Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.17 0 0 5006

MA ESTE 19 órától

:o)

Megközelítése: http://www.kisborostyan.hu/kapcsolat.html

Előzmény: cirrocumulus (4953)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.13 0 0 5005

Köszönöm a részletes infot! Úgy látom, Te mindent tudsz róluk :)

Előzmény: cirrocumulus (5004)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.12 0 0 5004

Ja, az csak elírás.

Ha a címek alatt megnézed a borítót, ott "Én öltem meg..."-ként szerepel a cím.

És most vettem csak észre.........

Veled jubilál a Solaris Fórum!

Veled értük el az 5000. hozzászólást :o)))

Cabaret Acoustic

Igen, június 29-én volt a Klubrádió fennmaradásáért rendezett sokfellépős Hadd szóljon! koncert a SYMA Csarnokban.

Ezen Erdész Robiék is felléptek a Kis ember c. számmal!

Más felállásban és másfajta, de szintén zseniális előadással!

Ullmann Zsuzsa és Kollár Attila nem értek rá aznap este (Attilának a saját zenekarával, az INVOCATIO-val volt akkor koncertje), így őket Szirtes Edina pótolta egyszemélyben :o)

Edina is nagyon jól énekel és Attila fuvolaszólamait Edina ízes hegedűjátéka helyettesítette!

Basszusgitáron pedig László Zsolt, a Nemzeti Színház művésze debütált aznap este.

Tehát a fellépők ebben a formációban:

- Szirtes Edina (ének, hegedű)

- Gerendás Péter (akusztikus gitár)

- Szentmihályi Gábor (dob)

- László Zsolt (basszusgitár)

- Erdész Róbert (szintetizátor)

Előzmény: NemKellAZászló (5002)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.12 0 0 5003

..és ugye a "Kis ember" végén az "elszálltak az évek" meg a NB-s Tangó-ra asszociál (..."Látod most tévedésből elszálltak az évek."...).

Szóval valami őrület az a dal, na :)

NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.12 0 0 5002

Jajj, el is felejtettem kérdezni: A Solaris  honlapon a Cabaret számok között a Lora Palmer-est úgy írták, hogy "Én ötlem meg ...". Ez elírás, vagy tényleg így van a szám címe eredetileg :) ?

Előzmény: cirrocumulus (5000)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.12 0 0 5001

Nagyon izgalmasan hangzik, nagyon várom azt a meglepetést!

A fb oldalt megnéztem, köszönöm! Jó, hogy van nekik ilyen is :)

Úgy tudom, hogy most nyáron volt fellépésük is, bár nem egészen tudom követni, hogy ki kivel van, de ahogy kivettem, talán Cabaret Acoustic felállásban a Hadd szóljon koncerten júliusban. Ott lehet tudni, hogy kik voltak a fellépők?

A gyufaárus lányos mese miatt meg kerüljön csak a szemem elé az az Andersen nevű csóka :))))) (Ezekre meg nem tesznek 18-as karikát, mi... :) )

A "Kis ember..." akkora telitalálat, hogy nem is tudom mi volt ennyire átütő, komolyan megáll tőle az eszem.

Ha jól vettem ki, egy-két dalszövegből van áthallás korábbi/későbbi számokba/ra/hoz, pl. a "várnak a hídnál" valamiért nagyon foglalkoztathatta a szövegírót. (N.Bld-nél a "várnak a hídnál az éj katonái", hogy az "Állok a hídon"-ról ne is beszéljünk.) Volt még egy ilyen (szerintem) áthallásos rész, a "Szép lassan elhülyülök" később szerintem a Moziklip-es NB "Álmainkra vigyáz a biztonsági zár"-ral "szövődik" össze (Ott: "hosszú lesz a nyár, ma arról álmodunk"), de lehet, hogy ez is csak afféle hályogkovácsolás :)

A "Védj meg engem önmagamtól" önmagában is jó összetett, de a végén a lezárás nagyon súlyos.

A "Mer' te mindig sírni akarsz" meg így évek múltán is nagyon ütős, emlékszem, egy időben sokat ment rádiókban is.

