Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

rockdobos Creative Commons License 2005.08.23 0 0 632

Érdekes, a képaláírások elvesztek.

Szóval:

az én kis Nórikám,

Domonkos, az ötéves,

Ábel a kétéves,

Boróka, a kicsilány

és én a kölykökkel.

Üdvi

Sarkany Creative Commons License 2005.08.23 0 0 630
Gratula! :)))
Előzmény: Novi1 (626)
Sarkany Creative Commons License 2005.08.23 0 0 629
Kipróbáltam. 10 perc után tényleg kikapcsol...
Előzmény: sz_peter (624)
rockdobos Creative Commons License 2005.08.23 0 0 631

Kedves Klubtársak!

Az jutott eszembe, mi lenne, ha kicsit közelebbről is megismerkednénk. Én a magam részéről tényleg nagyon szimpinek tartalak mindnyájatokat, tetszik ez a klubosdi, és szívesen belemennék jobban is. Tudom, hogy szokott lenni (vagy volt már) találkozó, vagy mi, de ugyebár az ritka és nem mindenkinek elérhető.

Szóval: akinek van hozzá kedve, tegyen fel magáról, családjáról, autójáról, lakhelyéről stb, amiről csak magával kapcsolatban akar képeket, és/vagy valami bemuti szöveget. Akinek meg nincs kedve hozzá, az ne. Csak össze ne keverjétek.

:-)

Én elkezdem a sort, várlak titeket is!

Nos.

Erdélyi Zoltán vagyok, 31 éves, soproni lakos, 10 éve házas, 2 fiú (5 és 2 év) és 1 lány gyermek (1 év) apja és 1 asszony (28 év) férje. Reklámdekoratőr a foglalkozásom, dobos vagyok (jelenleg inaktív) és hangmérnök (abban aktív, főleg koncerthangosításokkal, keveréssel). Egy kis 60 nm-es szépecske lakásban lakunk Sopron egyik szép terén (Deák tér). Előző autóm egy 11 éves egy kettes kis röncsi kliócska volt, amit nagyon szerettem. Asszem elsőre dióhélyban ennyi.

Íme képek is.

Sziasztok.

Az én drága kis NórikámDomonkos, az ötévesÁbel, a kétévesBorókaÉn, a kölykökkel
rockdobos Creative Commons License 2005.08.23 0 0 628

Gratula!

Saját lesz, vagy családi? Apuka, gyerekek is örülnek? (Bár nem tudom, vannak-e?...)

:-)

hát minden jót

Előzmény: Novi1 (626)
Adria 007 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 627
gratula és balesetmentes közlekedést kívánok
Novi1 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 626

Megvan!!!!!

Király!!!!!

Tiszta élvezet .....

1,8 Plat. kombi, tetőcsomi, vonóhorog, ezüstmet.

Korrekt átadás, intelligens, udvarias kiszolgálás :))))))))

Tartozékok az általatok felsorolt, + mellény, + ajándék, + szélvédők gravírozva, stb, stb ...

Mindenkinek ajánlani tudom a Vác elötti kereskedésben az üzletkötő B.Gyulát és a szervízvezetőt Kornélt :)))

Köszönet ezúton is :)))))))))))))))))

rockdobos Creative Commons License 2005.08.23 0 0 625

Helló, úgy látom Peter, te kifogtál egy hibátlan Lacettit! Remélem ebben is márkatársak leszünk... :-)

hali

Előzmény: sz_peter (624)
sz_peter Creative Commons License 2005.08.22 0 0 624
A hátsó ablakfűtés kb. 10 perc után kapcsol ki magától
Előzmény: Sarkany (616)
renegade Creative Commons License 2005.08.22 0 0 623
De nem úgy, hogy a kulcsot tükörbe rejtik. Ez urban legend. Ha egy kicsit belegondolsz, abszolút logikátlan bárhova is dugni. Képzeld el, hogy egy fazon odamegy egy autóhoz, szétkapja a tükröt, előhúz egy kulcsot... Nem is feltűnő, ugye? Ennél sokkal értelmesebb a másolt kulcsot odaadni annak, aki majd ellopja az autót. A semleges szemlélő a következőt látja: valaki odamegy egy autóhoz, előveszi a kulcsot, beül, és elhajt. Feltűnő? Már miért lenne az?

Az autótolvajok nem hülyék, megpróbálják minimalizálni a kockázatot. Ha már kulcsot másolnak, nem fogják a tükörbe dugni. Inkább a zsebükbe...

