Kedves topik gazda, és kecskerím mesterek -most megzavart ez a sok szabály - és az , hogy én nem szeretem a szabályokat, betartani, meg SOHA, ha rendőrt látok átmegyek a másik oldalra, mert megérzik rajtam - de igérem elolvasom, nem szeretnék ekkora élvezetből kimaradni :)))
Hegedüs Géza: A költői mesterség c. művében idézi ezt a rímjátékot:
"Ámbár várta - Márta másé.
Igen, Márta már Tamásé."
(Innen idézi Grétsy László: Anyanyelvünk játékai c. művében:)
Halihó!
Először is szeretném köszönteni az erre járó topikgazdát, mert mióta írogatok ide, vele még így interaktíve nem futottam össze, úgyhogy örvendek a szerencsének, vurugya mester!
Kedves DonQHote, FASIRT honlapján (belinkelve megtalálod a 7180-as hsz.-nél) ott van a 7000-ig lementett text, letöltheted, és abban lehet keresgélni már elsütött rímek után!
Az egzotikus madár tojásában extra energia van, ami rendesen felpörgeti a járni épp tanuló csecsemőt Két kilométer? Nem táv a pólyásnak,
köszönhetően a pávatojásnak.
Egy kissé kiütöttem magam? Másnaposan történt a tükör-eset,
egy arcot láttam benne, töküreset...
Húsvét előtti napokban támadt kedve Quake-elni Nem érdekelte, hogy szentelt e hét,
a szörnyeket ő akkor hentelte szét.
A tárgyalás után kijöttünk ide a nyaralóba, és ebben a döglesztő hőségben mind fürdőruhára vetkőztünk, kivéve ezt a hülyét Hogy ez milyen isten barma, ni,
mi van rajta itt is bent? Armani...
Örülünk Nektek, de jobb, ha saját rímekkel (Don Q) és azon belül kecskékkel (Hárfa) próbálkoztok!
Olvassátok el a topiknyitót vagy a rovat életében többször újra elhangzott kecskerím-definíciókat!
Amit Hárfa ír, annak semmi köze a kecskéhez. (A Mártás rím se az, hanem kínrím, de e rovat a kínoknak is otthont ad.)
Don Q, ha olyat írsz, ami már volt, akkor vagy szól valaki érte, vagy nem. Még dicséretet is kapsz tán, ha nem tűnik fel senkinek. Ha olyat írsz, ami már volt, akkor tartozol egy lopóssal, -egy olyan kecskerímmel, ami témájában a lopással foglalkozik.
Hárfa nem tartozik semmivel, csak igyekezzen a szabályokat tartani.
Ideírok egy mintát:
Biológusok a terepen Azt mondta a Margitka,
mifelénk e mag ritka.
Nudistastrandon zavarba hozó Arra kértem Lajcsikát,
ne lesse a csaj likát.
Brigádvezető Míg a tervem kieszeltem,
megnéztem, hogy kimeszelt-e?
Ez a topik óriásira nőtt. Ha az ember biztosra akar menni, hogy kitalálmányát nem írta le más, keresnie kell a szövegben. Régebben ez az Fórum részletes keresőjében ment, de most nem találom ezt a lehetőséget, csak topikcímben és felhasználóra tudok kutakodni. Hova lett a szövegkereső innen?
Az Index keresőjében van ugyan egy "keresés a Törzsasztalban menü, de nálam ez üres lapot ad. Ha a keresés az Indexen-t állítom be, akkor meg error..php...megilyesmi szöveg kerül a képernyőre.
Hogyan tudom ellenőrizni így, hogy ezt a klasszikust (Karinthy?) beírta-e már valaki:
Nem lehet a Márta másé,
mert a Márta már Tamásé
Dokinak:
Békülési kísérlet egy - nem éppen kedves - közös ismerős temetésén - Megbántottalak? Haragszol tán?
Gyere,síjunk együtt e szar agg holtán.
Doktor, mondd már, hogy szent a béke! (és a barátság is!)
A használati utasításom tiltja, hogy ennél többször kérjek bocsánatot egy pasitól :-))
De hát hiába... Doki csak egy van... :-)
Rendben van, Doki, olyan vagyok, amilyen, azért igen nagy megtiszteltetésnek veszem a hozzám írt kétsorost!:-)) Kéne valamit frappánsan visszavágni, kár, hogy az amodentes-adómentes rímpár már el lett lőve, másik fogkrémmárkáról meg most semmi nem jut eszembe:-)
hát ezek mennek (meg a bárányfelhők):
Kíméletlen edző Hallasz majd sok jajt, ha
csapatát ő hajtja.
Megérkezett támogatójával az újhazába Nézd csak! - szól a patrónusa -
a felirat a parton: USA!
Javasoltam ennek az ókori pasinak, béküljünk ki Meghatódik az ajánlattól,
s kezet nyújt az alán, jattol.
Kérdés-felelet "Mi az, amit ön gyárt?"
"Mi lenne, egy tárgy."
Pletyka Azt mondják, s ez nem fabula,
hogy egy új lány jött a faluba!
Gentleman Tiszteletét, mely iránta egyre nő, lerója,
egy rossz szót sem mondhat a nője róla.
Igen kemény anyós reggeli itala után érdeklődik, ám lánya férje nem reagál, s ennek csúnya vége lesz Kérdése így szólt: hol van a teje?
Választ nem kapott. Már holtan a veje...