Sajnos spanyolul épp nem udok, és szerénységem nem engedi elmondani, hogy spanyolon kívül minden nyelvet perfektül beszélek. Hopppsz...Mégis elkotyogtam.:) No de ha már így esett, nem törlöm ki,derüljön ki az igazság.
Na jó, én még nem olvastam egy interjút sem ds-nal.
Én Crepsley nevével voltam bajban, de aztán elmondták, hogy kell. Legalábbis remélem, hogy nem vertek át, hogy aztán nevetségessé tegyem magam a világ elött.
ja, és bárki is küldött rám egy vámpírvadászt, üzenem, hogy nem jött össze, még élek, ám a vadászról ez korántsem mondható el. Nem feltételezem, hogy vámpírtársaim közül lett volna bárki is, de lehet, hogy valaki benézett a fórumba, aki nem szereti a fajtánkat. Szóval legyetek figyelmesek, mert lehet, hogy nemsokára hozzátok is betoppan egy hivatlan vendég
"LANKADATLAN ÉBERSÉG!"
Na , találtam egy oldalt,amin vmi kiskölyök tart élménybeszámolót v nem t'om mit a 10.ről...csak sapanyolul van:(((Pedig amennyit ki bírtam belőle hámozni az jó sok infó...ha tud vki spanyolul akkor,ha bemásolom nem fordítja le?Ha nem tudtok,akkor majd tesómat megkérem(mire nem jó egy testvér:)) ),de az egy kis idő,mert ő se tud vmi jól....mondjátok ,h tudtok és nem kell addig várni:(((
Azt én is úgy mondom...meg elvileg asszem úgy is kell,de erre nem emléxem annyira,mert ezután kiakadtam magamon:))
De mivel ilyet sose mond senki...:)))Okéoké...csak vicc volt!
Hmmm....hát nem t'om...azért az sztem sokkal jobban jön le , ha vki nem mondja ennyire...oké,ha mondjuk kérdezik,akkor mnodja meg mit gondol,de alapjába véve nem kéne azt hinnie...ehh...mind1..végül is van rosszabb is...:)))
Én is Vancsának, momdom Vanchát, Murloughot meg esetleg murlognak, de inkább ki se mondom...úgy általában gyakran kiejtés szerint mondom a dolgokat.
Egyébként pedig nagyon nehéz dolog szerénynek lenni. Ha nekem valaki azt mondja, hogy zseni vagyok, hát mi mást válaszolhatok, mint "hát igen"? Most tagadjam le? :D
Hmmm...nálam az az első "stádium" volt(mikor még először olvastam 6ba v mikor),aztán tavaly elolvastam mégeccer és akkor feltűnt,h van olyan város,aminek ilyesmi a végződése(fog. sincs , h hol,csak untam magam és nézegettem a térképet...)és megkérdeztem tesóm hogy ejtik és azt mondta , h nincs g,tehát marad volna,h "Mörló(de arin néz ki:)) )"
Erre tegnap oda lyukadtam ki...mondom,király,megnézem , h hogy kell ejteni a neveket...erre ezt találtam:(((bár nem t'om,h milyen logika alapján gondolja ezt,de ha ő mondja....)
"MURLOUGH -- this is one of the most mispronounced names, especially among readers in England. I know a lot of you think it's MUR(rhymes with "fur")-LOW, but it isn't! The correct way of saying it (and Murlough will come and wreak a terrible vengeance on anyone who says it any other way!) is in fact MUR(still rhymes with "fur")-LOCK!!"
(www.darrenshan.com tovább fogalmam sincs a címről,mert ezt kimentettem...)
Szval ennyit erről....mondjuk ennél rosszabb nagíon nem volt...bár azért télleg tehettek volna vmi kiejtés bigyót könyv végébe,mert ezek télleg nem olyan normális nevek...úgy értem,ami ilyen elterjedtebb,mint pl. az h Smith..és mindenki tudja hogy kell ejteni...nem...ezek direkt iloyen komplikáltak:((
No mind1..azon a részen ott meg lehet nézni...bár angolul van...no mind1...
Na, én is keresgéltem film ügyben, de csak fórumokat találtam, és a fórumokban Íriszkét.:)
Hát, amikor olvasom a könyvet Murlogh-ot én is úgy olvasom (magamban) ahogy le van írva, de valahogy úgy ejteném ki, hogy(nem nevetni) : Mörlog
Majd mond el, hogy kell.
És Vanchát hogy ejtitek? Azt én cs-vel szoktam.
Igen, nekem is bajom a kiejtés, mert eddig mindenkivel akivel beszélgettem a könyvről minden nevet másképp ejtettünk, és volt, hogy először azt sem tudtam, kiről beszél. Kéne a könyv végébe egy melléklet, hogy kit hogy kell ejteni.
