Keresés

Részletes keresés

panabubus Creative Commons License 2011.02.26 0 0 41903

Sziasztok!

Fotógépem  el-kótyavetyéje közben nézelődtem az Expressz-en. Érdekes hirdetést láttam: 

"Pro-More" néven kínálnak HD (?)  kamerát, minden "nagy gyártó"  megjelölése nélkül. Érdekes hogy a ketyere képe mintha egész  hiteles lenne.  Nekem ennek ellenére mintha valami ferdeszemű csodának tűnne, Peking tájáról....  Vagy tévednék?

(Mintha az a bizonyos "sony"  HD VX-21  lenne, az az érzése az embernek..:S habár a dizájn más)

etwg Creative Commons License 2011.02.24 0 0 41902

Hát ha ilyen az eredeti akkor szerintem nagy szivás lesz. Esetleg probáld NTSC DVD-re renderelni. A DVD MF 7 mindenképpen jobb mint  a pro 2010, habár nem tudom mit hagytak ki az SE verzioban.

Előzmény: foveon (41901)
foveon Creative Commons License 2011.02.24 0 0 41901

koszi, most volt idom megnezni mi is van. bele van integralodva egy DVD factory pro 2010 nevu csoda. ez egybol tud projektbol dolgozni. bar arra meg nem jottem ra hogy egy elokeszitett dvd beallitast ha elmentek akkor hogy tudom visszatolteni de sebaj. van hozza egy Corel DVD MovieFactory 7 SE is. ez viszont mar csak szolo videofajlokbol dolgozik.

majd megprobalom ezt az mpeg rendereleses dolgot is, mert lehet hogy valoban egyszerubb mint a projektel szivatni magam. 15 perces dvd-t projektbol csinazva 2.5 oraig renderelte. az alap HD1080p H.264 29.97 fps-es MP4-es file-okbol all. tudom nem a legidealisabb, de hat ez van ezt tudja a kamera.

Előzmény: etwg (41900)
etwg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 41900

Ha  a DVD iroba (most nem tudom mit csomagolnak az X3-hoz, mert az eredeti csomagolásban a DVD 2000 vagy valami hasonlo volt, ami csapnivalo). Késöbb legalábbis a hivatalos info szerint abbahagyták, mert az csak elb..ta a filmeket.

Szoval, ha az általad használt iroba be lehet huzni a VSP projekteket. akkor mindegyik önállo cimen lesz a DVD-n (pl. a MF6-ba ez müködik), de szerintem ezzel nem nyersz semmit mert a háttérben amugy is renderelni fog.

Sokkal megbizhatobb, ha magábol az X3-böl MPEG-be rendereled  (PAL DVD) az anyagot amit a DVD-re kivánsz irni - és azokat egyenként behuzni a DVD szerkesztöbe. Söt ott akár még alfejezeteket is ki tudsz alakitani és azoknak neveket adni.

Előzmény: foveon (41899)
foveon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 41899

udv mesterek! de reg jartam erre... mostanaban ujra rakaptam a videjozasra (persze csak csaladi felvetelek szintjen). ulead x3-at hasznalok mert most mar hd az alapanyag (bar rohadt szemet arkepzesuk van mert az x2-rol az upgrade majd annyi volt mint egy ujat venni). hasznal itt meg valaki ilyent? az utan erdeklodnek hogy vannak nekem elkeszitett projektjeim, es ezekbol lehet e dvd-t alkotni ugy hogy a dvd egyes cimei egy egy projekt legyen? nyilvan le lehet renderelni onallo avikba es abbol osszetenni, de egyszerubb lenne ha a projektekbol o csinalna meg. gondolnam en...

qwer1234 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 41898

Lexov:

Nos megnéztem, a sanyo hd1000 kamerám tud webcamként üzemelni. Egyébként eladó.

Előzmény: Lexov (41881)
dezoe Creative Commons License 2011.02.22 0 0 41897

Köszi!

vennem kell 1et, mert nem valami jó dolog amikor fontos felvétel elkezd kockásodni...

Előzmény: Törölt nick (41896)
qwer1234 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 41895

Lexov:

Nekem van egy eladó kamerám (fullhd) és anno mintha lehetett volna webkameraként is használni. Este kipróbálom és majd megírom ide.

Előzmény: Lexov (41881)
Attilasound Creative Commons License 2011.02.22 0 0 41894

Sziasztok

CANON XM2-es kamerám van, a felvétel során az első 5-10 percben gyűri a kazetta szélét.

Találkoztatok már hasonló problémával?

Van e valamilyen megoldás a problémára?

Válaszaitokat előre is köszönöm

dezoe Creative Commons License 2011.02.18 0 0 41893

Hello!

