Mostanában nagyon rákaptam a Firefox-ra, csak egy dolog hiányzik belőle a Mozillához képest, hogy abban alul voltak kis ikonok ahol elő tudtam hívni a levelezőt, chatet, naptárt stb-t. Nincs véletlenül valami extension amivel ez a funkció elővarázsolható?
Bocsánat, hogy egy teljesen amatőr kérdést fogok föltenni. Jól kiszolgált hálózati internetfölhasználó volnék rendszergazdival, meg minden. Most viszont az a nagy föladatom támadt, hogy apám gépén kell egy használható Internet-hozzáférést telepíteni. A szülők csak néhány WEB-oldalra kíváncsiak - árfolyamok, adóhivatal, joxabályok, ilyesmi, emilezni nem szeretnek.
Namost. A Mozillát sikeresen telepítettem, a telefonos kapcsolatot aktivizáltam, mint a mellékelt ábra mutatja. A kérdés, ami izgat, hogy mindez mennyire biztonságos?
Milyen tűzfalat, vagy vírusvédelmet kellene mindemellé odatenni, hogy a szülőket ne árasszák el vírusokkal? Arra azért rá tudom őket dumálni, hogy ne nyissanak meg mindenféle csatolt fájlokat, meg tényleg nem is emileznek gyakorlatilag. Viszont a féregtámadásokról én sem sokat tudok.
Alapvetően a gépen telepítve van egy Win 98, a megfelelő Office, meg a Mozilla, oszt annyi. Annyit magamtól is tudni vélek, hogy az IE-t jobb hanyagolni.
Tanácsaitokat köszönettel várom.
Nnnna.
Böngészőnek Mozilla Firefox, levelezőnek Motilla Thunderbird, vagy mindkettőre a komplett Mozilla Suite, innen:
mozilla.fsf.hu
Tűzfalnak Agnitum Outpost free, innen:
http://agnitum.com/download/OutpostInstall.exe
Vírusirtónak Antivir, innen:
http://www.avup.de/personal/en/avwinsfx.exe
Ez mind ingyenes, stabil, és az Antivir ingyenesen update-elhető a neten keresztül, kézzel is, és automatikusan, megadott időközönként is.
Üdv Mindenkinek!
Nem tudjátok, a Thunderbirdben (version 0.8 (20040913)) némely levelek úgy esnek be a trash-be, hogy csak a méretük látszik (az viszont törölhetetlenül), de semmi egyéb adatot nem mutat, elővarázsolni meg pláne nem lehet őket. Aggódom, hogy tévesen spamnek nézett cuccok is elveszhetnek így.
B®
nincs meg. De alapvetoen ugye tudod, hogy semmi ertelme? mivel a profile-ban levo fileokhoz, ha fizikailag hozzafer barki, akkor hiaba van az a jelszo kero ott:) Katika fogja es atmasolja a sajatjaba. Inkabb kell csinalni 1 olyan indito ikont, ahol -P userneve van es igy mindenki a sajat belepesi nevevel rendelkezo profile-al inditja ns-t, mozillat, fox-ot, avagy az epp aktualis mozilla alapu bongeszojet:)
Sziasztok.
jo regen erdeklodtem mar itt arrol hogy a 7.0+-os netscapekben hogy lehetne jelszoval vedeni egy-egy profile-t. Azota jott 1-2 verzio, hatha tortent valami.
A regi 4-es szeriaban volt erre mod, es nagyon bevalt.
Tudom hogy a windows usert kell vedeni, meg oprendszer szinten meg ilyesmi.
Atlagos munkahelyen szerintem megesik hogy tobben hasznalnak egy gepet.
Nincs valamilyen addin, vagy extension ami ezt tudna?
B.
van hozza extension, csak ugye az alt tag nem arra valo, hogy az eger-nel megjelenjen, arra a title tag valo. Ezert sem jelenik meg az alt, mivel nem szabvanyos, sot. Az ie-be azert latod, mert az a valami tudvalevoleg szarik aszbvanyokra.
bocs, hogy elég specifikus leszek, de hátha találkozott már valaki a problémával.
Nos, van egy weboldalalam , ahol elvileg minden megy jól mozillával is (főleg a generatorra gondolok), de ha a stíluslapokkal (XSL) formázott oldalakra kattintok, akkor elszáll a Mozilla (IE alatt rendben).
Nagy kaland - mondhatnók - de ha fájlként nyitom meg ugyanazt az XML-t, akkor teljesen jól megy, csak a http-vel nem műxik jól.
Segítség! :o)))
Lelkesen felpakoltam a Firefox 1.0 PR-t, tetszett is, de aztán elkeztem extension-öket frissítgetni, pakolgatni reája. És ezt nem kellett volna... Valamelyik extension (talán a FlashGot) érdekes dolgot művelt: Júzerből nem jött fel a Firefox, csak adminból (Win2kP, SP4). A Feladatkezelő mutatta, hogy aktív a Firefox.exe, de a képernyőn nyoma se volt. Miután nem szeretek adminként netezni, próbáltam mindent: újratelepítettem, letöröltem, feltettem Mozilla 1.7.3-at, 1.8a-t, mindhiába, örökölték a hibát: az egyik userként sztrájkolt, a másik adminként (de useben is fagyogatott...), úgyhogy fogtam, és legyalultam mindet, mindkét profilban töröltem az ApplicationDataból is mindent, registryt tisztítottam, még a helyüket is beszórtam sóval, aztán (úgy gondoltam) szűz újként telepítettem a Firefox 1.0-t. Szépen felment, kicsit okosítottam, importáltam a saját linkjeimet, aztán elképedtem: adminból be tudok lépni a fórumokra, júzerként nem. About:Config-ban átnéztem a kuki-beállításokat: azonosak. 1.1-es lyúzerként nem nagyon merek vaktában matani benne...
Mi lehet az oka, illetve mit kéne megnéznem, hogy rájöjjek, mitől műxik máshogy az egyik beállítás, mint a másik?
Előre is köszönöm.
B®
az 1 dolog hogy dolgozik a sarkany, de az oldal bejon nem?:) Lehet a median-ra var vagy audit.index.hu-ra, tele van minden szarsaggal ;) Rakj fel adblock-ot es szurd ki ezeket :D)