Keresés

Részletes keresés

kesch Creative Commons License 2016.08.30 -1 0 2479

........ezek szerint vagy lusta voltál visszaolvasni vagy nem érted mit olvasol vagy csak a neked tetsző kommenteket olvasod...,de teljesen mindegy én itt most végleg kiszállok ,egy ilyen csapattal nem közösködöm..írtam jelzőket is de inkább töröltem...ja és ezt kikérem magamnak-amit vállaltam azt most is vállalom és számodra lehet,hogy hihetetlen,de értem is ......!!

Előzmény: Silvan (2478)
Silvan Creative Commons License 2016.08.29 -1 3 2478

Látom amit korábban írtál már nem vállalod vagy már nem érted.

Előzmény: kesch (2476)
kesch Creative Commons License 2016.08.29 -1 0 2477

..wazze látom Te se olvastad amit írtam wazze!!

Előzmény: beetee (2474)
kesch Creative Commons License 2016.08.29 -1 0 2476

.....olvass vissza és utána ítélkezz !!

Előzmény: Silvan (2475)
Silvan Creative Commons License 2016.08.29 -1 2 2475

"Egyébként nekünk nem kell szakmainak lennünk, elég, ha működik. Pl. a vödör + lyukas cső ugyan teljesen szakmaiatlan, de többeknél bevált..."-ebben a topicban senki nem várja a profi öntözőrendszert, inkább az olcsó és hatékony öntözést, a gyakorlatban bizonyított módszereket, amelyek alkalmasak továbbgondolásra ill.adoptálásra. Senki nem említi az öntözőrendszer kifejezést. Itt csak az elfolyt vízzel és esetleg a kevésbé hatékony öntözéssel lehet kárt tenni.

A növényvédelem az egészen másról szól, az nem barkács kategória, olvass vissza, nagyon sokan innen szerzik az ismereteiket és ez alapján védekeznek a kertjükben.

Minden megszólalónak komoly felelőssége van, belőled ez most hiányzott. Véded védhetetlent, sokkal egyszerűbb lett volna már az elején elismerni a hibádat, helyette személyeskedsz.

Előzmény: kesch (2467)
beetee Creative Commons License 2016.08.29 -2 2 2474

Nem, wazze, nem írtad jól.

A hozzászólásodban azt sugalltad, hogy bárki permetezze nyugodtan a málnáját Karate 2,5 WG-vel, mert paradicsomra és uborkára 3 nap az ÉVI-je.

Ezzel ellentétben hivatalosan a Karate 2,5 WG nem fújható málnára, mert nem kérték ki rá az engedélyét, és ez független attól, hogy ugyanaz, csak fele annyi hatóanyag van benne, más kivitelben, mint a ZEON-ban.

A ZEON-ra meg 7 napos ÉVI-t adtak meg, hiába 3 a paradicsomra.

Persze kiskertben mindenki azt csinál, amit akar. Viszont te leírtad ide, és itt is marad. Ha valaki rákeres ilyen összefüggésben, és pont a te elcseszett hozzászólásodat találja meg, és ez alapján fújkál, akkor azt rosszul teszi. Nyilván egy növényvédős szakmérnök nem ajánlhat ilyet, vagy inkább adja vissza a diplomáját.

De Gizi néni simán benézi, és 3 nap múlva leszedi az unokáknak...

Nem mintha sok bajuk lenne 20 deka Karatés málnától, de akkor is.

A poloskák többsége meg, mint írtam szerencsésen odébbállt valahová permetezés nélkül is.

Előzmény: kesch (2470)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.08.28 -1 1 2473

Kezeltesd magad.

Előzmény: kesch (2471)
CBNora Creative Commons License 2016.08.28 0 0 2472

Egyszerű, várakozási idő nélküli módszer:

Jó nagyot ráfújok, a poloskák szagnyom nélkül lerepülnek. És mivel bármilyen növényen megélnek, még lelkiismeret furdalásom sem kell legyen.

A populáció nagysága, valamiféle gyérítési kötelességtudat sem nyomaszt, mert nem oszt, nem szoroz az a pár fészekalj, ami a haszonnövényeken megjelenik, mikor úgyis mindenütt ott vannak. Viszont nem megy pocsékba a málna. Én legtöbbször naponta, de kétnaponta biztos szedem, különben a túlérettek lepotyognak.

