Na végre, bár én azt a gipszet se nagyon irigylem a lábán szegénykének... de legalább nem kell majd állandóan hanyatt feküdnie, és a kis csontok hamar összeforrnak. :-)
Nem tudom mainapság mi a divat, de régen bizony lenyugtatózták az ilyen gyerekeket és még csak azt se mondhatom, hogy túlzottan elitélném az ápolónőket emiatt... mikor pl. az én két ovodásom báráényhimlős volt, én biza minden nap adtam nekik a Sevenalettát, hogy lehetőleg minél kevesebbet vakarózzanak a 401 fokos hőségben... szemmel láthatólag nem lett tőle semmi bajuk....
...nem biztos az a 6 hét gipsz, a kicsik csontjai sokkal hamarabb összeforrnak, de még 4 hét is sok... most mit mondjak???
(DE Orsi milyen mgasról ejtette le, hogy ennyire eltört a combcsontja???)
Megnéztem... a fényképet is... szegény, szegény Panka. De később ez az állapot valamicskét javulni fog, egyrészt mert a törött csont az első napokban nagyon fáj alapból is, de ha a csonthártya megnyugszik, akkor már nem annyira, másrészt azt hiszem az ilyen kényszerfekvő gyerekeket le szokták szedálni a kórházban, és így később többet fog aludni (legjobb lenne neki, ha átaludná az egész 3 hetet...)
Írjatok már róla, hogy van, rendszeresen! Szegény kislány... a lányom egyik ovodástársa is eltörte a combcsontját - egyszerűen csak elesett, de elég szerencsétlenül - hát az se volt valami fáklyásmenet, a több hetes gipszben pelenkázni stb...
Bent van a klinikán, súlyokkal húzzák a helyére a csontot, előreláthatólag három hétig egyfolytában. Addig szegény felkötött lábbal fekszik hanyatt mozdulatlanul:((((
Iszonyat rossz látni, ahogy szenved:(
És ahogy nézni tud:(
Ráadásul semmivel nem tudjuk lekötni hosszú ideig, mert minden megun, csak az új játékok kötik le ideig-óráig:(
Ma három játékot vettem neki, de nem fogja sokáig bírni:(
Még az is lehet, hogy volt bárányhimlős, csak nem vették észre, az unokahugomnál pl. 5 pici hólyag volt a hasán, semmi láz ilyesmi, ha a bátyja előtte nem lett volna az, észre sem veszik. Szóval az ellenanyag biztosan megmondja.
Az a kérdés, hogy az anya volt e már bárányhimlős.
Ha volt, akkor semmi vész, mert azt kétszer nem lehet elkapni.
Ha nem volt, (és rajta nem jöttek ki a kiütések) akkor én nem lennék olyan nyugodt, mert olyan is van, hogy a magzat a méhen belül lesz bárányhimlős, de ilyen korai terhességnél általában elhal ilyenkor úgy tudom. Ha nem volt bárányhimlős, akkor legokosabb, ha megkérdezi az orvost.
Mondom, az a fő kérdés, hogy ő átesett-e már a bárányhimlőn.
Ha volt már bárányhimlős, akkor semmi vész. Akkor nem kell izgulni egy percig sem.
Akkor van csak baj, ha ő is elkapja a bárányhimőt (azt nem lehet nem észrevenni, már csak amiatt sem, mert felnőtt korban sokkal iszonyúbb mint gyerekkorban), mert abba elhalhat a baba is, de bizony súlyos rendellenességgel is születhet. És a bárányhimlő nagyon ragályos...