és még el sem kaparta, nem? nálunk a nyár folyamán szintén rendszeressé vált, -már kb. 1,5hónapja vmi miatt beszüntette ezt a tevékenységét az illető egyébként - mindig a burkolókőre tette ki, és mindig ugyanoda, holott tőle 4m-re ott van a zöld kert...szerintem az ilyen macskák betegek.
jó képek! csak nem lett minden irányból megörökítve, a kompozíció viszont nem rossz- a szimbolika által képviselt szemantikai képrészeket is beleértve.
Jó reggelt! Valamilyen állat ilyen szép kis csomagokkal lepi meg néhány éjszkánként a családunk egyébként igen kellemes emeleti teraszát. Nem tudom mi lehet, ha valakinek van vmi ötlete a "kilétére" illetve a csomag érkezés megakadályozására vonatkozóan az ne fogja vissza magát. Minden megoldás érdekel...
Mint látod mi szóltunk az önkormányzatnál.Ugyan a szomszéd nem csinálta meg a kerítést,vagyis jobban mondva nem betonozta ki az alját(mert a kerítés új drótkerítés,simán oszlopok letéve,homok a talaj,a kutya egy kicsit kapar és kint is van) de legalább azóta nem beszélünk,nem kér kölcsön semmit és nem kell a kölykeire vigyáznom.Már megérte.Azóta persze a mi kerítésünk is elkészült,kutya ellen bomba biztos,de a macska......Igen kellemetlen szaga van.:(((
Halihó! Úgy tűnik, nemcsak mi küszködünk szomszéd-kutya gondokkal! Még jó, hogy ez egy cicás topik, hihi! Az a vicc, hogy olyan területet "becstelenít" a szomszéd miniördögfajzat, ahova a mi kutyáink be se tehetik a lábukat - friss füvesítés,stb. Megoldás? Ki kellene költözni a civilizációból, vagy inkább a primitivizációból?
NNa, tegnap beköltöztek hozzánk a cicákok. Fekete anya hozott 4 fekete kölyköt és elhelyezte egy raklap térkő alá őket. Azért remélem nem akarnak sokáig itt lakni...
Mi is 3-szor szóltunk neki,de amikor mindig az a válasz hogy nem az ő kutyája volt!!Nálunk szintén ricsaj,piszkítás,és amíg nem volt kész a kerítésünk,bizony az eprem és a füvem is bánta a dolgot,hatalmas lyukakat kapart a dög.Nameg persze az elszállításra váró kuka mellé tett kukászsákot(már nem fért bele)is szétszedte darabokra.Gondolhatjátok mennyire boldog voltam hajnal 3-kor mikor felébresztett a dög,hogy még a szemetet is én szedjem fel.Ekkor jött a polgármesteri.Ráadásul még jól is jött ez az összeveszés,mert mindent kölcsönkért,tönkretett,anyagiakról nem is beszélve.Szóval nekem ilyen szomszéd nem kell,de ha már van,át kell néznem rajtuk.Persze hozzáteszem hogy ők vannak teljes mértékig megsértődve!:D:D
Ha ezeket gyakoroljuk, a joszomszedi viszony is tovabb tart!
De sajnos mások helyett nem gyakorolhatod. És ha a dolog egyoldalú, akkor más megoldást kell keresni.
Az én szomszédomnak is kijárnak a kiskutyái -szám szerint 5db van neki-. Az egy dolog, hogy esténként milyen vircsaftot rendeznek amitől a fél utca nem tud aludni, de mellé még notórius módon tele is rakják az utcát ürülékkel. Egyébként kiskutyákról van szó, azokkal mindíg több gond van.
Én jobb szeretem magam rendezni a vitás ügyeket, így aztán elsőként, ahogy illik, szépen megkértem a probléma kezelésére. Miután ez nem vezetett eredményre, összeszedtem az összes cuccot az utcáról, és beborítottam a bejárata elé. Aztán rákérdeztem kedvesen és mosolyogva, hogy disznóólban szeretne-e élni, mert az utca egyre inkább arra hasonlít a kutyái miatt? Elszégyellte magát. Azóta nincs gond. (bár az ugatás maradt, ezért megoldásként füldugóval alszunk) :-)
Egyébként maximálisan egyetértek veled mindenben amit írtál!
