Bóha
a dupla szopi biztos segít a tejszaporításban.
Nekem a szopis tea semmit nem ért, mert rájöttem, nem a lötyitől lesz tej, hanem a gyakori szoptatástól. volt, hogy 1-1,5 óránként cicizett a drágám.
aztán annyi tejem lett, hogy egy csomót le tudtam fagyasztani és anyatejgyűjtőből is jöttek érte + tejtesó. Pedig jól megszenvedtem a tejért, mellgyula, véres mellbimbók stb...
egyébként gumicukor vagyok az nlc-ről (aki ismer), csak nem tudtam sima gumicukor néven regsiztrálni, vki már használja!!!!! :((((
én 2 mellből szoptattam, következő szopinál mindig azzal kezdtem a szopit, amivel abbahagytam.
Bóha
Nem a tejed csökken, hanem növekedési ugrás van a gyereknél, ezért többet igényel.
Az én fiam 6 hónaposan is 2 óránként evett. Sosem bírta ki 3-4 órát, csak ha aludt. Pedig kapott cicit bőven, és volt amikor 250-est is kiszívott, amikor még mértük. aztán meguntuk.
fejni szopi után tudsz 80-at, vagy csak úgy simán? mert ha utána, az elég szuper.
én akkor fejtem 300-400 ml-ket amikor hajnalban nem ébredt fel a fiam és szét akartam durranni.
Döbyke, csak szép nyugodtan, nem kell sietni sehova a képekkel:-))
azért várom ám:-)
Bóhácska, hát csak hídd fel!
-23-al már benne van a felkészülös táblában :-))
(remélem nem bánja hogy árulkodtam:-)
nagyban biznicelni szoktunk, persona-tesztekkel:-))
Bobuska, hol tartasz most ciklusban?
álom: (ezt muszáj elmesélni)
szülés. császár valami hülyeség miatt amire már nem emlékszem. altattak is, de nem jól mert 3 napig nem ébredtem fel utána... gyerök husi kisfickó, olyan jó kis kerek (mint Szveti Andrisa:-). aztán meg nem akart tejem lenni, de lett nemsokára, szopiztattam nagyban, és még fejtem is!:-)
ott ébredtem fel hogy apájával 62-es rugikat válogatunk:-))
Pedruska,
Gondoltam, hogy valami ilyesmiről lehet, szó.. Nincs baj, mert úgyis rögtön törlök mindent!
Meg szerettem volna kérdezni, hogy Ti mikor kezdtétek pontos időhöz kötni a fürdetést? Emberem szerint már most el kéne kezdeni, de szerintem még korai, mert nincs tuti rendszer az életünkben..
Szöszike,
Én csak egy ciciből szopiztatok és mint írtam kb. 4 óránként igényli Mini Manó. Fejni én is csak max 80-t tudok, ellenben -mivel én mérem a kajálásokat- Manó 140-160-t bír kienni a ciciből.. Szóval szerintem a fejés nem mérvadó.
Teát én a laktoherbet iszom és még emelett 2 liter vizet..
Eccsike, Kicsi Emma
Kicsit később küldöm a képeket..
ja, ha lenne idöm más topikokat böngészni... :-) Köszi a tanácsot, asszem megpróbálom a dupla szopit. Iszom ám szopis teát, direkte vettem. Hogy segít-e, azt nem tudom. Az is lehet tényleg, hogy valamiféle átállás van a dologban, de ugye eddig is két óránként szopizott. Meg éjszaka is "csak" 7 órát bír mostanában. Mondjuk nö is, mint a bolondgomba. :-))
Emilkét várom ám!!!! :-)))
tejcsi...en mindig ket mellbol szoptattam, nekem annyi volt "csak", amit bekajolt kettobol egy evesre- olyan 3-4 orankent evett (de az eleg volt hat honapig, addig csak anyatejet kapott, kesobb kellett hozzatapi).
Megprobalhatod meg a kulonbozo tejszaporito dolgokat (teakeverek, homeos bogyo, szvsz barmelyik patikaban tudnak adni..). Majd mindjart utananezek, hogy az itteni gepemen van-e par dolog, amit ezzel kapcsolatban osszegyujtottem...meg vannak jo szopis topikok, ahol sok jo tanacsot lehet olvasni...
