Némely orgonáknál fordul elő még hogy A-tól kezdődik a manuál. Pont azon beszélgettünk ismerősökkel, hogy mennyire jól kitalálták anno a 76 billentyűs cuccokat, mert sok mindent el lehet játszani rajtuk. Aztán a Korg csinálja még rendhagyóan az egyedi, kerek 6 oktávos cuccokat. Lehet vitatkozni melyik jobb ilyen-olyan szempontból, de láttam már frankó jó zongoristát 5 oktávos szinti billentyűkön is olyat mutatni, hogy csak néztem.
Nem ismerem ezt a zongorát, de miután mindenhol hangsúlyozzák ezt a 64 billentyűt, tényleg nem tudom miért pont ez a paraméter az érdekes. 64 vagy 61 - zongorázni mindenképp kevés. Sokszor még az elterjedtebb 76 is csak kompromisszum.
Szeretnék egy midi fájlt pár hanggal lejjebb transzponálni. Ezt mivel tudom megtenni a legkönnyebben? Minden sávot egyszerre nem lehet, hiszen a dobok akkor más helyre kerülnének, más szólna helyette, tehát csak a dallam, a basszus és az esetleges zenei hangokat tartalmazó sávokat kéne.
Már mint mihez? Én sosem használtam Reasont. 1x - 2x láttam másnál, nekem az elég volt hogy eldöntsem, nem jön be. (meg úgy a computer music helyett is inkább vas párti vagyok ha tehetem)
Az meg érthető, ha egy a céget képviselő tagnak patronálni kell elvből a terméket, csak az még nem azt jelenti hogy ez a soft a nagy tutiság szerintem, bár a Reason kedvelők ezt biztos másképp látják...
Vagy inkább azért mert olyan zárt rendszer volt eddig is hogy nem érte meg a töréssel foglalkozni vele. :P ;)
Cubasere is meg másra is mondtak atom biztonságot, de köztudott, még a bitek szaladgálnak a chipekben, mindig lesznek furfangosabb emberek, maguknál a gyártóknál is. Lásd, sok hekker ma etikusan dolgozik programok biztonságossá tételén, és amég FBI meg különböző bankok felé be tudnak törni, addig egy mezei zenei program nem sok vizet zavarhatna nekik, csak nincsenek érdekelve benne... Ennyi!
Ééés, fájdalom a hazai felhasználók számára, hogy mind a pluginek, mind a Reason 6 védelme máig feltörhetetlen, ezért nem fogsz találkozni velük a kedvenc torrent oldalaidon :P
Annyi történt, hogy a 6-ost kinyitották külsős fejlesztők felé, akik csináltak is egy rakat plugint hozzá. Viszont saját plugin formátuma van, amit úgy hívnak, hogy Rack Extension, nem VST.
Ismertek olyan midi-s programot, amibe valamiféle midis stílusokat lehet betölteni és automata kíséretként (arranger) használható lenne egy midi-n keresztül kapcsolódó "ketté" osztott billentyűzet alsó felén, ugyanúgy mint egy kísérőautomatikás szintetizátoron?
Azért lenne szükség rá, mert adott egy nagyon nagy tudású, profi kis gép mikrofon bemenettel, harmonizer, vocoder-rel, echo, stb... effektekkel, de "csak" midi-t és .mp3-at tud kezelni, nincs benne hagyományos kísérőautomatika, viszont szükség lenne rá.
Hú, vagy a midi.blog.hu-n vagy valahol olvastam fél éve talán, de ebben a gugli biztos segít vagy a Reason honlapja... És igen a legújabb verziójuk tudja asszem!
(látom innen meg elkoptak az új évben a volt kollégák) :(
Erről a programról még nem is hallottam. Valóban én se tudok többet segíteni. Neki kell állni az angol leírásnak és aprólékosan átrágni. Általában az M-audio cuccai elég okosak, sok lehetőséget megengednek. Nem tudom mennyi kelt el ebből a billentyűzetből itthon (szerintem nem sok), esetleg próbálj még hírdetések alapján ilyen tulajokat keresni, hátha többet tudnak!
Igazából én a Acoustica Mixcraft 6-tal használom és volna pár olyan fonkció amit a billentyűzet kontroll része nem hajlandó szabályozni, ebben kéne kis segítség....de úgy látom, a magam keserűségén kell kitapasztalnom...
Hozzájutottam egy M-AUDIO Keystation Pro88-ashoz, és a világon sehol nem találok magyar nyelvű használatit, jó volna, mert így elsőre nem tűnik egyszerűnek a MIDI vezérlő használata.
Youtibe-os videókat már mind megnéztem, bár nem vagyok hülye angolból, de jelentősen felgyorsítani a dolgokat egy magyar leírás..