KITE sportot vettem. Lehet, hogy a java őszre marad.
Se rét, se legelő, kukoricaföld, gabona van. De ez a gyűjtögetés olyan Hamupipőkés, hallod-e már most nyilall a derekam tőle. Ugye Outdown"s sorstárs, nem embernek való ez?
A topicodat meg szétoffoltam.
Szia Barnetto!
Gyomirtással együtt lehet vetni a füvet.
A levélen szivodik fel.
Probálj meg valami szivos keveréket venni.
Én több félével is probálkoztam , leginkább
a KITE sport keverék vált be.
A tavaszi , nyári vetésről nagyon rosszak a tapasztalataim
, én az őszt javasolnám .
Nincs valami rét , legelő a környéken ? Az a
legjobb amit helyben gyüjt az ember.
Pedig csak most kezdődik a szezon. Vakond ellen kaptam ricinus magot, elültettem, hátha ez is segít. A hétvégén a szélben nagyon zavartak a harangjaim, de ott nem jár a vakond. A ricinus meg ronda.
Háát, ha csak a szomszéd füvét ki nem téglázom... Nem hiszem, hogy díjazná, az is olyan, mint az enyém.
Fűmagot gyűjtés? Rosszul hangzik, hacsak nem hosszú száron nő, + aztán csak ősszel, most kéne vmit csinálnom.
A gyomirtással lehet egyszerre füvet vetni?
Ja, az idő szép, itt (Pest) nem esik, csak a járda nedvesedett be egyszer ma.
Bálint életre való, de érdekes, mert a 2. gyerekek csendesebbek általában.
Nekem is kellene vagy 2 nap a gyepfoltozashoz. Tavaly nagyon aktiv volt egy vakond, meg egesz keso osszel is, most a turasok helyen kopasz foltok vannak. Sarga foltokat valoszinuleg a macskak aktivitasa okoz. Derekadhoz oszinte reszvet! (Az enyem is erezteti magat.)
Bálint?-- Hihetetlen , szerintem 100 decibel,
semmit nem tud halkan , nem nyüszög , nem gőgicsél ,
, azonnal teljes hangerő , leroggyant
az egész család.
A füről... , meg lehetne próbálni gyeptéglákat vágni
valahol a környékről . A legelők tulajdonosai
tapasztalataim szerint nem bánják ha felszednek
némi gyeptéglát a birtokukról .
Meg kell beszélni.
A másik , hogy honos fümagokat gyüjtesz a környékről.
Nem annyira strapás mint első hallásra gondolnád!
Foltokban égett ki, fűkeverék volt és azok pusztultak el, amik olyan hajszálvékony, szép, selymesek voltak (a nevét, fajtáját nem tudom). Valaki azt mondta, hogy ez a fajta egy idő után így is úgy is kikopik. kb. 400 négyszögöl, mindenhogyan költséges és ííírtó nagy munka. A fölszántatás nem megy a fák és bokrok miatt, robim nincs, a föld pedig betonkemény agyag.
A ház előtt a múlt hétvégén 2 nap ezzel bíbelődtem, szétment a derekam a hajolgatástól, kislapát, komposzt, mag kiszór, rá föld, tapogás. Brrr. Na erre kéne az eső.
Szia Barnetto!
Eső egy csepp sem , nem is igen bánom ,
élvezem a jóidőt.
Persze a kertnek nem ártana a csapadék .
A fü ... , az egész kiégett , vagy inkább
csak foltokban ?
Lehet hogy érdemes ujra vetni az egészet.
Esetleg lehet probálkozni gyeptéglával .
Egy barátom , a kb 50%-ban foltos füvét
ugy csinálta meg , hogy kiszedte az épen
maradt füvet és egycsomóba ültette , a felszabadulo
részt pedig ujra vetette.
Elég munkás!
Halló, halló Dél-Alföld!
Kaptatok-e esőt? Mindenféle záporokról beszélnek. A múlt héten vetettem hézagpótló füvet, nem bánnám, ha kapna kis vizet.
Dél-Buda esőileg eddig nullás.
A tavalyi nagy szárazságban a fű csak nyomokban hajt. Ki van égve. Nem tudom, hogy pótoljam, egy kis darabon pótolgattam, de az egész területen?
Egy dél-pesti kolleganőm szerint arrafelé volt eső, bezzeg az én kertecském csak egy kis harmatot kapott. Az esővizem meg elfogyott, szégyenszemre elő kell szedni a locsolócsövet a hét végén.
Szia kedves Barnetto!
Szerintem kihajt , de ha mégsem , küldök másikat.
