsír elérje a csapágyat és a Zsír ne kemény legyen ,folyós inkább ! De ha csak olyan kemény zsírod van bele kell keverni egy kis hajtómű olajat az meghígítja .
Szöghajtás csapágycserével kapcsolatban lenne kérdésem: ha a tengelyek belső csapágyain nincs porvédő, oda is vehetek egy sima gumi porvédőset és elég kivenni belőlük a tömítést, vagy valami spéci nyitott csapágy kell? 6000-es csapágyakról van szó és Alko szöghajtás.