Probalj ki minel tobb dolgot...ja, es lehet, hgoy ez egy termeszetes folyamat resze, a 3. honap korul mindig csokken egy kicsit a tej, de aztan szepen visszajon, rendszeres szopi mellett...meg a gyerkocok igenyei is valtoznak...
Igen, Manó, északi fél. De a röfögésnek, (hehe) tényleg nem lehet ez az akadálya!!! Fúúúú, de jó lesz, most tök komolyan, össze kellene hozni egy babás talit a Balcsinál a nyáron!! Talán Halci is megvigasztalódik az örök haragból...
Bobusom, jó az emilem, tegnapi ordiba használt. Tudtam, basszus, tudtam, amig normálisan beszélek velük, semmit nem fakasztanak. Mé ilyen hüjék? Utána annyira utálom magam, ez a sárkány nem én vagyok, de enélkül nem megy az ember semmire. Ezeket nem lehet kérni, hanem utasítani kell. Fujj.
Kicsi Emma, akkor majd a jövö hónapban még ügyesebbek lesztek! Se a szomszédotok, se a dokid nem ember... :-)
Igen, 2 hetes babóca egész nap sír... hehe, kicsit ismerös a dolog. Kb. van a növérednek még 4 ilyen hete, utána jobb lesz, mondd meg neki, kitartás. Enyém kiscsaj is lárifárizott egész álló nap, nem tudni miért. Csak. Fáj nekik ilyenkor minden, az egész élet, úgy, ahogy van. Akkor volt nyugi mikor szopizott, meg amikor rajtunk feküdt, letenni nem lehetett.
Eccsi, hajráááá!! Mi van Pockával? Úgy eltünt, de majd jól felhívom egyik nap!
Csajok, bocs, ha nem ide tartozik, arra gondoltam, lehet, kevés a tejcim, ha két óránként eszik. Nem? Az a baj, nem tudom mennyit eszik, nincs mérleg. Kifejni én is max. 80-at tudok, de akkor már nagyon-nagyon happy a dolog. Eddig mindig csak egy mellböl szoptattam, lehet át kellene térni kettöre. Ti hogy csinál(j)tátok??
Halacska, fenébe az önfegyelemmel!!! Leányvállalat alapításhoz ajánlanám a bilincses megoldást... különben "csak" fiókot tudtok létrehozni. :-))
Ezt mar szeretem ! ;))) Bar fogfajassal megtuzdelve meg jobb lenne. ;))))
A leanyvallalat fiuvallalat is lehet ? Vagy azert leanyvallalat, mert ugy vigyaztok, hogy a becsuszasos szerelesnek inkabb nunija legyen ? ;)
Csaj beszedult mar 1/4 9-kor (kb. 9-kor szokott), ugyhogy mar elore tartok az ejszakatol... Felek, hosszu lesz, korai reggellel... De egyszer csak kibujik ez a fog is, es akkor mar csak 22 van hatra. ;)))
m.
Döbike, sorry, nem a mi gépünkről megy a vírusos levél, az hótziher. Bárki gépe, akinek megvan az én címem és megfertőződik, generál az én címemmel vírusos levelet és küldözgeti szanaszét.
Döby, igen, légyszi, küldj! :)
A labikkal most van egy kis gond, szomszédnak szúrja a szemét, hogy három van, feljelentést fontolgat... :( Ember az ilyen???
Szöszi, doki nem talált semmit, hogy mitől fájhat a hasam, sem ciszta, sem gyulladás. Csak bepalizott, hogy lehet, hogy terhes vagyok, csináljak egy hét múlva tesztet. Mivel még mindig nem jött meg, tegnap csináltam, de persze negatív. Így már nem nagyon van értelme jövő héten is csinálni, de majd meglátom.
