Igen, és a szakosításról való meglátásomat el is küldtem nekik. Majd láttyuk mi lesz. Mert ez nem tesz jót a bántalmazott nőknek sem, ami most folyik.
Valóban a CSBE címke alatt szinte kizárólagosan ffierőszakról hallani. És igazad van, ez a témakör nem csak erről szól.
A civil szervezeteknek szakosodniuk kellene, h világosabb legyen a kép. De nem gondolom, h uannak a szervezetnek kellene foglalkoznia a különböző problémákkal. Azt tudom elképzelni, h alakulnak, vagy leválnak civil ágak, akik együttműködnek. Pl. el tudok képzelni, most csak mondok vmit CSBE/bántalmazott ffiak, ill. CSBE/bántalmazott nők csoportosulásokat, amelyek nem vs működnének, hanem kooperálnának egymással, illetve maguk is tagjai lennének egy nagyobb halmaznak, amely a CSBE összességével foglalkozik...
Így igaz. De ebben a topikban nem ez folyik, és most itt vagyunk, és beszélgetünk. Én bármilyen fórumon hangot fogok adni annak a nézetemnek, hogy a CSBE nem egyenlő azzal, hogy a férfi bántalmazza a nőt.
Remélem, azt te is belátod, hogy igencsak errefelé tendál a feministák CSBE-ről kialakított álláspontja és annak terítése.
Én sem mondtam mást. Kivételesen egyetértünk! Külön kell kezelni a problémaköröket. Uúgy, mint az egészségügyben. Egy fogász nem fogja kivenni a vakbeled, és egy belgyógyász nem fog térd-keresztszalag műtétet végrehajtani rajtad...
Nem kell árnyalni semmit.
Van A.), B.), és C.) probléma, ami történetesen családon belül fordul elő. Ezért a CSBE-t szakosítani szükséges, nem pedig árnyalni.
A csecsemőgyilkosság elkövetésére az válasz, hogy bezzeg a férfiak, akik felcsinálják a nőket, lelépnek, aztán a nyomorult, kiszolgáltatott nő idegállapotba kerül, és megöli a csecsemőjét? Szerintem nem.
Az erőszak elkövetésére válasz, hogy minek mentél oda, ha tudtad, hogy az illető, akinek a háza előtt vagy utál téged?
Leírtam, de újfent megteszem! Az általad vitatott válaszok azért születnek, hogy árnyalják azt a képet, miszerint a CSBE a férfiak, nők ellen elkövetett erőszakcunamija!
Ha valaki butaságokat mond, pl. bűnözőket menteget szexista alapon, azzal szemben az az igazságos, ha a normális emberek rámutatnak a tévedésére és helyreteszik.
Nem pedig az, ha csak azért mellé állnak, mert ő is nő (vagy csak azért támadnak egy értelmes olvtársat, mert ő nem nő).
Szóljál a törvényalkotóknak, a jogászoknak, hogy hazugság a csecsemőgyilkosság, mert te jobban tudod! Létezik gondatlanságból elkövetett emberölés, és létezik szándékos emberölés. Az, hogy egy nő az élve született csecsemőjét nejlonzacskóba csomagolja és bedobja a kukába, az szándékos emberölés. Lehet rá azt mondani, hogy nem előre megfontolt szándékú, hanem hirtelen felindulásból elkövetett, de szándékos!
Ez csupán a nők ellen elkövetett erőszak egyik formája. Léteznek egyéb módozatok is, és létezik a férfiak, gyermekek ellen nők által elkövetett erőszak is,
Pontosan! Ezért nem lehet egy kalap alá venni őket! Nagyon jó meglátás!
És egyik problémakörre nem válasz az, h debezzeg...
Van a ffiak által nők ellen elkövetett erőszak. Ennek is vannak válfajai, úgymint fizikai/rendszeres/alkalmi/egyszeri/és szóbeli, és ezeknek is időbeli kategóriái.
És van a fordított helyzet. Uezen kategóriákkal.
Most csak a hasamra ütök, pl. 100 családból tízben a fizikailag erősebb ffi hetente kétszer agyba-főbe veri a feleségét.
Erre nem válasz az, h debezzeg 100 családból 30-ban az asszony szekírozza (porszívózásra nógatja) a hites urát.
És az sem, h évente megölnek mondjuk 15 csecsemőt elborult tudatállapotú friss kismamák.
Egyszerűen egyik problémakörre nem válasz a másik problémakör.
Ebben a topicban, és nagyon sok más, hasonló topicban pedig ez folyik...
Mi az, hogy nincs ilyen attitűd? Pont az ellen emelem fel a szavam, hogy a feministák azt akarják elérni, hogy CSBE kapcsán az emberek szeme előtt kirajzolódjon egy feldagadt szájú, könnyes szemű nő, felé magaslóan egy kezét ökölbe szorított pasival. A CSBE nem ez!
Ez csupán a nők ellen elkövetett erőszak egyik formája. Léteznek egyéb módozatok is, és létezik a férfiak, gyermekek ellen nők által elkövetett erőszak is, amiről ebben a topikban akárhányszor felmerül, két dolgot hallunk akár tőled, akár a másik nagyeszűtől. Vagy hazugság, nincs, vagy felmentitek, és más az oka az erőszakosságának.
Lásd az én vázolt esetem:
Semmi problémát nem láttál abban, hogy a szomszédasszony tettleg nekem esett, szerinted én voltam a hibás, mert minek beszélgettem a fiával, ha tudom, hogy utál engem.
Az erőszaktevő mellé álltál, pedig én is nő vagyok. Bár, mivel nem nem csípsz engem, egyszerűbb volt a kis tyúkagyadnak, ha elhiteted magaddal, hogy férfi vagyok, és tádám, már lehet is az erőszaktevő mellé állni, mert nő, és te melléjük állsz. :) Akkor is, ha erőszaktevő. Néha nézzél tükörbe püfi!
Szokásod szerint kiragadtál egy részletet a hsz-ből, és rárepültél, mint gyöngytyúk a takonyra. Az IE kapcsán került szóba, hogy ha elfogadjuk, hogy a férfit ki lehessen tenni a házból, ha megverte a feleségét, akkor fogadjuk el azt is, hogy a nőt is ki lehessen tenni a házból, ha mondjuk az apa rajtakapja, hogy bántja a csecsemőt. Kvázi ez volt a lényege.
Pontosan. De attól még az anya, aki megölte a csecsemőt, semmiképpen sem menthető fel. Az ügyvédnek meg nem feltétlenül az a szerepe, hogy felmentesse a bűnöst, hanem, hogy védje egy esetleges aránytalan büntetéstől.
Azért, mert ebben a topikban az alapattitűd az, hogy csak a férfiak erőszakosak, a nők pedig áldozatok, ami nem igaz. Majd, ha születik egy nőgyalázó topik, amit férfi indít, akkor felemelem a szavam a nők mellett.
Mint mondottam, én nem a nők mellett érvelek és állok ki, hanem azok mellett, akikkel úgy érzem, hogy igazságtalanul járnak el. Pont.
Mit szólsz ahhoz a tabudöntögető gondolathoz, miszerint léteznek olyan emberek is, akiknek egyszerűen az igazság és az igazságosság a fontos, és nem a szexista elfogultság vezérli őket.
Azért hülyeség, amit mondasz, mert nem tudjuk, hol van az apa, miközben az anya megöli a csecsemőt: lehet, már nem is látta 9 hónapja, lehet, hogy dolgozik, bármi lehet, tökmindegy, nem ő a gyilkos, de ha felmerül a felelőssége, akkor őt is megvádolják.