Csütörtök estétől Szegedre 45 mm csapadékot várnak!!!
Délkeleten fel a csapadékmérőkkel :-)))
Pesten kb 20-at, a Dunántúl észeki részén meg szinte semmit. Majd meglátjuk.
Sziasztok !
Látom nem mindenki uszta meg a fagyokat...
Ma egész nap esett , egy perc szünet sem volt.
Nem igazán szeretem az ilyen időt , bár valóban
elkél a csapadék.
Kedves outdownS , én néhányszor már készitettem
csigát , nem rossz , bár tényleg idegen a magyar
izléstől .
Van két receptem , csiga burgundi mártásban , és
csiga vajas szószban , szivesen elküldöm ha érdekel.
Sziasztok! Ma egesz nap kitartoan esett. Kerteszeti tevekenysegem kimerult abban, hogy osszeszedtem egy fel vodor eticsigat es kiloditottam oket az utcara (pedig tudom, vannak akik ezeket is "kerti finomsag"-nak tartjak, de enyeim valahogy nem akarjak...)
Szia Onobody!
De jó! Irtó rendes vagy, nem zaklatnálak, de komlót máshonnan nem tudnék szerezni.
Jövő hét pénteken (27-én) megyek legközelebb, így aztán szerdán vagy csütörtökön lenne jó megkapni.
Pénteken lesz a Kertészeti Egyetemen a dísznövény kiállítás, még oda reggel elmegyek sziklakertileg körülnézni. Nincs valami kívánságod onnan?
Ma Pesten jó kiadós eső volt.
Sziasztok! Sajnos nálam is néhány dolog megfagyott. Most vettem egy virágzó bokrot, szépen megeredt, új hajtásokat hozott és most ezek az új hatások megfagytak. De azért nem tett tökre mindent, a virágok a fán egész jól megmaradtak, a tulipánok is élnek.
Sziasztok!
Nálam csúnya munkát végzett a szombat hajnali fagy :( Mínusz 4 fok volt!!!
Krumpli leveleinek 70%-a oda, a fólia alatt a másodvetésű paprika fele elfagyott, de a káposztafélék is jócskán lekókadtak. A délelőtti hirtelen meleg tovább sokkolta a gyenge növénykéket...szomorú vagyok. Anyukám telefonált Zalából, ott még nagyobbak a károk. Újra kell vetnem egy csomó dolgot...Frint
Sziasztok,
Nálunk vasárnap reggelre -4 fok volt az ablakon, földközelben meg sem mertem mérni...
Cseresznyének annyi, tulipánok mélyen néztek lefelé, sásliliom eldőlve, epervirágok megfagytak.
Hétfőre a tulipánok, sásliliom magához tért de a gyümivirágoknak annyi. :-(
Sziasztok! A Húsvétot én is a kertben töltöttem. Ma reggelre befagyott a víz a vödörben. Nagyon hűvös éjszakák voltak, nappal meg erősen fújt a szél. Nem volt kellemes idő. Dupla nadrág, ezer gönc, alig tudtam lehajolni.
Caryota, milyen minuszok voltak nálatok, hogy ilyen pusztítást csináltak?
A jeges vödör láttán én is körbefutottam, de még a tulipánok is szépen virítanak. Az egy szem sárgabarackfámon is épnek tűntek a kezdemények.
Onobody! Nem hajtott ki a komló, elszáradt. Sokáig nem tudtam kiültetni.
Amúgy szépen hajt minden, jó a szemnek ez a sok harsogó zöld. legszivesebben mindent megkóstolnék.
Sziasztok!
Mi itt délen megusztuk a nagyobb fagyokat,
ma hajnalban + volt , igaz csak éppenhogy.
Éjszakára pedig már nem jósolnak fagyokat.
Igy első látásra semmi sem károsodott , remélem
igy is marad.
Vasarnap hajnalra nalunk is deres lett a hatar. (A tulipanok szomoruan fejet hajtottak, egy nap kellett nekik, hogy ujra kiegyenesedjenek.) Az ejjel lehetett egy kis felhopaplan, most +4 fok van es vegre szelcsend. Azt hiszem, ma nagyon sokat fogok kint dolgozni!
Az éjszakai fagy és nappali erős napsütés szépen elintézett pár növényünket. A lilaakácokon megfagyott a virágok 90 %-a, a páfrányfenyő, a vadszőlő (repkényszőlő) és még jó pár növény friss, zsenge hajtásai. Továbbá a csrépben nevelt fehér szívvirágaim is megfagytak.
Viszon mi már nem fáztunk annyira napközben, bár hideg szellő lengedezett, szépen sütött a nap, csak késő délutánra, estére felhősödött be. Holnap már akár eshet is, itthon leszünk, pihenünk (végre).
Reménykedjünk!
Ma hajnalban -1,7 C fok volt , és a mai
éjszaka még hidegebb lesz.
A barackok még fenn vigyorognak a fán.
Takard be valami csomagolópapirral az angyaltrombitádat!
Na, ma megtapasztaltuk, mi is az a szeszélyes április: délelőtt erős szél+napsütés, délután felváltva havazott és sütütt a nap, szerencsére szél egy kicsit alábbhagyott. És ma is jól átfagytunk.
Mázlista!
Tegnap bejött a hidegfront, és a balaton északi partjánál feladta addigi csapadék tevékenységét, mely Bp ény-i határáig húzódott.
Ma délelőtt Kiskunlacházán is volt hózápor, meg délután Miskolcon is.
reggel Szombathelyen hózápor volt, +5 fokról levágta a hőmérsékletet +1 fokra, nálunk talajmenti fagy volt. Hétvégén további hózáporok szorványosan, hétfőn kiadós csapadék, eleinte havazással, később esővel.
Sziasztok !
Ma nem esett , bár elég borongós idő volt.
Köszönöm az együttérzést , tényleg borzalmasan
érzem magam.
Forraltbor , aspirin , paracetamol ,hársfatea mind
megvolt .
Viszont szépen nőnek a sárgabarackok az ágon,
már borsószem nagyságuak . Ez azért vigasztal!!
Nálunk is esett egész hétfőn, 20mm lett a vége, de nagyon kellett...
A hétvégén talajfúróval "lementem" 80cm-re, ott egy szikra szem nedvesség nincs. Hosszú évek óta nem emléxem ilyenre. Kell még eső jócskán.
Kedves Onobody, jobbulást, egy kis forraltbor...?