Keresés

Részletes keresés

Frint Creative Commons License 2001.03.27 0 0 663
Boldog ember! Nálunk az elmúlt hetek összesen 13mm-t adtak. Ma reggel is megörültem, hogy nedves a járda...de még 1mm-t sem mutatott a mérő. Vasárnap én is nagy kertészkedésbe fogtam, alakulgat a fűszerkert, ha látványos lesz küldök képet!
Előzmény: onobody (662)
onobody Creative Commons License 2001.03.26 0 0 662
Sziasztok!

Caryota , nagyon szép a liliomfa.
Vasárnap Mártélyon voltam a kertben , permeteztem , veteményeztem .
Hogy micsoda ragyogó jóidő volt! Ezt már szeretem!
A Tisza jól kintvan , a töltés lábánál locsog
a koszos viz.
Ma délután már feltámadt a szél , el is mentünk
a kislányommal sárkányt eregetni.
Estefelé pedig egy nagy zápor volt nálunk.

Üdv Onobody

Caryota Creative Commons License 2001.03.26 0 0 661
Így hétfő reggelente én is sok mindent megtennék, hogy ne kelljen dolgozni menni... :)
Mifelénk olyannyira jó idő volt a napokban, hogy bevirágzott az egyik liliomfa (Magnolia kobus).
Előzmény: Frint (660)
Frint Creative Commons License 2001.03.26 0 0 660
Nálam fordítva: én vettem volna kabátot, csak ne kellett volna jönni ma dolgozni...
A fűtetlen fóliában már kint vannak a virágzó(!) paprikák, vasárnap már szellőztetnem kellett, 40 fok volt 2méteres magasságban. /Erről jutott eszembe. hogy most már lassan lehet talajhőmérsékletet is méricskélni./
Kedves Onobody, én már nyírtam a füvet, a Gyopárosfürdői nyaralóban vágásérett fű fogadott minket szombaton.
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 659
Mostanában ültették őket, csenevész kórók azok még egy igazi fához képest, nem olyan szépek mint pédául a szarvasi arborétumban a Körös-partján.
Erdélyi teret keressed (parkolni tudsz), onnnan pár perc séta, bárki útbaigazít, akit megkérdezel.

Nálunk, Szegeden hétágra süt a nap. Ma volt az első nap az évben, amikor kabát nélkül mehettem reggel dolgozni!

Előzmény: barnetto (657)
onobody Creative Commons License 2001.03.23 0 0 658
Felénk délután már jó idő volt , szépen
sütött a nap is.
Mindenfelé nagyon beindult a fü , szép zöld
minden , a százszorszépek is kezdenek nyilni.
A hétvégén előszedem a fünyirót ...

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (657)
barnetto Creative Commons License 2001.03.22 0 0 657
Kopáncsi, meg tudnád mondani ennek a ciprusos sétánynak a pontos címét, hogy legközelebb megnézhessem?
Ma Pesten nagyon randa idő volt, esett, fújt, nagykabát.
De! Eltűntek a varjak.
Előzmény: Törölt nick (643)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.22 0 0 656
Szegeden tegnap este óta kis kihagyásokkal esik az eső.
onobody Creative Commons License 2001.03.21 0 0 655
Hüha ... , hóesés .
Szerencsére felénk nem volt.
Bár kellemetlen hideg , borus idő volt
egész nap. Most meg rákezdett az eső.
Igaza van Frint cimborának , eshet is ,mert
még mindig száraz a föld.

Gyereknek gyogyszer beadva , most alszik .
Ha nem használ , jön a pálinkáskenyér , aztán meg
a mákgubótea. :)
Az alföldi népi gyogyászat nagyhatásu készitményei. :))

Üdv onobody

szigmo Creative Commons License 2001.03.21 0 0 654
Sziasztok,
Onobody gratulálok!!!
Ma reggel azt hittem rosszul látok...
Meg délután is.
Hóesés??!
A csillagászati tavasz első napján?

Grimbi Creative Commons License 2001.03.21 0 0 653
Sajna a Tisza mentén, szerencse felétek, de nagy csapadék ígérkezik.
Előzmény: Frint (650)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.21 0 0 652
Hadd sírjon, hadd követelődzön - hiszen fiú. Így is van ez jól.

Jó idő van a komlóra. Csepereg vagy lóg az eső lába. Be van borulva. Szegeden hál' istennek hó nincsen és nem is néz ki, hogy lesz.

Előzmény: pireisz (651)
pireisz Creative Commons License 2001.03.21 0 0 651
Helló Onobody! Ha nem birod, hogy sír, akkor vedd egy kicsit magadhoz! A gyerekek irtóra szeretik, ha meleg testhez bújhatnak. Én úgy aludtam velük, hogy a gyerek a hasamon hasalt. Persze, akkor már soha nem fogja abbahagyni. Ami az illeti az enyémek kifejezetten ordítósak voltak, mert az anyatejet nem birták rendesen feldolgozni a beleik. Szóval hasfájás volt a sírás oka. Erre az orvosok tudnak adni valamit, ha ezért sír.
Előzmény: onobody (645)
Frint Creative Commons License 2001.03.21 0 0 650
A Dél-Alföldön is hűvös van, szerencsére nem havazik, de mérhető mennyiségű csapadék sincs. Kár, mert még mindig több száz(!) mm hiányzik, tavalyról.
Levendula Creative Commons License 2001.03.21 0 0 649
Mindenrôl lemaradok! GRATULÁLOK!
Előzmény: onobody (630)
Grimbi Creative Commons License 2001.03.21 0 0 648
Nálunk havazik, már hólepel is kialakult.
onobody Creative Commons License 2001.03.20 0 0 647
Köszi ! :)
Akkor már csak 14 év.

