letöltöttem az újabb részt. mondhatni totál The Last Jedi másolat az egész epizód, az ormányos szipózó micsodákkal, a tengeres ismeretlen bolygóval, az OT-t továbbra is lehugyozó történésekkel, mint ez a sötétoldalra csábítósdi 1.0. egyszerűen förtelem. az űrhajós külső cgi-k tényleg direkt ilyen bazigagyik? nekem a Serenity jutott eszembe róla, amit köztudottan visszavitt sörösüvegek díjából forgatták.
"1. Ez értelmetlen, ha valami kizárja az Erőt, akkor az nem csak egyirányú."
Annyi értelmetlenség van benne hogy megszámolni sincs értelme. Ráadásul a rajongók 1 másodperc alatt észreveszik a hibákat, annyira szar amit írnak. Ezek vagy gondolkodásra alkalmatlan idióták, vagy egyszerűen nem érdekli őket, mert szarnak a rajongókra. #whiteslavers
Nagyon valószínűtlen, hogy a Lost 20 egyike lenne, túl fiatal ahhoz, hogy hosszú évekkel ezelőtt mester legyen. Valószínűleg Rwoh padawanja volt, és megkísértette a sötét oldal, összecsaptak és halottnak hitték.
Egyébként minden jel arra mutat, hogy Qimir régi mester Vernestra volt, legalábbis a hátán az a seb nagyon olyan, mintha megostorozták volna.
Elméletileg létezik olyan, hogy "High Republic rajongó" - gondolom néhány tucat ember -, kíváncsi vagyok mit szólnak ahhoz, ha a High Republic eddigi hőséből Headland gonoszt farag majd. Mindenesetre messze a legunszimpatikusabb szereplő, úgyhogy eléggé előkészítik ezt a "csavart".
Ez néhány napja még nem volt benne a Wookiepediában, most írták hozzá.
Teljesen érthetetlen, hogy miért védene a cortosis a telepátiától, hiszen az Erőtől nem véd, márpedig a telepátia is erőhasználat. Egyszerűen az írók Magneto sisakját másolták az X-menből, anélkül, hogy átgondolták volna, hogy ennek van-e értelme a SW-ban.
Nem tudom, hogy Acolyte fanok ezt is átírták-e azóta :) de elvileg ez a Cortosis valami EU-ban kitalált cucc és képes erre is.
Cortosis was a metal that had a very high energy absorption rate and transmission coefficients, which allowed even the energy of a blaster bolt to be dissipated upon contact. One of the strongest minerals in the galaxy, cortosis could even withstand the blow of a lightsaber and briefly short out its blade. It could also redirect the heat of explosions, as discovered when GeneralAnakin Skywalker attempted to collapse the entrance of a cortosis mine, and the resulting explosion breached through Mokivj's crust.[2] Apart from its physical properties, cortosis could also affect a Force-sensitive's ability to use the Force, as helmets made from the material isolated the wearer's thoughts and prevented others from sensing them.
Igen, azt mondta, hogy kizárja az érzékeket, de engedi az Erőhasználatot. Ehhez képest az előző részben valamiért kiderült, hogy a sisak azt is blokkolja, hogy mások olvassák az elméjét. Miért? Nem tudni...
Ez nem logikus. Abból, hogy Mae ott van, Sol csak annyit tudhatott, hogy Osha máshol van. Semmiből nem tudhatta, hogy a mester túlélte a rovartámadást és hogy elvitte Oshat.
Kizár minden érzéket, csak te vagy és az Erő - ezt mondja.
Nekem teljesen úgy jött le az előző részből, hogy Qimir tud a cseréről. Ha Sol rájött, hogy ő Mae és nem Osha, akkor sejthette, hogy valami gond van és nem haltak meg.
