Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2010.12.21 0 0 12694

Látom új teszt van kialakulóban! :)

Kíváncsian várom, bár az itt említett progit is be lehetne vonni. Amennyire egy faékhez hasonlóan egyszerű, szerintem pont oylan jól használható is.

Hangkönyvtár szinten az USB Charlie mai napig lever minden próbálkozást szerintem sample téren, azt is fel tudom ajánlani a meccshez, de nyilván ez is presetek szintjén korlátozott valami, nem egy B4 jellegű multifunkciós dolog.

2010-ben nálam a klón sorrend hangminőségileg eddig, soft-vas fej-fej mellett nézve:

1. Clavia C1/C2 - VB3 (öszvérként Hamichorddal)

2. Korg CX3 - USB Charlie

3. B4 I

4. B4 II. - Yamaha Motif széria

5. Emu B3

? Kurzweil PC3 orgona szekció (KarnEvil mint boldog új tulajdonos most teszteli...) :)

A házi falacikhoz mindenkinek gratulálok aki belefogott, nyilván az más kategóriát képvisel...

Talán a VB3 lehetne kompromisszummentes progi is, ha a szerzőjével meg lehetne értetni, csináljon olyan lehetőségeket paraméter állíthatóság szintjén, mint amit lehet bütykölni egy B3-ason a hátlapot levéve. Így csak a kezelőfelületre szűkített program egy bezárt lehetőség.

Egyébként nem hiszek benne hogy 10-15 éven belül lenne olyan gyártó, aki radikálisan más megközelítésből építene, programozna orgona klónt maximálisan a tökélyre törekedve. Nézzük meg, pl. a Roland is megállt a VK-kal, mondván az már kész! Bármennyire is tágult kissé mostanság az orgona-klónok piaca, még mindig picike a többihez képest, és egetverő színvonalváltozás nincs. A jelenlegi gyártók a korábbi hifi piac hozzáállásával közelítenek: "új év - új előlap" vagy "picit módosítsunk, rakjunk rá 2 gombbal többet és adjuk el a régit újként megint!", vagy ott a Fatar, aki csak a nagy névvel párosított propagandával akar előretörni...

Szerintem nyílt rendszerek (Linux, Android) és az új félvezető technológiák (szilicium helyett karbon) fogják a jövőben mobil irányba tolva, új eszközökkel hozni itt is a változást. Ahogy jósolják, hamarosan a PC is el fog tűnni mint olyan és karóra vagy legalábbis zsebkalkulátor méretűvé válik az IT eszközök világa, ahol könnyebb lesz független önkénteseknek akár egy teljesen jó Hammond klónt programozni egy iPod méretű stabil készülékre, mint az ismert, nagy, lomha gyártók, megkötött, célzott vasaiktól újból csodát várni, amit elavult, 5-8 éves IT technológiákra fejlesztenek.

A kérdés tehát, hogy mikor teremtődik meg az az új, nyílt rendszerű, pro eszközpark, hasonlóan pl. a mobil hangrögzítők esetéhez és amit zenészeknek terveznek, nem általánosságra vagy telekommunikációra.

Előzmény: mokusmisi (12689)
nallaci Creative Commons License 2010.12.21 0 0 12693

Tisztelettel jelentem, hogy megtörtént B-3000-es és 722-es Leslie-m  bevizsgálása Harangozó Misi által.

A szerkezet kívülről teljesen fe van újítva (refurbished) belülről is.

Rhoda is írt egy lemezt B-3000 címen.

Budapesten található, kipróbálható, ára 800.000.- Ft (Norvégiában drágábban vettem)

Tel: 06 309 312 250

Sziasztok

Laci

tehtube Creative Commons License 2010.12.21 0 0 12692

Ok. Ha találós kérdést nem is szívesen csinálnék, de egy bemutató tesztet szívesen. A találós kérdésben az a baj, hogy irányítottan a leginkább hasonló hanzásra helyezi a figyelmet. Én inkább kikeresném a legnagyobb különbségeket és azokat mutatnám be.

A digitális cuccokat rendkívül kényelmes a 122-es lezlire kinyomni. Ott az A102 előfokában a bemeneti RCA csatlakozó. Egyszerűen oda kell bedugni.

Lezliszimukátor: Ahogy a Motion Sound megcsinálta a felső tölcsérét lecsökkentett méretekkel, csöves előfokkal, 800Hz-es crossoverrel, mikrofonozással, messze a legjobb "szimuláció". Szerintem ebből kiindulva kéne megalkotni egy erősen lecsökkentett méretű, de igazi csöves kimikrofonozott kétrotoros lezlit kb. 30×30×50cm-es kiterjedésben, vagy kisebben. Szépen mutatna az asztalon is és kiküldve a hangját nem kéne úgyabb algoritmusokon agyalni. Valami ilyesmit, de működöt. Nem kell hogy hangos legyen, csak szépen szóljon.