Nem akarom itt amatőrként elemezgetni, de mindegyik szám egy kis műremek, és a többi Solaris / NB-hez hasonlóan örök darabok, nem tudnak avulni.

Remélem nem baj, ha Solaris topicon NB fankodok, de szerintem ez a Solaris gyökerű "bokor" szerintem a magyar félkomoly-zene történelemnek úgy, ahogy van egyben valami meghatározó darabja, amit szeleteiben talán meg sem lehet érteni.

PS: A "Kis ember" szövegéről először azt hittem, hogy egy József Attila ismeretlen, mert állandóan a "Tudod, hogy nincs bocsánat"-ra "rezonált" nálam :)

Aki ilyen szöveget tud írni, annak én megítélek egy Kossuth-díjat, vagy valami hasonlót.

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.12 0 0 5000

Szia :o)

De jó, hogy Te is idetaláltál!

"előbb-utóbb szinte minden leginkább kedvelt zenémről kiderült, hogy ami nem Mike Oldfield az vagy Solaris, vagy Solaris-gyökerű"

:o)))

Ezt olvasni a mi szívünknek is nagyon jó érzés!

Hát még a Solaris-tagoknak :o)

A CABARET lemez sokunknak nagy kedvence itt is!

A lemez minden zenéjét és dalszövegét Erdész Róbert írta.

A Facebook-on külön Cabaret-oldal is van :o)

Nézz itt körül:

http://hu-hu.facebook.com/pages/CABARET/209572355746514

HAMAROSAN...............

Nagyon nagy Cabaret-meglepetésben lesz részünk........ :o)

Gyere vissza gyakran :o)

Előzmény: NemKellAZászló (4998)
localhost Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4999

"Van, hogy a dolgok összejönnek, semmi sem sikerül

Úgy vágyom már a nagy dolgokra, de nem megy így egyedül

Arra gondolok néha, fejreállt a világ

Minden itt körülöttem BÖRLESZK - semmi más "

LINK : http://bit.ly/tJgv1Y

Előzmény: clavicula (4997)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4998

Elnézést, hogy belekotyogok, de van legalább két Solaris dalrészlet, ami rendszeresen (naponta többször is!) hallható rádióban, ha a Cabaret-ék "Mer' te mindig sírni akarsz"-a és "én öltem meg Lora Palmer" részletei ide számítanak. (Úgy láttam a Solaris honlapon, hogy magukénak érzik a Cabaret-et, teljes joggal.)

Mint kóbor Solaris-fan (előbb-utóbb szinte minden leginkább kedvelt zenémről kiderült, hogy ami nem Mike Oldfield az vagy Solaris, vagy Solaris-gyökerű), csak  gratulálni tudok az eddigi teljesítményükhöz, és várom az újabbakat.

Előzmény: burgerbalázs (4976)
clavicula Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4997

És szép közös emléktáblád lesz velem:
Itt öltük egymást, hogy béke legyen.

localhost Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4996

Tegyük hozzá: a Te véleményed szerint.

Én ezt másként látom.
Ami a legfurcsább, hogy az utóbbi hetek cirkuszverieté műsorából pont a bohócot kellett kiválasztanod, hogy a torkának ugorj vagy hogy stílusosan fenékbe billentsd, pedig nem ez a bohóc a legrosszabb produkció az előadásban. (maradjunk abban, hogy szerintem)

Előzmény: cirrocumulus (4995)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.12 0 0 4995

localhost, nem értelek félre.

Semmi előremutató és pozitív gondolat nincs a hozzászólásaidban:

egyértelműen gúnyos és cinikus vagy a SOLARIS felé :o(

És ez Tőled nagyon fájó és szomorú!

Előzmény: localhost (4993)
clavicula Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4994

A zenekarnak,aki Solarist játszik, köszönet a mai estéért! Nagyon jók voltatok!!!

localhost Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4993

Sajnálom!

Félreértesz.

Immár sokadszor.

