Keresés

Részletes keresés

florg Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1438
Nem a színekkel van a bajom. hanem azzal, hogy ez nem egy Selmer, hanem egy Saga.
Amíg Saga, addig egy jó kópia. ha Selmer, akkor egy rossz hamisítvány. Aki pedig ilyet csinál, az akármi mást is csinálhatott. Pl. egy ilyen akció után akár azt is feltételezem, hogy törött volt a hangszer. Vagy nem is Saga, hanem valami ótvar, ami "véletlenül" a Saga-ra hasonlít.
Előzmény: Gyuri (1437)
Gyuri Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1437
Nem ertek hozza flori, de nem lehet hogy a kamera bakta el a logo s cedula szineit?
Előzmény: florg (1436)
florg Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1436
Nem veszek olyat, amibe belebarmoltak: logo és papír. Aki ennyire elbarmol egy gitárt, más gonoszságra is képes lehet hamisítás terén.
Előzmény: Gyuri (1434)
Gyuri Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1435
Előzmény: tzuiop (1432)
Gyuri Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1434
Gyuri Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1433
Klasszikus gitaros volt mind a ketto, s gondoltak egy merészet :-)
Jobbszelso vegig up-down, alig rest-stroke, masikat nemigen lattam.
Előzmény: tzuiop (1432)
tzuiop Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1432
Hát nekem az a Swing 42 volt a legkevésbé tetsző. Amúgy meg a szabálytalan pengetés miatt szól sokszor valami rosszabbul,mint pl Angelo Debarre kezében.
Van valahol egy rész ahol a jobb szélső fickó a figcsi végén felpenget egy nagyot, na ott ilyet nem látsz senkitől, aki megtanult ilyet játszani. Teljesen máshogy szól a kettő!
Előzmény: Gyuri (1431)
Gyuri Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1431
Stiff fingers, illetve csuklok :-) De mukodik nagyon, kit erdekel hogy "szabalytalan" a pengetes, meglepoen jol szolt a kis Django tune is a ket Gitane 250m-en :-)
Előzmény: tzuiop (1430)
tzuiop Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1430
Na, jó kapsz egy négyes alát a házi feladatod első részére! :) Ui. nem volt meg az összes szóló közelről! :) Nagyon állat a diszkós szájdob a végén!
Előzmény: Gyuri (1428)
tzuiop Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1429
Tegnap este Roby Lakatos tisztelt meg minket játékával! Elképesztő volt!
Gyuri Creative Commons License 2010.07.20 0 0 1428
Gyuri Creative Commons License 2010.07.17 0 0 1427
Buntetes ma este Kevin Costner Modern West is :-) nagyon ergye zene, dehat meg koll nezni kozelrol kicsit :-)
Előzmény: tzuiop (1426)
tzuiop Creative Commons License 2010.07.17 0 0 1426
A büntetés:

110 minor swing, 46 Djangology, 21 Manoir de mes reves! :)
+
Vedd fel a Lost Fingers minden szólóját nagyon közelről!

:)
Előzmény: Gyuri (1425)
Gyuri Creative Commons License 2010.07.17 0 0 1425
Holnap Lost Fingers lesz urak, majd videozok kicsinyt.

http://www.ottawabluesfest.ca/performances/byday/2010-07-18

Aztan Keith Urban, o se egy matyohimzes a hanxeren.

alig nyultam a gitarhoz az elmult 2 hetben, a hoseg, a fesztival, kerem a buntetesemet :-)
tzuiop Creative Commons License 2010.07.17 0 0 1424
http://djangopedia.com/wiki/index.php?title=Main_Page
tzuiop Creative Commons License 2010.07.14 0 0 1423
először a nemrég említett oldalon tanulgass neked tetsző dalok témáját, kíséretét. Ha jól megy a pompázás, fejből, 10 dalnál is, azaz tudod egyedül úgy játszani a kiséretet, hogy bólogasson rá mindenki aki hallja, akkor jó a tempód, feszes vagy, na ekkor nekiállhatsz szólózni. Esetleg vedd fel a kísérésed hangilag, vagy akár képileg és lemeózunk! :) Hallgass addig sok ilyen zenét és nézz rengeteg videót!
Előzmény: eberhardtp (1421)
florg Creative Commons License 2010.07.14 0 0 1422
Mozgolódik a nyak, meg a fedlap. A fedlap fog is, az normális ennél a típusnál, a nyak majd beáll egyszercsak. Zolihoz vidd be azért, nézze meg.

A normál akusztikus húrok felejtősek. A D1Addario húrok pedig általánosan alsó kategóriásak szerintem. Én játszottam egy darabig AER foszfor-bronz húrral, annak jó hangja volt, de aztán visszatértem a Gallihoz, mert annak jobb. Silk&Steel húrokat kell venni, de a Newtone is megfelel.

Youtube tele van manouche anyaggal, de van egy honlap is, ami jó, csak nem jut eszembe a címe, ha beugrik, beírom.
Előzmény: eberhardtp (1421)
eberhardtp Creative Commons License 2010.07.14 0 0 1421
Köszi az infót. Tegnap este visszaengedtem a húrlábat alaphelyzetbe és valami csoda folytán nem zizeg be egyik húr sem (csak ha nagyon erősen pengetek). Korábban csak a D'addario húrral próbáltam, de a Newtone django lehet vékonyabb(0.11-0.46) és ennyit számít. Egyébként a gyárílag felrakott D'addario húrról semmi infót nem kaptam, sajnos nem tudom milyen fajta (csak egy D'addario cetli volt a hangolókulcson, típus nélkül).

