Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.09 0 0 892

Az 1919-es, amely meghozta Einsteinnek a hírnevet. Eddingtonnak hívták a hazudozót. 

Ha megnézed az utolsó Nobel díjról szóló videót (itt már valaki belinkelte), akkor ott ezt elismerik. 

Előzmény: jogértelmező (891)
jogértelmező Creative Commons License 2021.07.09 0 0 891

"Igaz, hogy a fényelhajlási kísérlet hazugság volt,"

Melyik?

Előzmény: szuperfizikus (871)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.09 0 0 890

És milyen különböző tulajdonságuk lehet, álfizikus barátom? A téma elején még ott tartottál, hogy a rádióhullámnak és a látható fénynek semmi köze egymáshoz. Most már mindkettő EM hullám lett. Szépen fejlődik ám a fizika megújítója, aki fikázza Einsteint és a többi valódi fizikust. :-)

Azt sem érted, hogy nem vagyok laposföldes. Épp ellenkezőleg: laposföldes butaságokat javítok ki és magyarázok el. Nagyon göbbelskedsz itt azzal, hogy laposföldesnek állíts be, ugye? Mint ahogy szakmunkás magadat fizikusnak, hahaha. :-)

Előzmény: szuperfizikus (889)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.09 0 0 889

"Látom, nem érted az ábrát. "

Szerintem meg te nem érted. De egy ilyen laposföldestől az is nagy teljesítmény, hogy be tudtad másolni. 

"Szóval szerinted ezért engedi át a légkör az egyiket, a másikat meg nem."

Mi az, hogy "ezért"?

Én egyetlen szót sem írtam arról, hogy miért.

Csak arra utaltam, hogy a különböző EM hullámoknak több eltérő tulajdonsága is van a hullámhosszon mellett. A többit te képzelted bele. 

Úgy látom, nem vagy te kendós. A kendókáknak tilos a hazudozás. 

Ennyiért már bele kellene dőlnöd a bambuszkardodba, ha igazi kendó harcos lennél. 

Előzmény: dezsoKE (888)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.08 0 0 888

Látom, nem érted az ábrát. Szóval szerinted ezért engedi át a légkör az egyiket, a másikat meg nem. Hehe. Kérlek ezt mindenképpen írd majd bele a vicckönyvedbe. Ha megjelenik, az iskolai fizikaszakkörön fogják darabokra cincálni a gyerekek. Ráadásul visítva röhögve. :-)

Előzmény: szuperfizikus (887)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.08 0 0 887

A képeddel éppen lábon lőtted magad. Azt bizonyítja, hogy a különböző elektromágneses hullámok  nem csak hullámhosszban térnek el egymástól, hanem pl. abban is, hogy a Föld légköre átengedi-e vagy sem. 

A mikrohullámot nem engedi át, a rádióhullámot pedig átengedi. 

Vagyis több olyan tulajdonsága is van az elektromágneses hullámoknak, amiben eltérnek egymástól.

Ilyen az is, hogy a fény szakaszos hullám, a rádióhullám pedig folyamatos. 

Máskor legalább nézd meg az ábrát, amit bemásolsz, mielőtt butaságokat beszélsz. 

Előzmény: dezsoKE (886)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.08 0 0 886

A képpel mondtam el. :-)

Előzmény: szuperfizikus (885)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.08 0 0 885

"...mekkora hülyeségeket puffogtatsz itt..."

Mond már el, hogy mi a hülyeség. Hagy lássa mindenki milyen okos vagy.

Előzmény: dezsoKE (884)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.08 0 0 884

Inkább azzal ne dicsekedj, hogy ilyen könnyen kiderül, mekkora hülyeségeket puffogtatsz itt, és gyanítom, hogy az állítólag készülő vicckönyvedben is.

Előzmény: szuperfizikus (883)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.08 0 0 883

dezsőke, gyanítom, hogy ezt az ábrát nem te rajzoltad. Idemásolni meg egy 8 éves gyerek is tudja ma már. Szóval ezzel nem dicsekednék. 

Előzmény: dezsoKE (882)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.08 0 0 882

Ja, fingom sincs...

Előzmény: szuperfizikus (881)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.08 0 0 881

dezsőke, már írtam, hogy amihez halványlila fingod sincs, ahhoz nem érdemes hozzászólnod. Csak a tudatlanságodat teszed közkinccsé.

A rádióhullámok és a fény között éppen az az egyik különbség, hogy nem ugyanaz a forrásuk. 

A fény az atomokban keletkezik, de az atomok nem sugároznak folyamatosan. Csakis akkor sugároznak, amikor az elektronfelhőjük átrendeződik. Ezért szakaszos (impulzusos) a fénysugárzás.

