1. A "vidéki surmók" helyben is megkapják a maguk tüzijátékát sokszor. Aztán az vagy elég nekik, vagy Pesten is ugyanazt akarják.
2. Nem vagyok begyöpösödött, Szigetre például ki szoktam járni. De azt ugyanúgy könnyebben el lehet kerülni, mint a futóversenyt, homokosfelvonulást, tuctucparádét, jobbostüntetést, balostüntetést, mert azok csak bizonyos utcákat érintenek. A tüzijáték során viszont legalább a Blaháig sorjáznak a prosztók... annál csak a szilveszter a rosszabb.
Ez, hasznos, és szép hagyomány. Nem tudom mi francot zavar. Mi károd van belőle mi? Amennyibben nem tetszik már javasoltam irány egy tanya. Ott majd nem fog zavarni. De ne már pár hülye miatt csesszük szét sok ezer ember szórakozását!
A város meg nincs jól meg, ha nem mennek fel az emberek oda pénz költeni. A város akkor van jól meg, ha sokan menne oda, és sok pénz költenek.
De mindegy, mondom: irány egy tanya. Ti ott nagyon jól éreznétek magatokat.
Szerintem az sokkal tisztességesebb felajánlás lenne ha a parlamenti összes képviselő lemondana 1-2 havi jövedelméről és költségelszámolásáról. Hiszen vannak illetve voltak képviselők, akik évekig nem vettek fel egy kanyit sem.
Mire elég a 239 millió? Milyen szempontok alapján osztod szét? Meg kell várni mire elkészül az összes kárról a pontos (?) összeg, mennyi a vége? Bemehetne a közösbe szó se róla, de szerintem kivitelezhetetlen lesz.
Nem állítanám, hogy mind szegény volt, akinek odalett a háza. Sokan spórolnak a biztosítással, nem gondolnak arra, hogy valami rossz történhet velük. Magyarán: felelőtlenek.
Buta vagy. A tűzijáték egy nagyon szép dolog. Az egész világon, a milliós nagyvárosoktól kezdve, a kis porfészkekig, mindenütt van, és mindenütt szereti a többség.
Csak az ilyen buta, begyöpösödött, besavanyodott emberek nem szeretik. De az ilyenek semmit se szeretnek, csak morogni mint a bolhás kutya.
Már csak azért is legyen tűzijáték, mert annyira hányok az efféle demagóg baromságoktól. Meg amúgy is, mert buli. És buli nélkül sz*rt sem ér az egész élet.
A 20.-ai tűzijáték, fontos hagyomány, és egyben turisztikai rendezvény. Rengeteg ember megy fel Pestre.
Már ne haragudj, de ez szempont egy forradalmi kormánynál?
Basszus, minden évben lehetne valamit találni, hogy miért ne legyen tűzijáték! Valóban. Képzeld el azt a piárfogást: "Ez az épület a 2010-es miskolci, debreceni, stb tűzijátékra szánt pénzből épült újult meg."
Hagyomány?! Nem minden hagyomány hasznos, ld. amit lent írtam. Eleve egy fentről erőszakolt, sokak által kritizált "ünnep" tartozéka, ami szintén egy külön sztori.
Turisztika?! A külföldiek előbb nézik meg a légiparádét meg a mesterségek ünnepét. Különben is, aki más ország állami ünnepére jön el, az meg is érdemli, kivéve ha érdeklik a katonai dolgok.
Akik meg ilyenkor "feljönnek" Pestre, azok azok, akik nélkül eddig is jól megvolt a város...
Ha valakinek ez az öröm, ettől érzi jól magát, annak ugyanolyan sivár az élete, mint akinek csak az alkoholizálás jelenti a csúcspontot... de ezért már ne az államot hibáztassuk, és ne ő akarja nekik megadni a cirkuszt.
A tűzijátékkal két típusú embernek van baja, én rájöttem.
Első: a vidéki surmó aki irigykedik Pestre Második: a pesti begyöpösödött, megsavanyodott idióta, aki mindenkire prüszköl, koncertre , tűzijátékra, ablak alatt focizó gyerekekre...
Az elsőnek azt javaslom, költözzön Pestre, akkor nem fog irigykedni. A másodiknak meg, költözzön tanyára, és azt meg vegye körbe három méter magas betonfallal. Akkor majd semmi se fogja zavarni.
ha ennyi volt a költség, akkor hozzá kéne tenni, mennyi idegenforgalmi bevétel jött be azalatt a pár nap alatt. Lehet, hogy a tűzijáték elmaradásával többet veszítesz, mintha meg lenne tartva.
Hiszen a jótékonysági bálok is ilyesmiről szólnak...
A tavalyi nagyon szép volt és ilyenkor a város tele van külföldiekkel is. Tehát idegenforgalmi szempontból az a pár nap jelentős bevételt jelent nemcsak a fővárosnak, hanem az országnak is.