1. Ez értelmetlen, ha valami kizárja az Erőt, akkor az nem csak egyirányú.
2. Ez tudjuk, hogy nem igaz. Nem Qimir találta ki a cserét és ezt Sol nem is tudhatja. Sol ugyanakkor pontosan tudja, hogy Qimir és Mae már nem dolgoznak össze, hiszen az 5. rész jelentős részében megpróbálta megölni (emellett viszont le is vágta róla a bilincset, aminek megint nem volt semmi értelme).
1. Szerintem úgy értette, hogy egyirányú a dolog. Kintről nem enged be semmit, a sisakon belül maradsz az Erővel és érzéseiddel. Ha nem lenne kifelé ható Erő, akkor nem is látna benne semmit/senkit, mutatják is belülről.
2. Onnan, hogy Mae volt vele, szóval a mester találta ki a csereberét/átverést.
He-he, olvasgattam egy kicsit a neten és rögtön fel is hívták a figyelmemet két óriási baklövésre:
1. Smilo Ren azt mondja, hogy a sisak mindent kizár, kivéve az Erőt. Ehhez képest az előző részben még azt is megakadályozta, hogy Sol olvassa az elméjét, tehát az Erőt is kizárta.
2. Sol az epizód végén azt mondja, hogy elmennek megtalálni Mae mesterét és megmentik Oshát. Pontosan honnan tudta, hogy Mae mestere még életben van és elvitte Oshát?
"a félelmem az, hogy ezt is elnyújtják, alig lesz benne látványos Thrawn stratégiai lángelméjét bemutató csata, ami pedig a Zahn könyvek egyik fontos része volt."
Az Ahsoka-sorozatban Thrawnt komplett idiótának ábrázolták, úgyhogy ettől aligha kell tartanod... :)
Az Andor azért elég részletesen építkezett ahhoz, hogy ne férjen bele egy filmbe. A felkelés története a New Hope-ig azért elég hosszú sztori.
Az Ahsoka, ha komolyan veszi a Thrawn történetet, az sem lehet túl rövid, bár ha nem is egyetlen, de két filmbe azért beleférne. Persze a félelmem az, hogy ezt is elnyújtják, alig lesz benne látványos Thrawn stratégiai lángelméjét bemutató csata, ami pedig a Zahn könyvek egyik fontos része volt.
Ironikus módon a Mandalorian sem férne bele, mert az meg sokáig inkább Star Trek szerű 80-as évekbeli kaland vonalat vitt, mindenhol volt egy kis történés aztán mentek tovább, csak a végére próbáltak valami végcélt belecsempészi Grogu utaztatásán kívül, persze az is beszédes, hogy mégis egy filmmel akarják lezárni.
Igen, az Obi-wan is beleférne egy filmbe. Bár az R1 bőven elég volt New Hope előtti spinoffnak.
Valószínű beszartak a Solo kudarca után és úgy gondolták, ezek a híg sorik biztonságosabbak pénzügyi szempontból, de szerintem így utólag mindenki szívesen becserélné az eddigi sorikat akár még Solo színvonalú spinoffokra is.
Egyébként nem tudom, hogy észrevettétek-e, de a Disney-érában az utóbbi 10 évben szigorúan tilos szexi módon ábrázolni egy női szereplőt, mert az a csúnya male gaze lenne, de az összes Marvel-filmben és most már a SW-ban is rendszeresen félmeztelen kigyúrt férfiakat mutogatnak, mert a female gaze ezek szerint megengedett...
Abban biztos vagyok, hogy a végén felbukkan majd egy igazi Sith és eltakarítja a nyomokat. Plagueisnek valahogy kötődnie kellene a sorozathoz, hiszen itt is az Erőn keresztül teremtettek életet, de itt még túl fiatalnak kellene lennie ahhoz, hogy Sith mester legyen (hacsak nem változtatták meg újra az eddigi idővonalat, Ki-Adi-Mundihoz hasonlóan).
Az viszont lehetetlen, hogy Mae Jedi legyen, már mindenki elfelejtette, hogy HIDEGVÉRREL MEGGYILKOLT KÉT JEDI MESTERT?!?!?!