Egyébként ez a legenda évek óta tartja magát. Itt az Indexen is kitárgyaltuk már többször, de mint a főnix, mindig újjáéled poraiból...
Előzmény: Novi1 (622)
Novi1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 622

Sajna -nem urbánus statik szerint- bizonyos fr autok vezetik az effajta listát :((

Előzmény: renegade (621)
renegade Creative Commons License 2005.08.22 0 0 621
A kulcsot előszeretettel rejtik a tükrökbe, a doblemezek, lökhárítók belső részébe.

Urban legend.
Előzmény: SW1.8 (619)
SW1.8 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 620
Nem sikerült leírni, szóval: veszélyeztetettek. Hmm
Előzmény: SW1.8 (619)
SW1.8 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 619

Ha a listán esetleg nem szerepelne javaslom:

Ávételt követően nézd át az autót, nem rejtettek-e el pótkulcsot és forgalmit. Több új autót loptak (lopattak) el ezzel a módszerrel. A kulcsot előszeretettel rejtik a tükrökbe, a doblemezek, lökhárítók belső részébe. A leasingelt, részletre vásárolt autók fokozottan veszélyeztettek!!!

Üdv. 

Előzmény: Novi1 (607)
Sarkany Creative Commons License 2005.08.22 0 0 618

Igen, ezt írták már többen itt a topicon. Illogikusnak tartom...

A Lanosban, ha aktivizálódott az immobilizer, a középkonzolon egy apró LED villogásba kezdett. Ugyanígy működött a Fordban és a SEAT-ban is...

A Kalosban már nem...

Már csak azért is hülye egy megoldás, mert így fogalma sincs az embernek arról, hogy az immobilizer egyáltalán működőképes-e. Azt pedig elég életszerűtlenek tartom, hogy valaki a saját kocsiját idegen kulccsal próbálja kinyitni. 

Előzmény: t-bird (617)
t-bird Creative Commons License 2005.08.22 0 0 617
A LED akkor villog, ha olyan kulccsal bróbálsz indítani, amit nem lát az immo, csak hogy tudd, nem a kocsi romlott el.
Előzmény: Sarkany (616)
Sarkany Creative Commons License 2005.08.22 0 0 616

Tanult márkatársaim elmondása alapján a LED akkor villog, ha az immobilizer működik.

Furcsa. Állítólag az immobilizer aktivizálódik (azaz működésbe lép), ha a távirányítóval lezárod a kocsit. Nálam ilyen esetben mégsem villog a LED.

Akkor most, hogy is van ez?

Más.

A hátsó ablakfűtés (ami párhuzamosan a külső tükröket is fűti egyben), a gépkönyv szerint, egy idő után önműködően kikapcsol. Ma kipróbáltam. Az én kocsimban nem kapcsolt ki. 

Kinek, mi ezügyben a tapasztalata?

Előzmény: sz_peter (615)
sz_peter Creative Commons License 2005.08.22 0 0 615
Sziasztok!

Nekem is csak az emelő és az a néhány minimális szerszám volt benne a kocsiban. A 3 szög, eü. és izzókészlet 10000 HUF.
Azért kárpótlásul kaptam 4 téli gumit, 1 garnitúra gumiszőnyeget, a forgalomba helyezési költség illetéken kívüli részét és 15000 HUF engedményt a váltózár árából. Ja meg egy üveg - a kereskedő nevét tartalmazó cimkés - bort a kocsi mellé.

Tanult márkatársaim elmondása alapján a LED akkor villog, ha az immobilizer működik. Halottam már olyanról is, hogy valaki a riasztó viszajelzőjét köttette ide. Én még nem láttam működés közben, valahog nem is hiányolom:-)

Üdv:
sz_peter
Előzmény: rockdobos (596)
Adria 007 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 614

Szia, kértem egy privát helyre én is. köszi előre.

Oltcit Cabrió Creative Commons License 2005.08.22 0 0 613
Ja, és ha bekötöd az összes funkciót, akkor a megfelelő gomb megnyomására beindítja a motort. Ez elsősorban kertesházban élőknek jó, hiszen télen indulás előtt lehet melegíteni az autót.
Oltcit Cabrió Creative Commons License 2005.08.22 0 0 612

Bocsi, 25.000.-

Szevasztok!

