A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Az újfizika olyan állításokat fogalmaz meg, amelyek kísérletileg bárki által ellenőrizhetőek.
Nem foglalkozik az ősrobbanással, mert az csak egy gyenge utánzata a vallásos teremtésmítoszoknak, és kísérletileg ellenőrizhetetlen.
Az újfizika nem foglalkozik a kitalált feketelyukakkal, fehérlyukakkal, a féreglyukakkal, az időutazással, amelyek a valóságban nem léteznek, ezért létezésük kísérletileg sem bizonyítható.
Az újfizika elvet minden olyan posztulátumot, amelynek nincs semmiféle kísérleti bizonyítéka. Pl. azt, hogy a fény sebességét minden mozgó megfigyelő ugyanannyinak mérné, mert ezt semmiféle kísérleti tény nem bizonyítja. Ténylegesen nem is létezik ilyen mérés.
Az újfizika véget vet a mai fizika "romantikus" korszakának, és visszatér a realitások talajára.
A jövő fizikájának legfontosabb két ismérve a következő:
1. Meg kell felelnie az összes eddigi tapasztalati ténynek, vagyis kísérletekkel ellenőrizhetőnek kell lennie. Nem lehet egy olyan légvár amely ellentmond a tapasztalatnak, vagy kísérleti alátámasztása nem létezik. (az sem árt, ha olyan jövőbeni előrejelzéseket tesz, amely ellenőrizhető kísérletileg)
2. Mentesnek kell lennie a belső ellentmondásoktól.
Ezeket a feltételeket jelenleg egyik fizikai elméleti rendszer sem teljesíti. Sem a modern fizikának nevezett einsteini relativista fizika, sem Szász Gyula atomisztikus elmélete.
Az einsteini relativista fizikának ellentmond a Doppler jelenség fény esetében. Ennek nem szabadna léteznie, amennyiben a relativista fizika helyes lenne.
A fénysebesség állandósága, vagyis az, hogy a fény sebességét minden mozgó megfigyelő azonosnak méri, semmiféle kísérleti alátámasztással nem rendelkezik.
Gyula elméletével ugyanez a helyzet. Nincs bizonyítva, hogy 4 elemi részecske létezik, nincs bizonyítva a tömegtaszítás ténye, nincs bizonyítva az elton bázisú anyag létezése, stb.
Hiába szép és kerek egy elmélet, ha nincs bizonyíték rá, vagy ellentmond a tényeknek, akkor nem ér semmit.
Az újfizika viszont meg fog fellelni a fenti két elvárásnak.
A megmagyarázatlan dolgok közül az elsőt (amit a videó említ) már régen megoldottam.
Az én magyarázatom az egyetlen ésszerű magyarázat a "planetáris ködök" (nebulák) keletkezésére.
Már több fizikus olvasta, és azt mondták, hogy egészen biztosan igazam van, és az a furcsa, hogy a hivatásos csillagászok nem jönnek rá. Felkínáltan 2 közismert hivatásos magyar csillagásznak is, de egyik sem harapott rá. K. L. el sem olvasta, Sz. L. pedig hazudott egy nagyot, hogy miért nem jó a magyarázat.
Hát ezért "megmagyarázatlan" dolog a nebulák kérdése.
"Ő sem fog már megválni a tév- és rögeszméjétől, ahogy te sem."
Így van. És te sem. De, hogy melyikünké a téveszme, és melyikünké nem, azt majd az utókor dönti el. Gyula már nyilvánosságra hozta a rögeszméit, eddig nem sok sikerrel.
Te is nyilvánosságra hoztad a tiédet, de ez sem volt sikeresebb.
Én is erre készülök, és akkor meglátjuk, melyikünké arat nagyobb sikert.
Bár valamikor abban reménykedtem, hogy közös nevezőre lehet hozni az elméleteinket. Azt hittem naivul, hogy majd együtt küzdünk vállvetve az elavult fizika ellen egy új, egy jobb fizikáért. Mivel az ellenfél csapatban játszik, azt gondoltam, hogy csapatban is lehet legyőzni őket. Rá kellett jönnöm, hogy ennek elég csekély az esélye. Az ő agyukat egyformára csiszolták, viszont a miénk szabadon fejlődött ki, és így mindegyikünké másmilyen lett.
Például meg tudom vele adni a fotoelektromos hatás helyes magyarázatát.
Csak te állítod, hogy helyes magyarázat, mert nem értesz a fizikához. Az általad szuperfizikának titulált agyalmánygyűjteménynek semmilyen fizikához nincsen semmi köze.
A Selényi kísérlet buktatta meg Einstein tűsugárzás elméletét.
A tűsugárzás elmélet éppen abból indult ki, hogy a fény csak egyirányban, nagyon szűk nyalábban terjed. Ez lett volna a tűsugár.
A kísérlet éppen azt bizonyította, hogy legalább 90 fokos szögben terjed egyetlen egy fényhullám. Tehát nem terjedhet csupán egyirányban.
Ha a Selényi kísérletben hiba lett volna, akkor Einstein és az Összes relativista üvöltött volna. De elfogadták a kísérlet helyességét, pedig ellenérdekeltek voltak.
Azt hogyan magyarázod, hogy az összes ellenérdekelt relativista "elsiklott" a kísérlet hibája felett, te meg csípőből kiszúrtad?