Az ikrek sorsa közös lesz, mert egyértelmű, hogy a Rise of Skywalkeres force dyad koncepciót hozzák be ide, tehát közösen kell valamit csinálniuk.
"Ebből az egészből egy másfél órás spinoff filmet lehetett volna csinálni, semmi olyan nincs benne, ami a sorozat formátumot indokolja, csak a Disney előfizetések."
Ez bármelyik másik disneywars sorozat kapcsán is bátran kijelenthető.
Qmir csak egy sima szökevény jedi ezek szerint, aki ismeri a sith praktikákat...
Most néztem egy videóban, hogy állítólag a Darth Plagueus könyvben egy hasonló cortozis ásvánnyal teli bolygóra mennek, és ezen az "Unknown Planet"-en is ott volt egy telér a barlangban.
Nem saját tipp, de elképzelhető végkifejlet szerintem:
"Qimir, a former Jedi apprentice turned rogue, is killed by Plagueis in the final episode, along with Vernestra and Osha, effectively concealing the Sith's presence all along. Mae kills SoL and survives, eventually becoming a Jedi. SoL takes the blame. The end."
Nekem is nehezemre esett végignézni. Ebből az egészből egy másfél órás spinoff filmet lehetett volna csinálni, semmi olyan nincs benne, ami a sorozat formátumot indokolja, csak a Disney előfizetések. Légyszi ne jósolj már semmit, mert így pláne unalmas lesz :D
Egy újabb végtelenül gyengén megírt rész, olyan csigalassúsággal haladt az epizód, hogy kétpercenként az órámat néztem.
A jedi mesternek több óra kell, mire leesik neki, hogy nem a saját volt tanítványával van egy térben. A transmitter mindig a dramaturgiailag fontos pillanatokban működik hibásan, Sol mester képtelen annyit elmondani, hogy itt volt valaki, aki Sithnek hívta magát és ő ölt meg mindenkit.
Az előző részben még próbáltak nagy érzelmi körítést kapcsolni Pip "halálához", most simán letörlik.
Az epizód retraumatizált ezzel a rengeteg egyértelmű Last Jedi utalással, hasonló helyszín, porgokat helyettesítő lények, hasonlóan értelmetlen "filozofikus" párbeszédek.
Osha, akinek két jó barátját is megölte a wannabe Sith, 5 percnyi beszélgetés után kész arra, hogy átálljon a Sötét Oldalra (ezt mondjuk már korábban megjósoltam).
Qimir magyarázatából kiderült, hogy most már szinte biztos, hogy nem Sith, hanem volt Jedi, aki valószínűleg a Jedi Archive-ban olvasott a Sithekről. (Ilyen egyébként volt már az EU-ban.)
Gondolom a végén felbukkan majd egy igazi Sith is, aki megpróbálja eltüntetni a nyomokat és aztán mindent Solra lehet majd kenni.
Érdekes epizód volt, várom az utolsó két részt - ezt a korábbi SW sorikról nem mondhattam el (bár a Manalori-Bobba Fett szériából csak az első évad volt meg).
Gondolom Vernestra lehetett Qmir mestere, vagy legalább is tőle származhat a sebhelye.
A következő - utolsó előtti - rész lesz a visszaemlékezős epizód. Eddig azt hittem Mae vagy Qmir vagy az egyik túlélő boszorkány verzióját halljuk majd, de a jelek szerint Sol fogja elmondani ami nyomja a lelkét.
Érdekes volt a jedik helyszinelése, tetszett. Qmir és Osha beszélgetései is. Persze kicsit közhelyes, meg nem túl sok konkrétum, de tetszett.
Továbbra sem vagyok benne biztos, hogy Qmir sith lenne.
Egy első randin cégtitkokról beszél a csávó? Hát fura.
Egyébként bármennyire is utálnivaló a Disney, nekem az is baromira unszimpatikus hogy már minden második youtuber ezt lovagolja meg, és jó kis pénzt keresnek a hetek óta tartó fikázással...