Keresés

Részletes keresés

Platon Creative Commons License 2020.12.20 0 0 23314

Egészen biztos lehetsz benne. Ő lesz a Section 31 sorozat sztárja.

Sajna szerintem a karikatúra szerűen erkölcsös és jó ST karakterek eléggé elfáradtak, amit ebből ki lehetett hozni azt már kb. kihozták. A romlott és gonosz karakterek sokkal érdekesebbek. 

Előzmény: HPéter1978 (23311)
Platon Creative Commons License 2020.12.20 0 0 23313

Előzmény: kaviat (23312)
kaviat Creative Commons License 2020.12.20 0 0 23312

nem ugrott be, pedig nemrég néztem újra a TOS-t

Előzmény: Empok Nor (23308)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.12.20 0 0 23311

Nem innék előre a medve bőrére.

Majdnem biztos vagyok benne, hogy látjuk még egy másik főcím alatt.

Amúgy lassan az az ember érzése: a sorozat arra van hogy megágyazzon a spin-offoknak.

Előzmény: ron89 (23304)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.12.20 0 0 23310

Nekem is lejött, hogy nem véletlen osztották Sonequa Martin-Green-re a sorozat főszerepét.

Tud ő játszani, ha írnak neki szerepet.

Előzmény: Empok Nor (23309)
Empok Nor Creative Commons License 2020.12.20 -1 2 23309

Ezúttal legalább olyasmit vettek elő, amit a tényleges régi rajongók ismertek és nem a popkulturális Klingon-Enterprise-Tribbli-Spock tengelyen mozogtak.

De bármikor becserélném az őrzőt egy jól megírt történetre vagy szerethető karakterekre. A legrosszabb az volt, hogy szinte minden szereplőnek érdekesebb és élvezhetőbb a tüköruniverzumbeli változata, főleg Michael, aki csak itt nem nyivákol folyton. Még az egyenruhák is jobbak, mint a másik univerzumban...

Empok Nor Creative Commons License 2020.12.20 -1 0 23308

Egyik sem. Az Örökkévalóság őrzője, a kapu volt benne, a The City on the Edge of Forever epizódban. Ne mondd, hogy nem tudod melyik az, mert az az egyik legismertebb és legjobb epizód a Star Trek történelemben.

Előzmény: kaviat (23307)
kaviat Creative Commons License 2020.12.20 0 0 23307

Carl melyik TOS részben volt ? most nem ugrik be..

Előzmény: Platon (23302)
kaviat Creative Commons License 2020.12.20 0 0 23306

Lorca-nak örültem volna, de talán azért nem rakták be, mert ahhoz túl nagy szereplő, hogy 5 percet mutogassák, hogy kis morgolóddás után újra megölje a császárnő.. ez a terrán ív szerintem itt most csak egy rövid pörgés volt az első szezonhoz képest..

Előzmény: ron89 (23305)
ron89 Creative Commons License 2020.12.19 0 1 23305

"a mostani részben talán csak Culbert terrán verziója tetszett, olyan igazi mengelés ívet kapott"

Ha jól emlékszem nem is szólalt meg a két rész alatt, de a nézése is elég ijesztő volt.

Azt hittem Lorca is megjelenik majd, az előző részben kb. 5 percenként elhangzott a neve.

Előzmény: kaviat (23301)
ron89 Creative Commons License 2020.12.19 0 1 23304

Hát igen Captain Killy dögös kis nőszemély, ez a pszichó vonal jól állt neki.

Végre eljött az a pillanat amire vártam, bye-bye!

Előzmény: HPéter1978 (23303)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.12.19 0 1 23303

Más pozitívumot most így hirtelen nem tudnék mondani

Spoiler nélkül, csak annyit, hogy végre kapott játékidőt a hídszemélyzet.

Owosekum és Rhys talán összesen nem szerepelt annyit a két és fél évad alatt, mint ebben a dupla epizódban.

Tillynek meg baromi jól állt ez a szerep.

Előzmény: Platon (23302)
Platon Creative Commons License 2020.12.19 0 1 23302

Elég nagy fan service volt a tegnapi rész, bár mondjuk én már múlt héten is gyanítottam hogy ki is lehet Carl. Elég egyértelmű utalások voltak. Csak a bolygó nem stimmelt. 

Nekem mindig is az volt a kedvenc TOS részem. Nem spoilerezem el hátha még nem látta valaki. 

Más pozitívumot most így hirtelen nem tudnék mondani, ellenben megint voltak könnyek.

kaviat Creative Commons License 2020.12.19 0 0 23301

a mostani részben talán csak Culbert terrán verziója tetszett, olyan igazi mengelés ívet kapott (plusz landri-nak örültem). de bevallom, eddig nem győzött meg a harmadik évad. az elsőben ott volt Malfoy papa, plusz itt még a terrán univerzum nem vált totál unalmassá, ami a harmadikra lett. a másodikban spock tetszett és pike is visszahozott valamit a régi jó fej kapitányokból, volt egy kis epikus ív az AI-vel való harc miatt. itt egyenlőre nem tudom mi lesz..

ha jól értettem, majd a császárnő jól visszamegy rendet rakni, hogy a tükör univerzum ne váljon le normálról. itt persze megint lehet majd egy alternatív idővonalat behozni

ron89 Creative Commons License 2020.12.15 0 1 23300

"ha az lesz a vége, hogy megszabadulunk a császárnőtől."