Van egy pageres riasztóm, ha érdekel valakit. A következőket tudja. 2 irányú kommunikáció a távírányító és az autó között. Hatótáv kb. mint, egy hordozható telefon (50-350m). Ajtó és motortér nyítás, ütés érzékelés. Ablakemelő-, tetőablak modul, központi zár vezérlés. 1 pontos gyújtás vagy AC blokkolás. 2 távírányító 1 fő (kvarc kijelzős, riasztáskor sipol és vibrál, nyitáskor és záráskor visszajelez az autó és kijelzi, hogy éppen nyitás vagy zárás történt), és 1 pót. Teljesen új csomagolás, angol nyelvű használati, és bekötési útmutató. Kérésre elküldőm pdf. formátumban.

Nekem már egy be van szerelve a Jolandába, így ha valakit komolyan érdekel meg tudom mutatni beszerelve.

KeZo

Előzmény: kallayt (611)
kallayt Creative Commons License 2005.08.22 0 0 611

Hogyé aggya kedves OLCIT???

:)))

Üdv:KT

Előzmény: Oltcit Cabrió (610)
Oltcit Cabrió Creative Commons License 2005.08.22 0 0 610

Szevasztok!

Van egy pageres riasztóm, ha érdekel valakit. A következőket tudja. 2 irányú kommunikáció a távírányító és az autó között. Hatótáv kb. mint, egy hordozható telefon (50-350m). Ajtó és motortér nyítás, ütés érzékelés. Ablakemelő-, tetőablak modul, központi zár vezérlés. 1 pontos gyújtás vagy AC blokkolás. 2 távírányító 1 fő (kvarc kijelzős, riasztáskor sipol és vibrál, nyitáskor és záráskor visszajelez az autó és kijelzi, hogy éppen nyitás vagy zárás történt), és 1 pót. Teljesen új csomagolás, angol nyelvű használati, és bekötési útmutató. Kérésre elküldőm pdf. formátumban.

Nekem már egy be van szerelve a Jolandába, így ha valakit komolyan érdekel meg tudom mutatni beszerelve.

KeZo

Lacettiman Creative Commons License 2005.08.22 0 0 609

Hali!

Nekem is küldjed el légyszi!

teofil79@freemail.hu

Köszi.

rockdobos Creative Commons License 2005.08.22 0 0 608
Novi1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 607

Gk átvétel...

Kaptam privibe egy szép kis listát /ezúton is köszönet érte/, hogy mire érdemes gk átvételnél odafigyelni.

Akinek szüksége van rá szívesen elküldöm a mail-jére /ide a terjedelme miatt -88 sor- nem akarom feltenni/.

Novi  >;-)) 

surrender Creative Commons License 2005.08.22 0 0 606
ja, ez igaz
Előzmény: Novi1 (605)
Novi1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 605

"És az mire jó, gondolom lopásgátlás. mennyi van az kb.?

Bár kíváncsi vagyok rá van e statisztika mennyivel csökkenti a lopások arányát."

Sokan csak használható, de aránylag drága alkatrészeket /szélvédő, kormány -légzsákkal-, kerekek -disztárcsával-, stb/ szereztetnek be jónéhány tulajdonos kárára.

A szélvédőt igy -rendszámmal- nincs értelme ellopni...

Előzmény: surrender (604)
surrender Creative Commons License 2005.08.22 0 0 604

de égő

:)

szinte tudtam!!!

no mindegy, mondom autó terén nagy lúzer vagyok, most tanulom!

És az mire jó, gondolom lopásgátlás. mennyi van az kb.?

Bár kíváncsi vagyok rá van e statisztika mennyivel csökkenti a lopások arányát.

Ezzel kapcsolatos.

Haverom svájcban él. Vett autót, új Subarut pár éve. Akart ilyen gravírt, de aztán rájött, hogy ott ez az autó árát csökkenti, mert ha eladja azt csak szélvédőcserével lehet újra használni, tehát annyival fog csökkenni a használt ára.

Ott ugynis a rendszám nem az autóhoz, hanem az emberhez tartozik állítólag.

Előzmény: rockdobos (603)
rockdobos Creative Commons License 2005.08.22 0 0 603

az összes ablak valamelyik sarkában, mondjuk a kilincsek közelében bele van gravírozva olyan 1 centis betűkkel a rendszám.

Amit te mondtál, az a rendszám hitelességét igazoló matrica a szélvédő valamelyik sarkában. de én nem röhögtem, inkább elszomorodtam...

nemám :-)

üdvi

Előzmény: surrender (602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!