Belőled a harag beszél, belőlem a csalódottság :(

Előzmény: cirrocumulus (4988)
altos Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4992

Akkor meg is kéne szívlelni! Én nagyrészt kimaradtam az eseményekből, de az biztos akár pro akár kontra nagyrészt nem e szerint szólnak hozzá egyik oldal bajnokai se...

Előzmény: cirrocumulus (4991)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4991

Szia :o)

Ez viszont nagyon szép és megszívlelendő hozzászólás :o)

Köszönjük!

Előzmény: ülünkahordótetején (4989)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4990

Most vettem észre...... :o(

Jav.: rajongóitokat

(.........) amikor arról írtam, hogy a rajongókat is megalázod :o(

Előzmény: cirrocumulus (4988)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4989

Jézus Krisztus a Hegyi Beszédben (Máté evangéliuma) egy igazán fontos princípiumot hangsúlyoz: igazából nem a látható, hallható szó vagy cselekedet az, ami számít, hanem a láthatatlan, szívből kiinduló motiváció. Ha a motiváció helytelen, mindegy, hogy mit mondunk, teszünk, mégha az helyesnek tűnik is, akkor is helytelen. Szerintem mindenkinek azon kell elgondolkoznia, hogy milyen motivációból ír ide hozzászólást, mert ha a motiváció erőfitogtatás, okoskodás, megalázás, harag, viszály-szítás, elkeseredettség, cinizmus... stb., akkor igazából mindegy, hogy mit is ír valójában, az úgyis rosszra fordul. Jézus szerint az egyetlen helyes motiváció a szeretet, amiből fakad a jóindulat, kedvesség, figyelmesség, öszetartás, öröm, közösség... és a többi.

Vajon melyek azok a fentebb említett motivációk közzül, amelyek méltóak a Solaris nevéhez??? + Amelyek méltóak egy igazi Solaris rajongóhoz? 

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4988

Jah, igen...

localhost, ezt kifelejtettem az előzőből, amikor arról írtam, hogy a rajongóitokat is megalázod :o(

A 4898-as hsz-odban ezt írtad:

"Én már arra sem vagyok büszke, hogy közétek tartozom, topictársaim."

Hát nagyon "köszönöm" a magam nevében, hogy ezt a képünkbe vágtad....

Rendkívül "jólesett" ezt olvasnom :o((( - főként tőled, a Topik indítójától!

Előzmény: cirrocumulus (4986)
Tompoxx Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4987

A béke jegyében:

Solaris T.B. (Tompox) klub és koncert.
2011. november 11. péntek. 20:00 - 23:00
Helyszín: Óbudai Harisnyagyár területeIII., Bogdáni út 1.

Elkészült végre a lemez. Ezen a bulin 3 új számot is játszunk a cd-ről.
Reméljük még az idén megjelenik.

Most nem hívtunk vendéget, mert az új lemezre koncentrálunk,

de játszunk természetesen Solaris számokat is.

Támogatás most is 500 Ft.

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4986

localhost, nem tudom elmondani, mennyire elkeserítenek a gondolataid, amiket itt leírtál……

Tegnap egész nap nem voltam magamnál, reagálni is képtelen voltam arra a sok megalázásra, amit már régebb óta is olvasunk itt Tőled :o(

Megalázod a SOLARIS-t, megalázod a rajongóit!

Hogy írhatsz ilyet, hogy a SOLARIS egy „talán sosemvolt zenekar” és a Live in LA koncert csupán egy „talán sosemvolt zenekar talán sosemvolt koncertje”?????????

A SOLARIS-nak és koncertjeinek még a létét is megkérdőjelezed???

Csupán azért, mert Te ezen nem vehettél részt?

Miközben Neked kézzel fogható emlékeid is vannak a régi SOLARIS koncertekről, hiszen jártál régen a koncertjeikre Te is! Neked nem csupán vágyálom tárgya a SOLARIS, mint sok más, nálad jóval fiatalabb rajongónak! Saját emlékeid vannak Róluk!!!

Hogyan vonhatod kétségbe azt, hogy egyáltalán léteztek???

