Sziasztok!
Barnetto , Kopáncsi , Pireisz ,
tegnapelőtt
feladtam a komlot , elfelejtkeztem az
ünnepröl, igy aztán csak hétfőn kapjátok meg.
A komló nagyon szivos növény , de ezt nem biztos
hogy kibirja.
Ha megbuggyant utközben , ujat küldök.
Ma hajnal 2-kor megszületett , Bálint.
Igazi hörcsögképü kissrác , már egyedül kimászik
az inkubátorbol.
3,85 kg , és 53 cm , mindene megvan.
Mindannyian jól vagyunk , koccantsatok az egyészségünkre.
Remélem nem rontják el a tavaszt...ha süt a nap 35-37 fok van a fóliasátorban! Veteményezek, mint az őrült, ilyenkor rengeteg a tennivaló, jó lesz ez a 4 napos ünnep. Mivel száraz a talaj elindítottam tegnap este a locsolót!!!
A zanót más, ennek a jázminnak csak virágzáskor nincs levele, utána kilombosodik (nudi-florum = csupasz virág), egy családba tartozik az aranyvesszővel (Forsythia). A zanót pillangósvirágú, szintén sárga, de még nem nyílik, majd arról is készítek képet.
A májvirág védett, nem tudom, hogy szaporítják-e, de úgyis utána kell néznem néhány növénynek, megnézem ezt is, hogy lehet-e kapni. Úgy 20 cm magas, árnyékkedvelő növény. A honlapomon van róla másik kép is, ahol teljes egészében látszik (ha még nem láttad :)). Az évnek csak ebben a szakaszában díszít, de akkor nagyon.
Szia Caryota!
Nagyon szépek ezek a képek! Lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de a téli jázmin nem = zanót?
A nemes májvirág milyen magas növény? hol lehet ilyet szerezni be?
barnetto
Ma már egészen tavasz volt! Zengett a kert a madárdaltól, és egyre több növény virágzik.
téli jázmin nemes májvirág vaskos bőrlevél a többit a honlapomon tudjátok megnézni, itt egy kicsit nehézkes a linkeket megcsinálni.
Na ez nagyon off és bocs mindenkitől. A gyógynövényboltokban lehet biztos kapni Nálatok is. A Damjanich u-ba megyek HACCP (élelmiszer-biztonság) ügyben.
Nocsak , és mit csinálsz Vásárhelyen?
Csak nem a Barnetto tésztát lehet megvenni
ezentul városomban is?
Értesits feltétlenül ha lehet kapni a környéken
valahol.
Ma reggel Pesten esettt picit, aztán verőfény, 20°C, de csak az ablakon keresztül élveztem, mert egész nap dolgoztam.
Nem baj jövő hétvégén már ízlelem az alföldi klímát is. Pénteken Hódmezővásárhelybe és Szegedbe is beleszippantok. Ez munka, de legalább a telekről megyek, aztán vissza oda.
Egy ismerősőm azt mondta, hogy tegnap látott szürke gémet. Ez is tavaszjel.
Hát az eső nem nagyon hiányzik a Tisza fölső
vidékén az biztos!
Napok ota metszek , szölöt almát stb.
Nem jutok a végére sosem!!
Ma ráadásul csunyán elvágtam metszőolloval
az ujjamat.
Talán most már tényleg jön a tavasz, nagyon beindult minden növény. Már a csillagvirág is nyílik, nemsokára szép kék szőnyeget alkot.
Ez meg egy sudár kankalin, ha minden igaz.
Azért egy kicsit hűvös van, és a hétvégi esőzés sem hiányzott nekem, csak a növényeknek.
Nálunk északon vasárnapra lett tavasz. Reggel 2 fok, azután 4, azután szél, felhő, sok eső és 17 lett. Közben 5-10 percekre napsütés, közben esetleg verte az ördög a feleségét (Hogyan született ez a kifejezés?). Kertészkedni sajnos nem lehetett.