Hogy milyen egy Hammond hangja, az nem csak a TG beállításán múlik. "Nulladik" lépésben érdemes megnézni az AO28 frekvenciamenetét mert az erősítő és a TG frekvenciamenete együttesen határozza meg, hogy mi fog "kijönni". Az alacsony és a magas frekvenciáknál pont azért kell a TG szintjét megemelni, mert itt az AO28 még vagy már nem visz át rendesen.
Gratulálok, igen szép eredmény lett. Szemre. Kíváncsi leszek a hangjára is. Azthiszem egy TG állítgatás nálam is elkelne, csak nehezen szánom rá magam. Recap már régen megvolt.
Már hátrahúzkodtam a pickupokat a magas tartományban. Az első szériás 1935-36-os A modell TG-k eléggé visítanak. Joey csodálkozott is a hangján!
Sokkal jobb lett, de még nem tökéletes. Egyszer nincs kedved benézni hozzám?
Többünk szerint volt egy etalon hangú orgonám. Az A100, amely a Rhoda Scottos felvételen is szerepel. Az 61-es, papírkondis.
Azt lenne egyszer jó bemérni, mert az a fülnek a leggyönyörűbb. Nincs túl messze, Veresegyházán van.
Tegnap a helyi zenetanodában ,mondjuk finoman nem teltház elött a Gastroblues szervezésében a Cry Free új billentyűssel kezdett. Hammond C 3, 760 leslie, Roland A33, effektekkel megtűzdelve. Deep Purple uralta az est első felét, ahogy a Sírj Szabadon (???bocs)-tól már megszoktuk. Mindenki a helyén, hangok, dallamok ahogy illik. Kivéve a technikát. A Hammond mintha ott sem lett volna, pedig elég elöl ültünk. De erről nem a zenészek tehettek. No comment. Tamás olyan dobszólót vert ki a bőrökből, hogy állva tapsoltunk, a szólógitár mindent megtett hogy a nehezen beinduló Hammondot átsegítse a kezdeti nehézségeken. A basszer pedig Paganínit idézte, ha elszakad egy húr akkor sincs gond, és nem is volt.
Hensley mester gitáron kezdte a műsort, majd rögtön beűlt a Hammond mögé, amelyik egyszerre életre kelt, hörgött visított vagy éppen sóhajtott. July morning, Easy living, és a Cry Free ahogy Lord mögött most is megtette a magáét. Kalapot le elöttük.
Végül a szokásos, Lady in black, kórus a kitünő pálinkával átitott közönséggel. És sajnos ezzel vége is lett. Kicsit kevés volt Ken-ből, de ami volt az 100% profizmus.
A koncert elött , könnyed beszélgetés, sztáralürök sehol. Lemezborítóra és egy 1972-es NME-re, amelyen fiatal csikóként nézett a kamerába, autógramm. Készül egy új lemez, film egy kezdő zenészről és reméljük közös munka a Cry Free-vel.
At utóbbi 3 hét során két Hammondos program volt a Mecsek alján. Matyooék és most a Hensley, remélem ahogy kitavaszodik lesz még több is. Ha jön valaki, aki ezen a férfias hanxeren dolgozik jelezze, vagyunk egypáran vevők , és segítünk a promóban.
Az egyik az én generátorom görbéje. Nálam csak a mágneseket kellett igazgatni 8órán keresztül. De most szól rendesen!:-) Már csak az A0-28 puffer kondijait kell cserélni, és a torzítót bekötni a helyére és egy nagyon jó hangú orgona lesz belőle.
Írtam egy levelet Neked. Nézd majd meg légyszives!
Előtte a bárban Yengibarian harmonikás egy amerikai pozanossal játszott. 10 embernek?
Mondjuk jobban tetszett amikor standardeket játszottak.
A Dürer kertnél nekem a romkocsma jobban tetszik. Szebb állapotú.