A rádióhullám pedig egy rezgőkörben keletkezik, és folyamatos a sugárzás mindaddig, amíg a rezgőkör be van kapcsolva.

Szóval nem csak a hullámhosszukban különböznek.  

De a laposföldeseknek persze ennyit bőven elég tudni. 

Az újfizikához egy kicsit több kell. 

Előzmény: dezsoKE (880)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.08 0 0 880

"A rádióhullámok nem kvantáltak, mert rezgőkörökben keletkeznek. Nem az atomokban, ahogyan a fény."

Mindkettő elektromágneses hullám, csak más a hullámhosszuk. Ennyire új ez a fizika? Hahaha! :-)

Előzmény: szuperfizikus (879)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.08 0 0 879

"A házilag elvégzett kísérletek alapján azt a következtetést vonta le, hogy fotonok nem léteznek!"

Micsoda véletlen!

Én is éppen ezt a következtetést vontam le. 

"A fény elnyelődése és kibocsátása kvantált."

Én is éppen így gondolom. Az atomok fénykeltése nem folyamatos, hanem rövid (néhány méteres) hullámsorozatokban történik. Vagyis a fénykibocsátás módjából következik, hogy az atom az energiát adagokban bocsátja ki, vagyis az energia kvantumokban születik, úgy is közlekedik, és úgy is nyelődik el. De ehhez nem kellenek fotonok.

"Mi van akkor, ha a fényt nem atomok bocsátják ki?"

Például egy gyorsuló elektron? Vagy mire gondolsz?

"Mi van a rádióhullámokkal?"

A rádióhullámok nem kvantáltak, mert rezgőkörökben keletkeznek. Nem az atomokban, ahogyan a fény. 

Előzmény: Törölt nick (878)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.08 0 0 878

És mekkora egy foton a videóban szereplő kísérlet szerint?

A hosszúságát vagy a szélességét szeretnéd tudni? ;)

A házilag elvégzett kísérletek alapján azt a következtetést vonta le, hogy fotonok nem léteznek!

Az elektromágneses mező folytonos. A fény elnyelődése és kibocsátása kvantált.

(Hozzátenném, hogy ez arra vonatkozik, amikor az atomok csereberélik az energiát.)

Mi van akkor, ha a fényt nem atomok bocsátják ki?

Mi van a rádióhullámokkal?

Előzmény: szuperfizikus (877)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.07 0 1 877

Igen, érdekel.

És mekkora egy foton a videóban szereplő kísérlet szerint?

Előzmény: Törölt nick (876)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.07 0 0 876

Elnézést, hogy ide pofátlankodok. "Mekkora egy foton?" Érdekel ez valakit?

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=158772927&t=9034032

szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.03 0 0 875

Gondoltam, hogy nem fog tetszeni az analógia.

De egy értelmes ember vette volna a lapot. 

Előzmény: dezsoKE (874)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.03 0 0 874

Nem jó az analógia. Te láthatóan nem értesz ahhoz megfelelő szinten, amit itt csinálni próbálsz. Csak fikázod a valódi tudósokat, akik igen. Megpróbálsz tudóskodni is valami érthetetlen okból...

Előzmény: szuperfizikus (873)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.03 0 0 873

dezsőke, tudod ez olyan, mintha én elmennék nézőnek egy kendó meccsedre, és folyamatosan bekiabálnék, hogy milyen szerencsétlen béna vagy. Hogy semmit sem csinálsz jól.

És amikor te erre azt mondanád, hogy tessék gyere le a küzdőtérre és mutasd meg hogy mit tudsz, akkor én azt válaszolnám, hogy "Sem affinitásom, sem megfelelő képzettségem, sem megfelelő körülmények" nincsenek, és nem is célom megtanulni a kendót. De azért ilyen bénán, mint te, még  "én is tudnék persze, csak ÉN nem akarok..."

Erre te mit mondanál? 

Azt, hogy húzz el innen a búsba, vagy fogd be.

És igazad lenne. 

Előzmény: dezsoKE (872)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.03 0 0 872

Írtam már hogy nem dolgom a fizika megújítása. Sem affinitásom, sem megfelelő képzettségem, sem megfelelő körülmények. Kamukat durrogtatni én is tudnék persze, csak ÉN nem akarok...

Előzmény: szuperfizikus (871)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.03 0 0 871

"Sajnos úgy tűnik, Einsteinnek bejött."

Igen, úgy tűnik. Igaz, hogy a fényelhajlási kísérlet hazugság volt, amivel ismertté vált. Ezt ma már mindenki elismeri. És azóta is a média viszi a hátán.

"Nézd Gyula bát, mire jutott érdemben."

