Keresés

Részletes keresés

Cocogány Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1808
Mostanában nagyon rákaptam a Firefox-ra, csak egy dolog hiányzik belőle a Mozillához képest, hogy abban alul voltak kis ikonok ahol elő tudtam hívni a levelezőt, chatet, naptárt stb-t. Nincs véletlenül valami extension amivel ez a funkció elővarázsolható?
malacgazda Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1807
Hi! Az alábbi kérdést tette fel az alábbi olvtárs a Linuxos Mozilla-topikban. Mivel ez ott OFF, ezé' itten válaszolnék.

lépcsömászó válasz | megnéz 2004.10.17 15:23:30 (916)
Sziasztok!

Bocsánat, hogy egy teljesen amatőr kérdést fogok föltenni. Jól kiszolgált hálózati internetfölhasználó volnék rendszergazdival, meg minden. Most viszont az a nagy föladatom támadt, hogy apám gépén kell egy használható Internet-hozzáférést telepíteni. A szülők csak néhány WEB-oldalra kíváncsiak - árfolyamok, adóhivatal, joxabályok, ilyesmi, emilezni nem szeretnek.

Namost. A Mozillát sikeresen telepítettem, a telefonos kapcsolatot aktivizáltam, mint a mellékelt ábra mutatja. A kérdés, ami izgat, hogy mindez mennyire biztonságos?

Milyen tűzfalat, vagy vírusvédelmet kellene mindemellé odatenni, hogy a szülőket ne árasszák el vírusokkal? Arra azért rá tudom őket dumálni, hogy ne nyissanak meg mindenféle csatolt fájlokat, meg tényleg nem is emileznek gyakorlatilag. Viszont a féregtámadásokról én sem sokat tudok.

Alapvetően a gépen telepítve van egy Win 98, a megfelelő Office, meg a Mozilla, oszt annyi. Annyit magamtól is tudni vélek, hogy az IE-t jobb hanyagolni.

Tanácsaitokat köszönettel várom.

Nnnna.
Böngészőnek Mozilla Firefox, levelezőnek Motilla Thunderbird, vagy mindkettőre a komplett Mozilla Suite, innen:

mozilla.fsf.hu

Tűzfalnak Agnitum Outpost free, innen:

http://agnitum.com/download/OutpostInstall.exe

Vírusirtónak Antivir, innen:

http://www.avup.de/personal/en/avwinsfx.exe

Ez mind ingyenes, stabil, és az Antivir ingyenesen update-elhető a neten keresztül, kézzel is, és automatikusan, megadott időközönként is.
crockl Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1806
nezd meg a Trash file-t a mail dir-be. Az 1 sima szoveges mbox formatumu file.
Előzmény: Nemrossz (1804)
Nemrossz Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1805
...mármint azt akartam kérdezni: Nem tudjátok mitől van az, hogy... a többi érvényes. :o)))
Előzmény: Nemrossz (1804)
Nemrossz Creative Commons License 2004.10.18 0 0 1804
Üdv Mindenkinek!
Nem tudjátok, a Thunderbirdben (version 0.8 (20040913)) némely levelek úgy esnek be a trash-be, hogy csak a méretük látszik (az viszont törölhetetlenül), de semmi egyéb adatot nem mutat, elővarázsolni meg pláne nem lehet őket. Aggódom, hogy tévesen spamnek nézett cuccok is elveszhetnek így.
pg_breki Creative Commons License 2004.10.16 0 0 1803
szasztok!
húúú, ez tényleg b*szott jóóó! Eddig a "Super DragandGo" extensiont használtam (az is nagyon fasza), de ez az egeres megakirály! :)
Előzmény: crockl (1801)
huzat Creative Commons License 2004.10.16 0 0 1802
Fű ez marha jó, majd fel is fogom tenni.
Előzmény: crockl (1801)
crockl Creative Commons License 2004.10.15 0 0 1801
egerrel tudod vezerelni a bongeszot. Nezd meg a screenshot-okat;)
Előzmény: huzat (1800)
huzat Creative Commons License 2004.10.15 0 0 1800
Sziasztok

Mit csinál ez a firefox kiterjezstés, mire való: mouse gestures?
_paha_ Creative Commons License 2004.10.12 0 0 1799
másképp feltéve a kérdést (látom, hogy bárhol bekapcsolható a sender ill. a recipient mező megjelenítése):

lehet mappánként állítani, hogy a levél mely tulajdonságai jelenjenek meg a fejlécben? (-:
Előzmény: _paha_ (1798)
_paha_ Creative Commons License 2004.10.12 0 0 1798
helló!

úgy emlékszem volt már itt kérdés, de nem találom:

meg lehet csinálni mozilla mailben, hogy ne csak a "Sent" mappánál írja ki a recipient-et a sender helyett, hanem tetszőleges mappákban is?

köszi!!!
crockl Creative Commons License 2004.10.11 0 0 1797
nincs meg. De alapvetoen ugye tudod, hogy semmi ertelme? mivel a profile-ban levo fileokhoz, ha fizikailag hozzafer barki, akkor hiaba van az a jelszo kero ott:) Katika fogja es atmasolja a sajatjaba. Inkabb kell csinalni 1 olyan indito ikont, ahol -P userneve van es igy mindenki a sajat belepesi nevevel rendelkezo profile-al inditja ns-t, mozillat, fox-ot, avagy az epp aktualis mozilla alapu bongeszojet:)
Előzmény: blackman (1796)
blackman Creative Commons License 2004.10.11 0 0 1796
Sziasztok.
jo regen erdeklodtem mar itt arrol hogy a 7.0+-os netscapekben hogy lehetne jelszoval vedeni egy-egy profile-t. Azota jott 1-2 verzio, hatha tortent valami.
A regi 4-es szeriaban volt erre mod, es nagyon bevalt.