Eddig a legkisebb kompakt lezlivel a Mike Sponza bandben találkoztam. Valami olasz, Voce nevet mondott, de ilyenre nem leltem. Már majdnem jó méretű.

Előzmény: mokusmisi (12689)
mokusmisi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 12691

Nekem az "A" volt nagyon tiszta és műanyag, és a "B" meg élő, szép hang, bár a key-click valóban túlzott, de ez talán inkább az XK3-nak tulajdonítható. Nekem az "A" hangzása volt "gáz", azonban ennél más a "hanggenerátor" is. szerencsésebb lett volna úgy összehasonlítani, hogy az XM2 helyett is egy XK3 lett volna midizve, s az a műlezlijén keresztül szólt volna.

A 122-es nem csak azért szól kicsit szebben, mert az igazi csöves erősítő frekvenciamenetét szoktuk meg, hanem azért is, mert az mikrofonokon keresztül van felvéve, így a terem akusztikája is "beleszól" a hangképbe. Az alkotó írja is hogy ő nem rakott bele a pedálba teremhangzás szimulátort, így még legalább egy "short reverb" elfért volna a láncban, amitől természetesebb lehetett volna a Neo (nem Native) Instruments hangzása a direkt kompjuter felvétel esetén.

Előzmény: ham_peet (12685)
Qqberci Creative Commons License 2010.12.20 0 0 12690

érezhető volt így is valamennyire a kicsit keményebb hang.

Eredendően teljesen fel volt tekerve magasra a hangszín. Mikor kalibrálás után bekapcsoltuk, Laci első ijedtségében letekerte teljesen. Még szoknia kell, barátkoznia a több magas hanggal :-)))

Előzmény: tehtube (12682)
mokusmisi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 12689

Számomra ez a videó feladta a leckét mert szerintem is baromi jól szól a VB3 műlezlin keresztül az A100:

Nekem a VB3 is (az NI B4 1.1 és a B4 II mellett) fel van installálva a Hamichord-ra, de én mindössze egy LGT nótában tudom használni mert szerintem túlzott kiemelése van a tölcsér szimulációjának, de jóval keskenyebb sávon mint az eredeti csöves 122.

A legnagyobb bajom a felső oktávval van, mert itt már a tölcsér nem igazán szól s a legfelső hangok abszolút nem "sírnak" úgy mint az eredetin vagy akár a B4 1.1-en. (persze ezen a videón sem játszott Guidó (a VB3 kitalálója) a legfelsőbb hagokon, de amelyeken játszott, azok szerintem rendben voltak)

Eldöntöttem, hogy ha lesz rá időm a karácsonyi ünnepek után, összedrótozom az A102 orgonámat a műlezlikkel, és összehasonlítom őket, meg talán a 122-öt is összedrótozom a Hamichord-dal, hogy meghallgassam mindhárom plugin "igazi" lezlin keresztüli viselkedését.

Ha esetleg tehtube mesternek volna kedve hozzá akkor mi is készíthetnénk egy A, B, C, D, E,......jelű találós kérdést a fórumos kollégák számára. (ala Jim Alfredson...)

A próbába még bevonhatunk esetleg egy Rotosphere műlezlit meg az NI legújabb sampleres B3 klónját.

Ez utóbbiról nekem egyébként lesújtó véleményem van, mert szerintem rosszak az alapbeállítások és szinte semmit nem lehet rajta szabályozni. (pl. halk a perka, túl közeliek a rotorokhoz a szimulált mikrofonok, nyávog a chorus vibrato, stb). Mindemellett a kezelőszervek nagy része nem real-time: pl. vibrato ki/be addig nem hallatszik a hatás amíg egy új hangot az ember le nem üt.

Ugyanúgy egy kitartott akkordnál a drawbar-ok nem reagálnak, nem hallható egy átállítás hatása csak akkor, ha egy új hang szólal meg! Sajnos ezzel az NI a Wersi orgonák 1988-as viselkedését utánozza.....

Előzmény: ham_peet (12687)
betasound Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12688

Igen. Mondjuk csak Lacinak használni kicsit költséges, mert olyan 110 e körül van a kütyü, de az emberfia olyan vst plugint rak rá amilyet csak akar (egyszerre egy csomót!), és mivel nincs benne mozgó alkatrész (a ventilátorán kívül) elég koncertbiztos cucc.