Hát, én alapban útálom a beképzelt embereket, de nálam felmentő körülménynek számít, ha van mire annak leni, szóval amíg jók a könyvek, mindent megbocsájtok ds-nek (na jó, larten halála egy örök tüske a szívemben, de ezt már párszor említettem)
Nekem azzal nincs semmi bajom,h megölte lartent...vagyis,oké,ez már kicsit durva,h kipusztulnak a szereplők,de nem ez az,ami zavar benne...haenm az ,h nagyra van magával...oké,tudom,van miért , mert télleg jó könyveket írt(le a kalappal!),de az jobban bejönne,ha szerénykedne....okés,akkor is csak álszerényésgről lehet már szó,de nekem ált.ban jobban bejön,ha vki nem ennyire "magabiztos".....
télleg szép tőle,de sztem ezt azért is csinálja , h népszerűsítse a könyveket meg jobb legyen a 2kép" róla....nem hinném,h annyira szeretnék,ha egy bunkó f**** lenne...nem?Mindenesetre ez azért télleg jó dolog tőle....kár , h Magyarországra nem akar jönni:((Bár akkor nem is t'om,h ebbe mi lenne a jó nekem....hmmm...ez most az angol kapcsán jutott eszembe:
basszus,ma kotorásztam még ez után a film dolog után(persze camats...ilyen gyerek/meber nincs...max. akkor csak egy vámpírt kérhet fel...:) ),és vhogy ott lyukadtam ki,h a nevek kiejtése...tök jó,a nevek nagy részét úgy ejtettem még anno,mikor nem tudtam ,ahogy kellett ,de van egy.kettő ,ami meg teljesen más lett:)))Pl ti azt hogy mondanátok ki ,h Murlough?
Pfff...én pont úgy ejtettem ki,ahogy írta,h nem jó(bár szerencsére azt írta , h Britanniábban is így ejtik egy csomóan...hah)...ti hogy ejtenétek?(ne tessék utánajárni,arra vagyok kíváncsi,ahogy eredetileg gondoljátok!:) )
Nem skizofránek, hanem vámpíok fóruma. Skizofén én akkor volnánk, ha kettő lennénk. Vagy esetleg még többen...
Az író néha kicsit fellengzős, az igaz, de szerintem sokat törődik a rajongókkal, utazgat ide-oda, és ez rendes tőle. Én azoktól a kölyköktől akik ott nyüzsögnek a hovatalos fórumon, néha frászt kapok. Nem lehet könnyű ezekkel jópofizni. Ami az öléseket illeti, hát...Folyjon a vér!:D
Én azóta nem kedvelem az írót, amióta megölte Mr Crepsley-t.
Addig nem lesz film, amíg meg nem találják a szereplőket.
"egy tizenéves fíút keresünk, aki kb. 10-20 évig úgyanúgy néz ki"
Fújjjjj....elfajzottak...:)))De majd jövök én vámpír tábornok és jól medorgállak titeket...ugye ez az "zizzent kategória"?:)))
Nah én már ilyen százéves híreket is megnéztem ,de semmi...viszont:éppen ezért ,mert sokat olvasgattam beszólásait rájöttem , h nem kedvelem(nagyon nem!) az írót...olyan fölényeskedő stílusa van>(((...na mind1...fő az , h jó könyveket ír:)))
Ez piszkos munka? hisz szép cél érdekében tesszük...Na jó, ha te nem vagy hajlandó, akkor te leszel az információ-beszerző, de a vérüket én szívom ki, talán camatssal és Gorannal szövetkezve. :)
Hát én is nagyon remélem...ma voltam fenn az oldalon,de smmi ilyesmit nem találtam...mondjuk az egy dolog , h közbe így leragadtam meg minden,de akkor is:))Azért majd ti is megnézitek ,ha lesz rá időtök?:))
Fújjj...piszkos munkát nem képzeled ,h saját kezűleg végzek?!:))
Nyugi. Egyrészt én nem hinném, hogy jövőre már lenne film. Másrészt ha lesz, és elözönlik a topicot a "rajongók" akkor majd kiderítjük hol laknak, és egyik éjszaka elintézzük a problémát...
Hát ha vki majd úgy robban be , h "olyan cuki,aki Darrent jácca"stb,arról tudni fogjuk ,h álfan...azellen én meg keményen fellépek..mert az úgy már sz*r...má' nem azért...
Sztem se az igazi úgy már...pfff...most olvassa el , mert önmagában érdekli,és ne eg film miatt...vannak olyan "ismerőseim",akik láttak egy filmet és csak azért olvasták el a könyvet...na mind1...
jajj camats...ezért nem szeretnek minket az emberek...:)))
Bocs , h ennyit dumálok,de már tegnap mondta vki és ma még hozzátoldott dolgokat,h...szval:
állítólag jövőre lesz DS film...de akkor már elvileg el kéne forgatniuk,nem?
