ez az év szerintem sem volt túl erős, viszont mondjuk 2004 az egész egyszerűen lehengerlő volt. még mindig fedezek fel lemezeket abból az évből, például nemrég a cobalt első lemezét, ami még jobb, mint a tavalyi, bár kemény dió, jó tömény. sokan meg már akkor is sírtak, hogy hol az emperor, hol a zimmortá'.
még polgári szolgálatos koromban naponta kétszer végigment, a szobában mellettem ülő kolléganő is megszerette egy hét után. amúgy időről-időre előveszem, mert nagyon tetszik a hangulata.
Ajánlások, kritikák alapján nyilván. Plusz myspace. Éppen az a gondom, hogy azt érzem, hogy minél többet töltök le, annál kevesebb favorit zenére találok mivel nem szánok elég időt az albumokra, illetve pontosítva egész egyszerűen nem jut.
Mondjuk pont emiatt nem tudom, hogy valóban mélyrepülés-e a metál utóbbi pár éve, vagy csak a "saját életem" miatt érzem így, de nagyon így érzem. Igaz, mint már meg is szóltál egyszer emiatt, obskúrus black metalt keveset hallgatok, de ez régen is így volt, lehet, hogy ott ezer szebbnél szebb virág virágzik most is.
A metálfiókák felnőnek, és kirepülnek a metálsasmama óvó szárnyai alól, hogy saját életet kezdjenek. Az iránymutatást megkapták, de némileg egészségtelen lenne, ha egész életükben az anyjukkal élnének egy fészekben. Egyetértek, teljesen rendben van ez így, sőt csak így van rendben szerintem.
OFF:Mivel velem is ugyanez játszódott le egykor, én annak tudtam be, hogy 2000 tájékán az internet elterjedésével egyre-másra jöttek a lehetőségek, hogy az interneten is utánanézhetek lemezeknek, más ismertetőknek, kritikáknak. Olyan zenekarokról lehetett sokat olvasni, akik max. egy két mondatos lemezismertető erejéig szerepeltek a lapban a sokkoló extrában. Ezek fényében a Hammer valóban az aktuális trendekkel együtt halad, egyértelműen gazdasági okokból. A magam részéről egyre kevesebb számomra érdekes lemezről olvasok, ami abból is fakad, hogy én is változom és nem párhuzamosan a trendekkel.
de amúgy nem. semmi bajom velük. írtam egyszer, rajtuk(tatok, haha) nőttem fel. eminens, tudálékos hammerolvasó voltam, egészen úgy 2001-2002 környékéig, akkor elkezdtek egyre kevésbé érdekesek lenni, mert az underground túlnőtt rajtuk, és kiderült, nekem nem az a jéghegy csúcsa, ami rockertársadalom 90%-ának. de ők egy intézmény, és a 90%-al kell foglalkozniuk. ha nem így tennék, más tenné meg helyettük. csak ennek már úgy alapvetően szinte semmi köze ahhoz, amit én a zenében általuk megszerettem.
a gond ott van, amikor valakinek meggyőződése még 2008-ban is, hogy képben van metálilag úgy, hogy a hammer-féle nézőpontot tartja az egyedüli érvényesnek. persze ez sem az én gondom.
Egyre inkább érzem, micsoda mély megvetés bújkálhatott abban a mondatodban az Oktogonnál, hogy "most találkozom először olyannal, aki a Metal Hammerbe írt" :-DDDDDD
Vannak zenekarok, akik lemezeit belehallgatás nélkül simán megveszem. A Satyricon ilyen. Ilyen volt a már nem létezők közül a Bathory, Psychotic Waltz, Einherjer, Emperor, In The Woods, Arcturus, Empyrium, Windir. Mára már csak a Limbonic Art, Ulver, Borknagar, Winds, Tenhi, Falkenbach, Summoning és a Satyricon maradt, akiktől vakon bármi újat megveszek.