Van nekem egy Canon MV800i minidv kamerám. Minden nagyon szép és jó. Csakhogy már rég nem használtam és azt tapasztaltam, hogy a lejátszás során csíkoz és a hang sem jó. kis nyektetés után hálistennek megjavult.(sajnos benn felejtettem a kazettát és kb 1 évig úgy állt)

Használtatok-é már valamiféle tisztító kazettát?

Melyiket ajánljátok, hogyan kell használni?

Köszönöm a segítséget!

Sepu81 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 41892

Elkelt.

Előzmény: Sepu81 (41880)
kepzavarvideo Creative Commons License 2011.02.16 0 0 41891

Sziasztok!

Eladó lett az előző Leitch DPS Velocity Quattrus kártya testvére is!

Ezen nincs digi audio, SDI és firewire opció, de bármikor vásárolható hozzá ha kellene később... A firewire hogy nincs benne, az annyit jelent, hogy a kártyán nincs saját csatlakozó, a szoftvere, az alaplapit használja természetesen!

Viszont van hozzá hardveres 3D modul!  A real time, itt tényleg real time!!! Nem úgy mint az ediusnál, hogy a processzor ha épp birja megcsinálja, és ha elég hosszú az előszámoltatási idő, akkor nagyobb eséllyel... de nem biztos!!!

A hardver pedig tényleg hardver! Beletettem egy öreg P4 2.8 as gépbe, (1gb ram, radeon9600)  4 videosáv kijátszása közben, mindegyiken 3d pozicionálás, keret, árnyék, warp, key.... plusz felirat, plusz hang...  kijátszás közben (nem volt renderelve) a processzor 16% on dolgozott!!!Miközben szépen küldte ki az öszes kimeneten teljes felbontásban!

Ezt akkor is megteszi, ha az egyik LIVE CLIP, magyarul a vágásba bele tudod ágyazni a videobemenetét is!!!!!!! Mintha egy file lenne, valós időben kijátszáskor, ami épp a bemenetén van, 3d mozgatással, kulcsolással hozzáfűzi a többi képhez, és tényleg valós időben adja is vissza!!!! még mindig 16-18% os processzorhasználat mellett!!!!!

A kártyán UW SCSI3 vezérlő is van, ha scsi háttértárban gondolkodsz, lehetőség van rá külön vezérlő sem kell!

A kártyán component, compozite, S-video videobemenet van, természetesen külső szinkront fogad! Videokimenet szintén, component, compozite, S-video, mindegyikből kettő kimenet van, amiből a 2-es kimenetek választhatóak hogy ott is a videojel legyen, vagy kulcsjelkimenetnek akarod használni (stúdióban egy profi videomixer csodákat képes művelni vele).

Capture höz, TC be és kimenete van, hogy a szalag eredeti timecode-ja megmaradjon vágás közben is, és természetesen RS422- keresztül vezérli a profi videomagnókat! (betaSP, digitalbeta, pro DVCAM, pro DVCPRO...)

valamint sima RCA és XLR hangbemenete van, független bemenetek, a számitógép mint hangkártyát is kezeli, igy kapsz a gépedbe, egy profi XLR-es csatlakozófelületet is, ami stúdióminőségű hangot képes produkálni kifele és befelé is, és soundforge -al használom hangrögzitéshez!

Persze mindezt külső csatlakozódobozon keresztül, ami fém, és rackbe épithető szabvány 19"os!!!

Ugyanilyen, itt kicsit talán inkább műszaki a leirás...:

http://cgi.ebay.ca/DPS-LEITCH-Velocity-Q-Quattrus-Q3D-5420-full-package-/270499163992?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item3efb01af58

Tehát amit árulok:

Leitch DPS Velocity Quattrus kártya,

Leitch quattrus 3d modula kártyára épitve

Leitch DPS BOB-4400 külső csatlakozódoboz fém, rackbe épithető

Leitch DPS  Harris  VelocityQ 8.1 szoftver (10.0 ig upgradelhető ingyenesen a 8.1 licensz, én a 10-est használom)

User manualok, a hardverhez, a velocityhez, a VFX+ hoz, oktató dvd-k a velocityhez, és a VFX hez...

Cd re kiirva a megjelent ugrade-ek patch ek, és a velocity10...

PETYUS Creative Commons License 2011.02.15 0 0 41890

Lehet, hogy vissza kellene állítani 16 bitesre.

Előzmény: M412192 (41886)
jose0302 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 41889

A TRV-900-nak csökkentettem az árát 75.000 Ft-ra.