A jóidővel nálam hirtelen futott vagy
másfél métert.
Vitális növény!
Ma hidegebb volt , hol leraktam , hol felvettem
a pulóvert.
Igen... , milyen hálátlan az ember!!
Itt van a nyár , mindent elvetettem ,
borsót , babot , retket , virágokat ,
délutánonként pedig sárkányt eregettem a kislányommal.
Jöhet egy kis eső is ahogy jósolják , szóval
minden ideális.
Barnetto!
Köszönöm megjött a diszfü , nagyon jól viselte
az utat .
Mit is mondtál, milyen magasra nő?
Mégegyszer köszi .
Nagyon-nagyon lemaradásban vagyok, munkahelyen munkaszolgálat, otthon disconnect status (mert a rendszerúrnak vitája van a Matávval, és túl elfoglalt és túl szórakozott ahhoz, hogy rendezze), szóval ránézni sem mertem a netre, mert akkor ittragadok... Most engedélyezek magamnak félórát, mert felforrt a nyomtatóm...
Mindenekelőtt gratulálok onobody jól sikerült palántájához! Hagy már aludni? Ne félj, később még visszasírod azt az időt, amikor még (nagyjából) ott maradt, ahova tetted.
Caryota, köszönöm érdeklődésed - magyarázat fentebb - gondolni sokat gondoltam Rátok, különösen, mikor az időjárás (hála a globális felmelegedésnek!) ilyen furcsán viselkedik. Ha én is tudnék képeket csinálni a kertemről, megmutathattam volna, milyen csodaszépek voltak a korai piros tulipánjaim nyakig hóban...
Szia Frint!
Ronda férgek , mindenhol ott vannak .
Nekem is ki kellene irtanom őket , szerintem miattuk
jön a vakond.
Citromfüvem van , még a héten küldöm , nagyon
finom teája van , össze sem lehet hasonlitani
a száritottal .
Ha elfogadsz egy szép tő kerti kakukkfüvet egyuttal
azt is elküldöm .
Van fehér és rózsaszin virágu.
Nálunk is esett 15mm szép csendesen, és reggelre 2-3cm havat találtam, meg +3 fokos "meleget". Szegény paprikáim, azok majd' trópusi növények...
A fűszerkert1: lestyán törzstenyészet, metélőpetrezselyem, tárkony. Ide már csak metélőhagyma kerül. Talán citromfű hiányzik, az jó lenne(gyökeres)
Fűszerkert2: itt már van: fodor és borsmenta, ill. rozmaring. Vetek: izsóp, kakukkfű, turbolya, zsálya, muskotályzsálya, szurokfű, pemetefű, majoranna, madársaláta, levélzeller, most hirtelen nem jut több az eszembe.
Fűszerkert3: levendula(más talajt kell oda varázsolnom)Mindez kb.májusra lesz fotózható állapotban.
OFF:Képzeld, a lóbogár a hungarocell ládában lévő lyukon át felmászott a palántáimba...(a fóliasátor talajára tettem a ládát, benne paprikamagokkal. Lemészárolom az állományt, annyi szent, nagyon begurultam!
Az intenzív csapadék átka, reggel Békéscsabról 3 cm hóvastagságot jeleztek, de délen, délkeleten sokhelyen volt havazás.
(Biztos pótolnivalója van a télnek:-))) )
Húú...., szakad a hó, mégis csak le kellet volna
hoznom a padlásról a kislányom szánkóját.
Délután kettőtől kezdve esik az eső , nyolc óra
körül átváltott havazásba. Lassan az aszfalton
is kezd megállni.
Szia Frint , várom a képet.
Ha vágysz valamire a füszerkertbe , ird meg,
hátha tudok segiteni.
Elvetettem a vakond elleni növényeidet, jajj nekik!
Boldog ember! Nálunk az elmúlt hetek összesen 13mm-t adtak. Ma reggel is megörültem, hogy nedves a járda...de még 1mm-t sem mutatott a mérő. Vasárnap én is nagy kertészkedésbe fogtam, alakulgat a fűszerkert, ha látványos lesz küldök képet!
Caryota , nagyon szép a liliomfa.
Vasárnap Mártélyon voltam a kertben , permeteztem , veteményeztem .
Hogy micsoda ragyogó jóidő volt! Ezt már szeretem!
A Tisza jól kintvan , a töltés lábánál locsog
a koszos viz.
Ma délután már feltámadt a szél , el is mentünk
a kislányommal sárkányt eregetni.
Estefelé pedig egy nagy zápor volt nálunk.