(Az obiban állok és nézem a 2x1m 4mm lexan táblát, belemegy a mezei 5 mm-es hajlítható szívószál érzésem szerint...) csak ugye azt számolom, hogy 6300 ft egy tábla, ezt próbálom képzeletben felvagdosni...
Igen az a topiktars irt nem regen, aki az en LEXAN-os hocserelomet epitette be. Nyarra igerte az adatokat, ha jol emlekszem.
A szivoszalas szerintem is egyszeru es jol kivitelezheto, csak nagyobb helyet foglal. En a LEXAN-osnal sem latok problemat a hoatadas teruleten. A ket reteg nagyon jol illeszteho egymasra es nincs szamottevo legres.
Nekem a szívószálas tűnik nagyon rokonszenvesnek, a vékony falak miatt. A lexan és a kartonplast esetén is az a gondom, hogy két felületet kell úgy egymáshoz rögzíteni, hogy hibátlan legyen a hőátadás. Szerintem ez nehezen oldható meg korrekt módon.
Valaki nemrég írta, hogy nála működik a lexanos, de későbbre igért adatokat a hatásfokról. Most, hogy hidegebbre fordult az idő, talán már vannak adatai.
Fuggolegesen kell beszerelni es a kondenz iranyaba fujni az elhasznalt levegot (gondoskodni a fagyveszely elkeruleserol). A Lexanos is igy van beepitve, ha jol tudom.
Köszönöm szépen. Akkor nálam a kb. 80m3/h átlagos légcserénél és EC ventilátorokkal - hasonló légellenállás mellett 25-30W körüli fogyasztással számolhatok, ha jól sejtem, figyelembe véve az EC-k kedvezőbb fogyasztását. Vagy inkább kicsit többel, mert nálad a cső a csőben hőcserélőnek biztos sokkal kisebb a nyomásesése, mint egy lexanosnak vagy gyárinak.
Ha jol emlekszem, akkor 90 es 110Watt a teljesitmenyuk teljes terhelesen. Nalam 217m3/h a befujt es 202m3/h az elszivott levegomennyiseg teljes fordulaton.
En csak a tervezo ,kivitelezo vagyok a Lexan hocserelonel. A felhasznalo mas. Nalam a sajat tervezesu es kivitelezesu cso a csoben hocserelo van beepitve, ami "" sajnos "" sima valtoaramu radialis ventikkel uzemel.
Nálad normál üzemnél, tehát a 80m3/h légszállításnál mennyi a ventilátorok fogyasztása? Feltételezem, hogy radiális egyenáramú ventilátorokat használsz.
Eredetileg folyamatos szellozteteshez lett kiszamolva, azaz 80m3-re orankent. Fo kitetel volt, hogy legalabb egy masodpercet legyen a levego a hocsereloben, igy kepes a hot tokeletesen atadni. Gyors szelloztetesnel lehet emelni a legszallitast 200m3-re orankent. Termeszetesen akkor meg csak elmeletiek voltak az ertekek. Most, hogy mukodik ugynez ki, hogy hozza a format. Meg korrekt meresek vannak hatra. Varom en is az eredmenyt.:)