Keresés

Részletes keresés

'szti Creative Commons License 2015.02.12 0 0 4582

lehet én vagyok rosszul összerakva, de nem értettem az automaták rendszerét, ezért pénztárból vettem a jegyet.

meg milano centralen a napijegyet is, azt trafikban vagy újságos boltban vagy mi volt az (azt olvastam a fórumon, hogy sok az automaták melletti kéretlen "segítő")

Előzmény: növendék76 (4581)
növendék76 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 4581

Köszönöm, akkor szerintem a vonat mellett döntünk. Gondolom a vasútállomáson automatából is és pénztárban is meg tudom venni a retúr jegyet aznapra.? Jól gondolom? Illetve még szükséges lesz a belvárosban a tömegközlekedési eszközökre az a bizonyos 4,5 eurós napijegy ami korlátlan utazásra jogosít az adott napon belül? Azt hol tudom megvenni? Metró megállókban szintén automatából? Köszönöm! 

Előzmény: növendék76 (4578)
schlymy Creative Commons License 2015.02.11 0 0 4580

sziasztok

volt valaki Novara-ban? nem találtam infót az oldalon.

geodo1 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4579

tök mindegy melyik busztársaság, remek buszok vannak mindegyiknek.

a vonat ugye kötöttpályás, ergo 'ellenáll' a dugóknak, amibe egy busz bármikor belekerülhet. nyilván szombat reggel erre kisebb az esély.

Előzmény: növendék76 (4578)
növendék76 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4578

Köszönöm a gyors választ. Valaki akinek viszonylag friss tapasztalalat van? Melyik a jobb választás ha Malpensa reptérről szombat reggel be szertnék jutni a városközpontba és este vissza a reptérre? Busz vagy vonat? Ha busz akkor melyik társaság mert gondolom van több is.

Előzmény: bozsori (4574)
erica cartman Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4577

Sziasztok, 

valaki ment már át közületek Milánóból Luganóba (vagy Svájcba)? Kérdeznék tőle, ha van ilyen :) 

'szti Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4576

dóm sarkánál vittorio emanuele mellett autogrill

Előzmény: Törölt nick (4575)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4575

Üdv.

Ha valaki a dóm/kastély/cenacolo vonzáskörzetében tapasztalatból mondana egyszerű kajálót amit érdemes meglátogatni azt megköszönném. 

bozsori Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4574

Dehogy jó az a jegy! Malpensa reptéren nincsenek tömegközlekedési eszközök, még ha vonat és busz van is.

Mindenképp a végállomásig menj, ami Milano Centrale vagy ha vonattal mész Cadorna is jó lehet, attól függ mit akarsz megnézni. Utóbbitól gyalog sincs messze a Dóm.

Az "Io Viaggio" jegy jó lehet neked, esetleg "kiegészítő" jeggyel, ezekre a kulcsszavakra keress rá itt.

Előzmény: növendék76 (4573)
növendék76 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 4573

Az említett 4,5 eurós jegy jó lehet arra, ha szombat reggel Malpensa reptérről be szeretnék jutni a városközpontba és ugyanezen a napon este vissza a reptérre? Hol tudom megvenni? Ezt is automatából? Illetve ha még abban segítenétek, hogy meddig érdemes menni a vonattal, melyik állomásig vegyem a jegyet ha a városközpontba szeretnék eljutni. Azt jól értelmezem, hogy ezzel a jeggyel a vonatot és minden tömegközlekedési eszközt lehet aznap használni? A reptéren kell az első utazás előtt érvényesíteni és ennyi? Köszönöm a segítségeteket.

Előzmény: S-Judit (4468)
bbmagdi Creative Commons License 2015.01.26 0 0 4572

Ha nincs feladott poggyászotok és nem késik a gép, akkor szerintem kényelmesen eléritek. Ha jól tudom a Malpensa shuttlenak nincs kedvezménye az online vásárolt jegyekre, úgyhogy az a legegyszerűbb, ha ott veszed meg annál a busznál amit elértek.

