lehet én vagyok rosszul összerakva, de nem értettem az automaták rendszerét, ezért pénztárból vettem a jegyet.
meg milano centralen a napijegyet is, azt trafikban vagy újságos boltban vagy mi volt az (azt olvastam a fórumon, hogy sok az automaták melletti kéretlen "segítő")
Köszönöm, akkor szerintem a vonat mellett döntünk. Gondolom a vasútállomáson automatából is és pénztárban is meg tudom venni a retúr jegyet aznapra.? Jól gondolom? Illetve még szükséges lesz a belvárosban a tömegközlekedési eszközökre az a bizonyos 4,5 eurós napijegy ami korlátlan utazásra jogosít az adott napon belül? Azt hol tudom megvenni? Metró megállókban szintén automatából? Köszönöm!
Köszönöm a gyors választ. Valaki akinek viszonylag friss tapasztalalat van? Melyik a jobb választás ha Malpensa reptérről szombat reggel be szertnék jutni a városközpontba és este vissza a reptérre? Busz vagy vonat? Ha busz akkor melyik társaság mert gondolom van több is.
Dehogy jó az a jegy! Malpensa reptéren nincsenek tömegközlekedési eszközök, még ha vonat és busz van is.
Mindenképp a végállomásig menj, ami Milano Centrale vagy ha vonattal mész Cadorna is jó lehet, attól függ mit akarsz megnézni. Utóbbitól gyalog sincs messze a Dóm.
Az "Io Viaggio" jegy jó lehet neked, esetleg "kiegészítő" jeggyel, ezekre a kulcsszavakra keress rá itt.
Az említett 4,5 eurós jegy jó lehet arra, ha szombat reggel Malpensa reptérről be szeretnék jutni a városközpontba és ugyanezen a napon este vissza a reptérre? Hol tudom megvenni? Ezt is automatából? Illetve ha még abban segítenétek, hogy meddig érdemes menni a vonattal, melyik állomásig vegyem a jegyet ha a városközpontba szeretnék eljutni. Azt jól értelmezem, hogy ezzel a jeggyel a vonatot és minden tömegközlekedési eszközt lehet aznap használni? A reptéren kell az első utazás előtt érvényesíteni és ennyi? Köszönöm a segítségeteket.
Ha nincs feladott poggyászotok és nem késik a gép, akkor szerintem kényelmesen eléritek. Ha jól tudom a Malpensa shuttlenak nincs kedvezménye az online vásárolt jegyekre, úgyhogy az a legegyszerűbb, ha ott veszed meg annál a busznál amit elértek.
Sziasztok! Most szombaton megyünk párommal 2 napra Milánóba. A kérdésem az lenne, hogyha a gépünk reggel 7:40kor száll le Malpensan, akkor mennyi idő kivergődni a buszokig? Mármint mi majd Malpensa Shuttle buszokkal akarunk menni, elvileg Terminal 1-ről, és 20 percenként indulnak, szerintetek 8:20-ast már elérhetjük, vagy még későbbire vegyünk jegyet? Csak azért nem akarok feleslegesen sem ott várni, ha már hamarabbival is elmehetnénk. Köszi előre is a válaszokat!
A honlapon azt írják, hogy első nap kizárólag a Via Filodrammatici Box Office-ban, a többi napon pedig a központi jegyirodában lehet jegyet venni. Ha jól értettem...
a milanocard-al kapcsolatosan lenne néhány kérdésem :
* péntek reggel -vasárnap reggel között leszünk a városban és bud.mxp -t repüljük
jól értelmezem ?
-ha kártyát veszek akkor a transzfer és a városi tömegközlekedés ára : 13 ( kártya ) + 2*10-10=10 ( transfer )+ ingyenes tömegközlekedés , azaz mindösszesen 23 euró
Azt természetesen tudtam, hogy nem egy napon lesz a két időtök, de arra tényleg nem gondoltam, hogy a Sforzában a vásár csak egy bizonyos napon van..., nálunk a vásárok elkezdődnek december elsején és karácsonyig tartanak.
Jajj-jajj kezdődik... :) a szűkös időbe minél több dolgot bezsúfolni. Gyönyörű ez a templom, de gyanítom, hogy ez most kimarad. A Dómtól a Navigli metróval átszállásos, de van villamos is azt hiszem.
Nem voltam még Milánóban, és őszintén szólva nem is vonz igazán. Így most adódik ez a néhány óra az utazás alatt, nyilván legalább a Dómot megnéznénk. A Dóm teteje érdekelne, de valóban időjárástól függ, hogy érdemes-e felmenni. Lehet, hogy úgy elbóklászunk a környékén, hogy szóba sem jöhet a Navigli. Képeken nekem hangulatosnak tűnt. A nosztalgia villamos jó ötlet! :) Igen, a 3 óra a Centráléra érkezés és a reptérre indulás közötti időtartam.
Arra gondoltam, hogy meg kellene forditani a programotokat, előbb menni a dóm környékére, és utóbb a Sforza kastélynál lévő vásárba, ahol, ha a vásáron túl vagytok és van időtök, megnézhetitek a kastély igen érdekes múzeumát, ráadásul az esetlegesen vásárolt cuccot sem kell cipelnetek az út során.
Furcsa, mert nekem tetszett Milánó, simán elsétálgattunk 2 napot benne, de arra a kérdésre, hogy hol töltenék el 3 órát, ha csak annyi lenne, nehezen tudnék válaszolni.
Mindenesetre a Dóm környékén azért vannak látnivalók, és nem tűnik jó ötletnek messzire elcsatangolni. Mondjuk nyáron esténként biztos különleges látvány a Navigli negyed, na de decemberben??? Ha érdekel a karácsonyi vásár, feltehetően a Duomó körül is lesz ilyesmi, elveszhettek benne. Ott a hatalma Galleria, ha csak a kirakatokat nézegetitek azzal is elmegy az idő...., és inkább jellegzetessége Milánónak,mint a Navigli. Persze tudom, hogy milyen az, ha valakinek valami izgatja a fantáziáját:-) Ha egy járművel el tudtok jutni oda, főleg ha az a jármű a metró, akkor oké, de én úgy emlékszem, egyáltalán nem volt olyan sima ügy a közlekedés arrafelé, bár mi nem a Duomótól indultunk és nem is oda készültünk.
Egy vagy két templom..., na de melyik, mert azért annyira nem különlegesek, hogy überelnék a Duomót. Érdekes nagyon a San Maurizio, de viszonylag messze van..., bár azt hiszem egy villamossal elérhető.