Vagy Te csak álmodtad pl. a marsbélis planetáriumi koncertjüket? Aztán csak továbbálmodtad ezt azzal, hogy én egyszer átvettem neked ezt a koncertet, elvittem és bedobtam a postaládádba? Aztán álmodban hallgattad végig újra?

Lassan már itt lesz ennek a 10 éves évfordulója....

Ezt írtad a 179-es hsz-odban:

"Ez maga a MISZTIKUM!
A történet a következő.
Korábban már ezeken az oldalakon írtam arról, hogy életem egyik legmeghatározóbb koncertélménye a Solaristól egy valamikori Planetáriumi koncert volt. Ez volt a top!
Nos... bármilyen hihetetlen is, tegnap megkaptam valakitől ANNAK a koncertnek a kazettára rögzített változatát. Mit nem mondjak, tegnap este többször is meghallgattam, ma reggel is az szólt otthon. Kiléptem az erkélyre, hogy megnézzem, hogy kell-e a kocsim szélvédőjéről kapargatni a jeget, amikor majd elindulok.
Az erkélyre lépve a következő megállapítást tettem: " No nézd csak, hogy leszállt a köd". Ennyi!
Ugyanakkor belémhasított a felismerés, hogy melyik szám ment ÉPPEN EKKOR a kazettáról? Elárulom: "Mikor felszáll a köd" a címe.
Misztikum! Vagy csak rajtam kezdenek mutatkozni az ELVAKULT rajongó tünetei?"

A Facebook-os Solaris-kitűződdel meg ne dicsekedj, mert azt hol felteszed, hol leveszed…, attól függően, hogy éppen kiknek akarsz megfelelni (az egyik ilyen levételedet Attila is nagyon szomorúan szóvá tette ott…)

Miért kell Neked pár havonta kihúzni a gyufát?

Nem először játszod el ezt a dolgot:

Neked, mint a topic létrehozójának épp az lenne a feladatod, hogy össszefogd és biztasd a rajongókat akkor is, ha éppen elcsüggedtek a hosszas várakozásban....

Ehelyett feszültséget okozöl, széthúzást szítasz! :o(

Szervezhetnél akár rajongói találkozókat is! :o)

Ha valóban SOLARIS-rajongónak tartod magad!

Már csak azért sem értem a legújabb beszólásaidat a Zenekar felé, mert Attila nemrég adott egy interjút, amelyben egy csomó előremutató dologról számolt be és amelyből hallható az is, hogy a SOLARIS nem egy volt, hanem nagy szerencsénkre egy továbbra is LÉTEZŐ zenekar :o), tele ötletekkel, amelyek jövőre egy vadonatúj album formájában meg is jelennek. És természetesen mindez majd lemezbemutató koncert kíséretében!!!

Szóval, csak ennyit az általad kétségbe vont Zenekarról.

Előzmény: localhost (4978)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4985

q.e.d. :)

Előzmény: burgerbalázs (4984)
burgerbalázs Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4984

Kedves soundchaser!

Gyakorlatilag a süketek párbeszédévé változtatjátok a fórumot. És így valóban alkalmatlan mindenféle eszmecserére.

Olyasmi ellen érvelsz, amit egyikünk sem írt le egyszer sem. Mintha el sem olvasnád, amivel vitatkozol. És ebben nem vagy egyedül.

Ki a fene kritizálta, hogy a Tamásék milyen számokat játszanak?

A probléma azzal van, hogy a Tamás egy napon úgy döntött, hogy ő lesz a Drappsapka zenekar (ami a Gömör Laci zenekara volt szőröstül-bőröstül), aztán a Napoleon Boulevard (amiben odáig 1 tag volt az 5 közül), végül pedig a Tompox-ot is átnevezte Solaris T.B.-re.

Mindezt úgy, hogy egyik zenekarban sem volt soha meghatározó ember, gyakorlatilag semmit sem tett hozzá ezek szellemi apportjához.

És ez nem egy zenei és nem is jogi probléma. Emberi.

Hát ez zavar. Ne találj meg még egszer azzal, hogy miért ne játszhatna a Tamás Solaris számokat. 

