Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264511

Azért mert a Varád szar nem biztos, hogy minden szar. Sokat próbálgattam miközben kipróbáltam, mert az tudtam, hogy futőművet, vázat tudnak készíteni, de motor blokkot eddig nem sikerült ugye. És minden próbálkozásnál jobb volt a porlasztósnál. Lehet, hogy ahogy Antera írja lesz egy pont ahol szarabb, mondjuk amikor tolom fel a platóra, akkor megcsuklik, de eddig ilyet nem találtam. Annyit nem tudtam próbálgatni.

Előzmény: BlueFazer (264506)
gencsydani Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264510

Én mindig finom vagyok:)

Előzmény: Antera (264508)
Antera Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264509

Próbáltad 3214 és 3216 közötti fordulaton, 42,3% gázállásnál és 56,3 °C hűtővíz- és 23,67 °C levegőhőmérsékletnél, 62,3% páratartalomnál, 3,4 csomós észak-északnyugati szélben, tartósan?! Na, mert ott állítólag lehet hogy van benne egy kis remegés, úgyhogy nyilván fosh az egész!!! :-)))))))))

Előzmény: Törölt nick (264505)
Antera Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264508

Tegnap még azelőtt láttam a videót, mint hogy ide linkeltétek a Motorrevüs cikket. Elsőre nagyon megdöbbentem és felháborodtam rajta, amit csak fokozott a Motorrevüs cikk hozzáállása...
Egyértelműen egy magát a hordázástól nagypöcsnek érző kispöcsöktől dominált motoros csürhe minősíthetetlen akciója az egész, hosszú perceken keresztül, akármi is történt az elején (ami nem látszik pontosan a vidón), bár komoly lóvét tettem volna rá látatlanban is -az eset dinamikájából kiindulva-, hogy valószínűleg az első megállásnál is komoly fenyegetés történt, amiből -és innentől kezdve az én értelmezésmben védelmi helyzet az egész- az autós így próbált menekülni, akár motoron/motoroson keresztül is - mondom, szerintem jogosan. Én sem tennék másként, ha egy elém állva a családomat komolyan fenyegető csürhéről és annak tagja motorosról lenne szó.

Egy egyszerű analógia: motorok és autó nélkül a szitu. Az ember sétál a családjával az utcán, az oldalán jól láthatóan egy méretes .45-ös lóg. Jön egy -mondjuk- görkorcsolyás banda, meglökik egymást valahogy (mindegy is, hogy mi és ki hibájából történik az "alapbaleset" pontosan). Ki szerint normális, hogy az egyébként fegyvertelen banda körbeállja és tettleg fenyegesse, bántalmazza az embert és családját, és ki szerint normális, hogy csodálkozzanak aztán, hogy ezért előkerül az elejétől jól látható .45-ös és eldörren egy -az utólagos hírek szerint figyelmeztető- lövés, és az ember kitör és menekülni kezd, erre a banda üldözi? Ki szerint jogtalan a .45-ös használata? Ki szerint jogos a banda viselkedése? (A Range Rover és egy elé álló motoros viszonya két agysejttel átlátható, és olyan -vagy olyanabb- mint szabadkézzel egy .45-ös ellen. Az utólagos hírek szerint az autós nem okozott személyi sérülést a kitöréssel, csak motorokat döntött össze, ugyanakkor már ekkor kiszúrták a kerekét, azaz fizikai erőszak és fenyegetés érte előzőleg, családostul.)

Maga az üldözés és a végén a család és autója elleni erőszak meg egyértlműen önbíráskodás és -nem minősíteném pontosan- de nagyon súlyos, többszörösen minősített erőszakos bűncselekmények sora szvsz.

Azon vagyok meglepődve, hogy pont egy csürhetag videója rögzíti a bűncselekményeket - mert ezek szerint még büszkék is rá...

Ami a motorrevüt illeti: Dani még finom volt szerintem. Az egyik mértékadó motoros lapként vérciki egy ilyen szerkesztőségi hozzáállás, és súlyos szakmai hiba a megfelelő infók nélküli ítélkezés. Magam azért nem írtam még ide sem egyből, és kezdtem beszélgetést a videóról, mert úgy éreztem, meg kell tudnunk még sok dolgot -pont a történet elejéről, az első megállás és a kitörés előzményiről, és az eset végkifejletéről, következményeiről a sérüléseket illetően - az akkor elérhető források érezhetően nem voltak egyértelműek és érezhetően "fantáziaszínes" elemeket tartalmaztak. Ezek híján még egy ilyen topkiban sem nyilvánítottam ki -tudatosan- az egyébként persze zsigerből meglévő- véleményem - pont a zsigerisége miatt.

