Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2007.02.07 0 0 1009
Azért kezdtem úgy, hogy filézd ki....
Előzmény: fan_fan (1008)
fan_fan Creative Commons License 2007.02.07 0 0 1008

Ma kóstoltam a nevezett halat.

NAGYON FINOM ! Sajnos nagyon szálkás is.

Aki szeret finom halhusit enni és közben egy pohár bor társaságában pöcsörészni a szálkázással, annak kifejezetten ajánlott.

Előzmény: Dydand (988)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.06 0 0 1007

Kösz, ezt is megvizsgálom..

Szerencsére a családban erre csak a lányom vevő, de ő nincs a térképen, úgyhogy ihaj-csuhaj..:}}

Előzmény: Dydand (1006)
Dydand Creative Commons License 2007.02.06 0 0 1006
Ha már tegnap szóba kerültek a hiperek. A tecsóban újabban megjelent a lazackaviár, érdemes (de NAGYON!!!) megkóstolnia mindenkinek.

Üdv: dy
Dydand Creative Commons License 2007.02.06 0 0 1005
Elnézést, nem akartam ebből gondot okozni!
Előzmény: fan_fan (1004)
fan_fan Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1004
Nem mindenki ilyen mázlista !
Előzmény: Dydand (996)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1003
Nagyon biztatóan hangzik...}}
Előzmény: Boarhunter (1001)
fan_fan Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1002
Speciel Vácott a Széchenyi utcai Match.
Előzmény: tuutuu (993)
Boarhunter Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1001
Lidl, szerintem. Ott ez a fajta füstölt makréla az állandó kínálat része. Bár mostanában a tecsóban is láttam feltünedezni.
A Lidl-ben kapható füstölt makréla nagyon finom. Valószínüleg melegen füstölik, semmi további beavatkozást nem igényel csak meg kell enni. A tescoban időnként feltünik hidegen füstölt makréla és pisztráng, ezek baromi sósak, szárazak, kemények, nem egy gasztronómiai élmény a fogyasztásuk.
Előzmény: Dydand (994)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1000
Egyszerű ez: ma már agyonettem magamat, holnap nem érek rá, tehát..
Előzmény: Dydand (999)
Dydand Creative Commons License 2007.02.05 0 0 999
Holnap? Holnao után? Egy ilyen fincsi kaját? Ajjaj.... ;)
Előzmény: tuutuu (998)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.05 0 0 998
Nna, vettem egyet, holnap (hmm....után) kipróba!..:}}
Előzmény: tuutuu (997)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.05 0 0 997

200 méterre van, csak valahogy az első benyomás nem nyert, aztán kihagytam...

Úgyis útbaesik, majd jól szétnézek.

Előzmény: Dydand (996)
Dydand Creative Commons License 2007.02.05 0 0 996
Pedig megérne pár sétát (komolyan). Ha gondolod, tudok tippeket mondani.


Addig is egy mai szerzemény (csak hogy irigykedjetek, de nagyon, hogy hogyan is kezdődik a hetem...:)
Egy kis eredeti ruszlit csaptak hozzám (ez a postás milyen rendes, csak becsönget, köszön, és mosolyogva átnyújt egy ilyen tartalmú dobozt....;) Ennyire lágy, ecetes halat nem nagyon lehet találni/venni/enni, -legalább- egyszer mindenki kóstolja meg, utána ordítva fog menekülni a magyar "pácolt hering", "ruszli" és társaitól, mert azok borzalmasak...:(

További szép napot, üdv: dy

Előzmény: tuutuu (995)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.05 0 0 995

Kösz, megnézem. Őszintén szólva, bár egy éve nyitva van, a mellette levő Sparba szoktam járni, lehet, hogy csak az az egy benyomódás nem volt jó..

Délután arra járok, kiderül.

Előzmény: Dydand (994)
Dydand Creative Commons License 2007.02.05 0 0 994
Lidl, szerintem. Ott ez a fajta füstölt makréla az állandó kínálat része. Bár mostanában a tecsóban is láttam feltünedezni.
Előzmény: tuutuu (993)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.05 0 0 993

Tessék ideírni, hol láttad ! Még ilyet??