Egy okostojás elégedetlenkedő.

Előzmény: Törölt nick (4980)
kayleigh Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4983

Nem akartam, de mégiscsak megkérdezem még egyszer: Te hallottad/láttad már a Solaris Tribute Bandet (vagy Tompoxot) játszani?

Előzmény: burgerbalázs (4979)
localhost Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4982

Maradjunk az én megközelítésmnél, én odaírtam, abból a szempontból nézve.
Te máshonnan közelíted meg! Vélemény - vélemény.

"Egyszerűen méltatlan a Solaris-hoz." - azaz a néhai, egykori [lásd még: talán sosemvolt] Solaris emlékéhez ???

Előzmény: burgerbalázs (4979)
altos Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4981

Sajnos így van!

Előzmény: Törölt nick (4980)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4980

Komolyan nem értem miért kell Tamásékat szidványozni? Ha egy Yes tribute zenekart hozott volna létre, akkor senki sem köhögne. Ezt a kicsinyes szarozást csak Solaris rajongóktól láttam eddig. Szíve joga, hogy nyomasson Solaris dalokat is, ha így tartja kedve. A tribute zenekart bárki megalapíthatja. Soha még egy Yes rajongót sem láttam bosszankodni azon, ha egy más zenekartól hallja a kedves Yes kedvenceket... örül, hogy hallhatja. 

Úgy néz ki, hogy most NINCS Solaris, de VAN tribute... amíg újra lesz Solaris, addig mázlisták vagytok, hogy hallhattok egy fasza tribute zenekart, ami ráadásul még több is ennél.

Inkább örüljetek, hogy van.

Vagy marjátok egymást még évekig, ahogy eddig is tettétek. A zenekar múltjához nem a Tompox méltatlan, hanem a sok okostojás elégedetlenkedő, akiknek savanyú a szőlő ilyen vagy olyan okból. Ez a fórum úgy ahogy van, mostani formájában méltatlan. Uff.

burgerbalázs Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4979

"....a Solaris Tribute Band tesz a legtöbbet azért, hogy ne így legyen."

Szerinted. Szerintem meg nem. Sőt. Sokat ront a helyzeten. Egyszerűen méltatlan a Solaris-hoz.

Előzmény: localhost (4978)
localhost Creative Commons License 2011.11.10 0 0 4978

És amit mindig kifelejtek...

Lasan már rajongótábor sem lesz.

Kevés az olyan elmeháborodott, mint én - aki rajongani tud valamiért ami csak volt. Aki "kincsesládikójában" és Facebook arcképen viseli a Solaris kitűzőjét, de sajnos ma már egyre többször kell magyarázkodnom. "Solaris, hát az meg micsoda?" - kérdezik.

A rajongótábor elfelejt (!) elpártol, szétporlad, mit ne mondjak, kihal. A honlap nem újul meg csak x évente, a nem játszott zene a feledés homályába merül, az egész kultúrkör kikerül a köztudatból. Mit ne mondjak, semmivé lesz.

És ha ebből a szempontból nézzük, akkor a Solaris Tribute Band tesz a legtöbbet azért, hogy ne így legyen. És ne így legyen!

Előzmény: localhost (4977)
localhost Creative Commons License 2011.11.09 0 0 4977

Érdekes, hogy milyen simán átugrottad azt a többször is leírt kifejezésemet, hogy a LIVE in LA DVD egy "talán sosemvolt zenekar talán sosemvolt koncertjének" lemeze. I

lletve annak is csak emlékeztetője.

Illetve az emlkeztetőjére mutató utalás.

Illetve az utalásra tett célzás!

1995-ben volt Solaris!

Én innen, ahol ülök, azt látom, (és hallom pontosabban NEM HALLOM - szóvicc, ugye?) hogy Solaris együttes nincs.

Volt, de most nincs. Lehet hogy egyszer még lesz, de most nincs.

És ennek semmi köze sem Tamáshoz, sem annak, hogy van-e Tompox-nóta a rádióban.

Előzmény: burgerbalázs (4976)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!