Ja meg még valami ehhez az ének témához.A QVA-ban sokkal előrébb van keverve az ének.A Tea-ban meg az a koncepció, hogy minél inkább benne legyen a zenében(koncertsound feeling).Tehát ott inkább beleolvad, nem olyan hivalkodó.
Télleg, nekem meg ma, ahogy elkértem magam az igazgatónőtől a dec 10-ei koncertre(aznap lenne a szalagavató a suliban) kezdték el kérdezgetni a kollegák, hogy mi is ez amit játszok:-)Én bevágtam, hogy durva zúzós metal...Furán néztek, bár mint kiderült van két dobos is a tanári karban, meg egyik másik emberke gitározgat is.
Végülis szerintem nem lehet azt mondani, hogy a QVA-ban jobb az ének.Teljesen más mindkét dal.Totál mást kíván meg az egyik meg totál mást a másik.A QVA szám olyan modern slágeres rock, inkább énekcentrikus zene, ahol jobban szabadjára engedhettem magam, viszont az új Teában nem az éneken van a lényeg, hanem az egységes pusztításon.Szóval totál máshogy kellett viszonyulnom mindkét dalhoz.
Szerintem ezért sem leszünk igazán sikeresek, mert nem olyan dallamos, fülbemászó a dolog, mint ami a legtöbb embernek bejöhetne, de a sikerességre nagy ívben szarok(és beszélhetek a zenekar nevében is).Csináltunk egy olyan lemezt, amit bárkinek büszkén mutogathatunk(bár már mutogathatnánk), meg nekünk tökre tetszik, és lehet, hogy hülyén, hangzik, de ez az elsődleges szempont(szerintem a legtöbb zenekar így van ezzel).Semmi megalkuvás, semmi divatos majomkodás:-)
Másképp fogalmazva a QVA dal laza popzene az új Tea-hoz képest.
Amúgy ez a nóta(QVA:Alive) letölthető lesz hamarosan.Tényleg jó lett különben.Szóval egy csajnak lehet, hogy hamarabb megmutatnám, mint az új Tea lemezt:-))))De ettől függelenül az új Tea 1000%-ig én/mi vagyok/unk.A QVA-ban meg csak énekeltem.A dalt és a szöveget sem én írtam.De ettől függetlenül tök büszke vagyok arra is.
Nekem is tudják a munkahelyemen, de a rakendrolléletforma mindig jó kifogás egy kis lógásra - koncert van, el kéne mennem hamarabb, bocs hogy késtem, de reggelre értem haza, volt egy kis ráadás, muháháháhá!
Mizokám, este megyek.Migi a másik zenekarával játszik vmi egyetemi rendezvényen.Szóval haza ne menj az 1 10-essel.Maradj te is és bulizunk.Ingyen belépő garantált.Ja a főzenekar Jamie Winchester and co. lesz.
Methodology a legkirályabb tantárgy.Bár kérdés, hogy kinél vetted fel:-)
Alhi:igen, már a kollégákhoz is eljutott a dolog híre:-)GÁÁÁÁZZZZ!!!!
Nem az a lényeg, hogy a kölkök tudják (legalább lesz közönség, meg lemezeladás), hanem amikor a kollegák kezdenek érdeklődni... (te zenélsz? igeeen? rokk? húúú, háát, a csapdát szeretem... jaaa, a tietek olyan keményebb? stb.) ...még szerencse hogy nálunk a tanári kar fele 30 alatt van.
Mizo:igenis haragudtam bazmeg, de mindegy maj' tanákozunk mosmá' vmikor.Amúgy holnap megyk Szegedre.Mondjuk nem feltétlen bulizás szempontjából...Vagyis nem a haverokkal bulizás szempontjából:-))))De szombet este zúzhatunk egyet a ruzsában.
Alhi:Mostmár szinte minden diák tudja, és követelik, hogy vigyek be Angertea-t "szövegértés" címszóval:-)Maj ha kész lesz az új lemez talán...
Tea hírek:
Jövő héten kirakjuk az őszi koncertek pontos időpontjait a honlapra!
A legkorábbi Békéscsabán lesz szept 30-án, de lesz 2 pesti, egy szegedi, szentesi nagymágocsi, pécsi, kaposvári, kecskeméti, orosházi buli is!!!
Ja, pénteken megkaptam Koller Ádám barátunk lemezének master cd-jét(ez az a lemez, amely egyik dalában vendégénekeltem.Ha Ádám hozzájárul, jövő héttől letölthetővé teszem a dalt, és benyomom ide a linket.