Sajnos addig nem jutott az ügy.Egy ügyintéző kijött,megnézte a kerítésüket,felszólította hogy csinálják meg.De mivel ismeri a szomszéd csaj azt a nőt aki kint volt,egy hónap múlva kaptunk egy levelet hogy megcsinálták a kerítést.Ez abból állt,hogy homokot vittek a kerítés tövébe,ami csak annyit jelent hogy többet kell egy kicsit ásni a kutyának hogy kiférjen a kerítés alatt.:((
Igen,ezért is írtam hogy nem a macska a hibás.De ha a gazdája értelmetlen,sajnos csak a macskával lehet valamit kezdeni.Kutyatémában szóltunk a polgármesteriben,mégis kijár a kutya.:(
Latod, nem csak a macska a gond. . .a kutya is, meg ha ugy vesszuk a kisgyerek, a nagygyerek, a felnott is. . .
Megint alapra jutottunk.
Ha a macska tulaj felelosseggel bir es ivartalanitja a macskajat, hogy ne szaporodjon tul, hogy ne jeloljon nyakra fore, hogy ne csaszkaljon a vakvilagba. . .
Ha a kutyatulajdonos ugyanigy tesz. . .ha veszi a faradtsagot arra, hogy a kutyait kepezze, mert meg lehet tanitani arra, hogy egy bizonyos reszen vegezze a dolgat a kertben. . . ha van "kutyas" resze a kertnek, es "kutyatlan". . .
Ha a felnott tudja, hogy mikor kell megengedni a gyerknek azt, hogy a bokor alaj kakiljon. . .es hogyan takaritsa el a vegtermeket. . .
Ha nem szemetelunk szanaszet, rossz peldat mutatva a kicsiknek. . .
No akkor itt mar megint az ember felelossege jon eloterbe. Ha ezeket gyakoroljuk, a joszomszedi viszony is tovabb tart!
Na ez a gond,hogy nálunk pl. azért nincs a kutya sem kiengedve a tuják közelébe,mert a fiú lepisili.De ha én el tudom keríteni a kutyámat,na nehogy már más macskája gyilkoljon a kertemben.Elől a fenyőm is bűzlik a pisi szagtól,szóval én próbálok valami permetszert keresni aminek a szaga esetleg elkergeti,de ha nem megy,drasztikus dolgok fognak következni.
Tudom hogy a macska nem kutya kategória,de valamilyen szinten biztos telken belül tudná tartani a gazdája.Mondjuk nálunk speciel ez akiről szó van,még a kutyáját sem tudja féken tartani,szólni nem szólok neki,mert a kutya miatt úgy összevesztünk hogy nem is beszélünk,persze szerinte nem az övé kártékonykodott,ezért akció közben le is fényképeztem,akkor sem hitte el.Szóval tudom nem az állat a hibás,de ilyen embernek minek kutya vagy macska!!??
Számos olyan hely van, sőt, ma már lépten-nyomon, ahol relatíve tiszta mosdót találsz
Igen, pl. az erdő tele van nyilvános WC-kkel. ;-) Egy erdei kiránduláson megnézem, hol találsz WC-t. Hogy más példát most ne hozzak...
Nem a negyedosztályú helyekre kell bemenni.
Értem. Tehát úgy érzed, én -vagy mások- szándékosan a szakadt, disznóól WC-kre vadászom(unk)? Nos, így nem sok értelmét látom a vitának.
Tudod, ha a gyereknek megengedem, hogy szabadon végezze a dolgát kicsiként, akkor nem fog hazaugrani a játszótérről sem később, hanem beül egy bokor mellé akár. Később, férfiként is simán megáll fűnél-fánál
Ez most egy hipotézis. Ráaádsul nem értem, miért csak "csúnya" férfiakat veszed elő? Nincs reális alapja annak, ha netán egy évben kétszer vészhelyzetben -értsd: nincs WC a közelben-, egy 3éves gyerek bepisil egy bokorba, akkor majd 30-40évesen is automatikusan minden utcasarokba oda fog piszkítani ha kell neki. Természetesen egyáltalán nem helyeslem azt -eddig is ezt hangsúlyoztam-, ha egy szülő a természetet használja WC-nek, különösen akkor, ha megfelelő WC is van a közelben és csupán kényelemből vagy illetlenségből mégsem oda viszi a gyereket. De továbbra is azt gondolom, hogy vannak kivételes esetek, amikor nincs más megoldás. Egyébként, ilyen helyzetben inkább pisiltetném a gyereket a bokorba, minthogy hólyagrepedése legyen és a kórházban kössön ki, vagy magát csinálja össze amíg nem találok WC-t. Mert a gyerek ilyentén kínzása sem éppen humánus.