Utána a teremben Matyóóóék. Egyre hosszabb szólókat hallok, hétről hétre egyre dögösebbet. A közönség meg nézett mint a sülthal :-) Voltak, de lehettek volna többen is.
Most már tudom, hogy annak idején miért tettem lábakat a lezlim alá:-) A néhai C-40 tone cabinet volt lábakon álló. Tegnap kaptam Qqbercitől szervízkönyveket, és abban találtam meg az ominózus hangfalat. Innen le lehet tölteni a doksikat, és meg lehet nézni, hogy mit írnak erről a hangfalról.
Igen, én is erre gondoltam, hogy túlontúl digitális. Valahogy nekem a VB3 most ami még vmicskét hajaz vmire, de sajnos nem tudom megmondani a fényévek miért nőnek a vasak és a klónok közt.
Joey meg játszhatott volna több hangszínnel, ha már egy bemutató, de sajnos ő is egy olyan személy akit meg lehet venni. Még az a csoda hogy nem Casiot reklámoz... :)
tehtube kérdéseire: a Dürernek van egy nagy és egy kisebb terme meg egy kávézója is az udvar mellett. Sajnos nem a kávézóban leszünk, pedig az igen angulatos lenne egy efféle triónak.
Igen az elhallgatások a presetváltások nehézségei miatt vannak. Általában sikerül több feketére is rátenyerelni a nagy stenkben. Meg elég sok lábbassz van a nótában, itt-ott.
Nem rosszabb mint a többi digitális. Úgy látom hogy a digitális emulációk mintha megrekedtek volna most egy szinten, amit nem tudnak túlhaladni. Lehet hogy a mérnöki szemléletű megközelítés az oka?
Itt nem is kellett a sziporkázó játék, mert ez egy bemutató felvétel. Ha túl jók lennének, még elvenné a kedvét az egyszeri vásárlónak. Elvégre nem lehet mindenki Joey. De a minőségre végre nem lehet panasz.
Érdemes a digitálisok fárasztó hangját összevetni Matyóóó legújabb The Sermon felvételével. Még mindig és és föld a különbség.
Gratulálok! 1, végre igen hosszan szólóztál (3,5p) 2, nagyon jó ízzel, technikával. Örülök hogy kicsit becsempészted a futamokba a korai, tehát legjobb Jimmy Smithre jellemző, kicsit staccatós játékmódot. 1-2× a felső manuál elhallgatott. Presetválttásból? Még javaslom a fullos A# szólóra való intenzívebb felhasználását is. Most ez lett tőled nálam a No.1.
Ebben az a jó, hogy mindig a legújabb tetszik, ami végülis egy folyamatos és gyors előremenetelt (is) tükröz. Igazi, autentikus B3 triót csak te csinálsz Magyarországon. Ez nagy szám, mert 45 év késéssel, de így mi is (ti) feliratkozhatunk eme nagyszerű műfaj művelői közé.
Ki nem hagynám a koncertet, csak: 1, a Dürer kert az egy udvar. 2, esik a hó. Nem fog berozsdásodni a fogaskerék?
ha nem ismerném Joeyt számomra egy nagyon átlagos előadónak tűnne a felvétel alapján. Egy átlagos előadó egy még átlagosabb hangszer mögött. (értem ez alatt az orgonát is)
Valahogy ez így nagyon digitális ízű még sajnos, maholnap egy Android telefon szoftver is kenterbe fogja verni megszólalásban ezeket a Fatarosan gyenge "vas kísérleteket". Maradnának inkább a kaptafánál...
Akármilyen hihetetlen, ezt a dalt kb egy hónapja rögzítettük egy koncerten, a Lámpásban. A sound egy az egyben a 60-as éveket idézi! Remélem kedvet csinál nektek a holnapi Kéknyúl koncert látogatására a Dürer Kertben 21.00-tól. Belépés ingyenes, trió felállásban fogunk játszani, vadonatúj saját dalokkal is készültünk.