Én ezt főleg elvárnám egy meghatározó motoros lap szerkesztőségétől, és ennek híjján a figyelmeztetés a "baromságok írásáról" elég szolid...

Előzmény: Roberto_Coimbra_d_C_y_A (264507)
Roberto_Coimbra_d_C_y_A Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264507

Láttam a motorrevu.hu-n a főszerkesztő úr megsértődött a stílusodon. Oda nem regisztrálok csak ezért (nekem sincs mindenhez gyomrom), ezért itt kérdezem: küldesz neki százas papírzsepit? :)

Előzmény: gencsydani (264500)
BlueFazer Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264506

Pedig biztos lehetsz benne, hogy valamilyen fordulaton, egy bizonyos gázállásnál lesz vala kehessége ;) A Varáról is áradoztál, hogy milyen finoman működik. Ehhez képest ugyan azt csinálja, mint a WRC-m is, hogy motorfékezéskor nem ad benzint, de ahogy esik vissza a fordulat, akkor egyszer csak újra ad neki benyát, hogy ugye ne fulladjon le, meg kikuplungolva megmaradjon az alapjárat. Na ilyenkor "lök egyet" a motor lassulás közben. Nem vészes, de érezni. És a WRC is és a Vara is rángatózik kicsit, ha pont ezen a fordulaton használod kis gázzal. A WRC nagyot is tud rántani, ha pont abban a pillanatban adsz mégis újra a gázra lépsz motorfékezés közben, amikor amúgy is épp újra adna neki egy kis benzint. Eddig minden injektorosnak volt valami kis nyűgje amiket én eddig használtam.

Előzmény: Törölt nick (264505)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264505

Pedig sokkal jobb, mint a porlasztós. Én kipróbáltam direkt ezért, az új blokk finomabban mükszik sokkal.

Előzmény: dhpage (264499)
KharpeeT Creative Commons License 2013.10.02 0 0 264504

Mostanra mar kijavitottak a nevem... :)

Előzmény: Divatmotoros (264497)
BlueFazer Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264503
BlueFazer Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264502

Ennek a csivavának majdnem olyan jó a szaglása, mint a tengerimalacunknak ;) Ráadásul mindkettő elég kicsi ahhoz, hogy a pórázzal jól lehessen "vinni az orra után" :D Asszem holnap én is csinálok vele egy ilyen videót ;) K9-est faragok a kis Blacky-nkből! Igaz, hogy még azt sem sikerült megtanítani neki, hogy ne rágja a ketrecet, de ez a szimatolósdi/pórázon húzogatósdi tutti menni fog neki! ;)

Előzmény: tomcat (264501)
tomcat Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264501

Hát ez azé' elég meredek gondolat. Kicsit olyan, mint hogy mondjuk akár csiviből is lehet nyomkövető kutyát faragni. Lehetni lehet, mert megfelelő kezekben néhányadik nekifutásra akár rájöhet, hogy tudja követni az orrát, nem hisztizik, de attól még nem lesz Kántor. Persze egy csivi tulaj már a kicsinek is nagyon tud örülni. :)))

tomcat

gencsydani Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264500

Szerintem van az a lóvé amiért Bálna rászigcsózna neked két FCR41-est:)

dhpage Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264499

eddig a sorig nekem is a kéne kategória volt: "A gáz finomabb, pontosabb adagolhatóságát a ride-by-wire markolat teszi lehetővé"

karbis változatban viszont kéne :)

Előzmény: Törölt nick (264493)
BlueFazer Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264498

A bebaszcsiról jut eszembe, hogy a Lidliben is lehet kapni Ozujsko-t! ;)

Lehet, hogy ebben a hidegben nem is kéne erőltetni a horvát túrát (na meg C-nek már úgyis csak egy fosh kátéjeme van, amire nem akarok folyton várni:D) hanem jól be kéne belőle vásárolni és 4-5 napra bevackolni magunkat Euro-ékhoz iszogatni ;) Persze közben a Császár néha főzne is ránk! :D

Előzmény: tomcat (264496)
Divatmotoros Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264497

