én is kerestem olyan motorelőmelegítőt amia kartert melegíti.Csak belegondolva hogy egy alutömbbe rakott merőlőforralót adnak 40-50 ezerért kicsit sok.
az egész anyagigénye kb 3000 Ft.
A működése kb mintha egy kisebb vasalót ragasztanék a karter oldalára.
Szóval ha egy régi vassalóról leszedem a fogantyút és a karter oldalára rakom kb ugyanott vagyok.
Szóval engem bosszant az ár mert kb 10 ezer lenne reális egy ilyen szerkezetért.
Keresnék egy "kissebb" állófűtést, egy kis traktorba kellene. Ha jól tudom levegősnek hívják azt a fajtát amit nem kötünk fel a vízrendszerre, ez a tipus érdekelne.
Ha valakinek akadnak otthon hibás cuccai, pl befúvóventilátor, hibás érzékelők, üzemanyagpumpa, stb és mág kidobásra vannak írélve, akkor szóljatok, mert engem érdekel mindenféle lom. :D
Szia ahogy irtad nekem is ilyen van az automban opel vectra c a tipus d5wz az a gondom vele hogy nem megy de ez szerintem meg sohasem ment mert megneztem a kipufogót de tök uj. Hogy lehetne beüzemelni?
Igen függőlegesen, mindkét irányban, aztán vízszintesen majd megdöntve, de sehogysem volt jó. Hetekig nézegettem diaggal amikor fűtött, nem jöttem rá miért alszik ki, pedig mindennel próbálkoztam. Átalakított pumpa volt hozzá (egy német oldalról lett rendelve, csökkentett szállítási kapacitású TTC pumpa), most hogy emiatt szarakodott vagy sem, már sosem fog kiderülni. Mindenesetre eleinte néha szépen fűtött, aztán valami miatt folyton kialudt, olyankor akkora füstöt csinált hogy egyszer valaki kihívta a tűzoltókat hogy ég az autóm :-)))
Kiszedtem és eladtam az alkatrészeit amik jók voltak.. nem egy jól sikerült valami az a kályha, az biztos..
Hát ami nekem volt az folyton kialudt és ontotta a füstfelhőt. Eleinte normálisan működött, aztán egyre többet csinálta.. Ráadásul tele volt folyton értelmezhetetlen hibakódokkal..kidobtam a francba a 20. beépítési módozat után..
Y kábelem nincs, az ebayen találhatóak meg a leírásuk szerint a VW-es T90-nel nem kompatibilisek, nekem meg ugye az van.
Ha valaki tud ebben segíteni, az nagyon jó lenne, illetve felteszek egy kérdést, de nem röhögni: ha egyszerű blankolás és forrasztópáka segítségével a T90 3 szál vezetékéhez hozzákapcsolom az óra 3 szál drótját, akkor abból nagy baj lesz?
Persze hogy elférnek, a kapcsolat köztük nem "vagy-vagy", hanem "és" :)
Elvileg a 1533-hoz kellene lennie egy Y-kábelnek, ahol az Y egyik vége az órához, a másik a távirányítóhoz kacsolódik. Ha nincs meg, akkor ebay, vagy itt hátha van valakinek.
A 1533 oválóra és a távirányítós T90 egység megfér egymás mellett? Oválórám volt, most kicseréltem T90-re, de kidobni nem akarom, ráadásul azon állítható bármi, a VW-es T90 pedig csupán ki- és bekapcsolni tud.
Összedrótozni csak simán párhuzamosan, ha lehet egyáltalán?
Sziasztok!Segítségeteket kérném!Van egy 2006 1.9 pdtdi vw touranom és a szellőzőkön dől be a füst?valószínű az előfűtés.Mi lehet a gond?Hogy fordulhat elő ez? Az előfűtésből /ha jó lesz/,hogy tudnák állófűtést varázsolni?Motorkímélési szándékkal!Válaszokat előre is köszönöm!!!!
Igazábol még olyan nagyon részletesen nem mértem meg ,hogy mi a különbség
a kettő között főleg,hogy levegős kályhárol van szó.Sok diesel kályhát láttam már,benzi-
nessel is volt dolgom persze kevesebbel.Az eberspacher d5w vagy b5w között nem vettem észre eltérést.Szerintem kell tenni egy próbát.Gondolom benzinest akarsz gázolajjal használni?