Keresés

Részletes keresés

Felelős Hazaffy Creative Commons License 2005.02.24 0 0 253

Jah, és a kedvencem az a retardált, aki szerint csodálni kéne Gyurcsányékat, akik a rendszerváltás idején a "sötétbe ugorva" lettek vállalkozók.

Úgy nem nagy ügy vállakozni, hogy az állam fizeti ki nekem az adott ingatlan árát bérleti díj formájában, b+!!

Ehhez semmilyen üzleti zsenialitásra nincs szükség, csak gátlástalanságra!!

Felelős Hazaffy Creative Commons License 2005.02.24 0 0 252

Nem tudom, hogy a gazdáknak igazuk van-e, vagy nincs.

Nem értek a mezőgazdasághoz.

Nem tudom, hogy a milliós erőgépeken hány évi törlesztőrészlet van még.

De ez a topik elképesztett, és egyben megerősített abban a hitemben, hogy az ún. "baloldal" szavazóiból minden tisztességes emberi érzés kiveszett, ócska, irigy cinikus emberek.

Akik buldózerrel akarják a gazdákat a dunába tolni, persze a taxisblokád idején nem hőbörögtek.

Akik bunkó parasztozzák a gazdákat, de mikor a félhülye Karsai az előző ciklus idején a Kossuth téren öntötte ki a tejet, akkor zokogtak a magyar gazdákért.

Akik szerint a megoldás az, ha a gazdák kimennek Írországba mosogatni.

Szar idők, szar emberek.

tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 251
Butaságot beszélsz, szándékosan félre is érted.
Nem bontok korlátokat.

Előzmény: RontóPál (249)
katangatangó Creative Commons License 2005.02.24 0 0 250
Félreértesz. Én az EU-t bírálom azért, mert VAN mezőgazdasági támogatás. És azért bírálom, mert az EU is MI vagyunk.

Egyébként valszeg igazad van.
Előzmény: Terra Kotta (247)
RontóPál Creative Commons License 2005.02.24 0 0 249

Azt értem, hoggy floodolsz, de miért nem gondolkodsz?

Van egy nyilvánvalóan hibás szöveg, amit másolsz, mint a gép. Annyi ész már nincs, hogy nyomogasd a numerikus klaviatúrát és elvégezd a számolást, hanem elkezdesz magyarázni, hogy 60%. Jó legyen.

De hozd már ki nekem azt a szaros 137 forintot/fő/év. A kiindulási adatokból, ha lehet. (75 m fő, 10,3 M EUR, 3 év)

Ha ezt nem érted, akkor ne veszélyeztesd magad itt.

Előzmény: tarolo (248)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 248
"Ez egy országra és egy évre számítva 0, 343 milliárd euró, vagyis körülbelül 80, 7 milliárd forint. Ha a felajánlott teljes összeget a 10 belépő ország lakosságához viszonyítjuk - ami körülbelül 75 millió -........"

viszonyítjuk!

A magyar kormány csak az EU-források felét képes fogadni 2004-2006 távlatban, mert a saját forrásokat már elköltötte. ????

Az EU-várakozások szerint Magyarország a rendelkezésre bocsátott források 60 százalékát hívja le az integráció első három évében, mondta Balázs Péter nagykövet, az Integrációs és Külgazdasági Államtitkárság vezetője a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén.
2004-2006 között ötmilliárd eurót (kb.1.200 milliárd forintot) tesz ki a Magyarország számára leköthető pénz, amelyből az unió eddigi bővítési tapasztalatai szerint hárommilliárd eurót használ fel (tud felhasználni) az ország.
A 2006. évi országgyűlési választásokon a jelenlegi kormányt főként az alapján ítélik meg az emberek, hogy ennél az összegnél többet képes-e elkölteni Magyarország, vagy kevesebbet, vélekedett Balázs Péter.
Az MSZP egész osztogatási politikájának ez az egyik legfőbb hátulütője, ugyanis annyira kiköltekezett, hogy nincs már elég saját forrás az uniós források fogadására.
Előzmény: RontóPál (245)
Terra Kotta Creative Commons License 2005.02.24 0 0 247

Az Eu-ban mindenütt támogatással folyik a mezőgazdasági termelés. Ha  nem, vagy csak gyengén támogatjuk a magyar mg termelőket, már csak ezért sem fognak soha labdába rúgni az európai piacon. A versenyképesség kérdése itt dől el, nem azon, hogy hiányzik a magyar szakértelem.