Előzmény: kesch (2461)
kesch Creative Commons License 2016.08.28 -1 0 2471

..nos, erre még illet reagálni és ennyi !

Előzmény: kesch (2470)
kesch Creative Commons License 2016.08.28 -1 0 2470

....amit írtam az jól írtam ,de hogy pontos legyek a gyártó linkjét is felraktam..abban még a szeder is benne van Évi; 14 nappal és a málna 7 nappal,de gondolom,aki permetezne ezt úgy is legalább kétszer megnézi/én legalábbis ha vegyszerhez nyúlok mindig ezt teszem..még ha a szomszédom is ajánlja akkor is.... ( pedig ő Nővényvédelmi szakmérnök /DATE )

Előzmény: beetee (2460)
kesch Creative Commons License 2016.08.28 0 1 2469

....és itt a vége..!

Előzmény: kesch (2468)
kesch Creative Commons License 2016.08.28 0 0 2468

https://www.syngenta.hu/product/crop-protection/rovarolo-szer/karate-zeon

...talán még olvasni tudsz ez a link a gyártó magyar nyelvű oldala...!!!!

Előzmény: öreg_néne_b (2466)
kesch Creative Commons License 2016.08.28 0 0 2467

"....... Egyébként nekünk nem kell szakmainak lennünk, elég, ha működik. Pl. a vödör + lyukas cső ugyan teljesen szakmaiatlan, de többeknél bevált..."/ez a TE kobakodba pattant ki mint öntözőrendszer.....!!

Gondolom ezt NEM...a DATE.   Öntözés és Meloráció szakán szedted össze,se valamely mgi. szakközép padjaiban de talán még egy

Kertészeti szakiskola padjában se így oktatják.....ennyit a szakmáról és itt befejeztem...!

Előzmény: öreg_néne_b (2464)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.08.28 -1 0 2466

Ezt írtad: "a paradicsomban ,uborkában a karate 2.5 wg  évi.;3nap....."

Nem voltál képe utánanézni, mielőtt leírod...
Úgy tűnik, személyeskedésen kívül semmit sem tudsz. Legkevésbé beismerni a tévedésedet. Nem vall éppen emberi nagyságra...

Előzmény: kesch (2465)
kesch Creative Commons License 2016.08.28 0 0 2465

........ez a fantasztikus válasz,de lehet hogy csupán szenilis vagy mivel saját előző hozzászólásodat sem tudod értelmezni..!

(abban kicsit másról írsz...,de mind egy, a te szinteddel nem vitatkozom)

Előzmény: öreg_néne_b (2464)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.08.28 0 0 2464

Pár hozzászólással ezelőtt kiderült, hogy nemcsak nem értesz hozzá, de utána sem néztél. Felesleges személyeskedned, az ezen nem segít...

Előzmény: kesch (2463)
kesch Creative Commons License 2016.08.27 0 0 2463

....nem tudom honnan veszed,hogy nem értek hozzá! Amit leírtam azért vállalom a felelősséget és nem a levegőből szippantottam ,mint egyesek ..Egyébként Te öreg néne talán a " rendes életedben"védőügyvéd" vagy valami" jogtudor "a foglalkozásod(??)/-talán ahhoz a hozzászólásaid alapján értesz....egy picit.(-látszólag ahhoz sem sokat)..!/ 

Előzmény: öreg_néne_b (2462)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.08.26 -1 0 2462

Szerintem ne magyarázd neki a növényvédelmet, nem értesz hozzá. Főleg nem annyira, mint ő...

Előzmény: kesch (2461)
kesch Creative Commons License 2016.08.26 0 0 2461

.....ugye te se gondolod komolyan ,hogy tenyészteni kellene a poloskákat/márpedig a képen szép populáció látható../....A Karatéról csak annyit,biztos te is tudod,de le írom:

a zeon és a wg hatóanyaga ugyan az ,csak a "megjelenési formulája" más..a zeon;mikrókapszulás azaz ezzel a technológiával hatásmechanizmusa időben a (kapszulák bomlása miatt) kb,10-12 napra nyújtható..a wg; víz oldható granulátum a formula és ugyan úgy kontakt szer mint a zeon kijuttatás után 1-2nap és lebomlik..

Előzmény: beetee (2460)
beetee Creative Commons License 2016.08.25 -1 0 2460

Ha már tanácsot adsz, akkor járj utána a pontos adatoknak...