Érdeklődés: jose0302@freemail.hu

Előzmény: jose0302 (41882)
M412192 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 41886

Sziasztok! A következő a problémám. A Panasonic NV GS 280 miniDV kamerámon visszanézve a pár évvel ezelőtti és újabb felvételeimet, azt tapasztaltam, hogy a kép tökéletes, de nincs hang. Az LCD kijelzőn 12 bit kiírás is látszik. Hogy lehet beállítani, hogy visszajöjjön a hang? Ha valaki segíteni, azt előre is nagyon szépen köszönöm. Üdv

Yonatán Creative Commons License 2011.02.11 0 0 41885

Hello !

Image Mixer 1,5,verzióhoz keresek magyar nyelvű kezelési utasítást.Aki tud segítsen, akár információval is !

HoriRob Creative Commons License 2011.02.11 0 0 41884
Előzmény: M412192 (41883)
M412192 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 41883

Sziasztok! Panasonic NV GS 280 miniDV kamerához keresek netről letölhtető magyar nyelvű használati útmutatót, mivel az eredetileg hozzá kapott elveszett, és ideje lenne egy kis vérfrissítés a kamera használatát illetően -:)). Ugyanis, már az is gondot okoz, hogy melyik gombbal lehet leállítani a felvételt-:). Minden segítséget előre is köszönök. Üdv

jose0302 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 41882

Sziasztok!

Eladnám keveset használt, kifogástalan állapotú Sony TRV-900 3CCD-s miniDV kamkorderemet, félkemény Sony táskában kb. 85.000 Ft-ért. Gondolom, hogy a potenciális vevők eléggé ismerik a tulajdonságait, így röviden csak pár jellegzetesség: 3 CCD, manuális fókuszgyűrű, külső mikrofoncsatlakozás kézi hangerőállítással, optikai képstabilizátor, rekeszprioritásos üzemmód 1,8-tól 8-as blendéig - igazi félprofi eszköz. Igény esetén 0,7-es széleslátó előtét: + 10.000 Ft. Budapesten, a Kálvin tér környékén megtekinthető, kipróbálható. Érdeklődés: jose0302@freemail.hu

Lexov Creative Commons License 2011.02.10 0 0 41881

Hello!

Egy kamera vásárlásán töröm a fejem, de nem találok nekem megfelelőt.

Amire igazából szükségem lenne, az egy jó minőségű fullhd-s webcam, de ilyenre eddig nem akadtam. (jó minőségűre nem)

Ezért kamerák között kezdtem el nézelődni, aminek van ilyen funkciója, vagy megoldható valahogy. Eddig nem találtam ilyet.

Max 100-150e-t szánnék rá. Valami ötlet, javaslat? Vagy ilyen hülye igényre nem is gyártanak?

üdv, lex

Sepu81 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 41880

Eladó egy Pana NV-GS75 3CCD-s, mini DV-s kamera. Hibátlan állapotú, minden gyári tartozékával, eredeti dobozában, plusz tartalék akksival. drnet kukac freemail.hu

rumos14 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 41879

bélyegképek, menürendszer.

ha a célod pusztán a felvétel achiválása, elég az mts file.

Előzmény: Morthond (41876)
rumos14 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 41878

elkelt.

Előzmény: rumos14 (41873)
Ybrik Creative Commons License 2011.02.07 0 0 41877

Manfrotto 503-as videófej eladó 40e

30/470 21 77

Morthond Creative Commons License 2011.02.07 0 0 41876

Egy AVCHD-ben rögzítő Panasonic kamera felvételeit akarom elarchiválni.

El kell tennem az egész AVCHD könyvtárat, vagy elég lesz csak az MTS fájlokat?

Egyáltalán, mi a nyavalya van a többi fájlban?

kepzavarvideo Creative Commons License 2011.02.07 0 0 41875

Kártya elkelt!

Köszi!

Előzmény: kepzavarvideo (41874)
kepzavarvideo Creative Commons License 2011.02.05 0 0 41874

Sziasztok!

Eladó sorba került a vágókártyám, bár gyanitom nem innen találok vevőt rá,  de azért megpróbálom!

LEITCH DPS VELOCITY QUATTRUS kártya+ fém, 19' rackbe építhető csatlakozódoboz LEITC BOB 4400

analóg video bemenet YUV (3xBNC), composite (BNC), S-video

analóg video kimenet YUV (3xBNC), composite(BNC), S-video

analóg key kimenet YUV(3xBNC), composite(BNC), S-video

Referencia (genlock) bemenet/kimenet (BNC)

VITC kimenet

Timecode bemenet/kimenet (BNC)

RS 422 vezérlés (virtuális videomagnóként vezérelhető külső szabványos jog korongról, ill vezérel külső videomagnót)

analóg audio bemenet: XLR, RCA

analóg audio kimenet: XLR. RCA

digitális hang bemenet: AES/EBU XLR, BNC; SPDIF BNC

digitális hang kimenet: AES/EBU XLR, BNC; SPDIF BNC

a kártyában integrált scsi3 UW160 vezérlő van, egy külső és egy belső csatlakozó van a kártyán!

