A fenébe? Úgy vélem, ez indokolatlan eufemizmus. Miért nem inkább a bds pcsb?
...Koncentrikus köröket, mi? Hm. Van benne valami. De vajon ki van az origóban...? (Oh, epicentrum...)
És mi van az aurámmal? Na csak mert már évekkel ezelőtt elvesztettem, amikor meggondolatlanul kihajoltam a gyorsvonat ablakán Plattensee felé, és elvitte a menetszél. Lepsénynél még megvolt. Ön hol látta?
lily, kedves!
Én már igazán nem bírok panaszkodni mióta kiderült, hogy tracynek megvan a Best of Dolly Roll mind a 82 albuma, és hogy Puller a vizsgaidőszak kellős közepén erotikus novellákat fordít szanszkritről óspanyolra, amúgy lazításképpen, ujjgyakorlatként, kandi unalomból.
Másfelől pedig nem szeretem, ha szomorú szemekkel néz rám a reggelim. Az valahogy nem illendő. Túl személyes. Ezért a halfejet csak kiszemezve eszem.
(Ööö... szóval hozzámjön?) (...mielőtt még hagyna a fenébe, persze.)
Dejszen ezt a kérdést még nem is az éjsötétbe röffentettem bele. Éjsötétben többnyire nem kérdezni szoktam. Sokkal inkább vonítani! Olyankor van az, hogy környékbeli kutyák laposkúszásban, nyikkszó nélkül tünedeznek el a bokrokban, mert nem szenvedhetik a nyilvánvaló megszégyenülést.
A hír igaz, csakhogy nem Kemény Henrik, hanem Zámbó Árpy, nem KOVY FILM, hanem Kadencia kiadó és nem prókátor, hanem háttérénekesnő. A többi stimmel. Mondja, hol lehet szerezni ilyenkor friss, ropogós Karády lemezeket? Vagy konzervet adott a szerencsétleneknek?
Hallgatott már végig Dopeman albumot, megszakítás nélkül?
Ezek olyan csúnya szavak. Csupán nem akarok illúzióromboló lenni, hát ez fáj Önnek annyira?! (Széljegyzetnek szánom, hogy fel sem t?nik nekik. Ne mondja, hogy ennek ismeretében nem érdemlik meg - arról nem is beszélve, hogy valahol én is a piacról élek. Ám hogy ne t?njek lelketlen kizsákmányolónak, közlöm, hogy karácsonyra megajándékoztam ?ket egy Karády Katalin remix-albummal. Egyben ették meg. ...Van még kérdése?)
Hanem mostanában azt suttogják, Ön Kemény Henrik prókátora. Mondja, hogy áll az a randa pör, amit a m?vész a KOVI-Film Produkció egyik f?szerepl?je ellen indított?
off
Kedves Gai! Úgy érzem, hogy én túlértékeltem Önt. Talán nem tudja, hogy az ócska szájensz fiksn baromásgain elborzadtam, a képregény neveltetését őszintén megmosolyogtam. Tudja, ettől még Ön lehet értékes ember. Ilyen világban élünk. Nem baj az, ha valaki képtelen volt magára egy kis kultúrát húzni, és a francia képregény 'művészettel', vagy az RTL-Klubbal bájol. Semmi baj nincs ebben. Ön egy modern ember. Posztmodern? Neoprimitiv? Tudja a fene. Őszintén meg kell mondjam, nagyon jól ráérzett - csaknem elsőként - arra, hogy egy zárt rendszerben, ‘egynemű közegben’ tarolhat. Ahol nincs fickándozás, csak Ön és Puller. A forma mindenek felett áll. Ön ennek volt a mestere. Mára ugyan egy kiégett báb, de ez kit zavar? Egy egyéniség volt az Index fórumain.
Ezt a hozzászólást tekintheti mocskos lerúgásnak is - ne tegye -, de éppígy fórumserkentő hozzászólásnak.
Vigyázzon, nehogy a mindennapi életben is betokosodjon. Nem vet Önre rossz fényt, hiszen csaknem mindenki így jár.