A Karate málnára 7 nap. Csak a Zeonnál van egyébként is megadva ez a kultúra, a sima 2,5 WG-nél még ez sincs.

7 nap alatt meg minimum egy szedés lerohad.

Persze valamit valamiért...

Egyébként csodák csodája, a mostani időjárás is biztos közrejátszott, de elég jól eltűntek a málnásból.

Előzmény: kesch (2459)
kesch Creative Commons License 2016.08.25 0 0 2459

A hajtás csúcsokat szívogatják,a termést károsítják mindenképp irtását javaslom .Az utóbbi évek enyhe telei miatt túlszaporodtak........ a paradicsomban ,uborkában a karate 2.5 wg  évi.;3nap.....

Előzmény: beetee (2453)
nézek Creative Commons License 2016.08.14 0 0 2458

én nem vettem, nem is adok el málnát, az pont elég, ami itthon terem..az árához annyit, hogy szerintem a legkevesebbet a napszámos kapja, aztán a gazda sem jár jól, a legtöbb haszon ezután keletkezik.  az a málna, ami pár száz forintért hagyta el e termő vidéket, itt a Vahot utcában már 2100.-Ft...

nem csodálom, ha abbahagyják a nagyüzemi málnatermesztők..sovány a haszon akkor is, ha a jég, és a betegségek elkerülik.

Előzmény: iimi (2457)
iimi Creative Commons License 2016.08.14 0 0 2457

Az szerintem jó ár... nálunk kb. 700Ft-ért megy kilója a málnának az árusoknál...

Én tavaly akartam eladni árusoknak, azt mondták kb 400Ft-nak megfelelő összeget  adnak érte... hát lekvár lett belőle... (a fekete ribizlinek 800Ft./kg körül volt az ára idén)

Előzmény: nézek (2452)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2016.08.13 0 0 2456

A Suganád szépen terem! Poloska sajnos itt is van parin, málnán, manuális módszerrel irtom őket...

CBNora Creative Commons License 2016.08.13 0 0 2455

Érdekes, ezek nálam a málnán nincsenek, és a korábbi években sem voltak. Vannak a kertben, de eloszlanak a növényeken, eddig nem csináltak kárt. A paradicsomot sem találták még meg.

55judit Creative Commons License 2016.08.13 0 0 2454

Úr Isten! Ez katasztrófa!

Nálunk is hasonló, tavasszal kaptam 3 szálat, de szerencsére egyedül csemegézem. ma az érett már elfogyott:

Másfajta málnád is van? Azon is pezseg az élet? Nálam a többin előfordul poloska, a Suganát nem bántják.

beetee Creative Commons License 2016.08.13 0 0 2453

Ilyen a Sugana, és Ilyenek lakják:

nézek Creative Commons License 2016.08.13 0 0 2452

az apró, de málnaízű hibátlan málnát  2190.-forintér kínálták reggel itt a Vahot utcai mdf piacon...hosszú sor, és vitték, mint a cukrot...

..na persze  csak úgy negyed-félkilónként...

CBNora Creative Commons License 2016.08.13 0 0 2451

Nálam is sávban van. A tövek azonosíthatatlanok, gyökérről terjednek szanaszét.

De az enyém nem követendő, az dzsungel. Bár többet terem, mint a szomszédban a katonás, körbekapált, napon lévő egysoros.

Előzmény: 55judit (2450)
55judit Creative Commons License 2016.08.13 0 1 2450

Leírom én hogy szoktam, de ezt ne vedd tanácsnak. Majd azt mástól kapsz. :)

Nálam sokszor a gyökérsarjak erősebbek, szebbek mint a tősarjak, ezért nem nézem melyik micsoda. A legszebbeket meghagyom. Általában 20-30 cm-re vannak egymástól, vagy távolabb.

Mivel hatalmas viharok szoktak lenni, én karózom a szálakat, 1 karóhoz általában 3 vesszőt kötök. Mindig ahogy közelebb állnak egymáshoz. Köztük minden irányból van annyi hely, hogy le tudom szedni, levegős. Én sosem tudtam katonásan 1 sorba rendezni és lecentizni a töveket, mert nem tudom megértetni velük hogy hogyan nőjenek.

Előzmény: Málnanalfabéta (2449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!