Keresés

Részletes keresés

ribizli Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2594
Na, ha üzenni is lehet Veled a Mikulásnak, akkor szólj neki légyszi, hogy a receptet küldje el! :)
ribizli
Előzmény: mara2 (2584)
sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2593
reszelni?
Előzmény: ametiszt (2592)
ametiszt Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2592

Szia Latsia!

 

Naszóval úgy ráizgultam a témára, hogy már tegnap este megsütöttem:)Mára persze már semmi sincs belőle:)

 

Hátha valaki hasznosítani tudná, hogy itthon mennyiből jön ki (Match árak):

 

Vettem téliszalámit, a fóliás szeletelt az pont 100 g,   359 Ft

(azért pár szeletet kihagytam, mert már a darabolásnál éreztem, hogy brutál zsíros lenne:)az íze tulképpen elbírta volna a 100 g-t, de asszem legközelebbre valami kevésbé zsírosat választok.Voltak olcsóbb szalámik is, de nem akartam már az alapanyagnál elszúrni.

 

Találtam sűrített paradicsomot, ja a madár az Arany Sas:) volt  50 Ft

(ebből kimértem a 2 evőkanálnyit, egy kevéske maradt az alján, szóval szerintem az egy kis konzervdoboznyi símán mehet bele, elbírja az íze)

 

Pizzafűszer nem volt a Blaha Matchban.

 

Volt 3 darab (piros, sárga, zöld) kaliforniai paprika egyben csomagolva, 500 g, 349 Ft, szerintem amik nincsenek így becsomagolva, azok jobb ízűek, de olyan nem volt.Egy-egy fejnek a 3/4-ét tettem bele (nincs mérlegem), tényleg soknak tűnt felaprítva, de beletunkoltam mindet.

 

10dkg trappista 110 Ft. (téglatest formájú tömbből vágták le,rém ízetlen volt:( )

 

Nekem a kész massza annyi lett, hogy a 12 lyukba belefért (Belepasszíroztam:) Kicsit jobban kiemelkedtek, mint az édesek, amiket eddig csináltam, de nem folyt szét, szóval maradék nélkül elhelyezhető volt.Asszem 21 percig sütöttem a gázsütőn,6-os fokon, jó régi fajta, elég gondban is vagyok mindig, hogy mi hány fok.Ez is találomra történő beállítás volt:)

 

Nem spóroltam az összetevőkön, mégis kifogtam az íztelen paprikát és sajtot ): Szóval nem lett éppen rossz,de ha jobbak lettek volna az alapanyagok, biztos még jobb lett volna, többszöri próbálkozást igényel. 

Este 8 utánra lett kész. Kicsit nehéz volt vacsira:)

 

 

Bocs, hogy hosszú voltam.

 

 

Más:

Ti hogyan állítjátok elő a táblás étcsokiból a "csokoládétörmeléket"? Próbáltam kalapáccsal összetörni (nem lehet nagyon kicsire) Végül késsel szeleteltem fel, ami jó hosszadalmas volt, viszont legalább minden második morzsa is repkedett, úgy kellett az asztalról összesepregetni:) Van erre valami spéci eszköz?

Előzmény: latsia1 (2591)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2591
Szia Ametiszt!

-szalámit tettem bele, amit itt vettem svédországban, olyan fokhagymás és füstölt, szerintem az Otthoni közül a Turista jó lesz.
-a színes paprika igen az a nagy húsos kaliforniai és ne lepődj meg /én azt tettem/ de tényleg annyi kell bele!
- a paradicsompüré is pont az amit írtál, bár itt másképp néz ki a doboza, de igen, az Arany fácán tökéletes hozzá.

Süsd meg, nem bánod meg, nekünk a kedvencek közé lépett elő!
Előzmény: ametiszt (2581)
markusjud Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2590
Kikában láttam múltkor, akciózgatták is, nem tűnt ennyire drágának. De nem figyeltem nagyon, mert minikuglófformára volt csőlátásom akkoriban :)
Előzmény: Mooni (2586)
Zitka Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2589

Sajnos az ikea már nem forgalmaz semmilyen szilikonos tepsit. :-(

Ki lehet fogni akcióban Profiban, Pennyben, Metroban - ahogy hallottam - olcsóbb noname típusokat. Ezeken kívül sajnos csak a Tefal, a tupper, a Lurch (Bercsényi u.) meg a Stahljuci által reklámozott oliola kapható folyamatosan, kb. hasonló árban.