"újak közül a tényleg nagy kedvenceket" de ha nem töltesz le sokat, hogyan fogod megtalálni az újak közül a nagy kedvenceket? pont erre nem válaszolsz. vagy sokat töltesz le, és tudod, hogy melyiket kell megvenni, vagy nem töltesz le, és nem veszel semmi újat, csak régieket. ez addig működik, amíg nincs meg az összes kilencvenes évekbeli szar. utána lehet persze elölről kezdeni és megvenni bakeliten.
És mellesleg cd-n volt meg. Akkoriban biztosan még kevésbé volt kifinomult a hallásom... De ők is érezték, hogy alapművet tettek le az asztalra, mert a lemez után már nem jelentkeztek ezen a néven több kiadvánnyal.
De most komolyan, milyen pozitívumot hordoz az a kiadvány? :)
Anno az Emperor In The Nightside Eclipse eredeti kazit kizárólag borító alapján vettem meg. Addig nem ismertem őket, úgyhogy fogalmam sem volt mit veszek. És volt több ilyen eset is. Volt, amikor melléfogtam: Sort Vokter-Folkloric Necro metal. 1996-os lemez, borzasztó. Néhány éve el is ajándékoztam.
Csak régieket vennék (ha vennék), vagy az újak közül a tényleg nagy kedvenceket. Ismeretlent semmiképpen előzetes letöltés nélkül. Egyébként nem akarok én műsoros kazikat vásárolni újra, nem is tudom lehet-e még, CD-t inkább egy kettővel többet, és kevesebbet letölteni, a meglévőket viszont többet hallgatni.
Én csak egyetlenegyet, azt is hirtelen ittas felindulásból, a Chief Rebel Angel lemezét. Meghallgattam talán kétszer... Volt még néhány alkalom viszont amikor MAJDNEM vettem lemezt. A fővárosban jártamban-keltemben időnként elkap a kényszer, hogy na én akkor most megveszek valamit a tavalyi listám első három helyezettje közül, de ilyenkor pont nem találom egyiket sem abban a boltban ahol nézelődök, annyira meg azért nem erős a késztetés, hogy más üzletet keresgéljek, vagy hazamenjek és megrendeljem a netről. Szóval gyakorlatilag én már nem vásárolok lemezt egyáltalán.
hát én legutóljára az pont az ulver kveldssangerét vettem meg a cdpincében 2000-ért. amúgy meg: nine inch nails - idén megjelent cuccok the mars volta - idén megjelent cuccok (kislemez és vinyl is van közte) the hellacopters - idén megjelent cuccok (kislemez és vinyl is van közte) alice in chains - jar of flies faith no more - angel dust ulver - bergtatt ulver - nattens madrigal alice in chains - sap "demons" - demonology the hellacopters - strike like lightning vinyl box még egy csomó hellacopters, nem emlékszem mit vettem idén, és mit régebben jacob bannon - the blood of thine enemies 7" orchid összes, egy válogatáson kívül mind vinylen mayhem - ordo ad chao fémdoboz aztán még: the peepshows, the turpentines, the humper, the plight lemezeket, sigur rós különlegességeket, és még egy csomó dolgot, ami nem jut az eszembe...
(szerencsére a magyar cuccokat ingyen kapom, meg egy csomó külföldit is, de mint látható, ha van pénzem, költöm is rendesen. megjegyzem még, a fenti lista főként az év első felében termelődött, azóta elért a gazdasági válság, de már alig várom, hogy megint legyen pénzem, és ne a letöltött szarokat kelljen hallgatnom...)
új Transit, Mayhemtől Grand Declaration (mert eddig nem volt meg cédén), Strapping Young Lad - New Black, Soxpan - Kickin You Alive, Dream Theater - Images & Words, Bugge Wesseltoft - FiLM iNG
azt hiszem ennyi volt csak, de ennek jövő évi projektem a legfőbb oka, amúgy évente 10-15 cd a szokásos.