Előzmény: Rune2112 (4571)
Rune2112 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 4571

Sziasztok!
Most szombaton megyünk párommal 2 napra Milánóba. A kérdésem az lenne, hogyha a gépünk reggel 7:40kor száll le Malpensan, akkor mennyi idő kivergődni a buszokig? Mármint mi majd Malpensa Shuttle buszokkal akarunk menni, elvileg Terminal 1-ről, és 20 percenként indulnak, szerintetek 8:20-ast már elérhetjük, vagy még későbbire vegyünk jegyet? Csak azért nem akarok feleslegesen sem ott várni, ha már hamarabbival is elmehetnénk. Köszi előre is a válaszokat! 

megregi Creative Commons License 2015.01.03 0 0 4570

Hát, sqjnos minden nap nézem, de nem árulják a jegyet neten. És sajna nem jött össze, nem találtam senkit. De legalább megpróbáltam. :-) 

'szti Creative Commons License 2014.12.24 0 0 4569

nekem nem egyértelmű, mert minek számol fel 10 % 'booking fee'-t, ha már jegyet veszel? azt hittem ott csak átveszed a jegyed.

persze lehet csak nekem logikátlan :-)

kíváncsi vagyok sikerül-e találnod vkit...

Előzmény: megregi (4568)
megregi Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4568

http://www.teatroallascala.org/en/season/la-scalaperta.html

A honlapon azt írják, hogy első nap kizárólag a Via Filodrammatici Box Office-ban, a többi napon pedig a központi jegyirodában lehet jegyet venni. Ha jól értettem...

Előzmény: 'szti (4567)
'szti Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4567

azt hol láttad, hogy neten nem lehet venni jegyet? nem csak dec 29-től árusítják?

Előzmény: megregi (4566)
megregi Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4566

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Olyan Milánóban élő embert keresek, aki tudna nekem segíteni.

Scalaba szeretnék jegyet venni, január18-i 20.00 órás diótörő balettra.

Sajnos a jegyeket erre az előadásra csak ott milánóban lehet megvenni, neten nem.

Ez egy kedvezményes előadás, mert féláron vannak a jegyek.

Esetleg ha van valaki, aki kint él, és tudna segíteni, kérem írjon!

Köszönöm.

stadenburg Creative Commons License 2014.11.10 0 0 4565

sziasztok ! 

a milanocard-al kapcsolatosan lenne néhány kérdésem : 

* péntek reggel -vasárnap reggel között leszünk a városban és bud.mxp -t repüljük 

jól értelmezem ? 

-ha kártyát veszek akkor a transzfer és a városi tömegközlekedés ára  : 13 ( kártya ) + 2*10-10=10 ( transfer )+ ingyenes tömegközlekedés ,  azaz mindösszesen 23 euró  

( a transfer velük van ugye ?  http://www.autostradale.it/pdf/festivitaaereoporti/OrariMxp05_06_14.pdf ) 

-kártya nélkül ugyanez : transzfer : 16 + 8,25 a városi tömegközlekdés = 24,25 euró 

- eleve , ha nem is sokkal de alapból megéri a kártya mert azért a belépőknél ahogy nézem még 5-10 euro kedvezmény is  simán összejöhet . 

viszont ha megveszem a kártyát online , akkor hogyan jutok a kártyához ?

Santa Maria delle Grazie-be csak neten lehet  foglalnom jegyet ha jól tudom , de oda  nem ad kedvezményt ? 

válaszokat előre is köszönöm 

milanoegynap Creative Commons License 2014.11.02 0 0 4564

ah, köszi mindkét tippet!

Előzmény: 'szti (4563)
'szti Creative Commons License 2014.11.02 0 0 4563

van egy autogrill a dóm sarkánál, a vittorio emanuel mellett, nem a legautentikusabb, de nem volt rossz kaja helyiek is sokan esznek ott.

Előzmény: milanoegynap (4560)
'szti Creative Commons License 2014.11.02 0 0 4562

holnap délelőtt nézd meg az utolsó vacsora jegyeit, hátha.  hétfőnként visszatöltenek párat.

itt nézed? november 12-től van most is:

http://www.vivaticket.it/index.php?nvpg[evento]&id_evento=1456049&idt=744

az 1-es villamos sok nevezetességnél elhalad

Előzmény: milanoegynap (4561)
milanoegynap Creative Commons License 2014.11.01 0 0 4561

van olyan villamos vonal amin érdemes utazni, amiről sok minden látszik?

most néztem, hogy az utolsó vacsorára legkorábban decemberben lehet időpont foglalni....

pf mit tehetnék?

milanoegynap Creative Commons License 2014.11.01 0 0 4560

Sziasztok, szerdán reggel repülök Milánóba, és este meg jövök vissza.

