Engem lenyűgöznek ezek a turbinák! Nem tudom miért.Talán az asszony fogalmazta meg ezt a legjobban:Te nem vagy normális!!! Egy kis mütyür,ami az egyik percben egy csendes,nyugodt vasdarab,a másikban pedig átváltozik ordító,tűzokádó sárkánnyá! Félelmetes! (bocs,elragadtattam magam...)
Asszem te nehezen fogsz tőlem elmenni! Meglepő hangja van ennek a kis izének!
Anno (2002-2005) nem is kerestem itthon kartácsokat, így nem is sikerült látnom háztáji turbinát. Hogy mi motivál? Érdekel a repülés, vadászpilóta akartam lenni de balkezes vagyok (nem két). Mindig is érdekeltek a turbinák, Fritz Dietzel könyvét még sráckoromban vettem meg. Nincs különösebb célom a cuccal, működjön, ez a lényeg.
Főúr kérem! A kettes asztalhoz Frednek egy olajcső be és kivezető rendel, kis szódával, hidegen! Azért a méreteket le kellene ellenőrizni. Sajnos a neten nem találtam rajzot a K24-ről, tehát csak nagyjából tudok mérni (pl. a két felerősítő furat középpontjának távolságát).
Bevezető furat átmérő: 9 mm
A két felerősítő csavar furatának távolsága (középpont) kb: 38 mm
Kivezető furat átmérő: 20 mm
A két felerősítő csavar furatának távolsága (középpont) kb: 51 mm
Még mindig megmaradt a felsőpolc, homár, kaviár! Ha hazacuccoltam, rakok fel képeket hogy eddig mit sikerült beszerezni, meg mi kellene még. Ami már tuti, az pl. az olajcső rögzítője, ami a turbóba megy, illetve onnan jön ki. (Ezt nem tudom hogy nevezik szakszerűen, itt egy kép.)