Továbbá, a kakit el lehet intézni úgy, hogy semmiféle szennyezés nem történik. Le kell teríteni egy pelenkát a gyerek alá, és abba töltetni az anyagot. Utána összetekerni, majd betenni egy lezárható nylon zacskóba és a megfelelő helyen üríteni. Így nem szennyezte senki a könyezetet, de nem is tette ki a gyereket fertőzésveszélynek egy koszos nyilvános WC-ben. Azt szintén tartom, hogy alapvetően ritka a gyerekek szabadban történő WC-ztetése (különösen a nagydolog).
De ne tereüljük a témát OFF vizekre.
A lényeges kérdést sajnos válaszolatlanul hagytad. Az utcai ürülék 98%-ka macskáktól és kutyáktól származik, úgyhogy javaslom, beszéljünk erről.
Két kutyád van. Ha városban laksz, felszeded-e utánuk a terméket?
Nem városban lakom hanem vidéken, családiházban. Ha visznt úgy alakul, hogy séta közben csinálnak a szabadba, akkor természetesen összeszedem.
És, hogy az ámokfutó macskákról is szó essék: nálam ezt a kérdést a kutyák szabad belátásuk szerint rendezik a kertben. Ez konkrétan évi 2-4db elintézett macskát jelent. Semmi szükség arra, hogy emberként bántsuk a macskákat. Ősi törvények szerint rendezhető a kérdés, és kijelölhető az a terület, ahol nem szeretnénk macskát látni. Kutyát kell tartani, és nem lesz ámokfutó macska a kertben. ;-)
A gyereknek kell hasznalnia a WC-t, mert kell, kesz. Ha belecsinal az utcan a nadragjaba - az mennyivel jobb??? Ha nincs megfelelo mennyisegu es tisztasagu WC, akkor nem lehet elvarni, hogy csak a WC-t hasznaljak . . .
Megint, a szolgaltatas, es az elvaras. . . nem lehet egyik a masik nelkul.
Erdekes - vannak orszagok (nem csak egy-egy kellemes kerulet) ahol ez mar megoldott. Megallhatsz boltoknal - tiszta a WC. Megallhatsz benzinkutaknal - tiszta WC. Szinte akarhol radjon - ott a megfelelo hely - tisztan.
Hogyan csinaljak. . .mert csak takaritani nem eleg, annak aki odamegy, annak is tudni kell hasznalni.
Ma már lépten nyomon lehet találni nyilvános vécét.
Azok kb. 90%-ánál sajnos még a disznóól is szebb és tisztább.
A gyerek is értelmes, többször is lehet tőle érdeklődni, hogy kell-e, biztos, ami biztos, menjünk-e be valahová
Ebben nincs vita, de vannak esetek, amikor nincs tovább. És nem mindíg van "kéznél" pár percen belül megfelelő nyilvános WC.
és kifejezetten olyan, egyszer használatos "huzatot", amit nyilvános vécékben rá lehet tenni a deszkára.
Egy normális WC-ben akár még jó megoldás is lehet. De egy disznóólban ez sem jelent semmit. A normál vs. disznóól WC-k hazai árányszámairól fentebb írtam..
Így mindenféle fertőzés elkerülhető, és a gyerek jólnevelt lesz
Sajnos egy papírdarabbal semmiféle fertőzés nem lesz elkerülhető, ebben biztos lehetsz, főleg, ha előtte egy szalmonellás, vagy akármi mással fertőzött marha telehányta, telesz**ta a WC-t, a gyerek pedig nem attól lesz jólnevelt, hogy beerőszakoljuk ebbe a disznóólba. ;-)
Vagyis a problémát ott kellene kezelni, hogy az ember számára minimum elvárható tisztaságú WC-ket telepítenek.
Úgyhogy én nem látok különbséget a humán- és az állatpiszok között. Mert - már megbocsáss a nyersességemért - a szar az szar.
Ezzel egyetértek. De azért ne ferdítsünk, mert nem az a jellemző, hogy a gyereket odaizéltetik minden sarokba. Talán csak bizonyos népcsoportoknál, de ott egyébként is globális probléma van. Konkrétan most kb. havi 5db gyerekkakkant veszel egy kalap alá napi 100tonna kutya/macskasz*rral. Ez így ferdítés. Bár mindkettőből 1db is sok, ez nem vitás, de egyelőre a kutya/macskapiszok kérdése a fontosabb, mert 99%-ban azzal vannak tele az utcák, parkok, városok, és nem a gyerekek ürülékével.