Úgy legyen. Remélem marad ebben az alternatív tüköruniverzumban, vagy a fene tudja hova küldte a CSI-os fickó. Kicsit unom már, hogy minden szereplő ajnározza a jó öreg Phillippa nénit, pedig mást se csinál, csak mindig mindenkit sérteget a pszichopata, tőmeggyilkos császárnő.

Én biztos nem ölelgettem volna a transzportálás előtt, hanem inkább pezsgőt bontottam volna, hogy végre eltakarodik. :)

Előzmény: TtK (23291)
BVNG25 Creative Commons License 2020.12.15 0 1 23299

Egyet kell értenem, sajnos.

És még egy döntő dolog: a tudomány szerepének devalválása-karikatúraszerűvé degradálása.

Hogy itt "vörös angyalokat" kergetnek az Univerzumban, aki ráadásul Spock nővére......meg gombahálózaton közlekednek a világegyetemben, az a döntő "tudományos felfedezés". Az epizód fő konfliktusát  úgy oldották meg a 8.-ban, hogy a két ürge összekapaszkodik, és azt mormolják-üvöltik percekig, hogy "szent bent, szent kint, szent vagy , szent lótúró". ?????? Egy Z -kategóriás fantasy-filmbe való.

Ha ezzel valaki a Star Trek valódi évtizedeiben jött volna elő, kiröhögték volna. Most meg komolyan ilyennel etetik a nézőket, lenyomják a torkukon.

Előzmény: Empok Nor (23298)
Empok Nor Creative Commons License 2020.12.15 -1 1 23298

Az az igazság, hogy nagyon sok okot emlegettünk már az utóbbi években, hogy pontosan mi nem működik a sorozatban, de ha a legvégső pontig eljutunk, akkor a valódi ok borzasztóan egyszerű: rosszul van megírva. Ilyen egyszerű, nem tudnak megírni egy történetet, ami hihető, átélhető, illeszkedik a Star Trek világába, nem tudnak kreatív, egyedi történetet és jó párbeszédeket építeni, nem tudják a természetesség érzetét kelteni, hogy élő-lélegző embereket látunk, akik szimpatikusak a hétköznapjaikban. És sokan azt írják, hogy a régi rajongóknak az a baja, hogy ezzel most már, valami újat csináltak... pedig a valóság épp ennek az ellentéte.

Ezek az írók 0 százalékot kockáztattak, gyakorlatilag fogták az alap, popkultúrában is ismert Trek dolgokat (vulkániak, klingonok, Spock, tribblik, stb.) és ebbe a keretbe helyeztek egy teljesen klisé történtet. Valójában az első két évad is ez, ugyanattól a "betegségtől" szenved, mint annyi mai sorozat: összefüggéstelen, össze-vissza kapkod, a kérdések fele nincs megválaszolva, magyarázatlanul marad a dolgok nagy része, tele van lyukakkal és logikai bukfencekkel. Nem tudják rendesen megírni, ez történik. Valójában még annyi kockázatot sem vállaltak, hogy leadjanak egy régies Star Trek sorozatot: ők egy mai tucat sorozatot akartak, a nem Star Trek rajongóknak. Nem abban tér el ez a régiektől, hogy valami nagy újítás lenne, hanem pont hogy ugyanolyan lett, mint bármely másik sorozat. Nézd meg, sok mai sorozat van, ahol ennyire mesterkéltnek és lélek nélkülinek tűnnek a karakterek.

Kockázat és újítás volt mikor pl. a DS9-ban jött Vic Fontaine, vagy mondjuk egy teljes epizódot a baseball-ról. Ezekre azt mondom, hogy kreatív, szokatlan, bátor húzás. Ez a Discovery ezzel szemben nem újított szinte semmit. Saru képessége pár rész után unalmas lett és meg is szabadultak ettől. Még egy valamire való új fajt sem tudtak összehozni. A klingonok nem azért változtak meg, mert ezzel újítottak rajtuk, nem hanem ezzel "menővé" tették őket az amerikai mai fiatok számára. Nem a kultúrájukon tettek valami kreatív változtatást, újítást mondjuk, hanem csak kemény szörnyekké tették őket, hogy félelmetesek legyenek. Annyira olcsó.

Előzmény: BVNG25 (23297)
BVNG25 Creative Commons License 2020.12.14 0 0 23297

A régi sorozatokban ott voltak azok a karizmatikus és erős főszereplők, Kirk, Spock, Picard, Janeway, Kira, de még az alacsonyabb rangúak között is McCoY, Seven, B'Elanna stb. Nem volt hiány karizmatikusságból, vezéregyéniségekből. Mellettük nem volt baj, szinte természetesnek hatott, hogy a Csillagflotta megjelenő főnökei hivatalnokoknak tűnnek.