Előzmény: ham_peet (12687)
ham_peet Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12687

ez a VB3 lezli szimulációja ?  szerintem is megeszi a suzukit, és a native-ot is.

Előzmény: betasound (12686)
betasound Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12686

Nagyon össze lehetnek nőve a suzukival, mint az a legalsó pdf-ből is sejlik.

http://www.neo-instruments.de/de/ventilator/ventilator-downloads

Mondjuk az XK2-3, XB sorozatra rá is fér egy jobb műlaci, az újabbakban már szerintem annyira nem gáz, az egyébként kapható Linr6 roro, Boss Rt20, H&K Rotosphere, Korg G4 között mindenesetre nem teljesít roszul. Műlaci ügyben szerintem az egyik legjobb megoldás lehet az alábbi:

Kiegészítve azzal, hogy ugye ebbe a kütyübe a NI B4 II ügyanígy berakható, mert kinek a pap...

Előzmény: mokusmisi (12684)
ham_peet Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12685

köszi a linket, érdekes teszt!

a 122-es egyértelmű volt.

az xk3 ismerős, természetellenes keyclickje viszont a native instruments cuccon méginkább műanyag, ezért fordítva tippeltem meg a digitálisokat.

arra számítottam, hogy a native szimulációja jobb lesz a hammond gyári műlezlijénél, de "nekem nem jött át"

nekem volt xk2-esem, az ultragáz volt.

utána próbáltam az xk3-as, és a korg cx3-ast, és nekem a korg meggyőzőbb volt, akkor a korgot vettem meg ( később a motion sound kbr3d-t használtam vele)

pont ez a keyclick volt az, ami akkor nagyon nem tetszett a hammondban.

a csöves leslie szépen kijavítja ezt, de  műlzlivel nem tetszik.

ettől függetlenül nem rossz a native, bár a boss rt20 szerintem  jobb.

üdv

pet

Előzmény: mokusmisi (12684)
mokusmisi Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12684

Rátaláltam ma egy új műlezlire.  Mivel nem emlékszem rá, hogy valaki említette volna itt a fórumon - közzéteszem.

A kütyü: http://www.neo-instruments.de/de/ventilator/ventilator-features

Dr Lonnie Smith bemutatja a "Ventilator"t:

Jim Alfredson összehasonlítja az XK3 lezlijét, a Ventilator-t és a L122-őt :

Itt pedig meg lehet tudni, hoga az A,B és a C verziók melyik berendezésekből jöttek : http://www.jimalfredson.com/vent.html

Engem meggyőzött a demók alapján...:-)))

tehtube Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12683

Előzmény: tehtube (12682)
tehtube Creative Commons License 2010.12.19 0 0 12682

Tegnap érdemes volt kimenni a plázába zenét hallgatni.

Amin meghökkentem, Fassang Laci kihozta a Hammond C3-asát az áruházba a nagy csöves lezlijével.

Mindjárt optikailag is máképp nézett ki a környezet! Egyből le is lehetett csekkolni a TG beállításának, újrakondizásának eredményét. No jó, annyira nem, mert itt csak a legszükségesebb hangok szólalhattak meg, azok is halkan -áruházban vagyunk vagy hol- , de érezhető volt így is valamennyire a kicsit keményebb hang. Mind a Saint Ephraim Choir, mind Laci számára érdekes, egyszeri kirándulás volt ez a bő félórás műsor. És ez benne a jó. Bizánci liturgiát, Liszt misét bármikor hallhatunk a fenti neves előadóktól de ilyet nemigen. Laci még egy hosszabb hammondos szólóba is belemerült :-)

Érezhető volt a szükségszerűen könnyed technika szenvedése a kórus kihangosításával. Pár mikrofontól méterre állni, nem tudott a halk hanxerekkel sem partiban maradni. A felvételnél a hangfal elé álltam, így "vonaljel" szinten szedtem le az N93-mal a hangot.

A középső előadás már off, élő bigband Johnny Palmerrel, Berki Tamással és Pribolyszki Matyival. Annyiban on hogy neki is van tudtommal Hammondja.

Az utolsó fellépő a technika kivédésére felvételről ment javarészt. Mégha a legigazibb gospel is szólt, így mellőztem.

Jópofa volt viszont hogy a zenei alapot és lejátszót otthon hagyták. Viszont megvolt egyikük ájfonján. Azt dugták a keverőbe és távirányítóval kezelték! :-)))

Előzmény: tehtube (12681)
tehtube Creative Commons License 2010.12.17 0 0 12681

Holnap, vagyis szombat délutáni műsorajánló.