 

Előzmény: fan_fan (984)
fan_fan Creative Commons License 2007.02.04 0 0 992
Ezt élmény volt olvasni, kár, hogy fotókat nem láthatunk. Persze bagoly mondja a verébnek ... ha megéhezek, nekem sem a fotózáson jár az eszem. Tisztelet Dydand Haltársnak, aki az egyik kivétel.
Előzmény: kulináris kóstológia (991)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2007.02.04 0 0 991

:-)

Szerényen csörgedezem közétek 24 órával ezelőtti HALas családi élményünkkel:

egyben sült süllőt sütöttem krumpliágyon,

- az utolsó omlós falatig elfogyott a tejfölös HAL, hagyma, krumpli, gomba, foki, pörcössé lett mangalica szalonna, ...

Nnnyamm volt az egész:-)

HALbarátok, ha ettetek kiadós HALfinomságot!?! Jó szívvel ajánlom!:-)))  

fan_fan Creative Commons License 2007.02.04 0 0 990
Nagyon jó ebéd ötlet holnapra nekem, köszönöm ! (Lám nem hiába fizetem az internetet. :-)) )
Előzmény: Dydand (988)
Dydand Creative Commons License 2007.02.04 0 0 989
Nem titok, hogy ott vagyok;)
Előzmény: fan_fan (987)
Dydand Creative Commons License 2007.02.04 0 0 988
A bőre gyönyörően lejön, filézd ki (kis darabokban szedd le - máshogy úgysem nagyon sikerül;), majd utána kevés olajjal locsold meg és keverd át. Sima , főtt krumplival és karikákra vágott hagymával edd. Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Másik módozata, ha a haldarabokat kis majonézes-tejfölös keverékbe forgatod, és szintén főtt krumplival fogyasztod.

Salátákhoz is teheted, vagy salátához is eheted. De pizzára, vagy tésztákhoz is kitűnő.

Üdv: dy
Előzmény: fan_fan (986)
fan_fan Creative Commons License 2007.02.04 0 0 987
Ja amúgy megtaláltalak az iwiw -en ... :-))
Előzmény: Dydand (985)
fan_fan Creative Commons License 2007.02.04 0 0 986

Ha gondolod leírom, hogy hogyan-mivel.

 

Természetesen érdekel, szívesen fogadom. Holnap biztos veszek egyet. (Meg egy üveg zöldveltelinit, az nagyon passzol a halételekhez.)

Előzmény: Dydand (985)
Dydand Creative Commons License 2007.02.04 0 0 985
Igen, bár előtte tanácsos lehúzni a bőrét, mert a füstöléstől nagyon kemény és amúgy is vastag;) Én nagyon szeretem és többször is szoktam venni/enni. Ha gondolod leírom, hogy hogyan-mivel.
Sőt: ha Szlovákiában, vagy Ukrajnában jársz, ott igazán nagyszerűekre tehetsz szert (fagyaszthatóak!!!)

És hogy aktuális is legyek. A mai ebédem: zöldfűszeres-pikáns halszeletek olivás burgonyával (a recept -szokás szerint- pár napon belül a weblapomon lesz):

Előzmény: fan_fan (984)
fan_fan Creative Commons License 2007.02.04 0 0 984

Nem kiröhög ! (Különben mindegy ...)

Láttam vákuumfóliázott egész füstölt makrélát egy nagyárúházban. (Fejétől a farkáig ...)

Ennek a fej és farok levágása után neki lehet esni villával, vagy célszerű megsütni, vagy rántani ?

Dydand Creative Commons License 2007.01.31 0 0 983
Mivel ennyit offoltam, úgy gondoltam -minimum- illene valami halasat is produkálnom a topikban.

Így lefényképeztem a mai ebédem: a surimivel töltött, fűszeres tőkehal tekercset, baconos- snidlinges kéregben egybesütve.
(naná, hogy ezt is fel fogom tenni a honlapunkra;)

Jó étvágyat mindenkinek!

szkati Creative Commons License 2007.01.28 0 0 982
Most olvastam el az útleírást is és az is nagyon tetszett! Nagyon jó stílusban írsz!
Előzmény: Dydand (981)
Dydand Creative Commons License 2007.01.27 0 0 981
Bár -ahogy most olvasom- nem voltam annyira egyértelmű akkor ;)
Előzmény: Dydand (980)
Dydand Creative Commons License 2007.01.27 0 0 980
Szia!

Örülök, ha tetszettek a képek, de én az utazás menüben a leírást mondtam;))) Kb. 1 óra alatt végezhetsz vele, nagyjából minden benne van, az utcán kapható ételektől-italoktól a köüzlekedésig, helyi emberekig, önálló utakig, stb. stb.

Üdv: dy
Előzmény: szkati (979)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!