Igen, már bekukkantott valaki aki elvileg látott/szerelt régen ilyesmit, végig próbálgatta a billentyűket, drótokat, de nem lett meg 10 perc alatt a hiba és többet ő nem akart foglalkozni vele.
Két csavar tartja a (kéxürke v. pirosszürke) műanyag fedéldobozt. Aztán felhajtható, kéne is.
Két csavar szorítja le a billentyűzetet. 1-1 oldalanként.
Ez eddig mindössze 4 db, semmiség.
Érdemes lenne felhajtani és bekukkantani a billentyűkapcsolókhoz. Rézdrótocskák nyomódnak fentről a szénrudakhoz.
Hátha mégis itt van egy kutya elásva :-)
Immár 28 éve mutatta a Kozmoszos vezető hogy a gyakran elkoszolódó, kontaktosodó érintkezőket hogyan lehet tisztítani?
Húzóregiszterenkéntkromatikusanvégigmenniésakérdéseskontaktnálműa.csővelösszeszorítottcsipeszbekisfinomdörzspapírt. Nem ír tovább :-(
Hahó, Budapesten. Nincs hozzá könyvecske. Folyamatosan szól egy sajátos hangszínen (nem az épp beállítotton) és első ránézésre nem billentyű hiba miatt.
Hogy milyen egy Hammond hangja, az nem csak a TG beállításán múlik. "Nulladik" lépésben érdemes megnézni az AO28 frekvenciamenetét mert az erősítő és a TG frekvenciamenete együttesen határozza meg, hogy mi fog "kijönni". Az alacsony és a magas frekvenciáknál pont azért kell a TG szintjét megemelni, mert itt az AO28 még vagy már nem visz át rendesen.
Gratulálok, igen szép eredmény lett. Szemre. Kíváncsi leszek a hangjára is. Azthiszem egy TG állítgatás nálam is elkelne, csak nehezen szánom rá magam. Recap már régen megvolt.
Már hátrahúzkodtam a pickupokat a magas tartományban. Az első szériás 1935-36-os A modell TG-k eléggé visítanak. Joey csodálkozott is a hangján!
Sokkal jobb lett, de még nem tökéletes. Egyszer nincs kedved benézni hozzám?
Többünk szerint volt egy etalon hangú orgonám. Az A100, amely a Rhoda Scottos felvételen is szerepel. Az 61-es, papírkondis.
Azt lenne egyszer jó bemérni, mert az a fülnek a leggyönyörűbb. Nincs túl messze, Veresegyházán van.
Tegnap a helyi zenetanodában ,mondjuk finoman nem teltház elött a Gastroblues szervezésében a Cry Free új billentyűssel kezdett. Hammond C 3, 760 leslie, Roland A33, effektekkel megtűzdelve. Deep Purple uralta az est első felét, ahogy a Sírj Szabadon (???bocs)-tól már megszoktuk. Mindenki a helyén, hangok, dallamok ahogy illik. Kivéve a technikát. A Hammond mintha ott sem lett volna, pedig elég elöl ültünk. De erről nem a zenészek tehettek. No comment. Tamás olyan dobszólót vert ki a bőrökből, hogy állva tapsoltunk, a szólógitár mindent megtett hogy a nehezen beinduló Hammondot átsegítse a kezdeti nehézségeken. A basszer pedig Paganínit idézte, ha elszakad egy húr akkor sincs gond, és nem is volt.
Hensley mester gitáron kezdte a műsort, majd rögtön beűlt a Hammond mögé, amelyik egyszerre életre kelt, hörgött visított vagy éppen sóhajtott. July morning, Easy living, és a Cry Free ahogy Lord mögött most is megtette a magáét. Kalapot le elöttük.
Végül a szokásos, Lady in black, kórus a kitünő pálinkával átitott közönséggel. És sajnos ezzel vége is lett. Kicsit kevés volt Ken-ből, de ami volt az 100% profizmus.
A koncert elött , könnyed beszélgetés, sztáralürök sehol. Lemezborítóra és egy 1972-es NME-re, amelyen fiatal csikóként nézett a kamerába, autógramm. Készül egy új lemez, film egy kezdő zenészről és reméljük közös munka a Cry Free-vel.
At utóbbi 3 hét során két Hammondos program volt a Mecsek alján. Matyooék és most a Hensley, remélem ahogy kitavaszodik lesz még több is. Ha jön valaki, aki ezen a férfias hanxeren dolgozik jelezze, vagyunk egypáran vevők , és segítünk a promóban.
Az egyik az én generátorom görbéje. Nálam csak a mágneseket kellett igazgatni 8órán keresztül. De most szól rendesen!:-) Már csak az A0-28 puffer kondijait kell cserélni, és a torzítót bekötni a helyére és egy nagyon jó hangú orgona lesz belőle.
Írtam egy levelet Neked. Nézd majd meg légyszives!
Előtte a bárban Yengibarian harmonikás egy amerikai pozanossal játszott. 10 embernek?
Mondjuk jobban tetszett amikor standardeket játszottak.
A Dürer kertnél nekem a romkocsma jobban tetszik. Szebb állapotú.
Utána a teremben Matyóóóék. Egyre hosszabb szólókat hallok, hétről hétre egyre dögösebbet. A közönség meg nézett mint a sülthal :-) Voltak, de lehettek volna többen is.
Most már tudom, hogy annak idején miért tettem lábakat a lezlim alá:-) A néhai C-40 tone cabinet volt lábakon álló. Tegnap kaptam Qqbercitől szervízkönyveket, és abban találtam meg az ominózus hangfalat. Innen le lehet tölteni a doksikat, és meg lehet nézni, hogy mit írnak erről a hangfalról.
Igen, én is erre gondoltam, hogy túlontúl digitális. Valahogy nekem a VB3 most ami még vmicskét hajaz vmire, de sajnos nem tudom megmondani a fényévek miért nőnek a vasak és a klónok közt.
Joey meg játszhatott volna több hangszínnel, ha már egy bemutató, de sajnos ő is egy olyan személy akit meg lehet venni. Még az a csoda hogy nem Casiot reklámoz... :)
tehtube kérdéseire: a Dürernek van egy nagy és egy kisebb terme meg egy kávézója is az udvar mellett. Sajnos nem a kávézóban leszünk, pedig az igen angulatos lenne egy efféle triónak.
Igen az elhallgatások a presetváltások nehézségei miatt vannak. Általában sikerül több feketére is rátenyerelni a nagy stenkben. Meg elég sok lábbassz van a nótában, itt-ott.
Nem rosszabb mint a többi digitális. Úgy látom hogy a digitális emulációk mintha megrekedtek volna most egy szinten, amit nem tudnak túlhaladni. Lehet hogy a mérnöki szemléletű megközelítés az oka?
Itt nem is kellett a sziporkázó játék, mert ez egy bemutató felvétel. Ha túl jók lennének, még elvenné a kedvét az egyszeri vásárlónak. Elvégre nem lehet mindenki Joey. De a minőségre végre nem lehet panasz.
Érdemes a digitálisok fárasztó hangját összevetni Matyóóó legújabb The Sermon felvételével. Még mindig és és föld a különbség.