Nettó 10 óra a városban, amit szeretnék értelmesen kitölteni... ha jól látom esni fog aznap :S

Dómmal kezdeném, felmennék a tetejére,

utána Utolsó Vacsora, talán Brera Palazzo képtár, Galeria Vittori Emmauel, és La rinacente, talán via torino

ebéd valahol, majd este kb 7kor vissza indulás a reptérre:)

Kérdezném van-e ötlet ami még belefér, vagy feltétlen meg kell nézni/enni/venni? :)

Hol érdemes ebédelni, illetve hol vehetek pár csecsebecsét a kis családomnak?

Ja, és kinek van kedve egy kávéra összefutni Milánóban?

Válaszokat kösz

anblock_italia Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4559

Azt természetesen tudtam, hogy nem egy napon lesz a két időtök, de arra tényleg nem gondoltam, hogy a Sforzában a vásár csak egy bizonyos napon van..., nálunk a vásárok elkezdődnek december elsején és karácsonyig tartanak.

Előzmény: bbmagdi (4557)
BorsónéVica Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4558

Navigli negyed:

-A Dómtól a 2-es, vagy a 14-es vilivel a Porta Genova-ig

- Centrale-rők a 2-es zöld metróval a Porta Genova-ig

Előzmény: bbmagdi (4557)
bbmagdi Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4557

Ez nem egy napon lesz, és csak az odafelé úton 7-én lesz a vásár a Sforzában. Visszafelé 10-én jövünk, így adott, hogy mit mikor :)

Előzmény: anblock_italia (4554)
bbmagdi Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4556

Jajj-jajj kezdődik...  :) a szűkös időbe minél több dolgot bezsúfolni. Gyönyörű ez a templom, de gyanítom, hogy ez most kimarad. A Dómtól a Navigli metróval átszállásos, de van villamos is azt hiszem. 

Előzmény: anblock_italia (4553)
bbmagdi Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4555

Nem voltam még Milánóban, és őszintén szólva nem is vonz igazán. Így most adódik ez a néhány óra az utazás alatt, nyilván legalább a Dómot megnéznénk. A Dóm teteje érdekelne, de valóban időjárástól függ, hogy érdemes-e felmenni. Lehet, hogy úgy elbóklászunk a környékén, hogy szóba sem jöhet a Navigli. Képeken nekem hangulatosnak tűnt. A nosztalgia villamos jó ötlet! :) Igen, a 3 óra a Centráléra érkezés és a reptérre indulás közötti időtartam.

Előzmény: Manipura (4552)
anblock_italia Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4554

Arra gondoltam, hogy meg kellene forditani a programotokat, előbb menni a dóm környékére, és utóbb a Sforza kastélynál lévő vásárba, ahol, ha a vásáron túl vagytok és van időtök, megnézhetitek a kastély igen érdekes múzeumát, ráadásul az esetlegesen vásárolt cuccot sem kell cipelnetek az út során.

Előzmény: bbmagdi (4551)
anblock_italia Creative Commons License 2014.10.28 0 0 4553

Furcsa, mert nekem tetszett Milánó, simán elsétálgattunk 2 napot benne, de arra a kérdésre, hogy hol töltenék el 3 órát, ha csak annyi lenne, nehezen tudnék válaszolni.

Mindenesetre a Dóm környékén azért vannak látnivalók, és nem tűnik jó ötletnek messzire elcsatangolni. Mondjuk nyáron esténként biztos különleges látvány a Navigli negyed, na de decemberben???  Ha érdekel a karácsonyi vásár, feltehetően a Duomó körül is lesz ilyesmi, elveszhettek benne. Ott a hatalma Galleria,  ha csak a kirakatokat nézegetitek azzal is elmegy az idő...., és inkább jellegzetessége Milánónak,mint a Navigli. Persze tudom, hogy milyen az, ha valakinek valami izgatja a fantáziáját:-) Ha egy járművel el tudtok jutni oda, főleg ha az a jármű a metró, akkor oké, de én úgy emlékszem, egyáltalán nem volt olyan sima ügy a közlekedés arrafelé, bár mi nem a Duomótól indultunk és nem is oda készültünk.

Egy vagy két templom..., na de melyik, mert azért annyira nem különlegesek, hogy überelnék a Duomót. Érdekes nagyon a San Maurizio, de viszonylag messze van..., bár azt hiszem egy villamossal elérhető.

https://www.google.hu/search?q=san+maurizio+milano&espv=2&biw=1280&bih=895&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YhVQVLKfHar9ywO64IKIDA&ved=0CC8QsAQ

De én biztos ott maradnék a Dóm közelében.

Előzmény: bbmagdi (4551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!