 

Előzmény: Pamina (2587)
sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2588

Nem tudok segiteni,de azt elmondom,hogy az en szilikonos mufinforamimat hanyagolom,sajnos beleragadnak a mufinok :(

Nettomazsolanak is ugyanez a rapasztalata,ha jol emlekszem ra,de jöjjenek az elentapasztalatok.

 

Előzmény: Mooni (2586)
Pamina Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2587
Ikea, Metro.
Előzmény: Mooni (2586)
Mooni Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2586

Sziasztok!

Régóta szeretnék muffint sütni, egyik kedvenc sütim. Nagyon megmozgatta a fantáziám, ez a szilikonos forma. Két helyen is láttam Tefalt 4990,-Ft-ért, de kissé sokallom az árát. Nem tudnátok vmi biztos helyet, ahol vehetnék vmi noname-t? Voltam Tescoban, Sparban, a Vasedénynél, de utóbbin kívül, ahol a Tefal volt, sehol semmi. :((

sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2585
mindegy kint vagy bent takarom?
Előzmény: t3v3d3s (2576)
mara2 Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2584
Narancsos reggeli  muffint (Nigella) hozott a Mikulás az irodába :)))) Én voltam a képviselő :)))))))))
stefiadri Creative Commons License 2005.12.05 0 0 2583

Szia!

Ez nem szilikonos, ez teflonbevonatos. Nekem is ilyen van, kikenve is és kapszlival is jól működik!

Előzmény: ametiszt (2581)
ametiszt Creative Commons License 2005.12.05 0 0 2582
Bocs, közben láttam már, hogy előzőleg írtad, hogy a paprika kaliforniai.
Előzmény: ametiszt (2581)
ametiszt Creative Commons License 2005.12.05 0 0 2581

Szia latsia!

 

Ez a Pizza zsömle engem nagyon felcsigázott.

Egyelőre még nem sok mindent készítettem életemben, szal vannak kérdéseim:

 

- Te milyen szalámit tettél bele? valami füstöltet? Téliszalámi, ilyesmi?

-A paradicsompüré az a fajta, ami kis bádog konzervesdobozban van? Valami fácán van rajta?

 -a színes paprika alatt azt a nagy, kaliforniai fajtát érted?Ami édes?

 

 

********************

 

Muffinsütő:

 

Nekem Fackelmann van, amin 12 nagy lyuk van, ezt a mostani Metró katalógus idején br 749 Ft-ért kapható.Nem tudom, ez-e az, amelyet szilikonosnak neveztettek.

 

Eddig már 5-ször sütöttem benne, de még sosem kellett súrolni, pusztán a papír törlővel való áttörölgetésre lepattant róla az a minimális égett karima, ami a süti felső részéről ráragadt.Bár lehet, hogy a tésztától is függ.

Papírral még nem próbáltam sütni.

 

24-es sütőt láttam a Kikában, 2000 valamennyi pénzért, de ha jól értelmezem

http://www.kika.hu/prospektus/1-24.php ezt, akkor dec. 7-én arra is lesz kedvezmény.

 

 

Remélem valaki hasznosítani tudja az infókat:)

 

 

Előzmény: latsia1 (2531)
kreativtucsok Creative Commons License 2005.12.05 0 0 2580
Szia t3v3d3!

persze, hogy a kalacs szebben barnul, hisz a barnulast a tejtermekek es a cukor is befolyasolja
gondolom a kalacsban joval tobb a cukor es valamilyen tejtermek is van benne (tej, vaj stb.) mint egy normal kenyerben