4:40-nél Károly bácsi és Frakk. Akarom mondani K és Stella... :)

http://index.hu/video/?s=tag%3Astartup

tomcat Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264496

A következő laza bebaszcsi után a szöszi sofőrrel inkább egy tetoválószalonba vitesd magad. Egy csinos kék delfin még illene is az uszikázáshoz. Eccerélünkvagymi. :DDD

tomcat

Előzmény: Törölt nick (264495)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264495

Józan ésszel veszek mindent. ELEGEM VAN!!!:DDD

Előzmény: tomcat (264494)
tomcat Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264494

A KTM kapcsán a cikkben elhangzott "gyönyörű formavilág" szóösszetétel az nem afféle oximoron? :))

Amúgy épp most adtál el egy hasonló LE/tömeg arányú kiváló, bizonyítottan megbízható és szinte törésálló nakedet lófüttyért (pedig bizisten a Topki Legjobb Motorja cím nyertese volt a jelenlegi felhozatalban), de mégis csővázas (ezt innen a topkiról tudom, hogy típushiba), V2+előszériás potenciálisan kehes injektor programra vágysz? Értem én hogy WL, de azért van a józan ész is. :)))

tomcat

Előzmény: Törölt nick (264493)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264493
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264492

Te, én komolyan örülök, hogy az olvasásig eljutottál. Persze ha sikerülne értelmezni amit ott írtam, az még csodásabb lenne, de én nem vagy telhetetlen.:)))

Előzmény: Antera (264488)
dhpage Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264491
Előzmény: produc (264490)
produc Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264490
gerzson_156 Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264489
Antera Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264488

Nem mindenki olyan beszari, hogy arról oszt eszet, hogy Adventure-t is csak ABS-sel, menetstabilizátorral, ki- és felpörgés-, feldőlés és lebőgésgátló elektronikákkal szabad venni (mert nem tud fékezni és mindig arcraesik)! Mert képzeld,  ilyet is olvastam errefelé valahol az este! :-))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (264487)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264487

Beásta a földbe a sárga, beltéri kábelt? Tud élni. És még büszke is rá.

Előzmény: BlueFazer (264483)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.01 0 0 264486

Utána is.:-) 

Előzmény: BlueFazer (264484)
tomcat Creative Commons License 2013.09.30 0 0 264485

Erre a blogra már korábban írtam, hogy mennyire veszélyes jétékot játszanak, amikor villannyal és gázzal kontárkodnak, ráadásul könnyen letöltendő böri lehet a vége akár felbujtóként is ha valaki rájuk hallgat és emberélet vagy egészség látja kárát.

Valamelyik okos a múltkor azt kommentelte, hogy már 6x b@xta meg az áram, mégis jobban járt, mint ha hozzáértőt hívna.

Ilyeneknek mégis mit lehet mondani?

Majdnem rámjött a szívbaj, amikor pár éve megláttam, hogy beltéri hosszabbítóval sikerült kivinni a kertbe az áramot míg nem voltam itthon. Azonnal vettem egy másik színű kültéri hosszabbítót, még véletlenül se legyen belőle tévedés.

Cseréltem a múltkor villásdugót a láncfűrészen, ott is alap volt a megfelelő IP besorolás, pedig kettős szigetelésű a fűrész és a kültéri aljzat fröccsenésmentes helyen van.

tomcat

ps. Nemrég raktam ki IP44 napelemes LED reflektort mozgásérzékelővel - nem az előszobába, hanem a kertbe és ráadásul sikerült úgy beállítani, hogy a kutyákra jellemzően nem is kapcsol be. 12V-os, egész évben veszélytelen üzem, de a por és nedvesség elleni védelem akkor is a minimum.

Előzmény: BlueFazer (264483)
BlueFazer Creative Commons License 2013.09.30 0 0 264484

Addig ;)

Előzmény: Törölt nick (264482)
BlueFazer Creative Commons License 2013.09.30 0 0 264483

Tomcat! IP54! ;)

Szabadtéri áramszekrény. Majdnem IP54.

A kerti ösvény alatt 30 méteren át vizet és áramot vezettem a konyhakert felé. Végpontjára ideiglenes jelleggel biggyesztettem ezt a szabadtéri „áramszekrényt”. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.30 0 0 264482

Majdnem állásban dőlt el nem? Addig gyorsabb volt az R1N-nel, mint te az enduróddal.:)

Előzmény: BlueFazer (264477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!