Lidl, szerintem. Ott ez a fajta füstölt makréla az állandó kínálat része. Bár mostanában a tecsóban is láttam feltünedezni. A Lidl-ben kapható füstölt makréla nagyon finom. Valószínüleg melegen füstölik, semmi további beavatkozást nem igényel csak meg kell enni. A tescoban időnként feltünik hidegen füstölt makréla és pisztráng, ezek baromi sósak, szárazak, kemények, nem egy gasztronómiai élmény a fogyasztásuk.
Pedig megérne pár sétát (komolyan). Ha gondolod, tudok tippeket mondani.
Addig is egy mai szerzemény (csak hogy irigykedjetek, de nagyon, hogy hogyan is kezdődik a hetem...:) Egy kis eredeti ruszlit csaptak hozzám (ez a postás milyen rendes, csak becsönget, köszön, és mosolyogva átnyújt egy ilyen tartalmú dobozt....;) Ennyire lágy, ecetes halat nem nagyon lehet találni/venni/enni, -legalább- egyszer mindenki kóstolja meg, utána ordítva fog menekülni a magyar "pácolt hering", "ruszli" és társaitól, mert azok borzalmasak...:(
Ezt élmény volt olvasni, kár, hogy fotókat nem láthatunk. Persze bagoly mondja a verébnek ... ha megéhezek, nekem sem a fotózáson jár az eszem. Tisztelet Dydand Haltársnak, aki az egyik kivétel.
A bőre gyönyörően lejön, filézd ki (kis darabokban szedd le - máshogy úgysem nagyon sikerül;), majd utána kevés olajjal locsold meg és keverd át. Sima , főtt krumplival és karikákra vágott hagymával edd. Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Másik módozata, ha a haldarabokat kis majonézes-tejfölös keverékbe forgatod, és szintén főtt krumplival fogyasztod.
Salátákhoz is teheted, vagy salátához is eheted. De pizzára, vagy tésztákhoz is kitűnő.
Igen, bár előtte tanácsos lehúzni a bőrét, mert a füstöléstől nagyon kemény és amúgy is vastag;) Én nagyon szeretem és többször is szoktam venni/enni. Ha gondolod leírom, hogy hogyan-mivel. Sőt: ha Szlovákiában, vagy Ukrajnában jársz, ott igazán nagyszerűekre tehetsz szert (fagyaszthatóak!!!)
És hogy aktuális is legyek. A mai ebédem: zöldfűszeres-pikáns halszeletek olivás burgonyával (a recept -szokás szerint- pár napon belül a weblapomon lesz):
Mivel ennyit offoltam, úgy gondoltam -minimum- illene valami halasat is produkálnom a topikban.
Így lefényképeztem a mai ebédem: a surimivel töltött, fűszeres tőkehal tekercset, baconos- snidlinges kéregben egybesütve. (naná, hogy ezt is fel fogom tenni a honlapunkra;)
Örülök, ha tetszettek a képek, de én az utazás menüben a leírást mondtam;))) Kb. 1 óra alatt végezhetsz vele, nagyjából minden benne van, az utcán kapható ételektől-italoktól a köüzlekedésig, helyi emberekig, önálló utakig, stb. stb.