Tudom hogy a windows usert kell vedeni, meg oprendszer szinten meg ilyesmi.
Atlagos munkahelyen szerintem megesik hogy tobben hasznalnak egy gepet.
Nincs valamilyen addin, vagy extension ami ezt tudna?
B.
smith Creative Commons License 2004.10.09 0 0 1795
THX!
Előzmény: crockl (1794)
crockl Creative Commons License 2004.10.09 0 0 1794
van hozza extension, csak ugye az alt tag nem arra valo, hogy az eger-nel megjelenjen, arra a title tag valo. Ezert sem jelenik meg az alt, mivel nem szabvanyos, sot. Az ie-be azert latod, mert az a valami tudvalevoleg szarik aszbvanyokra.
Előzmény: smith (1792)
Translator Creative Commons License 2004.10.08 0 0 1793
Ez a link volt már? https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=52094
smith Creative Commons License 2004.10.08 0 0 1792
Mozilla 1.7.3. Megoldható-e, hogy az képhez rendelt alt text megjelenjen? (pl. ide, az indexre felrakott képek esetében)
1kispapa Creative Commons License 2004.10.07 0 0 1791
sziasztok!

bocs, hogy elég specifikus leszek, de hátha találkozott már valaki a problémával.

Nos, van egy weboldalalam , ahol elvileg minden megy jól mozillával is (főleg a generatorra gondolok), de ha a stíluslapokkal (XSL) formázott oldalakra kattintok, akkor elszáll a Mozilla (IE alatt rendben).

Nagy kaland - mondhatnók - de ha fájlként nyitom meg ugyanazt az XML-t, akkor teljesen jól megy, csak a http-vel nem műxik jól.

ez véresen komoly, előre szólok :
itt egy link, amire ha ráklattyintasz, akkor elszáll a browser

ötlet?
rali Creative Commons License 2004.10.05 0 0 1790
Amíg ki nem kapcsolom a Firefoxikát.
Előzmény: crockl (1789)
crockl Creative Commons License 2004.10.05 0 0 1789
ez alatt nem tudom mit ertesz:) ha az IE kedvenceit behuztad a bookmarkoka, akkor a profile-oda alatt levo bookmarks.html-be ott is latod oket.
Előzmény: rali (1788)
rali Creative Commons License 2004.10.05 0 0 1788
Firefoxom nem tárolja a kedvenceket, minden indításkor újra be kell importálni.Úgy emlékszem, nem nyomkodtam el semmit rajta.Mit kell tzennem?
fegaf Creative Commons License 2004.10.04 0 0 1787
Aham. Ezt kerestem, a levelezést elmentettem és azt hittem ez is benne van.
Előzmény: crockl (1786)
crockl Creative Commons License 2004.10.04 0 0 1786
amugy mint file, az a abook.mab a profile-oda alatt
Előzmény: fegaf (1783)
fegaf Creative Commons License 2004.10.04 0 0 1785
Kösz megvan. Gondolom a visszaállítást meg importálással kell csinálni. Ha ezt előbb tudom nem veszik el néhány cím.
Előzmény: max_headroom (1784)
max_headroom Creative Commons License 2004.10.04 0 0 1784
Megnyitod a címjegyzéket, Feladatok / Exportálás és oda mented el, ahova jólesik.
Előzmény: fegaf (1783)
fegaf Creative Commons License 2004.10.04 0 0 1783
A mozilla levelezője hol tárorja a címjegyzéket? Rendszer visszaállítás előtt elmenteném ha tudnám hol van.
Nemrossz Creative Commons License 2004.09.27 0 0 1782
Segítség! :o)))
Lelkesen felpakoltam a Firefox 1.0 PR-t, tetszett is, de aztán elkeztem extension-öket frissítgetni, pakolgatni reája. És ezt nem kellett volna... Valamelyik extension (talán a FlashGot) érdekes dolgot művelt: Júzerből nem jött fel a Firefox, csak adminból (Win2kP, SP4). A Feladatkezelő mutatta, hogy aktív a Firefox.exe, de a képernyőn nyoma se volt. Miután nem szeretek adminként netezni, próbáltam mindent: újratelepítettem, letöröltem, feltettem Mozilla 1.7.3-at, 1.8a-t, mindhiába, örökölték a hibát: az egyik userként sztrájkolt, a másik adminként (de useben is fagyogatott...), úgyhogy fogtam, és legyalultam mindet, mindkét profilban töröltem az ApplicationDataból is mindent, registryt tisztítottam, még a helyüket is beszórtam sóval, aztán (úgy gondoltam) szűz újként telepítettem a Firefox 1.0-t. Szépen felment, kicsit okosítottam, importáltam a saját linkjeimet, aztán elképedtem: adminból be tudok lépni a fórumokra, júzerként nem. About:Config-ban átnéztem a kuki-beállításokat: azonosak. 1.1-es lyúzerként nem nagyon merek vaktában matani benne...
Mi lehet az oka, illetve mit kéne megnéznem, hogy rájöjjek, mitől műxik máshogy az egyik beállítás, mint a másik?
Előre is köszönöm.
crockl Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1781
az 1 dolog hogy dolgozik a sarkany, de az oldal bejon nem?:) Lehet a median-ra var vagy audit.index.hu-ra, tele van minden szarsaggal ;) Rakj fel adblock-ot es szurd ki ezeket :D)
Előzmény: fegaf (1779)
fegaf Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1780

Itt IE alatt tök gyorsan betöltődik. :-)

fegaf Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1779
Ezért kérdem, hogy nálam nincs valami jól beállítva vagy mi a szösz? Percekig "dolgozik a sarokban a sárkány", és ilyenkor hiába klikkelek a linkekre.
Előzmény: crockl (1778)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!