Nem kifejezetten hammondos, de előfordulhat, legalábbis hangilag szerintem.

Sőt, az első fellépő kifejezetten összeköthető egy céhármassal! :-)

December 18., szombat - Gospel Karácsony - ALLEE Bevásárlóközpont
 a.. 15:00 Saint Ephraim Choir és Fassang László (orgona)
 b.. 16:30 Johnny Palmer és Berki Tamás, Pribojszki Mátyás valamint a Golden Big Band
 c.. 18:00 The Gospel Star Mass Choir és Johnny Palmer

Sycsa Creative Commons License 2010.12.17 0 0 12680

Kortárs koncepciós muzsika Hammond kapitánytól. :)

http://www.youtube.com/watch?v=V4EWdL8gov0

betasound Creative Commons License 2010.12.17 0 0 12679

Bizony bizony, ebben a kategóriában kb ez az árszint (50 - 80 $), rásadásul általában 7db kell belőle,  s lehet hogy csak egy két koncertet bír ki. Herflizni sem olcsó mulatság...

Előzmény: Qqberci (12678)
Qqberci Creative Commons License 2010.12.17 0 0 12678

16 rongy egy pofagyaluért???

Előzmény: tehtube (12676)
szimizso1 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 12677

Már csak az a kérdés, hogy hangkerekek vannak benne, vagy a rezgőnyelvről veszi le a hangot a pic-up:-)

Előzmény: tehtube (12676)
tehtube Creative Commons License 2010.12.16 0 0 12676

Gyári új Hammond "organ" kapható. Az van ráírva hogy:

HAMMOND (...) ORGAN :-)

http://www.eldoradomusic.hu/?termek_kereso&listaz=nagykep&pdid=9283

almost famous Creative Commons License 2010.12.13 0 0 12675

Sziasztok!

Szeretettel várunk mindenkit a Keep Floyding karácsonyi, és egyben idei utolsó koncertjére a Morrison's Közgáz-ba, december 22-e szerda este 20:30-ra.

A belépés 21 óráig ingyenes!

Üdv,

Keep Floyding

www.morrisonskozgaz.hu

www.keepfloyding.com

oldrad Creative Commons License 2010.12.13 0 0 12674

Azért Matyó egyik videóján is láttam a kicsit megszólaltatni :-))

Előzmény: tehtube (12673)
tehtube Creative Commons License 2010.12.13 0 0 12673

Na neeee! Drawbarok, billentyűk???? !!!

Előzmény: oldrad (12672)
oldrad Creative Commons License 2010.12.13 0 0 12672

Ha a gépem makrózni tudna.....

Előzmény: oldrad (12671)
oldrad Creative Commons License 2010.12.13 0 0 12671

PS. Panaszra azért nincsen okom, mert az éj jótékony leple alatt (a figyelő tekintetek éberségét kijátszva) találtam egy jégszekrényben (!!!) mai szemmel nézve mókás körtemuzsikákat :-))

Előzmény: oldrad (12670)
oldrad Creative Commons License 2010.12.13 0 0 12670

Nemrég lomtalanításkor láttam egy ilyen Weltmeister orgonát a fal mellett, a fényképezőt elő sem mertem venni, de a "tulajdonos" 50-et mondott szelíd érdeklődésemre :-((

(azért kiváncsi lettem volna, hogy ki és miért dob ki egy ilyen hangszert)

Előzmény: tehtube (12648)
tehtube Creative Commons License 2010.12.13 0 0 12669

Ez egy rendkívül igényes kézműves munka. Több más modellel találkoztam, de az mind elnagyolt, gagyi kategória volt. Sok munkába kerülhetett ennyire precízen, alaposan kivitelezni. Az árán sem csodálkozom emiatt. Legfeljebb nem sokan engedhetik meg maguknak.

Előzmény: ozjo (12668)
ozjo Creative Commons License 2010.12.12 0 0 12668

Először egy kicsit én is elámultam. Játszani nem lehet rajta, de vinni könnyű.

Előzmény: trambi (12667)
trambi Creative Commons License 2010.12.12 0 0 12667

Ezt sem én találtam ki , de az életben sok mindennel van igy hogy a" mig az óriás félre áll addig törpe ordibál" ugyhogy szerintem ez egy "pléhbek" orgona , az alatta levö "nagy" orgona adja hangot, a törpe meg szerepel, mig el nem adják, vagy mig be nem gyujtanak vele....

Előzmény: szimizso1 (12666)
szimizso1 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 12666

Ennyiért működik is?:-)

Előzmény: trambi (12665)
trambi Creative Commons License 2010.12.12 0 0 12665

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!