Bruttó 1750 ft-ot naponta. Egyidősek vagyunk 29-29 nap szabink van, így egyformán dolgozunk "egymásra". Tulajdonképpen a saját szabadságunkat váltjuk meg, viszont akkor vesszük ki, amikor akarjuk. Csak ketten kell egyeztetnünk, ez működik is már jó pár éve. Kisegítő évek óta nem járt erre, a munka mindennap tutira megvan.
Ez, amit leírtam, az két terület. A kollegámmal váltjuk egymást havonta: egy hónap itt, egy hónap ott. Így tudjuk egymást helyettesíteni szabadság, betegség stb. alkalmával. A két terület egyszerre tényleg sok, de meg lehet csinálni(azokon a napokon nem kell elaltatni...).
Délutánonként, szintem mindig elácsorgok, a Csángó, 30-as mellett, a keritésnél, estefelé, a Váci X Huba sarkán.
Igaz délelőtt, inkább, a Népfürdő utcában lakok:-)))
De mi az, hogy a Kassák teljesen???
Hát az olyan hosszú, hogy végiggyalogolni is sok!!!:-)
Kassák Lajos, Tüzér, Botond, Pattantyús utcák teljesen, valamint a Dévai, Taksony, Lőportár, Huba, Csángó, Klapka utcák és a Róbert Károly krt. egy része. Nagy a terület kb. 1100-1100 lakás, van mit csinálni.
Pénteken megjött az első utalvány, ki is fizettem. Csak személyesen vehető át, összeghatártól függetlenül(6700-180900). Viszont sok embernek vittem ajánlott levélben a határozatot, amelyben a konkrét összeg szerepel, ez jót jelent, ennek pénzszaga van... Ha az összeg 50000 fölötti, akkor csak értesítőt viszünk, s a postán lehet átvenni a pénzt.
Garfield ügyben nem igazán tudok segíteni. A feladástól a kézbesítésig kb. 8-10 ember kezén megy át az újság(küldemény). Amióta a posta létezik, azóta lopnak... Ez így megy Németországtól Japánig, van úgy, hogy a levél már az országba sem jut el, illetve nem jut ki az országból. Folyamatos ellenőrzés folyik(csali levelek, táskavizit stb), de a szarkák osztódással szaporodnak... Én a sor végén vagyok, rajtam csattan az ostor, tőlem kérdezik, hogy jött-e. Az viszont jó érzés, amikor reggel a kezembe kerül valami, amit már várnak.
Más: El kezdtük fizetni a pótlás nyugdíjakat, a kisöregek boldogok ("Na ebből jut még karácsonyra is, sőt maga is többet kap...").
Akkor utánanéznél nekem, hova tűnik minden hónapban a Garfield újságom? Egyszer már le kellett mondanom az előfizetést, mert mindent duplikálva küldtek és nemigen érte meg a kiadónak... Na jó, nem kell utánanézni, de ha megtudom ki nyúlja le, addig csavarom a tökeit, amíg ki nem pengeti mind egy szálig 3 évre visszamenőleg...
Egyesített kézbesítő vagyok, azaz mezei-gyalogos POSTÁS, talpas janicsár. Csodálatos dolog nap-mint-nap kommunikálni az emberekkel. Sokuknak én vagyok a külvilág felé az egyetlen kapocs, rajtam kívül senki nem nyitja rájuk az ajtót... Úgy szoktam mondani, hogy imádom Őket, s remélem Ők is engem.