A magnéziumhiány vezethet kocsánybénuláshoz, bár én azt MOST korainak tartom, persze, ha arrafelé az Aletta most virágzott el, akkor lehet, de inkább korai botritisz lehet.
Jobb képeket lehet csinálni, ha nincs erős napsütés. A legjobb a vékony felhőzet, vagy érdemes kivárni, míg egy felhő mögé elbújik a nap. Akkor látszanak legjobban a részletek, nincsenek túl erős kontrasztok, árnyékok.
A telefon felől világítsd meg, amit fényképezel. Szembefénnyel sose lesz jó kép. Mögé tettél valami fehéret, de mintha az meg fényes-fehér lett volna. Ha ilyet csinálsz, akkor mindig valami matt, nem fényvisszaverő felületet tegyél mögé. A nap, vagy a fényforrás a hátad mögött legyen.
A ház teraszát árnyékoló régi Zalagyöngye tőkém 2-3 vesszőjén látható atkákhoz hasonló kártétel. Gyomirtó kizárva. Az érdekes, hogy csak az alsó leveleken látszik, feljebb már egészségesnek tűnnek a levelek. Nem vagyok azonban meggyőződve arról, hogy valóban atka e.
Gyomirtó pláne nagy adagban minden növényen akár "ilyet csinál" van aki itt nagyon lelkesen "nyomja"... sok-sok éves húsos somnak is adott bőven. Sikerült ki is pusztitania.
Gyanakodtam apámra hogy használta előttem a permetezőt gyomirtásra..... Fura nejem is hogy csak az első 9 tőke a sorban .. maradhatott gyomirtó a permetező slágjában. De az öreg erősen tagadta és hogy ő rendesen kimosta...
Nálam full atkás lett szőlő. Hétvégén láttam először, de csak gyanús volt, itt ott. Ma reggeltől estig permeteztem, de nem vettem semmit atkára, hanem több ként raktam ki. A nagy atkapusztító háborúban ebéd után jöttem rá (nagyítóval nem néztük meg), a faszt van itt atka!!!!!! A gyomirtózás sikerült kicsit felemásan. Múlt héten csináltam. Volt egy pici szél, de nem hittem hogy felviszi a lombra.
Tiszteletem az Uraknak! Esetleg valami tipp hogy mi lehet ez? Én tripszre vagy atkára gyanakszom. 9 egymást követő tőkén a sorban van ez a probléma. A melletelévő soroknál nincs ilyen gond. A szőlő fajtája Irsai Olivér. Válaszokat előre is köszönöm.
A vitorla csúcsi része, valamint az alatta lévő pár levél is érdekes lenne, éles, jól kivehető képen.
Ebből a képből T5C-t hamarabb mondanék rá. Ha jól látom, az egész hajtásrendszeren a zöld dominál, így még a T8B is esélyes. Aztán még az is lehet, hogy pl. egy 5BB elhullajtott magjának magonca....
A virágzáskor mindenképpen meg kell nézni, van-e bibe, vagy csak porzó, vagy esetleg bibe van, de a porzók csökevényesek, kifelé hajlanak.
Ukrán színpadon bohóckodik, de magyar nyelven, a magyar közönségnek. Magyar piacra szánja a "venyigét", valószínűleg emiatt készülnek a videók.
A csúcs amikor megjelenik egy újabb epizód a YouTubeon, majd különböző Facebook csoportokban azonnal keresik, hol kapható pl Solofol, mert állítólag az az igazi!
Boris az egyszerűen Boris és semmi jelző nem kell a neve mögé.