Vitéz László kollaboráns volt. Ezt jól tudom, mivel annak idején én magam is megfigyeltem a Csokoládépofával folytatott küzdelmét. Csúnyán átvertek bennünket. Ennél többet azonban - megértheti - nem mondhatok.
Mindazonáltal - s most Puller Úrhoz fordulok - mi az igazság abban, hogy Ön több tucat családot tart egy ferencvárosi bérház légópincéjében mintegy hatvan éve azzal, hogy még tart az 1944. január 24-én délelőtt 10:45 kor bejelentett légiveszély?
Kérem szépen, kedves Dezodor úr, a legboldogabb akkor voltam, amikor gyerekként szemtanúja lehettem annak, hogy Vitéz Lájszló leüti palacsintás tepsivel a csokoládépofát. De most olybá tűnik nekem, hogy beszélgetünk, és ez kétségbeeséssel tölt el.
Lebuktatott. Igen, bevallom, valójában nem vitéz Matschkássy Izidor vagyok, hanem özv. Bitschkássy Dezodor. Nem tudom honnan jött rá, de már mindegy. Most boldog?
Brutális összeesküvést fedeztem fel. Orbán Viktor és Esterházy Péter évekkel ezelőtt kapcsolatban állt egymással! A gyomrom felfordul, ha belegondolok miket művelhettek együtt. Tagadják mindenhol, de senki ne dőljön be nekik. Tessék, íme a kapcsolat: Orbán Viktor egy focizó rablót játszott a Szegény Dzsoni és Árnika című mesefilmben. A filmet Sólyom András rendezte. Sólyom András rendezte az Érzékek iskolája című filmet is, ami Csokonai Lili Tizenhét hattyúk regényéből készült. Csokonai Lili Esterházy Péter írói álneve. Lebuktak!
Nemtelen Olykor-böffen Zuboly jelenti magát tisztelettel...
(Mindig ez van, ha Nutellára kólát iszom.)
A Robin Cook-os fejtegetése számomra több mint talányos: konkrétan egy büdös kukkot sem értek belőle. De sebaj, hisz' épp ettől szép, akár az "Azt mondták" Janó tollából. (A Pamatos agyrémet most nem is említeném.)
No de.
Tracy-ről kérdezett. Sajnos nem volt még szerencsém a fiatalemberhez... avagy a bájos ifjú hölgyhöz?... és ez itt bökkenő!
Tracy-vel kapcsolatban mélyen gyökerező nemi identitás problémáim vannak. Ugyanis. Épp mostanság pörgetem e jeles topikot az elejétől kezdve (én nagycsoporttól fölfelé kötelező olvasmánnyá tenném), már túl vagyok a felén és egy kisebbfajta idegösszeroppanáson, de ez nem ide tartozik. Szóval, valamikor még a II. Búr háború idején Gay-luron (hoppá, ezt alighanem elgépeltem, no sebaj) publikált egy szép piktúrát, melyen egy stilizált tracy futkorászik a Hajógyári szigeten. A képen egyértelműen egy hölgy kocog. Erre bepöfög ide egy "Traktorka", és ex cathedra közli, hogy ő is, - mármint a derék munkagép - és tracy is FÉRFI! Na most, erre hogy varrjak gombot?
A sorvadt, májpetymagos üsző kalandjai 7817-es számon tétettek közzé. És mivel Ön nekem dedikálta e veretes kis zöngét - mely máig dagasztja keblem -, így szóltam magamhoz: a feladat adott. Talán egyetért velem abban, hogy ez kis darab előadásért kiált. Ha Alföldi Róbert rendezné, úgy az avantgárd előadás feltehetően Chesbury látens homoszexualitását sejtetné. Magam a klasszikus előadói hagyományt követve a király és a májpetymagos üsző konfliktusát állítottam a középpontba, mely tragikus végkifejletbe torkollik, amennyiben az üsző az elbizakodott királyt felveszi a menükártyájára. Az üzenet egyértelmű: megdöglünk mind!