Előzmény: t3v3d3s (2576)
mara2 Creative Commons License 2005.12.05 0 0 2579
Dr. Oetker van.rúd hol kapható? Én még sose láttam :(
Előzmény: mara2 (2578)
mara2 Creative Commons License 2005.12.05 0 0 2578
Hú de durva. De azért az angol se original :))
Előzmény: Selket (2573)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.05 0 0 2577
Oké köszönöm!:O)
Azt én is észrevettem, hogy a Kotányi vaníliarúd állaga sokkal keményebb, mint a dr.Oetker-é...
Előzmény: ribizli (2575)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.12.04 0 0 2576
Takard le a gép ablakát sütés közben, de a gőzölőnyílások maradjanak szabadon. Nekem a kenyereim is elég világosak, de csak a tetejük, körben teljesen jók - engem nem zavar, ezért csak ritkán takarom le, de amikor mégis, látványos a különbség. Örökre lefóliázni nem akarom, mert szeretem látni, mennyire kelt meg, és épp hol tart a tészta.

Egyébként érdekes, mert a kalácsaim gyönyörű sötétbarnák körben, pedig nem kenem le őket semmivel. Biztos, mert másféle tészta.
Előzmény: sera (2569)
ribizli Creative Commons License 2005.12.04 0 0 2575
Igen, jól érted,a teljes rúd megy a cukorhoz. Gasztronómiailag nálunk (Mo.) fejlettebb országokban egyáltalán nem valami kemény, hurkapálcához hasonló izé a vaníliarúd, tehát nem kell félni tőle.
Próbáld ki, nem fogsz csalódni! :)
ribizli
Előzmény: latsia1 (2572)
Zitka Creative Commons License 2005.12.04 0 0 2574
Jóóóóó.... :-)))))))))))
Előzmény: Selket (2573)
Selket Creative Commons License 2005.12.04 0 0 2573
Újabb fordítási remekmű született, kollégám mutatta minap, valami elektronikus gyerekjátékhoz mellékelték. Itt olvasható. :-)
Előzmény: Zitka (2496)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.03 0 0 2572
Ribizli jól értem, az egész vanílirudat leturmixolod?
Nem csak a belsejét kevered el a cukorral?
Előzmény: ribizli (2557)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.03 0 0 2571
Hát....olyan kenyérféle lett, nem igazán süti...
Előzmény: sera (2567)
Pamina Creative Commons License 2005.12.03 0 0 2570
Nálam a csíkos kalács ilyen, hogy hamarabb le kell kapcsolni a gépet, különben vastag kérge lesz, az meg nem finom. Úgy 10 perccel hamarabb. És világoson kell sütni.
Előzmény: sera (2569)
sera Creative Commons License 2005.12.03 0 0 2569

Aha,arra is gondoltam,de a teteje annyira szintelennek nezett ki,hogy hagytam tovabb sülni,de lehet,hogy ez benne van a pakliban,hogy hat akkor az ügy erdekeben szintelen lesz a teteje.

 

Előzmény: t3v3d3s (2568)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.12.02 0 0 2568
mi lenne, ha hamarabb kikapcsolnád a gépet? hústűt a cake közepébe, és ha nem ragad, kikapcs, kiborít.
Előzmény: sera (2567)
sera Creative Commons License 2005.12.02 0 0 2567

jo,de mi volt rajta a nem jo??

nekem csak a külsö hejaval van gondom

Előzmény: latsia1 (2566)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.02 0 0 2566
Szia Sera, én csináltam....a neve Csokis süti / Chocolat cake volt és így nézett ki.
Szerintem nem volt rossz......de túl jó sem:O)))
Előzmény: sera (2560)
4Hópihe Creative Commons License 2005.12.02 0 0 2565

arra már én sem emlékszem,mert csak mi ettük fel kettesben, viszont van egy ujabb muffinnak is kiváló azt felajánlom helyette.

ez egy nem tul nagy egységnyi mennyiség

1tejföl vagy kefir

1cup cukor

1/2cup olaj

2 cup liszt

1zacsi sütöpor

3tojás

vaniliás cukor citromhéj dió-mandula törmelék-ezt mi nem nagyon hagyjuk ki semmiböl sem

piskóta állagu szuper és gyors.és finom.

Előzmény: sera (2564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!