Figyelem, tömöritetlen videomunkához, ha ki akarod használni a kártya tudását, akkor 15.000rpm SCSI UW merevlemez kell, vagy10.000rpm es UW SCSI-kből kialakitott RAID tömb!!! A 7200rpm ATA/SATA nem tudja kiszolgálni a kártyának a full tudását, csak tömöritett video mellett!

A kártya hardveresen 4 tömöritett vagy tömöritetlen videosávot tud, hardveres multieffekttel (3D DME), +6 hardveres grafikai sáv, +8 audio sáv hardveres DSP vel. A Real time és a hardveres, itt tényleg azt jelenti amit mindenhol jelentenie kellene, nem a processzorra terheli a munkát, hanem a kártya számol valós időben! Természetesen több sáv is használható de ott már számoltatni kell!

Vezérel szabványos stúdió videomagnót (BetaSp, Digitalbeta, DVCAM...) RS 422 -őn keresztül, illetve szabványos bármilyen jogkoronggal vezérelhető a szoftver, képes bejátszóként is működni, mint virtuális videomagnó, a lineráris vágórendszerek képesek vezérelni!!!

Amit adok hozzá:

Quattrus driver/application CD

VelocityQ 8.1 vágószoftver eredeti install CD

Eyeon DFX+ kompozitáló/effekt/animátor eredeti install CD

tutorial CD-k a velocityQ hoz és a eyeon hoz, illetve user manualok

100% os technikai állapot, a bob. tetején pár apró karc, és a a rackbe fogató csavarok nyoma. NEM egy sima capture kártya!!!

Hardver igénye nem irreális, mivel a kártya hardverből dolgozik! P4 3Ghz -el megelégszik, egy stabil alaplapban (64bit PCI csatlakozása van), és egy radeon 9800 elég mellé! Csak a merevlemez ami minél gyorsabb legyen, SCSI-t ajánlják hozzá, be lehet szerezni nem irreális árakon azt is! Javaslom ha valakinek megnyeri a tetszését, hogy egy használt szervert vegyen alá, amiben ott vannak a SCSI lemezek! A scsi csak a munkára kell, egyéb adat, archiv dolgok tárolására inkább a költséghatékonyabb sima SATA/PATA merevlemezt ajánlom!

A mailcimem nyilvános, de a fórumot is nézem!

Árat nem irok, az új árának a feléből is 0km es autót lehetett venni, de a mostani értéke sajnos ennek a töredéke! Ajánlatokat minden esetben megfontolom, profi SD (DSR300, JVC GY-5000 körüli... vagy félHD JVC GY-HD100/200 szerű) kamera csere szóba jöhet (igen fél éve itt adtam el a sajátom, de most ismét kell)!

rumos14 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 41873

Panasonic HDC-SD1 videókamera eladó. Szép állapotban, dobozt leszámítva minden tartozékkal, távirányítóval.

Ez volt a Pana első memóriakártyára rögzítő HD videókamerája. 3CCD, könnyű kezelhetőség (nem érintőképernyős), 5.1-es mikrofon, külső mikrofon csatlakozási lehetőség, Leica optika, normális fogás - ezek jellemzik, és ezek miatt tartom jobbnak a ma kapható olcsó HD kameráknál.

Ára: 80.000 pénz, helyileg Budapesten található.

Ladila Creative Commons License 2011.01.31 0 0 41872

Végül is nem feltétlenül kell, mert összekötheted számítógéppel, vagy ha olyan tévéd, akkor az is le tudja játszani ezeket a filmeket, de az tény, hogy ehhez mindenképpen vincseszter kell, vagy olyan tár, ami elég gyorsan olvasható. A másik ötletem, hogy a kamera memóriakártyájátról is lejátszhatod a filmet, de azon tárolni elég költséges dolog lenne. A HD lejátszó már bőven 20 alatt van, ha utánakeresel. Persze nagy a szórás.

Előzmény: Törölt nick (41868)
D. NAGY Creative Commons License 2011.01.30 0 0 41870

Köszi a segítséget, de nem beszélem a nyugati nyelveket, én még oroszt tanultam (da az sem megy).

Majd érdeklődöm máshol.

Előzmény: Törölt nick (41864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!