Anyukák, nyilatkozzatok, nektek volt már olyan, hogy a kéthetes baba egész álló nap üvöltött és sehogysem lehetett megvígasztalni? Tegnap a nővérem majdnem összecsomagolta a keresztlányom cuccát egy kartondobozba, hogy kiteszi gyerekestül a ház elé, de nekem nem hagyta, hogy elvigyem, mert én tudom az eredeti címet, és visszavinném. :) Na, jó, ez a második fele csak vicc, nem adná a világ minden kincséért sem senkinek, de kicsit idegesítő, hogy egész nap sír.
Pedrus, voltunk ma IKEA-ban és láttam a Vero etetőszékét! Eddig azt hittem, a párnát Ti raktátok bele, de most láttam, hogy belevaló! :)
Doby, dehogynem ennem meg, plane most, hogy ilyenkor mar jokat kacag is hozza ! ;)))) De apaja megigertette velem, hogy neki is hagyok, hogy legyen mit ennie, amikor hazajon... ;)))
m.
bobus, de jo (volt) nektek !... (Most is jo, persze, csak masert. ;)) Szegeny kis TorpOrdogomnek tegnap meg ma meg az orra is folyott ennel a masodik fognal. (Nincs laza, meg csak hoemelkedese sem, ugyhogy nem hiszem, hogy megfazas.) Pedig az elso neki is egesz konnyen ment. Ma kapott kortet, meg kekszet, ragicsalni, hatha segit. Meg semmi hatas... Raadasul delutanra olyan jo kedve lett, hogy madarat lehetett volna fogatni vele. Halas kozonseg volt Anya minden marhasagara, es gurgulazott a nevetestol. Ez nagyon aranyos, ilyenkor meg tudnam zabalni (nade mikor nem ;)), viszont felek, hogy ez azt jelenti, hogy a foga megint leallt...
m.
Boha, hat ez a Minike ! :) Fogadjunk, Ti "is" a Balcsi eszaki felen taboroztok !... Csak hogy nehezebb legyen a mano dolga... Ugyanis mi is leszunk nyaron a Balatonon, es szivesen benne lennek valami babas rofiben. De mi a deli parton lakunk, - ami szerencsere azert nem zarja ki a rofogest. ;)
m.
Halci, igen, igazad van, de nekem az osszes level ugyanarrol a cimrol jott, ezert batorkodtam arra gondolni, hogy talan Kingus gepe a ludas... Persze, lehet, hogy ennek ellenere nem...
Azert ez nem er, hogy ilyen konnyen megusztad a mai delelottot, ha mar ennyien gondoltunk rad, legalabb egy kicsit szenvedhettel volna. ;))))
m.
_mano, orultem a beszamolonak, Hanga gyonyoru, es nagyon ugyesen all, es az is latszik, hogy elegedett, kiegyensulyozott baba (nem hiaba, ilyen lelkes anyuka mellett)! Klassz hogy ilyen kis baratkozos, kedves gyerkoc, es ha akar, egyedul is eljatszik!
Jobbulast a kis foganak, azt mondjak, ezen szokott segiteni a Chamomilla 15CH-s homeobogyo, de Pedrus tud masikat is, ha ez nem jonne be (nekunk anno nem kellett, Bendi hoskent "szulte" meg az osszes fogat, a szemfogak kivetelevel, azok egy este jottek ki, egy oras bombivel, es fajdalomcsillapitoval lehetett csak segiteni rajta...).
Boha, tedd rendbe az emilkedet, es akkor majd megdoblak egy levellel! (mar amikor lesz idom irni!:-)).
Jo fej Lara, meg szerencse, hogy alszik este, ha nappal is olyan jol el van (edes lehet, ahogy koveteli a szopit...), hiaba, erdeklodo tipus!:-)
Hal, Te szadista csaladba nosultel be???:-)) A leanyvallalat netan ujabb gyerok? Vagy ne almodozzak...
Cico, en nem kapok pocis kepet?:-(((
Itt lehet, hogy visszajott a tavasz, az elmult ket hetben 7 fok volt napkozben, futottunk, a hegyekben es a dombos helyeken pedig havazott...:-( De most talan...itt a jo ido..legalabbis nem fagy!:-)
Na mentem, jól kiordibáltam magam a hüje fafejü labancával, nem ért az állat a szép szóból. Ennek sem ártana egy szadi fogorvos vagy inkább agysebész...
Tsókocska Nektek!