Elképesztő, amit művelsz. Neked nincs is szívedbe semmi sem beleírva, csak a holt betűkhöz ragaszkodsz...?
Mert elég nékünk, hogy életünk elfolyt idejében a pogányok akaratát cselekedtük, járván feslettségekben, kívánságokban, részegségekben, dobzódásokban, ivásokban és undok bálványimádásokban...
Mert nagy lészen az Úr előtt, és bort és részegítő italt nem iszik; és betelik Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva.
Na ez is egy érdekes gondolat egyébként. Pál azt mondja az Isten nem személyválagató, akkor kérdem én csendesen, engem miért nem töltött be már embrió koromban Szentlélek, Keresztelő Jánost meg igen? Nem értem én ezt semmiképp. Én sem innék bort, ha betöltött volna a Szentlkélek, de engem nem töltött be, így én helyette kénytelen vagyok bort és részegítő italokat inni.
Hol említi Isten Igéje azt, hogy a részegség bűn? Egyszerűbben: Mi volt a részegségért bemutatandó áldozat tarifája a Törvényben? Illetve milyen büntetés járt a részegség bűnéért?
Ez öngól volt. Hiszen ezzel azt mondod, hogy most már itt van a Földön a Szentlélek, tehát Rád már érvényes - nem mintha a kánai menyegzőn résztvevőkre nem lett volna érvényes, hiszen Pál nem azt mondja, hogy csak azért ne legyetek részegek, mert már itt van a Szentlélek, bezzeg 50 évvel ezelőtt mégmegrészegedhettetek volna bortól, dehát most már pech, itt a Szentlélek. Ráadásul:
Mert nagy lészen az Úr előtt, és bort és részegítő italt nem iszik; és betelik Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva.
Ki volt az a tévedhetetlen, s csalatkozhatatlan, aki kimondta azt a szabályt - s egyáltalán mi alapján merészelte -, hogy a methuskhei, ha oinos szó szerepel mellette, csak és kizárólag megrészegedést jelenthet...?
Csak az érzelmekre próbálok hatni, ahogy te is teszed. Más érved nincs. Te is csak azt szajkózod, hogy Jézus nem adhatott részegeknek szeszet. Akkor engedtessék meg nekem is, hogy hasonló eszközökkel éljek: Jézus nem dícsérhetett meg kurvát. Miért nem intette meg a bűneiért?
Teljesen önkényes. Mi alapján jelenti ki bármelyik görög szótár, hogy a methuszkei jelenthet ezt is, azt is, amazt is, de az oinos esetében csakis megrészegedést jelenthet...?
De nem a szajhálkodásáértdícsérte meg. Óriásit csúsztattál. Elképesztő, milyen nemtelen eszközökhöz folyamodsz. De értem én: érzelmileg, s egzisztenciálisan is kötődsz az alkoholhoz, ezért nagyon sok forog kockán, ezért mindent bevetsz...
Jézusnak egy kurva mosta meg a lábát, és nem dorgálta meg a bűneiért. Sőt! Pozitív példának adta a házigazda elé. Tehát akkor a kurvulást is támogatja?
Önkényesen jelenti ki, hogy ahol az oinos szó szerepel, ott csakis megrészegedést jelenthet. Ha ez igaz, akkor Jézus támogatná a részegséget. De Jézus nem támogatja a részegséget, tehát nem lehet igaz az önkényes állítása...