És te mire jutottál? Annyira sem mint Gyula. Őneki még van minimális esélye, neked semmi. Ezért nem értem, mire olyan a nagy az arcod. Talán a kendóban vagy nagyon jó? Azt sem hiszem, mert akkor nem Gyulával foglalkoznál, hanem a saját sikereiddel.

Gyula a fizika megújításának megszállottja. Te csak egy senki vagy mellette.   

Előzmény: dezsoKE (870)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.03 0 0 870

Sajnos úgy tűnik, Einsteinnek bejött. Ha nem követed el ezt a "hibát", neked nem fog. Nézd Gyula bát, mire jutott érdemben. Semmire.

Előzmény: szuperfizikus (869)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.03 0 0 869

A jövő fizikájában nem lesznek olyan feltevések, amelyeket semmiféle tapasztalati tény nem támaszt alá. Nem érdemes felépíteni olyan elméleti rendszereket, amelyek csupán feltevésekre épülnek, akkor sem ha szép kerek elmélet jön ki belőle. Azért nem, mert kísérleti bizonyítékok nélkül sohasem lehetünk biztosak abban, hogy a feltevések helyesek.

Nem szabad Einstein hibáját újra elkövetni. 

szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.02 0 0 868

Gyula, az én elméletem nem mondja meg, a gravitáció keletkezésének mélyebb okait, a te elméleted pedig nem sokat mond a gravitáció működéséről.

Amit pedig mond, az nem gravitáció, vagyis nem tömegvonzás. Mert ugye szerinted az elemi töltések vagy vonzzák, vagy taszítják egymást. De a tömegtaszításra eddig semmiféle tapasztalati tényt nem tudtál felvonultatni. 

Tapasztalati tények nélkül pedig a tömegtaszítás csak egy bizonyítatlan feltevés. 

Előzmény: szaszg+++ (866)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.02 0 0 867

Én komolyan kérdeztem...

Előzmény: szaszg+++ (866)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.07.02 0 0 866

És mi okozza a gravitációt?

Elemi gravitációs töltések okozzák a gravitációt!

Előzmény: szuperfizikus (865)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.01 0 0 865

"mi közvetíti a gravitációt a tömegek közt. "

A gravitációs mező közvetíti. Ezt már Faraday óta tudjuk. 

Ja, hogy neked ezt még nem mondták?

Leragadtál a laposföldnél?

Erre az alapelvre épül a "Gravitáció mezőelmélete" c. részelmélete a Szuperfizikának. 

Angol mozaikszóval: GRAFIT  (Gravitational Field Theory)

Az alapelvek:

- a gravitáció (tömegvonzás) az anyag egyik alaptulajdonsága

- a gravitációs mezőt a részecskékből álló anyagi testek (égitestek) hozzák létre maguk körül

- a gravitációs hatást a gravitációs mező közvetíti a tömegek között

- a gravitációs hatás véges sebességű

- a hatás erőssége a távolság négyzetével csökken

- az egyes testek (égitestek) mezeje szuperponálódik, egyetlen közös mezőt hozva létre az egész univerzumban

- a gravitáció nem kapcsolható ki és nem árnyékolható le

- a gravitációs mező nem látható, nem tapintható, de minden pontban mérhető erősséggel és iránnyal rendelkezik

Ezek a Gravitáció mezőelméletének az alapelvei. Ezekre épül az új elmélete a gravitációnak.

Vagyis, a gravitáció egy fizikailag létező jelenség, nem pedig a "görbült téridő" geometriája, amint azt tévesen az einsteini fizika tanítja. 

Előzmény: dezsoKE (864)
dezsoKE Creative Commons License 2021.07.01 0 0 864

A jövő fizikája ellenőrizhetően, mérhetően és bizonyíthatóan megmondhatná, hogy mi közvetíti a gravitációt a tömegek közt. Mesékre, üres dumára, nyilvánvaló blődségre senki nem kíváncsi.

Előzmény: szuperfizikus (863)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.07.01 0 0 863

A jövő fizikájának központi kérdése a gravitáció. 

Sajnos jelenleg nem létezik helyes gravitációs elmélet.

Newton elmélete nem veszi figyelembe a gravitációs hatás sebességét. Tulajdonképpen végtelen hatássebességgel számol. 

Einstein relativitáselmélete pedig még a gravitáció létezését is tagadja, helyette a "görbe téridő" zavaros elméletét hozta be a fizikába. 

Pedig a gravitáció megérdemelne egy helyes elméletet, hiszen a gravitáció a világegyetem legátfogóbb jelensége, ami minden más jelenségben is benne van. Gravitáció nélkül nem létezne a univerzum, nem léteznének galaxisok, bolygórendszerek, de maguk az égitestek sem. 

A jövő fizikája a gravitációt visszahelyezi az őt megillető helyre.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!