Tételezzük fel, hogy eladjuk külföldieknek a magyarországi szántóföldeket. Veled ellentétben nem gondolom azt, hogy pl. a holland mezőgazdász azért veszi meg a területet, hogy az - mint írod - "visszakerüljön a természetbe". Azért veszi meg, hogy termeljen, és ugyanúgy felveszi majd az Eu-ban ehhez a tevékenységhez járó támogatást, mint ahogy eddig otthon is felvette.

Előzmény: katangatangó (233)
RontóPál Creative Commons License 2005.02.24 0 0 246
Ha én lennék Gyurcsány, visszaadnám neki Torgyánt.
Előzmény: takacsi (243)
RontóPál Creative Commons License 2005.02.24 0 0 245

Flood-olsz?

Én baxi, kiszámoltam. Te meg másolgatod a hülye kis soraidat! Esetleg kiszámolád! Ha Neked kijön akiindulási adatokból 10,3 milliárd EUR, 75 millió lakos, 3 év, akkor húzok a mea culpába.

De ha nem jön ki, akkor lécci tiltasd már ki magad, hátha megemelkedik itt az IQ.

Hogy jön ki? Lassan mondom, h megértsd: H o g y  j ö n   k i ?

Előzmény: tarolo (244)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 244
Mit is jelent ez?
Azt, hogy a 10, várhatóan 2004-ben csatlakozó ország a csatlakozás utáni első három évben összesen 25,1 milliárd eurót fog kapni. Az EU azonban valójában csak 10, 3 milliárd eurót ad, ugyanis a 10 ország befizetési kötelezettsége ezen időszak alatt 14, 8 milliárd euró lesz! Játsszunk csak el kicsit a számokkal! A 10, 3 milliárd 10 országnak, három évre ígért összeg. Ez egy országra és egy évre számítva 0, 343 milliárd euró, vagyis körülbelül 80, 7 milliárd forint. Ha a felajánlott teljes összeget a 10 belépő ország lakosságához viszonyítjuk - ami körülbelül 75 millió -, akkor ez a belépő országok minden egyes állampolgára számára évi 137 Ft, vagyis havi 11,4 Ft támogatást jelent! Természetesen az összegetnem egyenletesen osztják majd el az országok között. Nyilvánvaló, hogyLengyelországpéldáulsokkal többpénzre számíthat, mint Magyarország; aminek az oka nemcsak az, hogy a lengyelek sokkal többen vannak, mint mi vagyunk, hanem az is, hogy politikusai sokkal jobban harcoltak országuk érdekeiért.
Előzmény: RontóPál (239)
takacsi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 243
Megbukott, de ez a választásokon érvényesül.
Az FVM vezetés viszont korábban megy...

Szombaton a gazdák naggyűlést tartanak a Kossuth téren. El kell menni a jelenléttel támogatni őket.
mibi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 242
Oreg! Adok neked 500 forintot egy napra es azt mondom, hogy tisztessegesen el vagy tartva. Vagy adok neked 10000 forintot es azt mondom, hogy meg mindig nem vagy tisztessegesen eltartva.

A tenyleges koltsegeidet nem ismerve mi ertelme van barmelyik kijelntesnek is?
Előzmény: tarolo (238)
mibi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 241
Tevedsz! Konnyiteskent itt a monogram: O.V.
Előzmény: tarolo (236)
katangatangó Creative Commons License 2005.02.24 0 0 240
Eltartom őket, de nekik több kéne.
Előzmény: tarolo (238)
RontóPál Creative Commons License 2005.02.24 0 0 239

öööö...

