No meg nyakig sárosak és "elázottak":-))) "...Sokan zászlókat lengetve járnak-kelnek, jellemző az árpádsávos piros-fehér lobogó, ami a kilencvenes évek elején még föltűnt, ma már mindennapos dolog. Miként az is, hogy magyarnak lenni nem is olyan olcsó mulatság. Egy préselt tarsolylemezzel ékesített bőr övtáskát például 20 ezer pengőforintért kínáltak a gonosz kalmárok. Ezzel szemben elfogadható áron (2400-ért) hozzá lehetett jutni a Drei Lillien, drei Lillien című, német menetdalokat vagy a Waffen-SS eredeti "slágereit" tartalmazó CD-khez. Nem riasztanék el senkit az efféle relikviák megvásárlásától. Ha valaki szerelemből veszi, mert mondjuk gerjed a katonásdira (soha nem kúszatta nyakig a sárban Varga főtörzsőrmester, és a nótát se kerestették vele úgy, hogy közben a golyóit verdeste a gyalogsági ásó), az már problémásabb. Sokan viselnek katonaruhát, ez a magamfajta egykori virágrágicsáló hippitörmeléknek nem kifejezetten rokonszenves. ..." Miénk volt, miénk lesz?
Ismerős arcok az elázott Magyar Szigeten
Ja, takacsi már a kápos topikokban kolbászol, ahelyett, hogy betenné ide a képeket a szittyák és sumérok idvez tömegeiről, ahogy moccanni se lehet tőlük Kismaros lankáin.
Meg fogsz lepődni, a "tökös" fellépést mindig is tisztelték, és a lelkük mélyén örülnek, ha az ember - persze nélkülözhetetlen egy kis "macsós" mache - szóba elegyewdik velük, és odafigyelve meghallgatja őket és képes olyanokat is beszélni, amit ők bár ellenségesnek, de nem puszta lesajnáló propagandaszövegnek tartanak.
Jártam én már köztük - nem a Magyar Szigeten, de pl. Ekrem Kemál György társaságában meg a Magyar Fórum szerkesztőségének legszebb, Ludwig Emiles napjaiban az egyik törzskocsmájukban, ami az én törzskocsmám is volt, szóval jártam én oda rendszeresen CAHAL-egyenruhában, egyedül, vitára és konfrontációra készen és azt mondhatom neked, hogy tulajdonképpen bajtársiasak és elismerőek voltak.
Szívesen kimennék egy csapat, nem közép-ázsiai származású magyar fiatallal (feltűnő rasszjegyű közel-keleti és indiai származású magyar állampolgárságú Magyarországi magyar fiatalra gondoltam), szóval magukat magyarnak valló zsidó és cigány származású magyar gyerekekkel, szerintetek milyen lenne a fogadtatás a "fejbőr" koncerten?
minden nap 10.30-tól 02.00-ig, és 15.00-től 18.00-ig íjászat
A filmvetítések időpontjai: minden nap 10:00-tól 12:00-ig, és 15:00-tól 16:30-ig, illetve éjszakai filmklub koncertek után, 01:30-tól. Az első napon (aug.3-án) 13:00-tól.
Íjászat minden nap 10.00-tól 12.00-ig és 15.00-tól 19.00-ig Aug3.-án 13.00-tól 19.00-ig Hófehér Sátor Magzatvédő sátor a Magyar Szigeten!
1956 óta 6 millió magyar gyermek nem született meg. Mert nem engedték. Meggyilkolták őket. Az abortusz-ellenes harc évek óta legnevesebb magyarországi képviselője, az Alfa Szövetség a Magyar Sziget teljes időtartama alatt magzatvédő információs sátrat működtet, ahol naponta, folyamatosan a következő sokkoló filmekből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők:
- Az emberi élet a legnagyobb csoda (Rendező: Lucia Barocchi), 23 perc
- Néma sikoly (Bernard Nathanson híres klasszikusa, amely egy szívófejes abortuszt mutat be), 15 perc
- Néma kiáltás - Requiem a meg nem született gyermekekért. Koltay Gábor dokumentumfilmje 83 perc. A filmet teljes egészében a Hamvas Béla előadóteremben is levetítjük, ahol a rendező és az Alfa Szövetség elnöke, Téglásy Imre személyesen is kommentálja az alkotást.
- Élet az anyaméhben (A National Geographic 2x60 perces, 4 dimenziós ultrahangfelvételeket bemutató legújabb filmje)
A fentieken kívül életvédő ismeretterjesztő anyagokhoz, plakátokhoz, szórólapokhoz, könyvekhez és további filmekhez is hozzá lehet jutni a helyszínen, ahol az Alfa Szövetség szakemberei váltásban állandóan fogadják majd az érdeklődőket. Gyereksarok: Aug. 3-tól 10-ig, 3-án(szerdán): 13 órától 18 óráig Aug. 4-től 10-ig naponta: 10 órától 18 óráig 0-14 éves korig Programok: Kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, kőfestés, sólisztgyurma készítés, bábkészítés, gyerekfőzőcske,csuhéjozás stb.) Mese és mondaolvasás Ének és tánctanítás Népi gyerekjátékok Csapatverseny (sok-sok ügyességi játékkal) Aszfalt rajzverseny (meglepetés, a tábor adottságaihoz mérten) Arcfestés Kirándulás kisvasúttal (Kismaros - Királyrét - Kismaros útvonalon) Indulás: 6-án vasárnap délután 1 órakor: 38-as kisvonattal, érkezés 3 órakor Kismaros állomásra Kismaros állomás és a tábor helyszíne között a Magyar Sziget Busz szállítja a gyerekeket) Gyermek filmklub ( magyar mesefilmekkel: Mátyás király, Magyar Népmesék ...) Mesés történelemórák (történelem tanár vezetésével) Főbb vendégeink: Compó Tatiana (csángó népdalénekes), Herczeg Flóra (egri népdalénekes), gyöngyösi népi-iparművész Részletes napi program a helyszínen.