...de ez mégsem teljesen ugyanaz. Ami meg az egyszerű szavakat illeti: hányszor jut eszembe valami egyszerű, de nagyszerű rímpár, hogy azonnal dobjam is, mondván, ez már ezerszer lehetett...:-)Gondolom, ezzel a többiek is így vannak,...vagy nem. Majd megmondják. Vagy nem...:-)
Szóval, Hunor, így tovább!
Csatlakozom a Matthaus rímet kedvelők társaságához. :))
Kedves Hunorjerke, üdvözöllek, és csak így tovább! :)
Nem szeretnék kimaradni a nyulas sorozatból sem:
Néni, a kisállattartási díjnövekedés agressziót vált ki önből? Ha felmegy a nyúl adó,
mindent széjjel dúl, anyó?
Talpraesett kismama Otthon lenni neki keserű GYES-en,
inkább munkát keres ügyesen.
Szemérmes a lány, szexről nem beszélget a fiújával, még a vakáción se Barátoddal nyaraltál Jaltán, Emmi?
Mi került köztetek szóba? Altáj nem, mi?
A juhod nem tudja értékelni, hogy elvitted magaddal Jamaicára Az érzés, mit a Karib ád,
nem hatja meg barikád.
(ez a barikád nem az a barikád, azt Gr0 már ellőtte)
Walter Matthau :-)))))))))))))))
Mind jó, a tibetes is nagyon tetszik, a légierőset pedig tőlem loptad kedves Dr.YES :-))
Mit szólsz, hogy régebben volt itt Dr.No is? :-)
Kedves Hunor!
Hogy szólítsunk, mert az új nicked szerintem e célra nem igazán alkalmas.
(Kedves Akinek mindenről van...)
Már tegnap aggódtam, hogy talán azt gondolod, azért cserélünk fel egy-egy betűt a két sorban, mert nekünk betűcsere nélkül nem megy... :-)
Hogy ki definiálta a kecskerím fogalmát, nem tudom, de tény, hogy igazi, ínyenceknek való agymunkát az egycserés kecskerím kitalálása igényel. Ehhez viszont kitűnő bemelegítés a betűcsere nélküli kínrím, amely már kitűnően megy neked :-) Gratula!
Úgy látom rám marad a feladat, hogy eláruljam:
Sem ebben, sem a korábbiakban egy darab kecskerím sincs, ugyanis remekek bár, de ún. kínrímek. A kecskeség mibenlétét illetően olvasd el a topicnyitót. Persze semmi gond, kínokat is írunk ide bőven. Rímeid alapján pedig úgy látom nem lesz gond azzal, hogy hamarosan igazi kecskékkel is megajándékozz minket!:)
Az előadás módjáról csak annyit, hogy az utolsó sorba (csak a ritmika kedvéért) kell egy nagy csuklás. Szóval pontosan így nézne ki:
Volt VALAMI BENNE MÁR. TÍZ
pohárral kért Döníz.
Dülöngélt, de bírta szóval.
Mondta folyton: "Pincér, plíz!"
"Testesebbet hozzon! Szóval..."
- hebegett csak aztán így:
"A bor aztán igazán az..."
- gondolkodott - "a bor, szóVAL
AMIBEN [hukk!] NEM ÁRT ÍZ."
Hát ezt nem is értem. Most hirtelen kihalt ez a topik? Csak magamat fárasztom? Na mindegy. Itt van még egy zöngeményem:
Döníz részeg
Volt VALAMI BENNE MÁR. TÍZ
pohárral kért Döníz.
Dülöngélt, de bírta szóval.
Mondta folyton: "Pincér, plíz!"
"Testesebbet hozzon! Szóval..."
- hebegett csak aztán így:
"A bor aztán igazán az..."
- gondolkodott - "a bor, szóVAL
AMIBEN NEM ÁRT ÍZ."
Hát, elég erőltetett, de van benne kecskerím is, nem?
A nyulak között a mormon hentesé (Dr.No, 499) valószínűleg felülmúlhatatlan, de azért hozok egyet én is.
A tenyésztő a fődíjat célszerűen fölhasználhatja a gombamárgezett állatok gyógyításánál Mire jó a tombolán nyert kapszula?
Kell az, hogyha keserű szert kap nyula.