Szvsz. nyugodtan nézz körül, lépten-nyomon látom, hogy parkban, utcán, nota bene buszmegállóban! simán lehúzzák a kettő-négy éves gyerekről a gatyát, és pisil-kakil az istenadta. Éljen a nevelés!
Ez valóban felháborító. De figyelembe kell venni, hogy a nyilvános WC-k zöme kifejezetten veszélyes a gyerekekre -sőt, a felnőttekre is-. Ezért egy olyan kényszerhelyzetben, amikor a gyereknek hirtelen pisilni kell -hiszen ők még nem képesek sokáig visszatartani-, nem nagyon van más megoldása a szülőnek. Különösen, lányoknál. Én is úgy viszem be a fiaimat a benzinkút vagy brémilyen más nyilvános WC-be, hogy közben élő pajzsot alkotva védem őket, nehogy hozzáérjnek valamihez, de a fiúknak megvan az az előnyük, hogy ezt meg tudják tenni. Egy kislánynak viszon rá kéne ülni arra mocskos, szaros WC kagylóra, amit előzőleg ki tudja ki sz*rt össze, és miféle fertőzési forrást jelent.
Éppen emiatt, ezt a kérdést nem lehet egy lapon említeni a kutya/macska ürülékével.
Összetettebb kérdése ez sajnos...
Lássuk be: ostoba, fafejű bunkó mindkét táborban elég sok van. :)
1-1 az arány,de ők nem tudnak a tuják közelébe se menni,pontosan emiatt mert a fiú mindent pisil.Éjszaka meg bent alszanak.Most locsolom azt a sávot esőztetővel éjszaka,de ez nem megoldás.:(
Macska gondom támadt nekem is.Sajnos célba vette(ék) a smaragd tujáimat,és mérgezni én sem szeretnék.Ultrahangos riasztó nem jó,mert kutyáim vannak.Mit ajánlanátok?
Találtam neten egy Panzi nevezetű macska távoltartó sprayt.Szerintetek hatásos lehet?
Hat ha vegigolvastad volna az eddigi hozzaszolasokat, akkor eszrevenned, hogy pontosan ezt mondjak azok is - koztuk en is - aki az allatok vedelmeben irnak.
A vedelem nem azt az elvakult szeretetet, vagy az ellenkezojet, a nemtorodomseget jelenti amit te altalanosnak irsz. Az ember felelos a kutyajaert, a macskajaert. A felelosseg ott kezdodik, hogy ivartalanit. Aztan. . .hogy a seta alatt osszeszedi a kutya maradekat. . . hogy nem engedi ott pisilni, ahol masnak kellemetlenseget okoz, ez a kutyatarto felelossege, nem a kutyae. . .
Aztan hiaba minden kutyas-macskas ovintezkedes, ha az emberek nem figyelnek a rendre. szamtalanszor lattam torott uveget homokozokban, koszos papirzsebkendoket, es ovszereket szanaszet szorva. . .no ugye ez nem az allat piszka.
Azt meg, hogy az emberek (gyerekek vagy felnottek) nyilvanos helyen intezzek el a kis es nagydolgukat. . .felhaboritonak tartom. Persze ehhez az is kell, hogy legyen elfogadhato tisztasagu nyilvanos WC - es eleg. . .
Szoval nem lehet csak egyoldaluan nezni - sok a tennivalo. . .jobb peldaadassal kezdeni mint masok utalkozasaval. Minden kozossegnek olyan tiszta, kulturalt a kornyezete, amilyet kialakit maganak.
Tisztelet a kivételnek, akik másokra is tekintettel vannak és összeszedik kedvencük után a ganéjt, nem bírom az állattartókat. Kisgyermekes szülőként felháborít és hányingert kelt bennem az a sok kutya- illetve macskaszar, amibe belebotlunk lépten nyomon. Nem tudom mit szólnának hozzá, ha mi a járdára kakiltatnánk gyermekeinket, vagy szana-széjjel hajigálnnánk a szaros pelenkákat.
Kérek minden érintettet, hogy gondolkodjon el ezen, és azon is, ki változtathat ezen Ön vagy "kedvence".
Azert jo, ha tisztaba teszi az ember az elmeletet magaban!
Igen, azt hiszem akkor karositja novenyt, amikor alagutat fur. . .
Amugy szeretem oket, nem banom ha van - egyedul a fuben nem akarom latni. Novenyben meg nem tett kart - az egyeduli kar az esztetikai volt eddig, nem nagy ugy.
Mert miert ne lenne egy vakondturas szep a fuben?!?!?! Csak jobban bele kell gondolnom, es mar ez sem fog bantai!