Azt hiszem, szereztem Neked egy jogot, hogy elmenj a mea culpába, vagy az általános iskolába.

A kiindulási adatokat nem néztem, azokat átvéve, azaz 75 millió fő és 10,3 milliárd EUR, és 3 év.

Osztunk:

10,3 milliárd / 75 millió = 137,3

137,3/3=45,7

Tehát fejenként és évenként 45,7 jön ki szemben a 137-el. Azonban, EUR-ban!

Ami 11170 Ft környékén van.

Nos, így keletkeznek a hírek: Csak évi 137 Ft-ot kapunk az EU-tól! Megérte?

Bruhaha!

Előzmény: tarolo (232)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 238
„Szerintem a fő baj az, hogy azok kérnek állami és EU-támogatást, akiknek éppen FENNTARTANIUK kellene adóbefizetéseikből az államot is, az EU-t is.”

„Az EU azonban valójában csak 10, 3 milliárd eurót ad, ugyanis a 10 ország befizetési kötelezettsége ezen időszak alatt 14, 8 milliárd euró lesz!”

Szerintem tisztességesen el vannak tartva. Nem?
Előzmény: katangatangó (233)
katangatangó Creative Commons License 2005.02.24 0 0 237
Légy erős! Te is azt a kenyeret eszed, amit ez a gazda megtermel számodra. Neked sem égből hullik ám a manna!

Hagyjál már ezzel az ócska fideszes demagógiával! A kenyér árát én megfizetem. Sőt, akkor is megfizetem, ha észak-afrikai búzából sütötték.
Előzmény: zividivi (180)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 236
Kovács, a Medgyessy, a Gyurcsány vagy a Vitrai?
Előzmény: mibi (235)
mibi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 235
No es vajon ki irt ala a huszon + egynehany fejezetbol kb 20-at?
Előzmény: tarolo (232)
mibi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 234
Mi van?
Előzmény: takacsi (-)
katangatangó Creative Commons License 2005.02.24 0 0 233
Dír skymiller!

Sztem butaság az Amerikába kitántorgottakat idehozni. Az én mondanivalóm lényege az volt, hogy a versenyképtelen, csak az adófizetők támogatásából (EU-támogatás=segély) megélő, hiteleit visszafizetni nem tudó (de annak a kifizetését is tőlem, az adófizetőtől váró) mezőgazdasági vállalkozásokat nem érdemes fönntartani. A József Attila idején Amerikába kitántorgott másfél millió - földnélküli volt, agrárproletár. (Javarészt.) Ezek az emberek - a földbirtokosok - még akkor sem halnának éhen, ha csak saját szükségletre krumplit termelnének a földjük egy kicsike részén.

Szerintem a fő baj az, hogy azok kérnek állami és EU-támogatást, akiknek éppen FENNTARTANIUK kellene adóbefizetéseikből az államot is, az EU-t is.

Miről folyik a játék? Arról, hogy a támogatás nélkül jórészt versenyképtelen mezőgazdaságot az EU fönn akarja tartani mindenáron. (Bár hosszú távon azért mindig szóba kerül a támogatások megszüntetése.) Ennek egyetlen oka van: a viszonylag olcsón termelő harmadik világbeli mezőgazdasági termékek kizárása az európai piacokról.

Mi történne, ha megszűnnének a mezőgazdasági támogatások? A gazdák az eddiginél csak drágábban tudnának termelni. Talán egy ideig ezt a drágább terméket is el tudnák adni. A vásárlók az adójukban most is megfizetik ezt a drágább árat, ha nem is veszik észre a piacon. De egyszercsak jelentkeznének Európán kívüli termelők, ahol különböző okokból (olcsó termőföld, olcsó munkabér, gyermekmunka, extenzív földművelés és állattenyésztés stb., jobb földtani és éghajlati viszonyok) olcsóbban termelik meg ugyanazt a minőséget. (A gyengébb minőséget pedig még annál is olcsóbban.)

