Megsértette a hatalom a vidékieket, mai arrogáns, felsőbbrendű viselkedésével. Ezt hadüzenetnek tekintik, tekintjük vidékről.
Ma bukott meg a kormányzásra totálisan alkalmatlan Gyurcsány-kormány
Nem tudom, hogy a gazdáknak igazuk van-e, vagy nincs.
Nem értek a mezőgazdasághoz.
Nem tudom, hogy a milliós erőgépeken hány évi törlesztőrészlet van még.
De ez a topik elképesztett, és egyben megerősített abban a hitemben, hogy az ún. "baloldal" szavazóiból minden tisztességes emberi érzés kiveszett, ócska, irigy cinikus emberek.
Akik buldózerrel akarják a gazdákat a dunába tolni, persze a taxisblokád idején nem hőbörögtek.
Akik bunkó parasztozzák a gazdákat, de mikor a félhülye Karsai az előző ciklus idején a Kossuth téren öntötte ki a tejet, akkor zokogtak a magyar gazdákért.
Akik szerint a megoldás az, ha a gazdák kimennek Írországba mosogatni.
Azt értem, hoggy floodolsz, de miért nem gondolkodsz?
Van egy nyilvánvalóan hibás szöveg, amit másolsz, mint a gép. Annyi ész már nincs, hogy nyomogasd a numerikus klaviatúrát és elvégezd a számolást, hanem elkezdesz magyarázni, hogy 60%. Jó legyen.
De hozd már ki nekem azt a szaros 137 forintot/fő/év. A kiindulási adatokból, ha lehet. (75 m fő, 10,3 M EUR, 3 év)
Ha ezt nem érted, akkor ne veszélyeztesd magad itt.
"Ez egy országra és egy évre számítva 0, 343 milliárd euró, vagyis körülbelül 80, 7 milliárd forint. Ha a felajánlott teljes összeget a 10 belépő ország lakosságához viszonyítjuk - ami körülbelül 75 millió -........"
viszonyítjuk!
A magyar kormány csak az EU-források felét képes fogadni 2004-2006 távlatban, mert a saját forrásokat már elköltötte. ????
Az EU-várakozások szerint Magyarország a rendelkezésre bocsátott források 60 százalékát hívja le az integráció első három évében, mondta Balázs Péter nagykövet, az Integrációs és Külgazdasági Államtitkárság vezetője a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén. 2004-2006 között ötmilliárd eurót (kb.1.200 milliárd forintot) tesz ki a Magyarország számára leköthető pénz, amelyből az unió eddigi bővítési tapasztalatai szerint hárommilliárd eurót használ fel (tud felhasználni) az ország. A 2006. évi országgyűlési választásokon a jelenlegi kormányt főként az alapján ítélik meg az emberek, hogy ennél az összegnél többet képes-e elkölteni Magyarország, vagy kevesebbet, vélekedett Balázs Péter. Az MSZP egész osztogatási politikájának ez az egyik legfőbb hátulütője, ugyanis annyira kiköltekezett, hogy nincs már elég saját forrás az uniós források fogadására.
Az Eu-ban mindenütt támogatással folyik a mezőgazdasági termelés. Ha nem, vagy csak gyengén támogatjuk a magyar mg termelőket, már csak ezért sem fognak soha labdába rúgni az európai piacon. A versenyképesség kérdése itt dől el, nem azon, hogy hiányzik a magyar szakértelem.
Tételezzük fel, hogy eladjuk külföldieknek a magyarországi szántóföldeket. Veled ellentétben nem gondolom azt, hogy pl. a holland mezőgazdász azért veszi meg a területet, hogy az - mint írod - "visszakerüljön a természetbe". Azért veszi meg, hogy termeljen, és ugyanúgy felveszi majd az Eu-ban ehhez a tevékenységhez járó támogatást, mint ahogy eddig otthon is felvette.
Én baxi, kiszámoltam. Te meg másolgatod a hülye kis soraidat! Esetleg kiszámolád! Ha Neked kijön akiindulási adatokból 10,3 milliárd EUR, 75 millió lakos, 3 év, akkor húzok a mea culpába.
De ha nem jön ki, akkor lécci tiltasd már ki magad, hátha megemelkedik itt az IQ.
Hogy jön ki? Lassan mondom, h megértsd: H o g y j ö n k i ?
Mit is jelent ez? Azt, hogy a 10, várhatóan 2004-ben csatlakozó ország a csatlakozás utáni első három évben összesen 25,1 milliárd eurót fog kapni. Az EU azonban valójában csak 10, 3 milliárd eurót ad, ugyanis a 10 ország befizetési kötelezettsége ezen időszak alatt 14, 8 milliárd euró lesz! Játsszunk csak el kicsit a számokkal! A 10, 3 milliárd 10 országnak, három évre ígért összeg. Ez egy országra és egy évre számítva 0, 343 milliárd euró, vagyis körülbelül 80, 7 milliárd forint. Ha a felajánlott teljes összeget a 10 belépő ország lakosságához viszonyítjuk - ami körülbelül 75 millió -, akkor ez a belépő országok minden egyes állampolgára számára évi 137 Ft, vagyis havi 11,4 Ft támogatást jelent! Természetesen az összegetnem egyenletesen osztják majd el az országok között. Nyilvánvaló, hogyLengyelországpéldáulsokkal többpénzre számíthat, mint Magyarország; aminek az oka nemcsak az, hogy a lengyelek sokkal többen vannak, mint mi vagyunk, hanem az is, hogy politikusai sokkal jobban harcoltak országuk érdekeiért.