De a Discovery éppen az erős, karizmatikus iil. vezéregyéniségek egyéniségek hiányától szenved alapvetően. Nincsenek benne olyan húzó-karakterek, akik miatt a Star Treken felnőtt emberek nézni akarják, várják az újabb epizódokat.

És most, amikor végre megtalálják a 30.századi Csillagflottát, természetesen adódik, hogy behozzanak új karaktereket, például a Csillagflotta akkori főparancsnokát. De akkor legalább ő legyen olyan vezéregyéniség, ami miatt újra beleélnénk magunkat ... ez egy dramaturgiai gólhelyzet.

De ezt is kihagyják, úgy látszik.

Előzmény: HPéter1978 (23296)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.12.14 0 0 23296

Saruból lassan, lépésről lépésre jó diplomata kapitány válik.

Picardtól még messze van, de alakul.

Vance Admirálisnak az utolsó részben volt egy párbeszéde, amitől elgondolkodtam, hogy talán mégse kártyán nyerte a rangját.

Amúgy visszagondolva a korábbi sorozatokra, egyik Admirális se volt vezéregyéniség.

Mind íróasztal mögé való volt, még Ross is.

Előzmény: BVNG25 (23295)
BVNG25 Creative Commons License 2020.12.14 0 0 23295

Burnham maga 1 tragédia, mint főszereplő.

Saru meg sótlan, jellegtelen, unalmas karakter, aki méltatlan a nagy kapitány-elődökhöz. Persze ilyen maszk mögül nehéz szuggesztíven játszani, de attól még a tettei, mondatai lehetnének erősek, izgalmasak.

És akkor végre megtalálták a Csillagflotta maradékát, amit a vezető admirális testesít meg.

Milyen karakter ez az új admirális? Erős, akire oda kell figyelni?Vezéregyéniség?

Amennyit én láttam belőle, frászt. Ő is sótlan, karizma nélküli.

Előzmény: asolyom (23294)
asolyom Creative Commons License 2020.12.14 0 0 23294

Elvileg pont az lenne a különleges, hogy az első Trek, ahol nem a kapitány a főszereplő. Hogy ez bevált-e? Hát nem mindenkinek....

Előzmény: BVNG25 (23293)
BVNG25 Creative Commons License 2020.12.12 0 0 23293

És meglepődve realizáltam, hogy Saru lett a kapitány. nem csak olyan helyettes, amíg az igaz felépül vagy visszajön a küldetésről.

Szóval a Saru-karakter lenne Kirk, Picard, Janeway utóda. De ennek 1 érdekes mondata nem volt, egy imponáló, felvillanyozó cselekedete vagy gesztusa sem azon részekben, amiket láttam. A helyzetekben szükséges mondatokat, tetteket csinálja, unalmasan, klisékkel, kiszámíthatóan.

Hülyén lóbálja  a karjait maga körül, miközben megy. Ennyi a jellegzetessége.

BVNG25 Creative Commons License 2020.12.12 0 0 23292

Próbálom jóindulattal nézni a 3. évad részeit, de kilátástalan.

Ilyen párbeszédekből áll például az utolsó rész, amit láttam:

"-Ha lenne idő, megmérgezném a gyerekeit!

- Ha lenne időm, volnának gyerekeim." - a hajóorvos meg a rejtélyes főszereplő között.

Hülye, hatásvadász, logikátlan thriller-akciófilmet csináltak a szeretett Star Trekünkből.

Tengeri sáskák eleszik a bolygó népe elől a kaját és a növényeket. Ezt a konfliktust sikerült kieszelniük az íróknak-producereknek az egész rész témájának. Ugye, milyen eredeti? Bár mintha némely 3000 éves könyvek is tartalmaznának már ilyesmit. De Kurtzmann azokat bizonyára nem olvasta soha, nem tudja hogy nem új ötletről van szó.

TtK Creative Commons License 2020.12.12 0 0 23291

Szerintem szörnyű volt. Ha lenne hajam, most kihullott volna.. :/

Egy dolog mentheti csak az ámokfutást, ha az lesz a vége, hogy megszabadulunk a császárnőtől.

Előzmény: seci (23289)
HPéter1978 Creative Commons License 2020.12.11 0 1 23290

Ha jól értem a 3. évad forgatása előtt?

Előzmény: tippancs (23288)
seci Creative Commons License 2020.12.11 0 0 23289

Kezd egesz izgalmassa valni az S03 a Terra Firma-val!

-seci

tippancs Creative Commons License 2020.12.11 0 0 23288

A forgatás előtt szült.

BVNG25 Creative Commons License 2020.12.11 0 1 23287

Előzmény: Kard (23284)
BVNG25 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 23286

Ugye?

Előzmény: Kard (23284)
BVNG25 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 23285

Na de a változás tűnik fel. Az első évadban még normál testalkatú hebrencs volt.

Burnham Miklósnak a könnyszervei fejlődtek ki az eltelt időkben, Tillyből meg rozmár lett.

Előzmény: seci (23282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!