Mint említettem, elég kezdő vagyok a témában, sőt a jazz terén is csak hallgató voltam eddig. A jobbkéztechnika elsajátításában úgy érzem sínen vagyok, azonban a ritmussal még nem vagyok teljesen tisztában. A La pompe hogy is van pontosan? Tudtok valami jó oktatóanyagot?
Előzmény: tzuiop (1420)
tzuiop Creative Commons License 2010.07.14 0 0 1420
A stageshopban ad neked a Zoli olyan hajszál vékony rózsafa, vagy jávor lapot, amiből tudsz magadnak alátétet csinálni. Ében réteg tudtommal nincs.
Előzmény: florg (1417)
tzuiop Creative Commons License 2010.07.14 0 0 1419
A Stageshop-ot hívd fel és beállítás (10 alatt kéne, hogy legyen,de úgyis azt mondják, vidd be, megnézik, mondanak kb árat és ha valami ultraszar lenne a gitárral akkor megcsörgetnek, hogy belefér-e neked még a pénzedbe komoyabb helyreállítás) és tok árat is mondanak, amúgy puha tok bőven elég neki, mert ha sokat viszed a gitárt, akkor kényelmesebb, ha meg otthon van, akkor nem kell koffer. Nekünk is van koferünk,de szinte sosem visszük abban a hangszert. Pl nem tudsz kofferbe sokmindent pakolni!
Előzmény: eberhardtp (1418)
eberhardtp Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1418
Igen, én is érzem, hogy kicsit sok lett, bár annyira nem zavaró, csak 2 óra pengetés után elfárad a balkezem az izommunkától :)
Terveztem, hogy beállíttatom valakivel, aki jól ért hozzá, csak nem tudtam, kire bízhatom. Ezek szerint a Stageshop-ba nyugodtan vihetem. A szállítás nem gond, mert Pesten vagyok,csak még gitártokot nem sikerült vennem, de azt hiszem nem lesz könnyű, mert kicsit nagyobb a gitár teste az átlagosnál (a klasszikus gitártok persze túl kicsi), itt [ http://www.thomann.de/de/harley_benton_hbmc500.htm ] azt írják róla, hogy a webáruházban ajánlott kofferbe nem is fér bele. Közelítő árat tudsz mondani, mennyibe kerülhet egy hangszerbeállítás?
Előzmény: florg (1417)
florg Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1417
1 mm-t emeltél? Az rengeteg.
Ében vagy rózsafa való alá amúgy, puhafák alkalmatlanok erre a célra.

Kínai gitárokat érdemes elvinni beállíttatni hangszerészhez. Lehet, hogy összevissza állnak a bundok (becsiszolják), nyak görbületét beállítják, és megfelelő magasságra emelik a húrlábat. Ha Budapesten, vagy környékén laksz, Stageshop-ban Tóth Zoli megcsinálja jól. (Akkor is jól csinálja meg, ha messzebb laksz, csak akkor macerásabb bevinni-elhozni .:))

Bár, ha örülsz neki, hogy rezonál ("Öröm az ürömben"), nincs semmi baj :)
Előzmény: eberhardtp (1416)
eberhardtp Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1416
Sziasztok!

Egy ideje már olvasom a fórumot, eltartott egy darabig, de végre aktuálissá vált, hogy hozzászóljak a témához. Örülök, hogy segítitek a kezdő manouche gitárosokat eligazodni, hogy merre érdemes elindulni és válaszoltok a kérdéseikre(gitár, húr, technika).
Én is most kezdtem ismerkedni a stílussal, bár már kb. 10 éve gitározom (Raimundo 123.) Sok gondolkodás után vásároltam egy Harley Benton HBMC-500-as gitárt - amit már korábban valaki említett, hogy érdemes megnézni - és elkezdtem gyakorolni a Horowitz féle Gypsy picking alapján (Illés Feri ajánlotta egyébként).
A gitárról a tapasztalataim egyenlőre felemásak. Kezdésnek D'addario húrt raktak rá, elég country hangja volt, de azóta kecseréltem Newtone Djangora (a vékonyabb fajtára 0.11-0.46). Ezek után, mivel eléggé berezonáltak a húrok, hozzáértek a bundokhoz pengetésnél, kicsit megemeltem a húrlábat két egymillis balzafával, ami pont illeszkedik a húrláb alá. Na ettől elég erős lett a hangja, de legalább lehet tisztán fogni :)
Öröm az ürömben, végigjárva minden fekvés minden hangját, a D húr a 7. bundnál elég "koszos", mintha a nyak rezonálna (mindkét húrral).

Gondolkodom, hogy esetleg a balzafa helyett valami keményebb faanyag illene jobban a húrláb alá, valaki tud ebben segíteni?

Megvan valakinek a Horowitz féle Gypsy Rhythm? Sajnos web-ről eddig nem tudtam levadászni.
Gyuri Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1415
tzuiop Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1414
Ez nagyon aranyos! Mondjuk így egy kicsit könyebb megtanulni gitározni:

http://www.youtube.com/watch?v=J5A58PwkPPo&feature=related
tzuiop Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1413
Nagyon jó kis gyakorlóoldal! Aki mindet végigjátssza fejből ( kiséret, téma, szóló) az mehet Samoisba jammelni nyugodtan. :)
Előzmény: BigoZ (1412)
BigoZ Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1412

Üdv mindenkinek!!!

Ha még nem akadtatok volna rá az oldalra: http://www.grilles-manouches.net/

Van egy pár hasznos dolog rajta jó szorakozást.

Gyuri Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1411
34344 te vakegér :-)
Előzmény: Gyuri (1410)
Gyuri Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1410
merci.
Előzmény: florg (1409)
florg Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1409
Szerintem itt van: http://rosenbergacademy.files.wordpress.com/2010/06/sample-lesson.jpg
Előzmény: Gyuri (1408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!