Oreg! Adok neked 500 forintot egy napra es azt mondom, hogy tisztessegesen el vagy tartva. Vagy adok neked 10000 forintot es azt mondom, hogy meg mindig nem vagy tisztessegesen eltartva.
A tenyleges koltsegeidet nem ismerve mi ertelme van barmelyik kijelntesnek is?
Sztem butaság az Amerikába kitántorgottakat idehozni. Az én mondanivalóm lényege az volt, hogy a versenyképtelen, csak az adófizetők támogatásából (EU-támogatás=segély) megélő, hiteleit visszafizetni nem tudó (de annak a kifizetését is tőlem, az adófizetőtől váró) mezőgazdasági vállalkozásokat nem érdemes fönntartani. A József Attila idején Amerikába kitántorgott másfél millió - földnélküli volt, agrárproletár. (Javarészt.) Ezek az emberek - a földbirtokosok - még akkor sem halnának éhen, ha csak saját szükségletre krumplit termelnének a földjük egy kicsike részén.
Szerintem a fő baj az, hogy azok kérnek állami és EU-támogatást, akiknek éppen FENNTARTANIUK kellene adóbefizetéseikből az államot is, az EU-t is.
Miről folyik a játék? Arról, hogy a támogatás nélkül jórészt versenyképtelen mezőgazdaságot az EU fönn akarja tartani mindenáron. (Bár hosszú távon azért mindig szóba kerül a támogatások megszüntetése.) Ennek egyetlen oka van: a viszonylag olcsón termelő harmadik világbeli mezőgazdasági termékek kizárása az európai piacokról.
Mi történne, ha megszűnnének a mezőgazdasági támogatások? A gazdák az eddiginél csak drágábban tudnának termelni. Talán egy ideig ezt a drágább terméket is el tudnák adni. A vásárlók az adójukban most is megfizetik ezt a drágább árat, ha nem is veszik észre a piacon. De egyszercsak jelentkeznének Európán kívüli termelők, ahol különböző okokból (olcsó termőföld, olcsó munkabér, gyermekmunka, extenzív földművelés és állattenyésztés stb., jobb földtani és éghajlati viszonyok) olcsóbban termelik meg ugyanazt a minőséget. (A gyengébb minőséget pedig még annál is olcsóbban.)
A munkapiaci verseny miatt csak azok az európai mg-i termelők maradnának talpon, akik állják velük a versenyt. A többiek pedig más kereset után nézhetnének. Ezzel egyidőben viszont jelentősen csökkenne a föld mérgezése, visszakerülne a természethez sok ma művelt terület, több pénz maradna az emberek zsebében (az adók is, az árak is csökkennének), sőt a harmadik világ nyomora is csökkenne a befolyó jövedelmek miatt. Szerintem ez volna a kívánatos.
Magyarországon a '90-es évek elején már lezajlott egy nagy munkanélküliségi hullám. Ha a versenyképtelen termelők jó áron eladhatnák a földjeiket és gépeiket (persze külföldieknek), akkor akár másik - jövedelmező - vállalkozásokba kezdhetnének, akár évekig "kihúzhatnák" a tartalékaikból, amíg - itthon vagy Európában - megfelelő álláshoz juthatnának.
Ez a mai helyzet a meg-i támogatásokkal csak szemfényvesztés. A lényege az, hogy a vagyontalanok, szegények adójából "segélyezik" a gazdagokat. Abcúg!
"A költségvetésért felelős európai uniós biztos, Michaele Schreyer nemrégiben így nyilatkozott: "El sem lehetett volna képzelni kedvezőbb pénzügyi megoldást, mint amilyennel az EU a bővítést megoldotta." Mit is jelent ez? Azt, hogy a 10, várhatóan 2004-ben csatlakozó ország a csatlakozás utáni első három évben összesen 25,1 milliárd eurót fog kapni.
Az EU azonban valójában csak 10, 3 milliárd eurót ad, ugyanis a 10 ország befizetési kötelezettsége ezen időszak alatt 14, 8 milliárd euró lesz!
Játsszunk csak el kicsit a számokkal! A 10, 3 milliárd 10 országnak, három évre ígért összeg. Ez egy országra és egy évre számítva 0, 343 milliárd euró, vagyis körülbelül 80, 7 milliárd forint. Ha a felajánlott teljes összeget a 10 belépő ország lakosságához viszonyítjuk - ami körülbelül 75 millió -, akkor ez a belépő országok minden egyes állampolgára számára évi 137 Ft, vagyis havi 11,4 Ft támogatást jelent!
A lo….k hiányzik, nagyon! Csak hát az ígéretekkel, amivel téged is átvertek el kéne számolni. Engem nem, én megmondtam előre. Töröld le magad, palira vettek!