Meghalt Angela Scoular (Lady Agatha). Súlyos beteg volt már hosszabb ideje, nem bírta tovább, és kiszállt a küzdelemből. Kegyetlen kínjai lehettek. R.I.P., Agatha! (Más: linkelni nem tudok, mert Opera Minit használok, de a hirkereso.hu-n biztosan megtaláljátok. Sajnos úgy tűnik, a hír igaz.)
Meg ám! DVD-nként is (4 tok, 2 lemez egy tokban), vagy (ahogy nekem is megvan) díszdobozban egyben....Darabonként kb. 1.500 a Média Piac-ban, egyben meg 5-ért lehetett kapni karácsony tájékán ugyanott :)
Egy barátomnak megvan a Doctor Beeching eredeti DVD-n, de semmilyen felirat nincs rajta. Épp most dolgozom az első rész magyar fordításán-ha készen lesz a nyers változat, felrakom ide. Sajna én sem értem túlságosan ezeket a borzalmas tájszólásokat, de remélhetőleg ti majd segítetek nekem.
Ez a Hi-De-Hi még nehezebben érthető mint a Doctor Beeching!
Amúgy, ha van valaki, aki tudna horvátból feliratot fordítani, akkor meg lehetne oldani, hogy legyen magyar felirat az Oh, Doctor Beeching!-hez. Csodálom, hogy ha horvát van, angol miért nincs!
Hát sajnos se az Oh, Doctor Beeching!, se a Hi de Hi nem ment magyarul. Jó lenne egyszer valami jóakaró tvcsatorna megvenné ezeket, nem lehet olyan drága. Nem tudom milyen dialektusban beszélnek, de nagyon nehéz megérteni az eredeti szöveget, pedig pl. annak idején a Waczak szállót simán megértettem.
És sajnos Konrád Antal modorosan csinálja James-t.. mintha elfelejtette volna, hogy csinálta 20 részen át. Tényleg, mennyi idő telt el a két szinkron között?
Én Németországban rendeltem még meg az amazon.de-ről.
Megvan nekem a bontatlan díszdoboz, de DivX-ben letölthető elég sok ingyenes torrent oldalról. Sem magyar, sem angol feliratot nem találtam még hozzá sajnos. Elkezdtem nézni, de sajnos mint amerikai angolon szocializálódott polgár igen nehezen értem meg a brit angolt, ezért elég hamar feladtam...
Nahát ennyi év után is ér meglepetés, most jöttem rá, hogy James apját Michael Robbins játszotta, aki egy másik kedvenc sorozatom az "A buszon"-ban játszotta Arthurt. :-)
1.) Mabel késik, mert talál egy pénztárcát. Később mos fel, mikor a család jön reggelizni. Pár jelenettel később Mabel újra felmos, James jön a postáért. Mabel kérdi: "Mivel MA reggel késtem..." Közben az ebédlőben megint reggelihez terítenek. Most vagy kétszer késett Mabel egymás utáni napokon v. csak vmi logikai bukfenc miatt vannak a jelenetek rossz sorrendben. (Biztos, hogy reggel van, mert Wilson kapitány csókot kér Mrs. Liptontól, aki azt kérdi: "Reggel 8.20-kor?")
2.) George, a személyzeti szobák ellenőrzése során azt kérdi Ivy-tól megtalálva Dorottyát, h az apjától kapta. Ivy nemleges válaszára azt kérdi: "Az apjától nyilván értékesebb dolgokat kap?" Ivy azt mondja: "Nem mondhatnám!" Erre Stokes: "Nem vagyok híve a kényeztetésnek!" Ez olyan, mintha már egyértelmű lenne mindenkinek, hogy Stokes Ivy apja. De ez nem lehet igaz, mert előbb Ivy anyjának képét nézi George a szekrényen, majd a másik képre nézve kérdi: "Ez az apja?" És azt Stokes azt mondja, azért van róla egy kép Ivy-nál, mert bolondoztak...
3.) A bálban Mabel megmutatja Ivy-nak Lady Hampshire komornyikját, akinek átadta a pénztárcát és kidobta őt. Ivy felpattan és azt mondja: "Ezt nem hagyhatjuk! Szólok a papának!" Itt megint úgy tűnik, hogy nem titok, hogy Stokes az apja...
Ajaj...félreérthető voltam? nem adtál okot kritikára, sőt, köszönöm hogy felvilágosítottál...ez jól esett...nincs semmi baj...
valahogy azt akartam a világ tudomására hozni, hogy nagy rajongója vagyok ennek a sorozatnak(is) ...maradandót alkottak, szinkron ide-szinkron oda..ebben az esetben az elvakultságom okán kicsire nem adok.. :-) az angol alakítás szenzációs..
először én is úgy éreztem, hogy gyengén sikerült az utolsó néhány rész, nem tetszett. de aztán rájöttem, hogy mégsem lehet utálni ezeket az epizódokat sem. lehet, hogy nem ezek jelentik a sorozat csúcsát, de azért annyir amégsme lógnak ki (A gyerünk a bálba c. epizód például kifejezetten jól sikerült.) mi rajongók pedig csak örülhetünk hogy néhány résszel mégiscsak hosszabb kedvenc sorozatunk. szóval összességében azért nem vesz el a sorozat értékéből, sőt inkább hozzáad.