Előre is köszi a diszfüvet , várom!

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (646)
barnetto Creative Commons License 2001.03.20 0 0 646
off. Kedves Onobody!
Hát ilyenek a férfiak! (na ez csak izé...)A párom akkor tanult meg párnával a fején aludni, mikor megszületett a fiúnk. A lánnyal nem volt semmi ilyen gond. Mindig mosolygott, bűbáj. Aztán kamaszkorban szerepcsere. Kitartás.
Előzmény: onobody (645)
onobody Creative Commons License 2001.03.20 0 0 645
Uram isten , ez a gyerek tényleg
egy hisztérika , Kopáncsi igazad van!!
Állandóan ordit , és követelőzik.
Öt percre most elszabadultam , remélem
néhány napon belől normalizálodik a helyzet.
Örülök , hogy épen megérkeztek a komlók,
remélem sikerült termőset küldenem .

Megyek.... Akár egy sziréna....

Üdv Onobody

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.20 0 0 644
Tegnap este én is megörültem a kis csomagnak, köszönöm szépen.
Előzmény: pireisz (642)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.20 0 0 643
Mocsári ciprusokat, egy kitisztított Holt-Maros szakaszra, ez az ún. "újszegedi részen" van. Kikotorták a dögtemető egy részét (folytatják) és csináltak egy sétányt mocsári ciprusokkal, fajátszótérrel, padokkal.
Előzmény: barnetto (641)
pireisz Creative Commons License 2001.03.20 0 0 642
Helló Onobody! Tegnap megkaptam a komlót. Semmi baja, úgy, hogy ma kiültetem. Köszi.
Előzmény: onobody (633)
barnetto Creative Commons License 2001.03.19 0 0 641
Szia Onobody!
Megkaptam a komlót, köszönöm. Ha nem lesz hóesés a 7végén, akkor most, de inkább a jövő hétvégén tudom kiültetni. Remélem kibírja addig, igyekszem nedvesen tartani. A füveidet a következő lemenéskor fölszedem és küldöm.

Kopáncsi!
Láttam Szeged nekem legszebb utcáját! Evező köz, na ott tudnék lakni.
Április végén megyek legközelebb, megnézem a madarakat.
A távcső nagyon jó, a szürkegémeket is meg tudtam figyelni vele. Távcső nélkül nem is vettem volna észre őket.
Régen írtad, hogy Szegeden új fasort telepítenek, csak már nem emlékszem, hová és mit? Lett belőle valami?

Előzmény: onobody (635)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.19 0 0 640
Ha legközelebb Szeged-Vásárhely táján jársz, úgy a Tisza-hídról Nagyfa felé kanyarodj. Egy kis autózás után (5 perc, ahogy a töltésről leérsz, mert az út a töltésen megy egy darabon) a mezőkön annyifajta madarat láthatsz, nagymadarakat, amennyit csak akarsz, van is arra valahol egy madarászles, ha jól emlékszem. Nagyfa felé indulj, de később Batida felé menjél.
Sok dombot láthatsz errefelé, a régi Tisza árterület ez. A dombokon valamikor ...kori (bronz?) települések voltak, régészeti feltárás is van egy helyen, még én is vittem már haza :( cserépdarabkákat innen.
Előzmény: barnetto (618)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.19 0 0 639
Tegnap a gyálaréti (ez Szeged közelében van) Tisza-parti nyárfaerdőben túráztunk a családdal. No és amekkora madárdal volt az erdőben, azt el nem tudod képzelni kedves barnetto, eszembe is jutottál, kár, hogy nem voltál ott. Sajnos megint rá kellett jönnöm, hogy mennyire nem ismerem a madarakat. A trillák annyira szépek voltak és olyan sokféle madarat láttunk és nem láttunk, mert csak a hangjukat hallottuk, hogy a feleségem magától (!) ígérte meg, hogy olyan távcsövet vesz a szülinapomra amilyet akarok. No remélem nem felejti el az ígéretét.

Apropó most kezdenek nyílni a veronika-félék, kis kék virágjuk van, számtalan helyen láthatók, csak le kell hajolni hozzájuk az árokpartján.

Előzmény: barnetto (634)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.19 0 0 638
Nálunk is! Micsoda véletlenek!

Amúgy szvsz a fiúk hisztisebbek mint leányok, de remélem Onobody-család lesz a kivétel.

És mégegyszer; fogadd jókivánságaimat kedves Onobody-apuka!

Szeretettel,

Kopáncsi

Előzmény: Frint (637)
Frint Creative Commons License 2001.03.19 0 0 637
G R A T U L Á L O K ! ! !
(Nálunk is ugyanilyen a sorrend.)
Jó erőt és egészséget kívánok mindannyiatoknak!
Frint
Grimbi Creative Commons License 2001.03.19 0 0 636
onobody
Gratulálok!
onobody Creative Commons License 2001.03.18 0 0 635
Szia Barnetto!
Igen , én kérek diszfüvet , már tudom is
hova ültetem.
(Tényleg van tészta a gyogynövényboltban.)

Üdv onobody

Előzmény: barnetto (634)
barnetto Creative Commons License 2001.03.18 0 0 634
Szia Onobody!
Biztos holnap kapjuk meg, köszi. Én is ígértem Neked a díszfüvet, de még nagyon hulla, nem szedtem föl. 1-2 héten belül újra megnézem, oszt küldöm. Másnak nem kell?

A hétvégi időjárás az Alföldön nagyon vegyes volt. Szél, eső, verőfény, minden volt. Jót kertészkedtem, alakul a sziklakertem. Még + anyagot kell vásárolnom majd.

Szeged és Hódmezővásárhely nagyon szép, legközelebb 2 napra megyek, hogy jobban körülnézhessek.

Előzmény: onobody (633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!