A munkapiaci verseny miatt csak azok az európai mg-i termelők maradnának talpon, akik állják velük a versenyt. A többiek pedig más kereset után nézhetnének. Ezzel egyidőben viszont jelentősen csökkenne a föld mérgezése, visszakerülne a természethez sok ma művelt terület, több pénz maradna az emberek zsebében (az adók is, az árak is csökkennének), sőt a harmadik világ nyomora is csökkenne a befolyó jövedelmek miatt. Szerintem ez volna a kívánatos.

Magyarországon a '90-es évek elején már lezajlott egy nagy munkanélküliségi hullám. Ha a versenyképtelen termelők jó áron eladhatnák a földjeiket és gépeiket (persze külföldieknek), akkor akár másik - jövedelmező - vállalkozásokba kezdhetnének, akár évekig "kihúzhatnák" a tartalékaikból, amíg - itthon vagy Európában - megfelelő álláshoz juthatnának.

Ez a mai helyzet a meg-i támogatásokkal csak szemfényvesztés. A lényege az, hogy a vagyontalanok, szegények adójából "segélyezik" a gazdagokat. Abcúg!
Előzmény: skymiller (178)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 232
"A költségvetésért felelős európai uniós biztos, Michaele Schreyer nemrégiben így nyilatkozott: "El sem lehetett volna képzelni kedvezőbb pénzügyi megoldást, mint amilyennel az EU a bővítést megoldotta." Mit is jelent ez?
Azt, hogy a 10, várhatóan 2004-ben csatlakozó ország a csatlakozás utáni első három évben összesen 25,1 milliárd eurót fog kapni.

Az EU azonban valójában csak 10, 3 milliárd eurót ad, ugyanis a 10 ország befizetési kötelezettsége ezen időszak alatt 14, 8 milliárd euró lesz!

Játsszunk csak el kicsit a számokkal! A 10, 3 milliárd 10 országnak, három évre ígért összeg.
Ez egy országra és egy évre számítva 0, 343 milliárd euró, vagyis körülbelül 80, 7 milliárd forint.
Ha a felajánlott teljes összeget a 10 belépő ország lakosságához viszonyítjuk - ami körülbelül 75 millió -, akkor ez a belépő országok minden egyes állampolgára számára évi 137 Ft, vagyis havi 11,4 Ft támogatást jelent!
Előzmény: ALBI (231)
ALBI Creative Commons License 2005.02.24 0 0 231
?? Miről beszélsz ?
:)))
Előzmény: tarolo (230)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 230
A lo….k hiányzik, nagyon!
Csak hát az ígéretekkel, amivel téged is átvertek el kéne számolni.
Engem nem, én megmondtam előre.
Töröld le magad, palira vettek!
Előzmény: ALBI (226)
ALBI Creative Commons License 2005.02.24 0 0 229
Ne tiltakozz annál rosszabb!!
Lebuktál mint Rottenbiller !!! DDDDDD
Nem szégyen az csak kurva kellemetlen !
Előzmény: tarolo (227)
ALBI Creative Commons License 2005.02.24 0 0 228
Régi duma , jó duma !

Bemagoltad ugye ?
Nehezen ment? Mert eléggé bonyolult szöveg egy magadfajtának !! :))
Előzmény: tarolo (224)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 227
Közöd nincs hozzá.

Előzmény: Powersystem (225)
ALBI Creative Commons License 2005.02.24 0 0 226

Hol van a Medgyessy?

Nem ti mondtátok: Medgyesi takarodj?

Máris ennyire hiányzik?  DDD

Hol van a Kovács?
Ő is hiányzik ?  DD

Nem a Magyarbúza a drága, hanem a sok buta bértollnok.

Mondd Te mennyit keresel ?  DD

Előzmény: tarolo (222)
Powersystem Creative Commons License 2005.02.24 0 0 225
Jó persze! Ki vagy te? Áder?
Előzmény: tarolo (224)
tarolo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 224
Nem vetted még észre, hogy ez a dilettáns kormány tudatosan tönkreteszi az Országot?
Hazudnak, reggel, délben, este, minden időben.

Előzmény: Powersystem (223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!