Bár nem t'om,h mennyire igaz...már sokan mondtak sok mindent...állítólag a hivatalos oldalon látta...na ennek majd utánajárok:))Jajjj,de én nem szeretném:(((
Gondoljatok bele: ha bejön a film,akkor invázió a fórumon,filmzene kazettán,pólók,füzetek,gabonapehely:((((((((én ezt nem szeretném:(((
...viszont ha jó a film....ha meg rossz....ejj:(((
Nah,időközben rájöttem , h az 5.ben jobban le van írva , hogy kell(így már a hülye is meg tudja csinálni lsd.én:)) )
"Amerre csak elhaladtunk,a vámpírok különös mozdulattal köszöntöttek:jobb kezük középső ujjának hegyével megérintették a homlokukat,ugyanakkor mutató-és gyűrűsujjuk hegyét a két szemhélyukra tették,hüvelyk-és kisujjukat pedig szétterpesztették."
(f:A halál próbái)
Ugye ilyen eccerű volt?:)))
Nah mind1...de nem t'om...sztem ha nem írják le ennyire részletesen,akkor is így jön....legalábbis nálam így volt még a 4.nél...noh mind1:))
Nem ciki...az lesz a ciki,amit én fogok mondani....: én csak "megcsinálni" t'om,elmagyarázni nem...asszem abból vmi egészen új sülne ki,ha én elkezdenék magyarázni:))):(((
De a könyvbe egy csomó helyen le van írva ,h hogy kell...pl. asszem akkor is ,mikor Kurda körbevezeti Darrent...asszme a Halál terménél,mikor az előtt megy el...de az nem tuti...de elvileg ott benne van...meg még sok-sok helyen:)))
camats: hát persze:))Ehhh...az emberek értetlenek:(((....bár azért vannak kivételek....legalább annyian ,mint a vegetáriánus vámpírok:))...na jó,azért vannak...:)
Na ugye:))...hmmm...ha majd átolvasom,akkor a többit is kiírom...bár mondjuk minek...:)
Mi ez itt kérem? Egy vámpírtanya?:) Igen, az a baj az emberekkel, hogy ha valaki egy kicsit is más , kitaszíttják. Múltkor is békésen szívogatom áldozatom, és akkor meglát egy öreg néni, és elkezd sikoltozni, hogy vámpír, vámpír, segítség. Ezt úgy csinálta, mintha őt is meg akartam volna támadni. Ezek után persze muszáj volt, de ebből is láttszik,hogy milyen apróságokon fönnakadnak az emberek.
Ez a beszólás egyértelműen kurdás. Ha elvesszük a szavak közti szünetet, nem lehetne rájönni, hogy harkat mondta, egyértelműen kurdára gondolnék.
Jajjj,ilyesmiről szó sincs!!(már csak azért se , mert én is vámpír v'ok:)) )....arról én nem tehetek,kérem szépen ,h ez a rendszer egy nagy sz*r...és akkor még enyhén fejeztem ki magam:))
Nah...megtaláltam azt az idézetet,ami ilyen hasonló....mármint több is van,de én mindig csak ezt találom meg:( :))
"A vámpírok...nem engedték...hogy én is velük menjek.Nem is...bántam.Az ölésnek...még a gondolatát se...szeretem."
(f:A vámpír herceg)
Nem hasonlít vkire ez a beszólás?;)
Azt észrevettem már, hogy az emberek semmibe vesznek, mert vámpír vagyok. De már te is Íriszke? Simán átszaladsz egy hozzászólásomon.
Valld be, hogy te is csak azért nem vetted észre, mert előítéleteid vannak a vámpírokkal szemben. Ez diszkrimináció!!!
Szerintem azért nagyjából egyeznek az elképzeléseink, ha nem is ugyanolyanok a harkat-kurda dologgal.
"Az élet állandó előjátéka annak a nagyszerű dolognak, aminek az első hangjat a halál pendíti meg"
Jaaa...télleg reagáltál rá:))Igen,ez lehet ,h ezt jelenti,minden esetre nekem ez a mondat már sok(k) volt:))
Jajjj de jó...szeretem ám,h meg t'om értetni magam másokkal:))
Hát most konkrétan csak egyet t'ok,amit meg is találok,de azt is csak este,mert most nincs időm rá...de ha lesz,akkkor majd átnézem normálisan és kinézem a többi helyről is...na mind1:)
Ami ezt a Harkat-Kurda dolgot illeti, meredjunk annyiban, hogy ti is értitek, én is értem, bár nem biztos, hogy ugyanazt és ugyanúgy. (Iriszke, én nem értettem miről beszélsz:P)
Az író Darren Shan nem azonos a főszerplővel, mert nem félvámpír igaziból. Legalábbis ezt mondja, de mi tudjuk, hogy igazából az:) Hogy lopta-e a sztorit vagy kitalálta, azt a fene sem tudja, de szerintem elég eredeti. Nem hagyom bántani Ds-t!
Hát olyat nagyon nem t'ok...max. csak mikor pl. elszökik Darren...de akkor se Harkatnak beszél,csak neki szól...ez értelmes volt:))
De viszont harkat viselkedése néhány helyen qrvára hasonlít Kurdáéra(találtam újabb ilyen helyeket:)) )
Nah...de az írós dologhoz mit szóltok?